返回列表 發帖
B行,睇聽晚,本身想睇尾場,但撞左期
lemontea1069 發表於 2018-5-3 21:52

Rundown有三十至四十首歌的話
希望唱到11:15~~~

尾場唱到11:30
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

睇尾場.....聽晚開始拒絕上任何social media!
loowee 發表於 2018-5-3 22:10

哈哈!大家要反白個rundown啊

演唱會第一場

《Today》便是《好時辰》演唱會了
祝阿芝Good show~~

#today #good time

[歌迷會提提你] 還未買到票的最後機會!!!!!

即日門票發售

在演出當天,尚餘未預留的輪椅人士座位會於當日上午十時起,在香港體育館售票處,以及城市售票網的其他售票渠道,包括網上購票 www.urbtix.hk、流動購票應用程式My URBTIX (Android 及 iPhone/iPad 版) 及信用卡電話購票熱線(852) 2111 5999發售,供所有人士購買。購票者每次最多可購買2張即日門票。

#有一天就是今天
wchild 發表於 2018-5-4 10:22

你睇今晚嗰場?

記得帶紅色螢光棒

Btw, 拜神儀式開始未?

[歌迷會提提你] 還未買到票的最後機會!!!!!

即日門票發售

在演出當天,尚餘未預留的輪椅人士座位會於當日 ...
l00540 發表於 2018-5-4 07:16

有無美會員成功搶倒

落雨~大家要預鬆啲時間出門啊

高妹正傳呢
愛自己呢
艾石仔 發表於 2018-5-4 22:58

2nd encore

回復  wilson0091

#嫌棄 #笑住唱#他喜歡的是你 #bighit咁多次都難逃半首厄運
#真係全部半首慢歌都值得全 ...
iloveuboyz 發表於 2018-5-4 22:53

我估明天《嫌棄》壓軸

好睇好好睇
lemontea1069 發表於 2018-5-4 23:26

竟然大家由頭跟住唱

今晚好多大陸fans
艾石仔 發表於 2018-5-4 23:27

只是分門票時,分咗佢地坐埋一堆啫

畢竟GIGI中港台都有鐵粉嘛

美長肥佬y都有去
721AXA 發表於 2018-5-4 23:33

邀請GIGI去作品展

YY post咗《你救哪一個》

睇到rundown似乎比上次G夜唱得多歌
但睇大家留言好多都只得1/2, 2/3首?
masterdragon 發表於 2018-5-4 23:52

團隊抵讚~

轉晒《迴旋木馬的終端》、《我願意》、《一年之計》

最抵讃GIGI, 高呼佢嘅母語係廣東話

Rundown算係咁 啲國語一早排好舞估到佢會照keep
Bighits太多半首 應該抽翻幾隻認真唱完整
同埋第2part香港 ...
721AXA 發表於 2018-5-5 00:20

估唔到有《密雲》

明晚可唔可以唱 死心塌地
阿mark 發表於 2018-5-5 00:18

估唔到無I’ll be loving you/ 死心塌地

今晚有無嘉賓?
timgoi 發表於 2018-5-5 00:36

兩晚都無

希望阿芝聽日有final encore

聽日有三安估都係I’ll be Loving You 同 同班同學出場
阻住 發表於 2018-5-5 00:17

GIGI話兩晚rundown會有唔同

我估限期/ 煙霧瀰漫有機被調走

Rundown算係咁 啲國語一早排好舞估到佢會照keep
Bighits太多半首 應該抽翻幾隻認真唱完整
同埋第2part香港 ...
721AXA 發表於 2018-5-5 00:20

第二part真係香港獨家~

大家尾場值得留意下

可惜冇可能 排好哂舞

好想聽傷心尋回犬 佢上次facebook唱鬼左
721AXA 發表於 2018-5-5 00:46

氣死!說好的《好不好》/《今夜沒有風》無咗

又話rehearsal 左一次嘅
#跪求終極encore

回復  l00540
廣東碟1998 2006一首都冇
精選碟2004 2007一首都冇

夏日劇集,像你,呢一世都冇可能再唱 ...
阿mark 發表於 2018-5-5 00:49

I’ll be loving you/ 等人 明晩有機出現~~

像你/ 未來的未來 就渺茫D

到頭來B面個投票究竟有咩用????
gooloo 發表於 2018-5-5 00:50

FB問下阿Gee先

少琪爸爸/ Johnny Yim有睇FB留言㗎

唱《G For Girl》時
幾驚GIGI走光

品味既野 聽講啲video都edit得好cheap添
不過某幾首舞台效果都唔錯既
入去當聽歌 ...
721AXA 發表於 2018-5-5 01:00

沒有大公司back up
由無到有,全部都有血有淚
你聽番阿Gee訪問就知

希望不要道聽塗說
抵毀團隊的用心製作

見到關心妍夫婦~~~

原來小豆一家都有支持

艾石仔 發表於 2018-5-5 01:05

你坐得好前啊

煙花三月
等人
北京之夏
花城
恩果
人間之最
荷花
我住7樓A
蕩失
空中小姐
遊樂場的快樂照片
失散車站
傷 ...
艾石仔 發表於 2018-5-5 01:08

我以為有《再上車》tim

覺得其實"煙霧瀰漫"個feel唔係好夾依part

花火
煙霧瀰漫
嫌棄
限期
身不由己
你救哪一個
迫不得已
他喜歡 ...
ykh1006 發表於 2018-5-5 01:12

《煙霧瀰漫》應該入《密雲》嗰part

GiGi表示忠實歌迷熟識所有歌曲,故此想她唱一些Side Track歌,但演唱會以經典歌為主,難以選唱太多Side Tra ...
gooloo 發表於 2018-5-5 01:21

明天唱到11:30

佢今晚已經話encore冇歌喇喎
gooloo 發表於 2018-5-5 01:27

但阿芝話Johnny Yim仲有好多貨

肥Y開心啦,佢寫的歌:你救哪一個,高妹正傳,B面第一首,全部都唱
阿mark 發表於 2018-5-5 01:27

阿GI唔記得多謝佢 又嬲過⋯

佢今晚已經話encore冇歌喇喎
gooloo 發表於 2018-5-5 01:27

好多臺灣fans嗌《膽小鬼》

係wor!呢首都無唱,i will be loving you又無唱,同班同學又無
cathay1996 發表於 2018-5-5 01:36

去少琪/ Johnny Yim FB留言吧

肥Y開心啦,佢寫的歌:你救哪一個,高妹正傳,B面第一首,全部都唱
阿mark 發表於 2018-5-5 01:27

《他喜歡的是你》反應最好

【全場爆滿】老公帶囡囡支持 GiGi撐母語:今晚盡情唱廣東歌

梁詠琪(GiGi)一連兩場嘅《好時辰世界巡迴演唱會》香港站,今晚正式喺紅館開騷。呢次係GiGi事隔7年,再踏紅館舞台,好多圈中朋友都往捧場,城嫂Moka(方媛)、周家怡、關心妍同老公、徐天佑、楊千嬅、周秀娜、黃偉文、薛凱琪、Eric Kwok等。

而GiGi嘅西班牙籍老公Sergio亦都帶埋囡囡Sofia去支持老婆,見到佢哋兩父女坐喺第一行,Sofia就戴住headphone,全場觀眾見到即歡呼,老公都都大方轉身同啲觀眾打招呼。

演唱會於8時37分開始,三面台,全場爆滿。舞台後面有個超大Led牆,Led牆二樓打開,粉紅色頭嘅GiGi着住閃石粉色長裙現身唱《短髮》,唱完之後Led牆前面升起高台,GiGi企出去後唱《G for Girl》,台底有風吹上嚟,吹起長裙大騷長腿同打底褲,十分性感。唱到中段高台降番落地,GiGi同dancer大跳勁舞,唱完佢就同大家打招呼:「Hello,大家好嗎?」然後再唱《某年仲夏》。

然後GiGi就話:「多謝,我返嚟啦,終於返到嚟我嘅屋企香港,終於返到嚟開演唱會尾站,我呢幾年好掛住你哋,你哋有冇掛住我呀?」全場Fans即大叫回應:「掛住」,GiGi再話:「掛住就要說出口喎,愛要說出口嘛...返黎香港就梗係要講廣東話,廣東話就梗係我哋嘅母語吖嘛,今晚會盡情唱多啲廣東歌㗎。」之後即時唱了廣東歌《一天一天》。

Source: Apple daily

第一晚都有SECOND ENCORE, 第2晚會唔會唱多幾首
oreo 發表於 2018-5-5 05:37

記住開大燈都唔好走啊~~

回復  l00540

呢句話令我覺得好為gigi驕傲!
黃家正 發表於 2018-5-5 02:15

GIGI很敢言

第一場歌單
短髮
繼續愛(Intro) + G for Girl

阻住 發表於 2018-5-4 23:25

《G For Girl》原曲嘅intro都係《繼續愛》嘅副歌

巡迴別注版 - 《花火》

香港站抽走咗
所以同大家分享一下

Thz update返
阻住 發表於 2018-5-5 07:48

謝謝你 很快手

我也未有時間打rundown~

基本換運動衫等於最後一 parts
另外,佢話最後一首歌,睇錶十一點,心諗今年d演唱會越做越短,以前好多都 ...
xbemy1771 發表於 2018-5-5 08:57

GIGI唱《高妹正傳》前
同Johnny yim講仲有好多貨

上次G夜都預備咗三安

我想要荷花
wchild 發表於 2018-5-5 10:18

我尋日以為夏花+荷花同一part添

喂呀又話有side-tracks嘅....尋晚個run-down好A-side呀.....
有A-side歌聽係開心,只係有D失望一直講到會唱 ...
Riverfish 發表於 2018-5-5 09:51

我估side-track係準備好ga la
但總監/ 監制可能仲猶豫緊⋯

尋日去到最尾嗰part, 仲改緊rundown

我都覺國語快歌啲人即刻零反應
其實應該2part跳舞cut走國語歌合埋一part,啲bighits唱番full version ...
ykh1006 發表於 2018-5-5 10:45

我估呢幾首係團隊刻意保留
Entertain中、台粉絲

但《膽小鬼》竟然無

唱咗咁多場大陸巡迴都仲要entertain中國粉絲
gooloo 發表於 2018-5-5 10:50

我旁邊的一班台灣fans專誠坐飛機來港
唱廣東歌時,他們真係唔太識...

班fans知道巡唱無台灣站,即刻訂飛嚟

Btw, 同意cut左莊生首作品~~~
應該係排咗舞,改唔倒

回復  l00540

呢句話令我覺得好為gigi驕傲!
黃家正 發表於 2018-5-5 02:15

尋日千嬅都有嚟睇

可惜你翻唔倒嚟香港

想問music director係邊個
royloyloy 發表於 2018-5-5 11:43

Johnny Yim~~

過去2年準備左《Beside 20》、《Good Time - mini concert》、《好時辰》三個演唱會
大大話話應該有80/90首作品stand-by

至少準備左《同班同學》、《I’ll be loving you》、《死心塌地》
同B-side 《好不好》、《今夜沒有風》

遠在天邊 幾時先會唱
艾石仔 發表於 2018-5-5 12:06

印象中,好耐以前(99/00?)903音樂會唱過一次

過場片太長  CUT返短D, BIG HITS 可以唱返全首
wchild 發表於 2018-5-5 12:06

最喜歡第二part嗰段

今次唱狠心愛我已經好好,G夜有冇唱過?
lemontea1069 發表於 2018-5-5 12:41

G夜無《狠心愛我》

團隊去到美加站,才順應民意
換走《愛斷了線》,加番咋

人地無嘉賓不斷唱到11:10
點解演唱會時間長先好? 咁佢請譚伯黎講多15分鐘廢話都可以拖到11:30
但我寧願 ...
lemontea1069 發表於 2018-5-5 12:46

對!GIGI很賣力,由頭唱到尾