返回列表 發帖
吓,連梁詠琪都要攻擊?  
我買咗一場580,想知佢三場點唔同rundown呢 ...
Serendipity 發表於 2022-12-23 11:35

希望遲些訪問再透露

參考上次好時辰香港站
兩場嘅Medley同encore都唔同歌…

Exclusive:
Medley: (首場) 限期/ 身不由己/ 迫不得已
          (尾場) 好不好/ 給自己的情歌/ 同班同學

Encore: (尾場)  I’ll be loving you/ 死心塌地

仲有尾場:你救哪一個 (反應好變全首)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有新歌?
khyip6 發表於 2022-12-23 13:44

早前新聞有報導

梁詠琪(Gigi)出現在中環鬧市!今日(29/09)於下年兩時多出現了一個巨型藍色波波,細看之下原來是梁詠琪正在拍攝音樂MV。她身穿一件黑色長裙站在巨型藍色波波前,在正值lunch time時分還引來了不少途人圍觀,也有一邊拍照一邊說:「嘩,Gigi呀!」

我整既Gigi特輯改左做今次演唱會名,希望多些人留意
cyrus429 發表於 2022-12-23 23:17

第一份聖誕禮物  
(估唔到中間嗰日嘅380爆先,以為會係尾場先 ) ...
hello12324 發表於 2022-12-24 15:06

送多份禮物俾大家

今晚8:30pm《爆谷一周》

送多份禮物俾大家

今晚8:30pm《爆谷一周》
l00540 發表於 2022-12-24 17:15

開始喇

今次紅館暫定有1/3作品首唱
相信有這一首吧!

順祝大家:平安夜快樂

氣流
hello12324 發表於 2022-12-25 06:52

無指明唔唱《氣流》
因為粉絲問:想聽絕戀、蕩失和氣流…

如果YY request, 應該會唱啩

希望會唱啦 真係好想聽一次
hello12324 發表於 2022-12-25 08:47

X2

原來今次有around 30%歌首唱

各位 聖誕節快樂!!!!
hello12324 發表於 2022-12-25 08:49

Merry Xmas

系列重温

收錄自好時辰專輯《Just you and I》

今次嫌棄同他喜歡的是妳唔好再係半首
khyip6 發表於 2022-12-26 23:41

《嫌棄》好似得香港站係半首?

回復 333# K2022

希望好似好時辰咁:Full house

感謝您手奉上心奉上花
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今次嫌棄同他喜歡的是妳唔好再係半首
khyip6 發表於 2022-12-26 23:41

希望聽到全首

3日3個song list係咪認真嘅先
hello12324 發表於 2022-12-26 20:49

訪問有講啊

有鍾意嘅人,你會…
A. 默默守候,一世朋友
B. 無懼無悔,勇敢表達

#像從沒有遠離 #在對窗偷偷看着你
#死了心 #塌了地

3日3個song list係咪認真嘅先
hello12324 發表於 2022-12-26 20:49

分昨天、今天、明天三個主軸
每晚會砌入不同作品

時間遇上我們 還有50天遇上梁詠琪

[昨天系列]繼《跳傘》之後
GIGI第二首寫俾Sammi嘅結晶品

#落錯車 #如離開了幸福的高速路

聽左2集 守下留情,播左
遠在天邊 死中塌地 Today 膽小鬼 灰姑娘
cyrus429 發表於 2022-12-28 18:20

集氣 《遠在天邊》、《氣流》

時間遇上我們 還有49天遇上梁詠琪

[今天系列]《高妺》有正傳,《落錯車》亦有下集⋯
收錄自2003年《我想我唱》專輯

繼《無所不在》、《同班同學》、《四月生日》等派台作
於當年12月尾派台

《再上 》未現場演繹過
唔知今次可以同《落錯車》孖住出場呢?

#壓軸派台歌 #再上車定能遇到 #新的愛侶更加好

#原裝MV被刪了 #我想我唱AVCD有收錄 #老爺車

見Gigi IG share咗紅隧口大型廣告牌
khyip6 發表於 2022-12-29 15:38

一陣10:00 pm
谷live, 約定大家喇

Rundown:
1. 100層樓的家
2. 花火
3. 高妹正傳
4. 嫌棄
5. 限期
6. 死心塌地
7. 愛自己
清唱:薄荷/ 身不由己/ 今夜沒有風
8. Today

l00540 發表於 2022-12-29 21:31

Gigi FB有直播
https://fb.watch/hJlz7YQDCY/?mibextid=v7YzmG

開始喇!

Rundown:
1. 100層樓的家
2. 花火
3. 高妹正傳
4. 嫌棄
5.  ...
l00540 發表於 2022-12-29 21:31

似乎《北極光》、《給最開心的人》都有機登場

而家放工返到屋企
睇返先♥️
cyrus429 發表於 2022-12-29 23:35

有得重溫喇

狀態好到
hello12324 發表於 2022-12-30 01:27

Thank you

希望三晚嘅rundown都有大家嘅心水

時間遇上我們 還有48天遇上梁詠琪

[昨天系列]
金培達除咗打造了四台冠軍《兩個人的幸運》
亦都寫度身訂造了呢首標誌住GIGI 06年的心路歷程

#等人 #一生都很想愛人 #一生只不過在追尋一種人
#簡單像 的功能 #天雨時避免濕身

成長的短髮隻碟真係好正
hello12324 發表於 2022-12-31 00:58

《成長的短髮》係我心目中嘅top 3

時間遇上我們 還有47天遇上梁詠琪

[明天系列]
除咗曲詞唱作《女人本色》
《女色》新曲+精選亦收錄了夕爺填詞的《未來的未來》
唔知有無入選演唱會「明天」的章節

#口説「未來」未 來 #亦無謂悲衰

加埋《紅棉路上》
彷彿一個故事的章節

佢講起主題係昨天今天明天,我第一時間就係諗到依首
hello12324 發表於 2022-12-31 16:29

除咗簽唱會唱過
好似音樂會中未live過…

不過擔心佢唔記得左
cyrus429 發表於 2022-12-30 17:28

應該記得嘅~~~~

時間遇上我們 還有46天遇上梁詠琪

[今/明日系列]
Happy new year!!!
祝大家天天都是好時辰~~~

#好時辰不想虛渡過 #一碟三冠 #限期 #好時辰 #身不由己

時間遇上我們 還有45天遇上梁詠琪

[昨日系列]
「未來的就是在而家 眼前只著力在當下…」
昔日「唱歌、拍戲、拍廣告」的日子未免太累了…

#娛樂大家 #梁詠琪作曲 #劉德華作詞 #十大勁歌金曲 #勁爆歌曲

Bonus: 歷年叱吒花絮

時間遇上我們 還有45天遇上梁詠琪

[昨日系列]
「未來的就是在而家 眼前只著力在當下…」
昔日「 ...
l00540 發表於 2023-1-2 16:20

903斷咗好多四台冠:
死心塌地
遠在天邊
Today
出走地平線
家有小熊
無所不在
同班同學…

灰姑娘、你救哪一個最高只得13位…

時間遇上我們 還有44天遇上梁詠琪

[今/明日系列]
A面人生是「娛樂大家」 的話
她的B面相信是相夫教女
努力尋找小確幸

#窩心女神 #終於可卸任 #B面第一首 #梁詠琪 #黃偉文

Today咁hit最後得997肯比歌曲獎
hello12324 發表於 2023-1-3 13:44

仲首奪勁爆女歌手

係咪903 一連五日有Gigi訪問
點先有得聽返啊?
cyrus429 發表於 2023-1-3 23:07

雲妮鍾情

我記得佢有講Gigi未攞
如果99年拎到金曲,相信之後年年都會有
cyrus429 發表於 2023-1-3 23:04

可能總選會多三首金曲:
99 Today
00 好時辰/ 煙霧瀰漫
01 灰姑娘/ 嫌棄/ 他喜歡的是你

what the... 依家先知季選嗰日係佢生日
hello12324 發表於 2023-1-4 08:57

但江湖傳聞
GIGI有去季選rehearsal
但最後無奬….

當年仲以為《灰姑娘》壓軸…

一陣叱吒樂壇有GIGI訪問

有我們的永遠!!
hello12324 發表於 2023-1-4 12:39

紅館首唱

謝謝
hello12324 發表於 2023-1-4 11:42

一陣881一圈圈(3-5)又有GIGI

商台日

時間遇上我們 還有43天遇上梁詠琪

[昨日系列]
首支國語主打《短髮》 ,已攻陷台灣市場
你又喜歡GIGI邊隻國語碟呢?

當年仲有推出卡帶呢~~

#我已剪短我的髮 #剪一地傷透我的尷尬

有我們的永遠!!
hello12324 發表於 2023-1-4 12:39

記得訪問講過
用chord寫成…

不過好難唱~~

時間遇上我們 還有42天遇上梁詠琪

[今/明日系列]
「留短髮的我 最膽小的」GIGI
06年得到夕爺度身訂造的下集 《成長的短髪》

同名專輯亦收錄不少佳作《一人幾票》、《等人》、《煙花三月》、《北京之夏》

#陳綺貞作曲 #煩惱絲誰也剪 #長到某處要割愛一次

時間遇上我們 還有41天遇上梁詠琪

[昨日系列]
GIGI首支電台冠軍歌《一天一天》
搵嚟林振強填詞
唔知有無勾起你嘅共嗚呢

#而你使一天一天甜甜絲絲 #一天一天愛更癡
#愛戀無限次 #初戀無限touch

成長的短髮成隻碟都好高質素
laukaleung 發表於 2023-1-5 12:40

真係好高汁
其實encore位,可以大合唱《給大家的情歌》

正!   左手邊藍色的係咩碟?
laukaleung 發表於 2023-1-5 12:42

係eason《...3mm》

我有個朋友唔係識gigi好多歌但勁鐘意依首,拉咗佢一齊睇
hello12324 發表於 2023-1-6 18:12

《一天一天》真係好經典~

上次紅館尾場仲調咗去encore大合唱~

你的朋友可以更認識GIGI~~

時間遇上我們 還有40天遇上梁詠琪

[今日系列]
《歸屬感(香港版》除咗收錄了《絕世好賓》主題曲《狠心愛我》
亦輯錄了《戀情告急》主題曲《一天一世》…
連同《我鍾意(新曲加精選)》和《娛樂大家》嘅銷量
GIGI於2004年首奪港台全年最高銷量女歌手

#一天一天 #一天一世

佢喺台灣嗰邊啲宣傳 當年嚟講好有新意
hello12324 發表於 2023-1-5 18:21

是《短髮》的台灣廣告嗎?