返回列表 發帖
我覺得娛樂大家隻碟冇大家講到咁差,其實算系Gigi音樂催向成熟嘅開始
雖然唔太搶耳,但成隻碟聽落去好smoot ...
loowee 發表於 2018-2-28 17:25

《我想我唱》唱作部分其實唔錯~

只是《我唱》加了《愛美麗天使》
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

01年好癲
嗰2隻國語碟都好清新好正
jose 發表於 2018-2-28 23:19

李偲菘老師製作的都好高質

真係冇乜邊隻難聽
01年兩隻碟都質素贏哂,可惜人氣仲係反彈期,又比容祖兒阻頭阻勢 ...
John 發表於 2018-2-28 22:15

很懷念一年n碟的年代

- 花火 2nd version
- Amour 1st and 2nd version
- 四月花火
- Suddenly this summer 1st and 2nd version
- G For Girl
- 透明

Funny face幾有趣
其實唔好聽 但又尚算舒服
John 發表於 2018-2-28 23:18

《Funny Face》都有幾首高質無派台:
- 分手禮
- YY寫詞嘅 咖啡伴侶/ 蒂凡尼早餐

真係隻隻歌都有血有肉
撕開D歌詞係睇到芝芝幾痛
John 發表於 2018-3-1 12:35

聽國語碟《給自己的情歌》都係感受到
原來愛情那麼傷⋯

1.成長的短髮真係好好好好好好LOOP~
真心唔明點解好勝D國語咬字咁好聽, 有D國語版仲高質過廣東版
大風吹  ...
艾石仔 發表於 2018-3-1 00:13

我好後期先聽翻GIGI的國語作品
覺得好多舊歌都好清新/ 高質~~~

自己細個時走寶

【問題募集 Gigi粉絲請注意】
梁詠琪 Gigi Leung Wing Kei 即將開紅館演唱會!嗚嗚小編等咗好耐,有好多歌想聽,仲有好多問題想問Gigi

同小編一樣問題天天都多嘅朋友仔,機會嚟啦

只要喺呢個Post留言想問Gigi嘅問題,就有機會俾Gigi揀中親口答你

立即行動啦

活動時間:28/2/2018-2/3/2018 中午12時

——————————————

大家快D去KK BOX 面書專頁留言喇

原來愛情這麼傷個Mv...我試過睇到喊
John 發表於 2018-3-1 13:48

我聽《初心》、《謝謝你在這些日子》都試過

Gigi好慘...好彩最後都搵到幸福
John 發表於 2018-3-1 14:18

Butterfly kisses

聽日開記招啦
nigelwu 發表於 2018-3-1 16:33

有無詳情?

演唱會倒數64天

一峰除左《迴旋木馬的終端》、《空中小姐》
亦送了兩份賀禮給GIGI
《Butterfly Kisses》
《My Little Sophia》

#給最開心的人 #原唱 #GIGI

給自己的情歌(國) >>>>>>> 給自己的情歌(粵)

Fight me!
loowee 發表於 2018-3-1 14:26

我也喜歡國語版多D

#周董同阿芝首度合作

一陣記招有無FB live arrrrr

13:00 Facebook同Instagram都有
   14:00 TVB bigbigchannel
laukaleung 發表於 2018-3-2 11:48

謝謝!一陣放lunch要捕住

講左幾時公售未?
hehe 發表於 2018-3-2 13:39

好似話下個禮拜

【Fans票選揀歌】GiGi唱冷門歌回顧入行廿年 演唱會冇嘉賓
梁詠琪(GiGi)今日去到尖沙嘴為「好時辰世界巡迴演唱會-香港站」舉行記者會,演唱會將於5月4至5月5日於香港紅磡體育館舉行。

今日正值元宵佳節,GiGi嘅fans送上一份與別不同禮物祝賀,用好多生活相整咗張卡,又有公仔,而大會為GiGi送上巨型湯圓慶賀。GiGi表示,今次會更多有新舞蹈,並以廣東歌為主,GiGi說:「好多fans向我反映,話唔需要嘉賓,最緊要唱多兩首歌,就算係冷門歌都OK。」

梁詠琪表示今次檔期未能加場,香港站只能演出兩日 ,GiGi說:「上次喺北京開演唱會,為答謝歌迷支持,叫埋囡囡上台多謝支持咗媽咪二十年嘅fans,佢冇咁大膽唱到歌,上次拖住佢上台,雙腳已經好似釘住咗喺台度咁。」GiGi指今次演唱會冇打算請嘉賓,係自己20年回顧,GiGi說:「每次演唱會都唔知係咪最後一次,到時睇下大家鍾意啲咩歌,俾大家投票,今次係完全冇壓力嘅演唱會。」問到GiGi會否被打亂生育計劃,佢話睇緣份,努力完演唱會再算。

Source: Apple Daily

————————————————————
只開2場咋,錯失優先訂票的美會員
下星期要努力喇

演唱會倒數63天

GIGI演唱會又點少得Major Classic呢
你又想聽到邊幾首?

萬人大合唱

#灰姑娘 #嫌棄 #他喜歡的是你 #兩個人的幸運

標題有誤導啊,人哋喺話fans建議唱冷門歌,無嘉賓都ok,又唔喺gigi本人話 ...
阿mark 發表於 2018-3-3 08:55

毒果教曉我們怎樣讀報紙

[選情告急]
原來阿芝靜俏俏地進行了民意調查
大家快啲賜票俾你想聽嘅歌

我想聽《再上車》、《氣流》arrrrrrr

https://m.facebook.com/gigileung ... 8&source=result

A-side Classic:
嫌棄 - 1146
身不由己 - 740
他喜歡的是你 - 709
灰姑娘 - 582
迫不得已 - 495
限期 - 484
等人 - 476
—————————————
有機落選:
未來的未來 - 430 [Vote]
再上車 - 414 [Vote]
我們的永遠 - 356
北極光 - 345 [Vote]
I’ll be loving you- 345 [Vote]
你救哪一個 - 314 [Vote]
好時辰 - 313 [Vote]
落難皇后 - 286

[選情告急]
原來阿芝靜俏俏地進行了民意調查

A-side Classic:
嫌棄 - 1146
身不由己 - 740
他喜歡的是 ...
l00540 發表於 2018-3-3 09:37

B-side Classic:
好不好 685
今夜沒有風 649
蕩失 621
————————————-
有機落選:
浪費時間 366
荷花 359
氣流 292 [Vote]
因果 276

剛剛看了巴士的報live

GIGi表示製作團隊攪盡腦汁編排rundown, 由於要唱的曲目實在太多,最終決定兩場分別用上不同的rundown

而side-cut的選曲則未有定案

有幾成相同先
阿mark 發表於 2018-3-3 13:52

暫時未有透露

演唱會倒數62天

「陳輝陽 x 陳少琪」這個組合
相信會令你諗起《嫌棄》,仲有《灰姑娘》

當年轉型唱慘情K歌成功,更橫掃多個流行榜冠軍
並摘下Big Echo/ Green Box/ Yes! 多週冠軍

「無奈這灰姑娘絕不怕」又有無成為你的座名銘

#沒有乳腺 #沒有羽扇 #仲有三日賣飛喇

死心塌地
g4girl 發表於 2018-3-4 00:59

大家又要投票喇~~~

陳輝陽 D 曲真係好正好好聽
K 得黎又唔會令人煩厭
放空 發表於 2018-3-4 09:11

2000-2002係輝陽盛世

GIGI好好彩攞到兩首正野

希望你們明白,我開今次演唱會,只有一個目的,就是同支持了我20多年的歌迷共同回憶我們的青蔥歲月,表達我 ...
阿mark 發表於 2018-3-4 11:21

真係唔出DVD

要入場支持阿芝喇~~~~

回復  l00540

佢都親口講了 唔出dvd就肯定的啦 但估唔到連嘉賓都唔請 ...
阿mark 發表於 2018-3-4 13:25

開頭以為會請頭號忠粉降兩度

兩場rundown唔同?咁大鑊?XD

仍然FF到時會聽到《哭了》一圓鐵粉夢想........ ...
Riverfish 發表於 2018-3-4 14:41

阿芝FB暫時未見《哭了》的蹤影
希望GIGI睇到大家嘅心水啦

演唱會倒數61天

Concert YY 其中一個缺撼
相信就係少咗一系列少女心事

你又記得Wyman寫過邊啲心裡日記俾GIGI

#他喜歡的不是我 #仲有兩日賣飛喇

《梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會 - 香港站》將於5月4-5日假紅館舉行,GiGi指今次應該是這個tour的最終站,很開心可以回到香港開騷,而rundown上亦會作出大改動,9成都會是廣東歌。GiGi 笑言有太多歌想唱,當中亦有一些是她自己偏愛的side track,所以兩晚的rundown會有些少不同,希望給歌迷驚喜。

聽日就公開售票喇 ,兩場三面台唔係好多位架咋,手快有手慢無呀!

Source: FB

如果真喺大改動嘅話,就應該換個主題名喇,感覺應該都冇咩太大變化 ...
lightupmylight 發表於 2018-3-5 17:05

之前巡迴GIGI唱得幾首廣東歌咋

但宜家香港站有~27首

演唱會倒數60天

降兩度上年重唱了《你救哪一個》
令多左樂迷拎翻原曲嚟聽~~

查實,GIGI當年都錄咗兩個版本:
重生版 - 《魔幻季節》

原版 - 《我住7樓A》

#最佳答案 #唔識游水 #Wyman #聽日公開發售

無280 決定公售先買 480相信未必爆 到時有得揀位好過
hin0526 發表於 2018-2-5 10:02 [img]http://www.cmusichart\"\" .com/discuz/images/common/back.gif[/img]

哇唔記得今日優先宜家入去尾場780應該得一張飛,㩒兩張都顯示售罄。
不過都淨係想買280,等公售算 ...
effy 發表於 2018-2-5 15:34

我都決定等公售
lemontea1069 發表於 2018-2-5 22:49

[五月紅館見]提提錯過優先訂霏嘅大家
明天城市電腦售票網有售~~~

感謝大家奉上奉上

兩場rundown唔同?咁大鑊?XD

仍然FF到時會聽到《哭了》一圓鐵粉夢想........ ...
Riverfish 發表於 2018-3-4 14:41

Facebook live
唱左《哭了》
仲有《傷心尋回犬》、《今夜沒有風》、《好不好》

好正啊~~~~
https://www.facebook.com/gigileung/videos/10156097775631550/

都黑左7-8成喎
帥小寶` 發表於 2018-3-6 00:29

優先訂飛反應熱烈

討厭的座位表
John 發表於 2018-3-6 00:53

好彩之前訂咗霏咋

我覺得公售票被搶光後,就會加場吧。

唔出DVD真係好SAD,無得回味。係因為版權費好貴? ...
stone@stone 發表於 2018-3-6 02:57

始終今次演唱會華納無份投資

好想瘋狂唱好時辰
帥小寶` 發表於 2018-3-5 23:27

今次演唱會主題曲

到時應該會唱啩~~~~

搵唔到係邊度投
oreo 發表於 2018-3-6 02:19

你可以搵番GIGI之前的每日一post
在片段按Like便可

https://m.facebook.com/gigileung ... 8&source=result

無280 決定公售先買 480相信未必爆 到時有得揀位好過
hin0526 發表於 2018-2-5 10:02 [img]http://www.cmusichart\"\" .com/discuz/images/common/back.gif[/img]

哇唔記得今日優先宜家入去尾場780應該得一張飛,㩒兩張都顯示售罄。
不過都淨係想買280,等公售算 ...
effy 發表於 2018-2-5 15:34

我都決定等公售
lemontea1069 發表於 2018-2-5 22:49

一陣10:00am公售喇

希望大家買到靚位

優先訂飛個網話演出當日先交收門票,真喺咩位都唔知~第一次優先訂,想問下到時攞飛流程喺點? ...
阿mark 發表於 2018-3-6 08:02

不!香港區嘅話,開show前約兩星期便可取票

780 280 All sold
排第一果個都買唔到
samxdxd 發表於 2018-3-6 10:03

估唔到今次反應咁熱烈

10am前urbtix勁易入仲以為無人吼,點知10:01:15入到去已經㩒唔到$780
依家買左4號$480 ...
阻住 發表於 2018-3-6 10:24

Yeah!!!! 到時見

買到280✌
hin0526 發表於 2018-3-6 10:05

今次$280好搶手

應該加場啦
lemontea1069 發表於 2018-3-6 10:29

好似話之後檔期基仔要左
所以加唔到⋯

大家繼續努力!

希望眾美會員都成功買霏~~~~

本來想買280 但入到去禁左十分鐘都load 唔到有位>
mandy089 發表於 2018-3-6 10:54

大家都想睇尾場

頭場好似放左飛出嚟。480仲有23行喎
hin0526 發表於 2018-3-6 12:28

快快行動,把握最後機會

坐等平飛
帥小寶` 發表於 2018-3-6 13:27

今次未必有啦

阿芝話明唔加場,沽清就無ga la~~~

公售咁鬼黑 隨時放唔哂
帥小寶` 發表於 2018-3-6 16:26

因為上兩次優先訂票都full嘛 ~~~

今日反應咁熱烈
我估可以放埋贊助商的票出嚟應市

我們為演唱會開工啦,我有一個壞消息,一個好消息要告訴大家⋯⋯
壞消息是⋯⋯聽聞5月5號已經爆咗⋯⋯
好消息是⋯⋯ 睇到文念中的演唱會服裝設計圖⋯⋯好!靚!呀!

————————————
From FB