返回列表 發帖
買到兩張row 1 @11:01
睇Sammi都未試過咁前
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

有無咩心得
賴爽 發表於 2022-5-31 11:54

冇,齋等
咁啱今日WFH,兩部電腦三個browser一齊load
好在入到去之後揀位/俾錢都冇阻滯

本身想揀禮拜六但去到row 16
求其揀日weekday就前咁多
未講的說話寫滿在信箋

聲音本身都係另一種樂器啊
一種樂器玩得好唔代表另一種都玩得好

不過覺得兒登今次有進步 比起上年dr.go ...
John 發表於 2022-7-26 15:56

好難衰得過Dr Go
三個一齊炒
未講的說話寫滿在信箋

今晚冇咗撈撈嘅there’s no trust I can fall
仲有石頭記嘅主歌好似變咗另一首歌咁完全唔認得
兩個版本都咁鍾意

尾二首歌AK矇住姜個咀好搞笑
然之後撈撈幾乎撞跌阿Jer嚇鬼死
未講的說話寫滿在信箋

坦白,我唔覺得係個台既問題,反而係導演同團隊既問題多
第一,如果真係唔得基本出唔到牌,出到牌代表個 ...
rfv123 發表於 2022-7-28 09:58

噚晚見阿Jer喺條橋度唱黑夜不再來都震震吓
不過可能係關佢體重

Sammi都玩過trust fall
朝聖塔又升到上三十幾行
如果綵排得夠熟應該冇乜難度
不過唔夠熟加上發生過咁多次意外
失去信心之下更加難頂硬上
幕後真係要好好檢討吓
未講的說話寫滿在信箋

痴線
真係謀財害命
未講的說話寫滿在信箋

其實係,而且係等緊個調查結果
當調查結果係話係「意外」,大家都無責任;
係「人為」,第一個最大獲既 ...
rfv123 發表於 2022-7-29 09:34

一次不幸就賴「意外」啫
場場都出事就係「人為」啦
未講的說話寫滿在信箋

認真分析
如次次都係同一個位出事,你呢句係完全岩同合理 (例如綵排好多DANCER都怒D_U一個位,令到相繼有 ...
rfv123 發表於 2022-7-29 10:20

「人為」泛指QC差/唔夠時間綵排/態度得過且過等等
全部嘢都可以避免到
未講的說話寫滿在信箋

後兩者我覺得岩
至於QC差,所有野都係跟足出牌指引做,簽得到出到牌,係一個公司角度仲可以做咩?

第一 ...
rfv123 發表於 2022-7-29 10:48

有篇報道話個LED郁緊嘅時候撞到個喇叭仲繼續扯上去結果出事
所以其實係execution嘅問題?應該邊個負責?

https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/mirror%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E6%84%8F%E5%A4%96-%E9%87%8D%E6%95%B4%E4%BA%8B%E7%99%BC%E7%B6%93%E9%81%8E-%E8%8F%B1%E8%97%9D%E5%8D%94%E8%88%88%E9%9A%86%E6%9B%BE%E5%8C%85%E8%BE%A6%E6%9C%AC%E5%9C%B0%E5%A4%9A%E5%80%8B%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83/331040

根據現場片段所見,當時一塊大銀螢正升回半空位置,惟其中一塊撞到現場喇叭時仍繼續上升,導致繩索斷掉。MIRROR演唱會負責機械工程為「協興隆舞台工程有限公司」,負責舞台工程則為「菱藝廣告學製作有限公司」。
未講的說話寫滿在信箋

所以諗返起真係好respect美祖既團隊首場唔格硬撐落去 以安全行先再補場
唔止係因為機器壞升唔返上去 而係 ...
JasOh103 發表於 2022-7-29 11:25

PC撞正打風啲嘢做唔切就真係意外喇
未講的說話寫滿在信箋

所以望翻轉頭的確Mirror既崛起部分原因的確係香港人情緒上既缺口需要抒發
我本身唔鍾意Mirror固然覺得佢 ...
lokzai 發表於 2022-7-29 17:35

休息又好,沉澱又好
都真係要停一停諗一諗
未講的說話寫滿在信箋

Day 3 (27號) Ian 個頭差啲撞咗落個電視角,嚇死我,好彩佢自己行開少少避開咗 ...
pooh1460 發表於 2022-7-30 12:50

吓?咁恐怖?係咪唱Distance嘅事?
坐紅閘嗰邊完全睇唔到驚險場面
未講的說話寫滿在信箋

我都係坐紅閘,坐C行,所以睇到
pooh1460 發表於 2022-7-30 13:58

我只係後你兩行……
可能聽得太過投入留意唔到
未講的說話寫滿在信箋