返回列表 發帖
岩岩睇娛樂新聞台...佢話何丙做Music Director...亦會同Sunny Wong合作排D 野

yaaaaa
佢唱完野孩子之後,全場嗌多四個字先肯走,痴曬線!
全場連山頂都企曬係身 ...
膠膠 發表於 2014-11-29 00:12

我也是其中一個

丁師奶的TVB 特輯將於1213…10點播出… Source from TVB weekly

終於在紅隧口見到廣告牌

再見二丁目,愛人,抬起我的頭來,數你,冰點,少女的祈禱,如果東京不快樂,熱血青年,可惜我是水瓶座 ...
Jacz 發表於 2014-12-6 18:29

你漏左狼來了

前幾日唔係係紅隧出口billboard落咗廣告咩?
Jacz 發表於 2014-12-10 19:58

係…紅隧口但係西隧口咁誇張

賣廣告賣到咁強...師奶真係發力

拜託金牌唔好再出精選碟…個cover一次比一次嚇人

我都話架啦, 美千唱live 差已經深入民心, 電視特輯要唱多d live, 比市民知道佢唱live穩定左好多, d 人先 ...
lblemon 發表於 2014-12-24 12:53

唱live 差已經深入民心…咁搞笑

寫到新年派新歌,唔知點解我第一時間諗到系農曆年
Top仔 發表於 2014-12-31 22:41

點會農曆新年..農曆新年佢演唱會都完左啦

今日終於收到26同27 號既飛啦

頭場嘉賓.... 我都希望我個兩晚嘉賓係熟d 嫁啦

佢唱左首係single隻碟好中意既歌

花與愛麗斯
終於有第1次live
KYC0347 發表於 2015-1-25 01:26

喊出黎..呢首係好想聽

咁邊個係Samsung 邊個係iPhone

唔差在搵埋小米,SONY LG BLACKBERRY HTC NOIKA  
仲有冇
艾石仔 發表於 2015-1-25 23:57

咁小米, Sony , lg , blackberry , htc, Nokia 又係邊個?
這個師奶橫跨90,00,10年代

美祖應該系ipad
Manfong 發表於 2015-1-26 00:34

但係美嬅都不比美祖好...你明我指邊度嫁啦

其實joey同千嬅本身都friend掛
舊年見到千嬅係1314後台整雞蛋仔好好笑xd
olympiahhy 發表於 2015-1-26 13:52

應該係師兄搭路下fd 左
師兄同丁生唔知點解好fd..
1314整雞蛋仔已經好驚...
此女子親自打電話邀請joey

回復  sillybeef

人哋起码凑大咗个仔
Manfong 發表於 2015-1-26 17:42

所以樓上咪有人講千嬅短暫擁有過
佢成日都自嘲自己身材嫁啦...

攻啲咩?
kenneth 發表於 2015-1-27 14:48

今朝見到其中一條話借Sammi 賣飛

以前就咒美瑞流產
開show前係美瑞微博留言話torres咁樣衰一定係試管嬰兒
仲叫人瑞唔好係微博貼相,個樣老 ...
Jacz 發表於 2015-1-27 14:59

好毒辣呀....

仲有好多,特別係攞完影后之後,頻頻美瑞
Jacz 發表於 2015-1-27 15:07

人身攻擊冇問題...毒辣到咒人流產...一條生命...她主子信主個啵
睇今晚同聽晚的路過

咒人流產真係太毒,就算祖粉點攻擊美瑞,我都未聽過佢地咒美瑞流產咁陰毒我好想睇sammi同歌神  ...
Jacz 發表於 2015-1-27 15:35

如果是Kelly 我會開心d

今日好幸福…雖然冇左煉金術…但係換左深紫色…真係冇買錯
今日隔離既上班一族都好high
冇左半把聲
聽日會冇埋另外半把

原來大家都咁中意“深紫色“。
kenneth 發表於 2015-1-27 23:57

太難得先會唱一次…其實千嬅係咪知道king jer會黎
所以自嘲樂壇人瑞

當佢同Sammi 吹水時
講初出道美嬅似Sammi 個單
Sammi 就話組一隊twins 不過係超齡版
千嬅就跟住話依家會比人話樂壇人瑞

之前已經提咗你地要帶喉糖入場架喇
Jacz 發表於 2015-1-28 00:24

忘了...以為自己頂得順..哈哈

我今日個場坐380…本身以為d人唔郁啦…
但係快歌個度個班上班一族或上年紀既人都好肯郁…雖然又未到企起身…
唔知聽日680會否更癲

咁之後仲有一場點算
Jacz 發表於 2015-1-28 01:20

睇埋應該會失聲

yes...琴晚見到哩刻真係好感動!!!
Kyle_ 發表於 2015-1-28 10:54

本身琴日朝頭早知道後....搞到美嬅又比人攻擊就唔係幾想佢黎
但係睇到美嬅喊曬口同講左句Magic moment 就知佢真係想美Mi 黎....
拖手一幕同擁抱一幕都幾感動...唔知點解每個擁抱我都諗起最好的債入面一句歌詞

其他post見到話千嬅今次係第三次請sammi做嘉賓原來以前食過兩次檸檬, 唔怪得琴晚話要經經理人去 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-28 11:09

唔怪得咁滾動啦佢...我都好好奇點解美祖係親自打電話....美mi 要隔經理人請

下次再開佢都四十幾歲, 到時就真係企定定唱足三個鐘嫁喇
Kyle_ 發表於 2015-1-28 11:17

只要佢有心有力,應該仲跳到幾分鐘咁大把啦,

Crazy....尾場山頂賣到1400@2....!!
點買得落手....
hin0526 發表於 2015-1-28 16:09

山頂都1400…成件事開始好似美嬅金句…好變態

exactly!今次千嬅被好多人升上集體回憶, 唔係神台咁簡單....
自演唱會開始後, 幾乎日日都有人寫潮 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-28 15:51

啦…你咁講就唔岩啦…話曬我係21咋(自爆年齡)但係由2000年到依家

原來佢地今晚都有嚟
Jacz 發表於 2015-1-28 17:49

佢琴晚直頭係台上宣傳套戲…仲話比得錢買演唱會飛就比埋錢買戲飛

美嬅唱笑中有淚同假如又喊…
佢唱笑中有淚既時候我跟住佢喊
今晚消失的鄭融有黎

咁呢兩首又真係好催淚既
L&G我都聽到眼濕濕
Jacz 發表於 2015-1-29 00:00

美嬅搞到我喊埋一份

今晚仲有邊個?
Jacz 發表於 2015-1-29 00:03

好似有Sir One One(唔知有冇認錯)Ivana 同梁芷珊
側田都好似有黎

其實次次見到佢喊都會想喊埋一份
Jacz 發表於 2015-1-29 00:20

成件事真係好變態…點解會跟住佢喊佢今日講話encore 衫係彩虹七色…一晚一種顏色
係ar sham 揀

係咪架?? 今年定出年
紅館今年10月定11月好似要裝修?

點解冇人講下今晚嘉賓 ...
Jacz 發表於 2015-1-29 00:23

張學友…唱左兩首…
一首唔太記得個名
一首係你最珍貴..唱wif 美嬅
仲提起學友打比佢做梅姐show
話千嬅真係好好

有冇話點解請學友?
Jacz 發表於 2015-1-29 00:51

原因Similar to 呀王啦  都係隔經理人幫手

定會係青/藍?
因為琴日已經綠左
真係好睇佢係紅橙黃綠藍靛紫
定係紅橙黃綠青藍紫 ...
aRh3i 發表於 2015-1-29 01:02

如果係順序今日應該係青
得返藍同紫
紫色一定係尾場啦

以為係佢親自請添

咁個個重量級又未合作過既嘉賓係學友定sammi?
Jacz 發表於 2015-1-29 01:52

應該是學友吧

好啦好啦,大家唔使再SEND楊千嬅演唱會相畀我啦。係人都知我係陳年FANS又竟然錯過了這個可能是楊千嬅史 ...
Jacz 發表於 2015-1-29 02:07

我想再睇呀

千嬅變到咁受歡迎, 好唔習慣
千嬅既演唱會飛有得炒, 更加係千古奇聞

竟然"化"有得重見天日, 激die ...
John 發表於 2015-1-29 02:18

都話成件事開始變得好變態

佢話冇諗過佢會應承喎
之前唔係邀請過2次sammi都唔成事架咩?
Jacz 發表於 2015-1-29 02:01

但sammi 唔係n 年前個個東亞華星有合作咩?

大家睇黎好中意美嬅
真係吹到100頁開第二個post 都得

睇晚今次之後可能會有好勁既演唱會後遺症
Jacz 發表於 2015-1-29 13:13

睇怕我地會有相同症狀

我見sammi sold out都有架
同埋聽日仲要賣輪椅位架
Jacz 發表於 2015-1-29 14:21

個page 仲係度..我用apps睇到

so sad,好後悔!!!
上次見到66段10行最邊邊個兩個位
Jacz 發表於 2015-1-29 14:32