返回列表 發帖
夜晚黑無曬野ge
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

加入黃隊真係極大挑戰, 全街都係紅同藍
頭先搭左程電車, 都捉到幾多野

我入左黃隊
出左街兩個半鐘最高CP都只係隻108周柏豪
KITSTON 發表於 2016-7-25 20:53

黃隊揮手
   我高你少少, 好似係111周柏豪, 係灣仔到捉

今日行左咁耐, 整係見過sogo有黃隊鯉魚龍

ME黃隊
係咪越難捉既就越高CP?
我隻傻鴨180CP
艾石仔 發表於 2016-7-25 21:36

其實你想捉時多數都有食, 當然高cp有機會難捉d, 我隻周柏豪就你第二次先得

D人升得真係快趣
我仲諗緊d stardusts應該比邊隻用好
屮SiU霖屮 發表於 2016-7-25 21:58

基本上全個香港都被外國勢力入侵
  個個都係係外地玩過一排番到黎就屈人機

諗緊入咩隊好
定其實差唔多
tom 發表於 2016-7-25 22:39

藍同紅基本上周街都係

我想講呢, 我已經轉唔到野出黎, 佢係咁話我袋full

激死我, 第二次走失隻奇異種子

儲齊三隻主角
KITSTON 發表於 2016-7-26 21:48

我好似連見都未見過車厘龜

陳柏宇係佢?
咦,2 km出唔到鐵腕 即係小拳石?

我3隻2 km,4隻5 km,兩隻10 km ...
KITSTON 發表於 2016-7-27 12:00

我未攞過10km
  5km而家有5隻, 4隻2km

前日孵隻2km係rattata, 琴日隻5km唔記得係咩

開心。。。終於,捉齊,御,三家。。。
Wonders 發表於 2016-7-27 15:37

Me too 金鐘有好多正野

(鐵甲犀牛?), 車厘龜, 小呆獸

pokemon go 係咪死 server? 頭先發現冇左我既公仔, 只有我個圓圈在, 隨後 熄app重開就load唔到個game, 關機 ...
lblemon 發表於 2016-7-28 17:14

會唔會係你個網絡問題

話說墳場同郊野公園先係最多pokestop

係咪架? 我見跑馬地香港墳場入面冇 pokestop, 養和隔離的波斯墳場門口有一個咁咯. ...
lblemon 發表於 2016-7-28 17:34

草地個d咪跑馬地墳場d pokestop
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

頭先約埋家姐捉野,在崇光地庫廁所門口捉到lickitung cp447,超難捉,餵左3次同埋超過15個球先捉到

然後遊 ...
lblemon 發表於 2016-7-28 21:11

電車軌個段真係幾多野捉 (同埋都幾多人特登去搭電車)
  如無意外, 聽日我或者會中環匯豐坐到落中央圖書館睇下有咩收獲

你專登出街搭電車捉寵?  (好瘋狂 )
matthew1990 發表於 2016-7-28 22:06

唔係, 我番金鐘, 順便ze
   d 人仲癲啦, 偷笑地問人邊到有電車搭

昨日在鄧肇堅醫院check過, check唔到草地區有pokestop哩...
lblemon 發表於 2016-7-28 23:00

可能你未行到過去ze, 我今日係司徒拔到落黎就真係見到好多

咁排電車實好多人搭
咁樣搭一程洗唔洗一粒鐘?
matthew1990 發表於 2016-7-29 00:36

星期一我中環落跑馬地好似都係半個鐘多d

返工途中 去了道場, 打左2場, 全輸, 完全唔識點打
lblemon 發表於 2016-7-29 09:38

道館唔係要黎打, 係要黎攝位
**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-7-29 17:53

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

我9
BTW o岩o岩孵2 km蛋出左比卡超
KITSTON 發表於 2016-7-29 20:50

me lv13
   我想快d孵曬d蛋 今日又孵埋d廢野

我今日最大收穫都係得飛天螳螂

我Pokedex仲係得34隻 想要飛天螳螂、鐵甲犀牛、鉗刀甲蟲呢D

KITSTON 發表於 2016-7-29 21:14

你講個3隻我都有1隻, 但係我無比卡超同埋多一隻小火龍, 都無啟暴龍

啟暴龍見到都應該好難捉 連迷你龍都未見過

好在我都有隻背背龍看門口 ...
KITSTON 發表於 2016-7-29 21:42

龍系真係好似未見過
  連雷都唔多隻

好心佢有風就顯示出黎啦
又唔知d風吹邊
艾石仔 發表於 2016-7-30 00:18

變左玩paper toss

新界先多野做lol
今日入一轉沙田, 大量奇異種子, 仲有一隻奇異草(?)(2階個隻), 仲有鴨咀火龍

想要鴨嘴火龍

KITSTON 發表於 2016-7-31 22:36

我搭車時係入獅子山隧道前捉到

今日有好多喵喵怪捉

啱啱先開始玩
依家得4lv ja...
我想快啲同人battle
jose 發表於 2016-8-1 22:02

even我而家Level 15 都唔算夠人打
   d gym只可以係要黎攝位坐

仲未捉到啟暴龍 / 卡比獸 / 化石飛龍揮手區
賴爽 發表於 2016-8-1 22:35

揮手

我見過一次個影 ............. 開心
賴爽 發表於 2016-8-1 22:53

影都未見過
  比卡超就見過影

頭先打道館, 明明贏晒3個樓主, 系統叫我放精靈去, 點知我放左精靈後, 館主仍然唔係我, 變左另一人, 點解會 ...
lblemon 發表於 2016-8-2 22:33

因為你唔夠人快
  前任打完唔一定屬於羸個個系, 而係會有空窗期, 呢個時候就鬥快入寵

冇啊, 今日灣仔北好乏味, 精靈都少過平時, 即使有都只係 魚, 麻雀, 儍鴨
lblemon 發表於 2016-8-3 16:18

下午有喵喵怪同奇異草
  琴日就有蛋蛋

話說我捉多隻喵喵怪就夠進化一隻 我有化石飛龍啦  仲做過館主
其實係唔常見既p ...
nicholashin 發表於 2016-8-4 00:22

咁我都算唔好彩, 真係捉黎捉去都係個d

對我黎講, 好多都係稀有

艷羨
今日隻10km孵隻CP百幾 o既伊貝 之後無再遇到10 km蛋{:1_4: ...
KITSTON 發表於 2016-8-4 19:38

話說我有3隻10km存貨
   不過呢排未搭電車 / 去遠d ge 地方, 所以都係儲下先

好唔得閒呀呢幾日 仲未到廿呢
HOTMAN 發表於 2016-8-4 22:38

咁我都未到20lv. d lucky egg仲係到
   聽日會去新領域, 睇下有無d咩新野捉到啦

咩新領域 絕對領域d friend
HOTMAN 發表於 2016-8-4 22:52

只係裝game 後未行過嘅地方

我第一隻10km蛋孵咗隻卡比獸
#但得135CP #我都係走先
nicholashin 發表於 2016-8-5 16:01

我孵隻比卡超都係得63
   捉個隻都係得10

中環/半山都無咩野捉

你住半山?
nicholashin 發表於 2016-8-6 00:51

經過ze, 都話左琴日試新路線

你住山頂, 尋日經過半山?
matthew1990 發表於 2016-8-6 10:11

唔係lol, 係我有朋友住半山

男朋友?
KITSTON 發表於 2016-8-6 13:52

你諗住去邊

我諗住留o係屋企囉
KITSTON 發表於 2016-8-6 20:20

留係屋企邊有可能捉到小精靈
  我頭先見到第二隻迷你龍, 但係最後走甩左

可能佢住係公園到呢
未見過迷你龍
nicholashin 發表於 2016-8-6 20:32

我兩次都係海邊見到 但係第一次係捉到

下 我行左大半日青衣得一隻波音蝠 波波都少過其他區好多
見到最多係小磁怪同霹靂電球 近水就好多鯉 ...
nicholashin 發表於 2016-8-6 20:50

電系除左有自己進嘅雷伊貝同埋低cp嘅比卡超外, 其他我一隻都無
  原本又話中上環有好多, 但係琴日連影都無多隻

其實新界真係好多野捉, 港島來來去去都係個d

呢位版主隨便highlight四個字就話ban 會唔會太無理 我得兩隻低cp伊貝  ...
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:04

300幾進完700幾算唔算低

唔好講 我o個兩隻伊貝200cp都無 等我研究下搵日去TST
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:08

但係伊貝都算係半公廁

我o個邊 伊貝應該罕有過比卡超
nicholashin 發表於 2016-8-6 21:24

所以我都話新界係唔同D
  可惜我下一次過黎可能要等到開學

完全同意
見到伊貝 皮皮 我已經冇意欲再捉
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 22:01

皮皮都ok, 我個區就傻鴨都開始密

我個區冇乜
傻鴨太可愛 多d泥密d手
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 22:08

可能假假地都係海邊掛, 高超鴨我都進左兩隻

終於見識到香爐威力
頭先搭叮叮用香爐, 就捉到卡斯, 鬼斯, 地鼠, 飛天螳螂, 連小火1龍都多過人

我一直升level 撞到既都係幾百CP既寵
不過野生捉好少好勁  同埋你有隻93.3% 1525 CP喎 { ...
nicholashin 發表於 2016-8-7 17:29

有過都要要多d黎進化ma
地鼠就真係剛剛先有