返回列表 發帖
今年係唯一一年全年個榜都冇塞過
bagfgfcde 發表於 2016-10-9 16:46

我好似都係 好多歌都可以即plug即上
12年樂壇真係好悶下
playlist裡面每次聽到12年就自動飛左好多歌飛到年尾留白人霏個堆

睇返自己個十大都知  ...
JasOh103 發表於 2016-10-9 16:49

除左美祖, 仲有兩個人妻都唔見左

得番國際天后撐場
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

因為有風景睇
bagfgfcde 發表於 2016-10-9 19:52

咩風景

我jupas揀科只係諗到頭兩個choice
bagfgfcde 發表於 2016-10-10 15:32

第一輪都係要d會interview嘅科俾頭遮

得首歌係亮點
JasOh103 發表於 2016-10-11 00:38

小道消息話, 孤嶺花將於下星期上榜, 順便幫kay媽強搶女金

一個禮拜要擔心計分員一次。。。
RVHOCPC 發表於 2016-10-16 00:04

計分員好似去左外遊

曲風似安徒生的錯mix天下大亂 分別係我上年歌曲第十二位同第十位 仲有匡匡加持 緊係值至尊  ...
nicholashin 發表於 2016-10-24 20:34

我仲未聽到首歌lol

唔洗聽都知係至尊級歌曲啦
nicholashin 發表於 2016-10-24 22:28

林家謙真係質素保證
   不過今年我嘅至尊已經有人reserve左

恭喜一雙手 咁高質既歌 咁遲聽對身體唔好呀
nicholashin 發表於 2016-10-24 22:45

好叻呀你

唔通遲聽自己都會停止繁殖

我del左我勢力範圍嘅十幾個
KITSTON 發表於 2016-10-26 18:01

都唔係第一日嘅事, 無得block左佢account咩

Agree
到而家先知首歌既好
不過如果俾佢十大 霏妹係共和就會白果 ...
bagfgfcde 發表於 2016-10-30 22:38

剩係段outro都值100分
  好彩我有俾

人瑞個高音減20分

但總括而言好好聽
kayzzz 發表於 2016-10-30 22:49

咁叱吒live版一定會扣曬個100分

nicholashin 發表於 2016-11-1 23:08

國語你懂不懂

培養青少年的關愛心,以下哪個故事更適合?試談談你的看法。

愚公移山 守株待兔

...... ...
bagfgfcde 發表於 2016-11-4 16:31

咩題目黎 兩個成語嘅解釋邊到同關愛心有關

有個老師睇完題目之後 問出卷老師係咪打錯字
bagfgfcde 發表於 2016-11-4 16:40

好心就唔好玩野啦, 我地f.6個時說話practice同考試都係用past paper

條題目係個做dse marker既老師出既
點睇

佢解釋完 我都覺得好勉強
佢話要從故事真正既寓意黎 ...
bagfgfcde 發表於 2016-11-4 16:54

marker其實有好多都係呃飯食

咁講仲好笑, 個寓意點同關愛心有關, 唔通話要好似愚公咁鍥而不捨地培養關愛心, 定係守株待兔咁等運到

所以我都好無奈
根本題目係連老師都話好難 連一個平時唔會事先準備既老師都話要特別事先寫好論 ...
bagfgfcde 發表於 2016-11-4 17:01

唔止唔係中六題目, 直情係出錯題
  我諗只有出卷個個先知自己想講咩

有d後悔上年無冠百年不合
kwanie 發表於 2016-11-8 23:02

認同, 不過我舊年直情係狠ban

其實有冇人可以分析下點解會係Trump贏
係咪真係因為美國依然存在好多歧視 eg 歧視女性
...
bagfgfcde 發表於 2016-11-9 15:54

其實英國脫歐, 仲有菲律賓杜特爾特(亞洲版donald trump), 都知trump嬴唔係無可能
加上而家d民調又唔可信, 更加低估trump個形勢

當然而家成個大趨勢係鍾意反其道而行, 以前傳統嘅價值觀已經唔見, 所以其實諗落係真係幾灰

乜連我最喜愛奬項都要配票吖
林仔 發表於 2016-11-15 19:33

公司A隊同公司B隊
  (其實舊年好似已經講緊)

港姐跳superstar
點解成個表演咁舞女feel
JasOh103 發表於 2016-11-19 21:19

連續幾個節目都不斷穿崩

我記得以前台慶好好睇架!!
有唔同顏色既隊伍 唔同既表演 最後一隊會勝出
其實係佢地自己唔重視個show 以 ...
JasOh103 發表於 2016-11-19 21:59

nancy登基應該係全場最好睇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有謝生果然好睇
阿ben都好勁
JasOh103 發表於 2016-11-19 22:05

兒戲到連出線抽大獎都變成猜拳

最恐怖係頭先坤哥跳舞 仲要企到正中間
新一哥
JasOh103 發表於 2016-11-19 22:10

又無quali但又要著背心

Tvb串yumk係肥媽
JasOh103 發表於 2016-11-19 22:16

9 up都咁多人投

真係痴線
明明功夫好睇好多
JasOh103 發表於 2016-11-19 22:30

我都係投功夫

癡線依個test我玩到10/10
harryharry 發表於 2016-11-20 23:00

我覺得睇唔到d咩, 答問題唔係為全對嗎, 而且通常都係有心做先會認真睇曬10題, 咁唔係一定會高分d咩

即係有用心機花時間睇就係有強迫症
harryharry 發表於 2016-11-20 23:14

咁呢個世界一定有好多都有強迫症

下個 SEM 個 time-table...
616.1314 發表於 2016-11-22 18:22

咁快reg科

我地無得 REG 科啊(除左 CCC 同 free elective
係 FACULTY 安排時間表俾我地 ...
616.1314 發表於 2016-11-22 23:24

都係啫, 呢個Sem都未考試就咁快出時間表
  btw有幾差法

830 - 1830
616.1314 發表於 2016-11-23 00:10

即係有好嚴重天地堂

西瓜除左識前前前世同bruno mars首新歌仲有無其他

開親都係Bruno Mars
John 發表於 2016-11-23 08:01

我都唔係朝朝都開, 但都已經百發百中

係由 830 上四堂 Lecture
Lunch 完再 Practical 到 6 點
616.1314 發表於 2016-11-23 08:50

咁誇張 今個sem我知有人直踩9至6都叫救命
不過可以off3日

可以個個星期去旅行
John 發表於 2016-11-23 17:49

有錢先得ga, 唔係個個都係財閥

聽返我說(Gin Lee)真係不勝唏噓
一隻我說已經完爆新公司所有唔湯唔水既歌

雙雙既質素, 咪同舊公司side tra ...
John 發表於 2016-11-25 07:03

我說真係好慘, 明明咁好聽就去做3rd plug

雙雙真係普通貨色, 主打我都係鍾意月球下的人

Do姐放兩星期大假

搵d 新人出下碟丫, 印一隻都好呀
kwanie 發表於 2016-11-26 02:13

digital碟你唔計咩

其實SG星煥年代既歌已經比佢地同門好
唔明
matthew1990 發表於 2016-11-26 11:22

咁係佢地個時未唱罐頭主題曲
利申: 星煥時最鍾意佢地個首係放過我吧

美yum果然俾人踢出閘
不過我最喜愛女主角成功入閘
林仔 發表於 2016-12-1 17:29

女主角胡定欣好似完全無對手
  最多都係邵美琪, 不過係年頭劇

直接頒會好d
個5強會勁難睇

Edit: 應該會比毛姐入 加上阿田 其實都OK
個愛將又一定入硬 最後一席 ...
JasOh103 發表於 2016-12-1 22:05

咁好無說服力遮
  其實今年女主角係咪真係咁無人夠爭

男主角個面反而爭崩頭, bosco, 張繼聰, 祥哥, 郭晉安, 煎pan, 渠頭, benjamin, bobby

男主角斷估都係等左好多年既煎pan
女飛躍就真係好大競爭
-Prince- 發表於 2016-12-1 22:36

千雪, moon, ali, 同嘉欣
   可能嘉欣機會大d掛, 話曬都近年尾先爆

冇新歌想上。。。
dongbb2332 發表於 2016-12-2 08:22

估唔到年尾咁慘淡

「截止日期為12月4日11:59pm」

一個字都未寫
nicholashin 發表於 2016-12-3 22:14

me 2
  呢兩個禮拜實在太忙, 聽日先趕工
就快被東華個show洗曬成個噴榜
RVHOCPC 發表於 2016-12-3 23:08

有咩好推介

究竟今年環球廢d定華納廢d?
JasOh103 發表於 2016-12-4 10:59

華納廢係爭唔到獎啫 (pakho唔係到), 但係shiga今年係做到好歌 (不過無獎)
   環球就真係錯曬, 明明年頭開始plug, 理應去到年尾係新碟1st plug (好似2012年咁咪幾好)

但而家反而仲要夾硬翻炒, 更加惹埋負評黎一鋪清袋

我抄翻上年
nicholashin 發表於 2016-12-4 23:37

我唔敢搬字過紙
   雖然上年個份我有留底, 不過最後都係參考下有無重要野漏就算

頭先食飯聽到隔離台個姐姐叫佢個b做林奕匡...
jose 發表於 2016-12-8 12:44

話說我識有個學生個蔡卓妍, 連英文名都一樣

訴苦1: 個summary都唔準既 明明Fabulous有票
訴苦2: 投美丁既4位美會員係咪未投? {:1_11 ...
JasOh103 發表於 2016-12-8 18:54

外卡送完入去又唔投番轉頭咁趣緻

我都嚇親
但我下年會上少好多cm
nicholashin 發表於 2016-12-11 19:18

點解, 驚又會俾人批鬥

20強最後一個位激烈到!! 6首同票
無一首想放棄
JasOh103 發表於 2016-12-11 21:27

開個special投個6首only
or
入曬6首

如果同票 以冠軍歌為優先
然後睇榜分 希望某首歌入到 而家告急緊 (Hint: 你同r會員都有投{:1_9: ...
JasOh103 發表於 2016-12-11 22:12

我投左40首歌, 兩邊都唔同好難估啫