返回列表 發帖

#Cool Cafe 發帖榜2017

又黎到一年一度cm嘅盛事

由於主持人B會員今年要考DSE, 所以有我呢個替工同大家主持大局
玩法照舊, 以2100-2159計算

過左3月就會同大家頒膠

希望呢個post可以振興下cm
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

我1號冠軍
有咩理由唔計我
John 發表於 2017-3-2 02:09

我有cap低一號個榜, 為保完整都可以計埋

睇嚟weekday都幾難上榜
JasOh103 發表於 2017-3-2 07:54

頭幾日就讓下佢地啦, 終有一日會攰ga ma

先報番琴日個榜
發帖榜@2017/03/01 21:02

冠軍tag: 有請'幕後黑手'

RK LW  Name                 AP
01  NE  John                   15
02  NE  nicholashin          14
03  NE  chanchan0909     12
04  NE  Wonders             10
05  NE  cymusic              10
06  NE  黃家正                 09
07  NE  JasOh103            09
08  NE  kevinlai1621        08
09  NE  星勤                    08
10  NE  hehehaha            07

大家今日繼續發力啦

LOL ne 7
JasOh103 發表於 2017-3-2 09:09

第一日豪無預兆下先反映真實力

聽聞有會員好有實力
HOTMAN 發表於 2017-3-2 11:04

因為佢臨尾知道有榜就全身發力 所以先tag佢左幕後黑手
  早1個鐘係nh帶出

上唔到榜 好嬲!
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 11:53

你今日實上到啦

上到我切!
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 12:07

切咩先

連回3個post因住俾人report
kel_kelvin 發表於 2017-3-2 13:18

版主都未蒲頭

原來是計算2100的 我是不是自膠了
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 21:01

我諗緊, 照計21:59先算入去, 佢應該會有1分鐘delay

點解我印像中之前係2000-2059
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 21:09

我有印象係最接近20:30
  不過我跟番上年, 上年係2100-2159

我上面兩個
electric 發表於 2017-3-2 21:17

呢位朋友要驗下眼

果然有delay

發帖榜@2017/03/02 22:00

冠軍tag: 唔知佢係咪會'切'呢

RK LW  Name                 AP
01  NE  RVHOCPC           137
02  01  John                   83
03  NE  electric               48
04  NE  kel_kelvin           44
05  08  kevinlai1621       33
06  NE  HOTMAN            33
07  NE  harryharry          32
08  04  Wonders             26
09  NE  kk8733              19
10  NE  bagfgfcde           19

OUT
XX  02  nicholashin         
XX  03  chanchan0909     
XX  05  cymusic              
XX  06  黃家正                 
XX  07  JasOh103            
XX  09  星勤                    
XX  10  hehehaha            

第二日就洗榜

多謝大家支持
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 22:09

跟住你諗住爭第幾
定係會兌現下登冠承諾

我會keep住唔上榜
nicholashin 發表於 2017-3-2 22:30

做咩今年個個都爭住食白果

我第一日上到 無得爭白果
nicholashin 發表於 2017-3-2 22:33

原來有上榜就無得候選, 唔係無獎就自動角逐咩

唔係有個二十大AP會員咩 不過希望今次獎項可以好似新城咁瘦身
nicholashin 發表於 2017-3-2 22:36

如果你無20大, 唔係就可以撥入去咩
唔知, 今年我話事, 龍門任我搬

希望可以增設 CM中學生獎 為各位要面對公開試挑戰既會員打氣
bagfgfcde 發表於 2017-3-2 22:38

等我考慮下先

仲有1小時, 有無人要發力

咁低ap ge
seeseetv 發表於 2017-3-3 20:49

俾機會你上下榜

報榜未
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 21:16

28分啊

發多八分鐘力先
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 21:20

你個第一其實都幾穩

係咪姐係夠票 雷動先
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 21:25

其實係你(主要)對手弱

發帖榜@2017/03/03 21:28

冠軍tag: 繼續冧莊

01  01  RVHOCPC           45
02  05  kevinlai1621       30
03  04  kel_kelvin           28
04  06  HOTMAN            19
05  07  harryharry          16
06  08  Wonders             12
07  RE  jasOh103           10
08  NE  616.1314           10
09  NE  jose                   10
10  RE  nicholashin         09

OUT
XX  02  John                  
XX  03  electric               
XX  09  kk8733              
XX  10  bagfgfcde        

由於本人聽日有活動要出席, 現誠徵3月4日臨時報榜員1名

我覺得有20個post係琴晚930-958
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 22:08

一d都唔出奇
  不過你都係冠

呢到都有冠軍TAG
stopzi 發表於 2017-3-3 22:11

唔好咩
  等大家認識下呢到d美會員sss

其實我係唱作歌手同音樂KOL 可唔可以介紹翻好d
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 22:15

唔係樂壇霸權咩

我都好耐冇出
之前好想寫Songs of love
但都冇乜心機
又驚比人Hi
John 發表於 2017-3-3 22:21

邊個咁hi你

其實有人共鳴三首國語歌都幾九唔搭八。。。
nicholashin 發表於 2017-3-3 22:27

佢肯做新歌算係咁, 雖然我都無咩好感
  總好過同一隻碟一雞兩味

呢個係慈禧
RVHOCPC 發表於 2017-3-3 22:30

cm慈禧

我icon先係慈禧homo!!!!
harryharry 發表於 2017-3-3 23:20

咁叫佢做樂壇武則天如何

唔想學容祖兒咁成日生霸死霸
kel_kelvin 發表於 2017-3-4 09:54

你都未登頂點算生霸死霸

同樂壇一樣 百花齊放係叫好事^_^

btw喺頭2名俾人壟斷之下

希望榜分類有最佳新會員或者傑出表現獎 ...
kel_kelvin 發表於 2017-3-4 11:57

呢兩個獎not found

知道無野好爭 走都走得安心啲
kel_kelvin 發表於 2017-3-4 12:07

榜分唔夠就爭下投票類

噉今屆有咩獎
seeseetv 發表於 2017-3-4 12:13

未決定 情侶 噴言 簽名 頭像 至膠 呢d一定keep, 再加d咩就諗下先

同祖祖一樣 不屬於投票獎既人
kel_kelvin 發表於 2017-3-4 12:14

咁就同祖祖一樣努力稱霸榜分

希望今年新增設 愛祖會員獎
bagfgfcde 發表於 2017-3-4 12:17

(中)學生獎一定會為你而設

都話左要替工點解無人知

我無發力半日都係個榜, 證明真係好冷清
anway, thanks 美背

聽日上翻榜好唔好
nicholashin 發表於 2017-3-4 23:53

打低兩大巨頭好唔好

邊兩個咁巨大
nicholashin 發表於 2017-3-4 23:56

巨Robynn 同 巨John

我今日就係唔覺意睇返上年個發帖榜頒獎post
我接受唔到我攞咗啲咁嘅獎 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-5 00:07

咁今年繼續啦, 直至你接受到為止

到此為止
我可唔可以捐咗個獎出嚟
ed8671ed 發表於 2017-3-5 00:11

捐驅都不夠

希望今年增設書面語推廣大使
nicholashin 發表於 2017-3-5 00:12

威廉大戰CLWR

且慢, 這不是最膠會員之戰嗎

每人一個就可以分豬肉了
RVHOCPC 發表於 2017-3-5 00:16

分豬肉不是這兒的特色

月尾唱畸好嗎?
ed8671ed 發表於 2017-3-5 01:23

好啊

又會咁o岩我都係月尾先得閒既 hkwilliamsiu
上次訪問: 2017-3-3 06:20
nicholashin 發表於 2017-3-5 12:48

你同邊個心有靈犀

一齊收山好唔好
nicholashin 發表於 2017-3-5 14:06

呃呃下po上到top 2 我要收山
Wonders 發表於 2017-3-5 14:05

難得兩巨頭唔係到, 唔係應該努力爭下冠咩 唔係再無機會

可能已經夠力上冠呢
nicholashin 發表於 2017-3-5 14:13

而家有個巨hot係到

佢上冠同我上冠咪又係差唔多
nicholashin 發表於 2017-3-5 14:15

另一pair fun sun