返回列表 發帖

#Cool Cafe 發帖榜2017 2.0#

2.0啦, 大家繼續發力出多d高汁post

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

發帖榜 2017 提名
(提名期至25/3報榜) (每日22:00 updated)

1. 單身會員
a. Wonders
b. Jose
c. John
d. chanchan0909
e. KITSTON
f. bagfgfcde
g. jasonng
h. stopzi

2. 情侶
a. chanchan0909 + kk8733
b. chanchan0909 + kk8733 + ed8671ed + Wonders
c. ed8671ed + Wonders
d. nicholashin + kevinlai1621
e. nicholashin + HOTMAN
f. ed8671ed + kk8733
g. 艾石仔 + kk8733
h. stopzi + Wonders
i. Wonders + chanchan0909
j. stopzi + chanchan0909
k. timmy + kk8733
l. ed8671 + chanchan0909

3. 最y_m會員
a. chanchan0909
b. HOTMAN
c. 屮SiU霖屮
d. electric
e. jasonng
f. John
g. ed8671ed
h. Wonders
i. stopzi
j. bagfgfcde
k. RVHOCPC
l. hehehaha
m. harryharry
n. SA弟林
o. kevinlai1621
p. timmy
q. nicholashin
r. lemontea1069
s. 艾石仔

4. 壇草
a. HOTMAN
b. -Prince -
c. ed8671ed
d. John
e. seeseetv
f. chanchan0909
g. matthew1990

5. 老餅
a. John
b. timmy
c. Wonders
d. chanchan0909
e. -Prince-
f. kwanie
g. SA弟林
h. 屮SiU霖屮

6. 噴言
請看此
註. 由於提名眾多, 所以只限3月噴言
註2. 由於噴言眾多, 主辦方有機會夠26個就截此項提名

7. 頭像
a. HOTMAN
b. kevinlai1621
c. bagfgfcde
d. KITSTON
e. 風見志郎
f. RVHOCPC
g. 賴爽
h. chanchan0909
i. jasOh103
j. lemontea1069
k. harryharry
l. frankiekiekie
m. ed8671ed

8. 簽名
a. HOTMAN
b. 風見志郎
c. chanchan0909
d. KITSTON
e. joey2009

9. 主題
a. Chart By Myself [2017]
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017
d. #Cool Cafe 疑問區#
e. #排球台#
f. BAG音樂流行榜2017

10. 3月金曲
a. C3PO - 李克勤
b. 一蓮托生 - 迪子
c. 難得一遇 - 林奕匡
d. 一隻小豬 - 泳兒
e. Beauty and the Beast - Ariana + John Legend
f. 空氣草 - 姚嘉兒
g. 皇后區的皇后 - 葛仲珊
h. 不意外的意外 - 連詩雅
i. 模 - 一群少女
k. 我錯 - J.Arie

11. 至膠會員
a. kk8733
b. CLWR
c. chen131
d. hkwilliamsiu
e. agabb
f. 酷愛903
g. RVHOCPC
h. kayzzz
i. 阿mark
j. joey2009
k. kaybb
l. ed8671ed

12. 最有貢獻會員
a. 艾石仔
b. dongbb2232
c. kevinlai1621
d. jose

註. 貢獻會員只係會員, 版主將全部自動競逐15.版主

13. 我最喜愛的貼圖 (包括gif圖)
請看此

14. CM文青
a. -Prince-
b. 616.1314
c. powerful
d. HOTMAN

15. 版主 所有版主自動提名, 包括FB專員

16. CM歌手
a. John
b. matthew1990
c. RVHOCPC
d. KITSTON
e. jasOh103
f. jose
g. nicholashin
h. chanchan0909

17. 最mean會員
a. nicknicknick
b. jose
c. kevinlai1621
d. nicholashin
e. kwanie
f. harryharry

(如有錯漏, 歡迎指正)

投票Link

等人食緊生果時隻手最唔得閒先批po

成手都係橙汁
kwanie 發表於 2017-3-24 21:03

我食火龍果

發帖榜@2017/03/24 21:07

冠軍tag: 你唔係第一位冧莊

RK LW  Name                 AP
01  01  屮SiU霖屮           244
02  03  stopzi                133
03  RE  kwanie               97
04  08  Wonders             92
05  04  kk8733              87
06  RE  nicholashin         79
07  06  hehehaha           73
08  05  kevinlai1621       57
09  02  HOTMAN            56
10  09  RVHOCPC          52

OUT
XX  07  jasOh103      
XX  10  electric

9-10依個鐘d post好易比人食佐
我都係潛番水先
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-24 21:12

1個鍾後好番黎

只要你可以操控到cutoff 時間就得啦
kwanie 發表於 2017-3-24 21:14

今日難d, 07分就報榜, 得7分鍾buffer

buffer係咪用黎保持呢度嘅pH?
nicholashin 發表於 2017-3-24 21:17

sci 唔好問我

冇得爭奪最佳頭像
好傷心
ed8671ed 發表於 2017-3-24 21:27

mv無咩
利申: 未睇

唔想用呢個頭像提名
有冇連氏pun圖推介
ed8671ed 發表於 2017-3-24 21:36

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

痴q線我對住cm對佐幾粒鐘 係咁打字==
我係咪癲嫁
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 00:20

俾你盡情發泄

成功破600嗄

300幾個notification
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 02:51

600都係短暫光輝 不代表永恆
300個notification 你唔覺得礙眼咩

佢一個人的永恆
stopzi 發表於 2017-3-25 08:10

同陳陳搶偶像

一程車都追唔曬d po
你地班真係好癲

佢好似無上風沙
stopzi 發表於 2017-3-25 08:24

但係佢要j個mv

痴線 你地咁早起身髮力
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 12:20

唔一早爭取下機會無ga la

我都係等依段時間得閒我都髮下力先:D
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 13:09

你發唔發力都3連冠la

冇錯 雖然都好耐冇行朗豪方
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 17:59

Me2

好彩仲係榜尾

朗豪坊電梯事故咁似死神來了4既
stephybest 發表於 2017-3-25 18:40

仲要原本向上嘅向後行, 仲危險

上到榜尾了
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 19:45

恭喜你

希望你離開
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:05

你嘅願望係唔會得逞

你去我後面驗證下?
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 20:38

y_m

發帖榜@2017/03/25 21:09

冠軍tag: 3連冠, 唔洗tag la

RK LW  Name                 AP
01  01  屮SiU霖屮           695
02  06  nicholashin         474
03  02  stopzi                382
04  RE  John                  251
05  05  kk8733              152
06  10  RVHOCPC          140
07  04  Wonders            119
08  08  kevinlai1621      119
09  09  HOTMAN            98
10  03 kwanie               80

OUT
07  06  hehehaha           73

提名已截數, 大家再核對多次名單, 無問題就22:00開始投票

好彩版主係爭女歌手獎姐
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 21:46

做咩咁快開估

發帖榜2017 投票
Link

投票時間: 即時 -- 2017.03.31 報榜時間
頒獎禮: 4月1日/4月2日 晚上 (暫定)
大家睇清楚每個界別可投數量, 多投就會作廢
每日22:00會有走勢速報
另外如果有興趣擔任頒膠嘉賓, 可以pm我再作安排

其餘非投票類獎項包括
1. 20大
2. 健談會員3甲 (男, 女)
3. 最噴走勢
4. 白果獎

好多票要投
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 22:07

所以要睇清楚

已經有人噴言投多左
自己edit番啦

請大家見到KITSTON就投啦

有無頭像一覽?
同埋貼圖無左J.Arie揀? ...
KITSTON 發表於 2017-3-25 22:29

頭像要再搵搵
   J.Arie係我錯

各位愛丁力要改就自己edit, 唔好選多就得

望住d投票走勢, 真係好刺激

歌手獎如果告急咁我就要派歌
希望會收到內幕消息
JasOh103 發表於 2017-3-25 23:41

外人就留意住每日22:00走勢速報
  我就自己食下花生先

上下水先 好耐冇見喲
Wonders 發表於 2017-3-25 23:46

hello hello

硬tag yan ting
Wonders 發表於 2017-3-25 23:53

聽緊訪問, 講緊mv臨尾個驚嚇場面

騷動音樂?
Wonders 發表於 2017-3-25 23:56

yes

一開就聽到killa
Wonders 發表於 2017-3-25 23:58

完場曲

暫借問 點投票
electric 發表於 2017-3-26 08:07

睇我簽名
又話者呢區2樓有link

好擔心男神今日既情緒狀態
-Prince- 發表於 2017-3-26 11:36

男神發火 非同小可

CHUR佐成日唔通今日仲同你CHUR咩~
放過我啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 14:20

你點只chur左成日

我夠係啦
想當年我明明有特權可以唔理15S規則
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 14:25

有權唔好用盡

好傷心。。俾會員鬧完。薯片又輸了。去訓教先。唔開心呢。
kk8733 發表於 2017-3-26 14:39

訓左就唔好起身

早知今日先髮力
John 發表於 2017-3-26 15:51

再發力就7

hoic1102 已經離開左cm
希望佢勇奪女會員獎
bagfgfcde 發表於 2017-3-26 21:05

女3甲我已有心水

SIU霖同媽媽之外仲有個位邊個可以頂上??
jose 發表於 2017-3-26 21:07

講埋咪無癮 雖然好易估

冇hoic係大不敬架
bagfgfcde 發表於 2017-3-26 21:12

我咩都唔知

點解我係女會員個邊
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 21:10

一黎減少霸權, 二黎你自己認過, 三黎有前科

究竟今日係81定80

今日到底邊個冠
RVHOCPC 發表於 2017-3-26 21:22

明明上個鐘之星好似係你
  應該81先係今個鐘, 但係裡面又唔轉, 咁即係點

好似個數成日都唔一樣
stopzi 發表於 2017-3-26 21:26

截數時間唔同係因為cut off有得控制

發帖榜@2017/03/26 21:03

冠軍tag: 久違的三甲

01  06  RVHOCPC          80
02  03  stopzi                79
03  05  kk8733              58
04  08  kevinlai1621      42
05  RE  hehehaha          41
06  RE  bagfgfcde          41
07  01  屮SiU霖屮           32
08  02  nicholashin         29
09  09  HOTMAN            26
10  NE  風見志郎             26

OUT
XX  04  John      
XX  07  Wonders     
XX  10  kwanie

發帖榜 2017 走勢速報
(截止26/3/2017 22:00)
投票Link
投票人數: 18

1. 單身會員
叮噹馬頭

2. 情侶
競爭激烈

3. 最淫會員
某人選情告急
另有4單位0票

4. 壇草
結果暫時幾正路

5. 老餅會員