返回列表 發帖
新帖留名
都唔知要病到幾時
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

正正貼圖區本身大部份既POST其實都可以係其他區都發表
但接龍POST就一定要開個新POST出黎先得
再加上你個 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 02:48

但係貼圖區明明可以有抽水成份

咁我個d點放係接龍, 無文字表情又唔一定get到, caption都無得加

其實我覺得caption都為張圖加分

我都覺得太多chat post
希望改為唔使審核 可以開多d有趣post 取代XX區
John 發表於 2017-3-29 02:19

明明好耐都無新區, 唔明點解突然會有咁多

真係好似多左少少咁 -.-
kwanie 發表於 2017-3-29 08:46

明明版主把關不力 而家又要搵人黎祭旗

見係3月鬆手D 比大家多幾個POST吹下水髮下力姐:D
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 12:27

咁咪唔高質lol

搵都唔係搵我個長壽po祭囉
有幾多會員會走入去玩
Wonders 發表於 2017-3-29 13:35

咪係

少幾個區 係三月泥講都吾見得會幾高質
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 13:40

個個係發言個個人問題, 但而家變左係你問題

我啲韓星美圖完全po唔到入去
Wonders 發表於 2017-3-29 14:07

無聲美祖都入唔到去

留意番 大部分新既區都係應你地要求開
三月規則冇咁str8 開比大家係希望有多d話題可以吹下水 攪旺番個場 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 14:57

無意要你難做, 不過只係提出下意見

當然都希望大家自律

點解你地成日圖片接龍
乜你地吾覺得風會員個idea幾得意既咩
接得好應該會幾好笑 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 15:42

有岩就係囉

其實我上左CM8年,一直moon AP post多
但真係見今年好鬼靜,直情走去mark埋AP
而大家見我最近衝左入黎cool ...
hehehaha 發表於 2017-3-29 15:41

Cool chat呢邊先搞旺得起

寸容祖兒已經炒唔起個場
因為祖兒已經由年尾熱播變成全年熱播
John 發表於 2017-3-29 16:57

提佢都嫌費事

日日做運動 身體好
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 17:44

目及仔就目及仔啦

民意要開返就係要開嫁啦

按你個思路諗音樂廳都要摺啦
呢舊嘢都係我幾年前開先嘅 ...
Wonders 發表於 2017-3-29 17:48

睇黎係要清算你

無胃口
nicholashin 發表於 2017-3-29 19:19

咁睇黎你真係好嚴重下, 我係個鼻辛苦, 但都叫有胃口

今日lecturer 問我地班 最早做完個個係尋晚兩點半
HOTMAN 發表於 2017-3-29 19:34

你地班咁勤力

惟有食埋媽媽
HOTMAN 發表於 2017-3-29 19:40

驚

C3PO 02>01 不是夢
Wonders 發表於 2017-3-30 00:48

李克勤專屬走勢

無朋友好似2>2>1
紙牌屋淨係記得最尾一個禮拜2次都上到榜
John 發表於 2017-3-30 08:05

唔係2>1>2咩

"我就係唔鐘意紅小白 , 要小白紅嘅會員就自己 mark la"
hehehaha 發表於 2017-3-30 14:42

岩啊, 所以你堅持自己就得

至尊歌定叱咤女金
Fi: 至尊歌

女金定金像影后
Fi: 女金
Wonders 發表於 2017-3-30 13:48

要難爭嘅女金都唔要影后

定係佢都知自己拍嘅戲好難爭獎

chanchan 兩年前已經咁有霸氣
Wonders 發表於 2017-3-30 15:04

咁係ma, 咁叻咪自己mark

傻豬嚟既 903訪問梗係答女金啦
HOTMAN 發表於 2017-3-30 15:07

政治要正確

眼訓攰到一撻落張床就訓著佐
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-30 20:35

好事黎

首歌已經算好岩佢把聲架啦
HOTMAN 發表於 2017-3-31 00:53

但聽佢把聲都幾辛苦, live可以上pun榜

游佐水先食雪糕定係食佐雪糕先去游水呢
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 19:00

兩者都好似無分別

更衣室食
HOTMAN 發表於 2017-3-31 20:36

咁都得

沖緊涼都可以食
HOTMAN 發表於 2017-3-31 20:47

用雪糕沖涼

一到4月就靜到呢
JasOh103 發表於 2017-4-1 11:08

好現實

約咗人 1230
出咗門口佢話改 1315
咁我宜家應該點 ._.
616.1314 發表於 2017-4-1 12:32

搵地方行下

我女金係王喜儀
John 發表於 2017-4-1 19:01

新人

岩岩先醒起今年愚人節冇玩過野
屮SiU霖屮 發表於 2017-4-3 02:33

你想玩咩

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-4-3 15:35

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

好慘 佢唔應你
噉等我理下你
seeseetv 發表於 2017-4-3 15:47

你幾好嗎, 好耐無見

**** 本內容被作者隱藏 ******** 本內容被作者隱藏 ****手機打字好慢
nicholashin 發表於 2017-4-3 15:49

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

幾好幾好
不過又要飄走了

有人秒回係咪好開心
seeseetv 發表於 2017-4-3 15:59

得閒多d留個美言

點解細細個唔好好努力讀書考入港大呢
飲恨
屮SiU霖屮 發表於 2017-4-5 21:27

你又想俾人滴蠟

大家唔係信改個Vincy做username就係美ai下fa
等我都create個account叫淫kay等大家可以當自己同謝大 ...
JasOh103 發表於 2017-4-8 09:59

我一早都話個個唔可信, 認真便輸了

李幸倪(Gin Lee)、衛蘭(Janice)出席活動,Janice透露稍後將分別推出廣東和國語EP,但否認取代官恩娜做 ...
John 發表於 2017-4-12 02:57

係咪見過佢錄口水就以為出新歌

流行經典50強完左做流行經典50年
仲以為頒夠50首就收檔,仲要做夠50年 ...
stephybest 發表於 2017-4-16 21:30

我初頭仲以為佢添食都係加到100強, 點知係50年真係有排做

學業區慘被lock
bagfgfcde 發表於 2017-4-21 17:25

你都就黎考完dse, 學業問題都慢慢顯得唔重要

其實香港欺凌情況係咁嚴重咩?3個人就有一個被欺凌
HOTMAN 發表於 2017-4-21 19:43

睇你點睇, 如果happy corner都算可能都係

不過其實好多時都係玩同埋又你情我願我又覺得誇張左d

Hall O
matthew1990 發表於 2017-4-22 00:04

yum 亂 o camp

次次完左interview都覺得自己唔夠好
希望佢會請我啦

成班痴漢
jose 發表於 2017-5-7 14:34

又mag又phil, 早知今年搵人搭路買飛

金鋼圈係咪新歌表示無呢D機會
nicholashin 發表於 2017-5-7 15:31

人地打錯字ze
  我睇個年都係人主動問我睇唔睇

不過其實都幾悶下, 又要睇d唔識嘅人比賽先等到明星出場

果然係第一個星期d著數d, 題目都好d

最後一科反而最緊張
bagfgfcde 發表於 2017-5-12 17:28

唔出奇, 你又隔咁耐先考