返回列表 發帖
Phil真係好cute
@harryharry
nicholashin 發表於 2015-6-19 08:34

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/21
RK LW Songs           Singers
01 03 回到最愛的那天(父親 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 10:49

改潮玩代點解可以無冠

美紫準備再次挑戰季選最低分 and ed 兒歌榜

頭先搭香港航空番黎 (即係衝2spnsor個間), 竟然播自己員工唱嘅歲月如歌

不過都有promote香港廣東歌
他約我去迪士尼
下一站天后
我的驕傲
shall we talk

尋日睇完港台套那些年。那些歌聽到給自己的情書
即刻搵返黎聽 阿姐仲表演「讓我自轉出七百二十九十 ...
mamakin 發表於 2015-7-2 20:57

阿姐d震音真係繞樑三日, 不過點解音樂仲大過人聲

C-12 - 被注射
作曲 : 王雙駿 填詞 : 陳詠謙 編曲 : C-12 監製 : C-12

「尖酸加刻薄摑一巴
...
chanchan0909 發表於 2015-7-3 23:27

個人認為呢隻正過C-12其他歌

我們咒~買樓買車...

4/7/2015 (004)
「誰說過為情為愛高雅動聽 忘記了盡情換來任性 耗盡機心都只因好勝 ...
kwanie 發表於 2015-7-4 21:21

呢首正野可惜唱K好似無呢隻

Super Girls - 放過我吧
作曲 : 譚國政 填詞 : 天旋 / Enzo Siu 編曲 : 譚國政 監製 : 譚國政
...
chanchan0909 發表於 2015-7-5 22:22

呢首係我對Super girls完全改觀嘅一首

我 Be My Love 嗰時已經幾欣賞佢地
仲好記得佢地第一次勁歌 Live 因為緊張唱得唔好走曬音 舞都 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-5 22:40

我個時班唱K友由初出道就鍾意, 次次出K都要跳出Be my love 兩次or aborve
  但係me真係唔係好2鍾意頭個幾隻, 不過真係見到佢地嘅進步

其實我都唔係好清楚  尤其係先鋒榜 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-7 08:34

可能係廣州行先, 但係有時又上過期廣東歌

最簡單分法就係本地榜and國語力mixture

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/12
RK LW Songs      Singers
01 03 我是一隻小小鳥 丁悅
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-7-12 10:46

美紫終於要上榜

給我愛過的男孩們
琴日食飯開可樂, 有人問起罐上個句係咩, 我話係呢首歌, 但都無人識lol

亞軍歌:《雙辛情歌》祖兒 & 艾辛
hinz 發表於 2015-7-14 00:03

首亞視永恆先極品, 播足咁多個禮拜
  btw, 本周冠軍歌唔好聽lol

周柏豪 - Imperfect
https://www.youtube.com/watch?v=AFaM7HrPfc8

還記得當年某DJ tag 歌時講imperfect也可解讀為i'm perfect
無錯, 凡事都有兩面, 最緊要都係自己心態
一年過去, 聽日就輪到新一屆DSE放榜,
自己作為DSE失敗者, 慶幸自己仍有樂觀心態撐下去,
起碼到而家仲有書讀, 至於前路就由而家再努力開拓
各位DSE考生, 加油啊!!

仲有咩歌係為考生們打氣嘅歌?
rubylovessss 發表於 2015-7-14 22:58

Imperfect 一定係首選  
Better me - 薛凱琪
另一個舞台 - 關心妍
其實呢個時侯都係要聽多d正能量歌

一開收音機就播放學ICU
但係點解唔係電視播

做乜成個華納去晒美國拍mv
ed8671ed 發表於 2015-7-17 16:53

應該係之前成間公司去美國登台時拍埋

柏宇bb今日生日
escape全碟要狂loop
903好趁今日快快播到別來上榜

最想有續集嘅2004年廣東歌
好好戀愛/愛是最大權利/目黑
rubylovessss 發表於 2015-7-23 13:27

方力申同stephy而家同公司就好應該整首合唱

至於思覺失調個個就繼續俾人雪啦

方先生拍戲都巳經唔多想唱歌啦
rubylovessss 發表於 2015-7-23 13:42

而家拍戲都可以搭單唱主題曲 ga ma

奇洛XXXXX回信 同ARRON合唱個版本算唔算係續集
Kyle_ 發表於 2015-7-23 13:47

但係個續集好廢

居酒屋 playlist
香港傑出廢青 / 肆無忌憚 / 小手術 / 鬼叫我窮牙 / 世界真細小 / 我是樂隊 / 新地球 / 那 ...
kwanie 發表於 2015-7-24 20:38

我發覺d日本餐廳d師傅對香港流行曲都情有獨鍾
  之前係尖沙咀有間係鍾情janice, 銅鑼灣有間就新歌都有

不過要靠近個廚房先聽到佢地 d 歌 lol

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/07/26
01 04 漂泊的心    李紫昕/余俊 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-26 10:49

2同3都唔似有冠

咁早冠可能係要黎雙周冠

官恩娜 - 由他去
作曲 : Allan Lau 填詞 : 林若寧 編曲:Allan Lau 監製:Eddie Y / Keith W

...
chanchan0909 發表於 2015-7-26 23:07

當年一出呢首歌, 我成日都唔記得係官恩娜唱, 好似以為係容祖兒定唔知邊個, 總之就唔係佢

想問下有無廣東歌係講投訴??

vani講到出口
'始終都係鍾意原版(你不是真正的快樂)'

林奕匡 + 馮允謙 - Uptown Funk
馮允謙 - 今天開始
馮允謙 - 真得不似是真
林奕匡 - 黑暗之中 (關楚耀作曲 ...
nicholashin 發表於 2015-7-28 22:44

今日個show個歌單?
  黑暗之中就係新歌?

我有咁多分 fun 都係多得你地日日同我傾計  所以我要多謝你地肯同我玩就真  ...
chanchan0909 發表於 2015-7-31 20:59

隔離台台主, 緊係高分d

9/8/2015 (040)

「曾有著你 還是太僥倖 二手相牽 最愉快質感
 變大人 仍在繼續追問 為何中三的一吻 ...
kwanie 發表於 2015-8-9 00:15

ok wor 呢隻, 第一次聽
   但係略嫌最尾個段d鼓有d亂

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/08/09
01 03 愛同行     鄭俊弘
02  ...
ed8671ed 發表於 2015-8-9 10:58

fred要係兒歌榜補數??

m記仲播緊1千個假想結局

明張目膽可以話係tree gun 金句集, 就咁聽半首歌都發現經典多籮籮

第一次發現有餐廳係用youtube 播歌
仲要播極都係男金嘅歌 (eason 同pakho)

PHLI X JASON 正!!

我們都不是無辜的LIVE 好聽!
rubylovessss 發表於 2015-8-31 12:17

都幾多人行黎行去, 唔係廁所位ma
  講番live, 我覺得唔差

我們都不是無辜的
寫妳太難
東西南北
So Fa Mi Re Do
挾持
那一個我
遠征
失落於時空堡壘
航道
榴槤乜乜乜
...
nicholashin 發表於 2015-9-2 15:20

年尾肯定學港台頒多過十首

救命呀, 將成首咁淒美嘅哲學家破壞曬
明明呢首人聲配琴係絕配

btw, 點解次次自戀自在都無咩交流咁

CANDY D歌不嬲都係淨係聽CD
Kyle_ 發表於 2015-9-3 00:24

咁好心佢唔好搵個琴黎配live, 播番mmo都無咁難聽

許志安 - 流淚行勝利道
作曲 : Larry Wong 填詞 : 周耀輝 編曲:Larry Wong 監製:舒文

「流 ...
chanchan0909 發表於 2015-9-5 23:47

話說呢首歌歌詞係

流淚行勝利道 別再做老婆奴

from 某一次唱k聽到隔離房唱

呢首有機高位上
雖然班男新人超級廢 但又唔想坤哥有獎
nicholashin 發表於 2015-9-9 21:48

合頒就可以解決

李祥祥 吳雨霏 - 可不可以

又係AGA作曲 咦?幾好聽喎
rubylovessss 發表於 2015-9-10 22:02

AGA 今年多產到
係咪想爭作曲人

Kellyjackie - 別有用心
作曲 : Kellyjackie 填詞 : Kellyjackie 編曲 : 張人丰 監製 : 何鈞源 ...
chanchan0909 發表於 2015-9-19 21:39

kellyjackie 唔知今年有無歌

近期佢 d post 都係出 show
我覺得 Seven Years d 歌幾好聽
chanchan0909 發表於 2015-9-19 22:29

對比下, 唔最鍾意舊年隻留言信箱, 跟住就係呢隻別有用心
  當然disney都好好聽

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/09/27
RK LW Songs     Singers
01 02 遠征     Dear Jane
02 0 ...
ed8671ed 發表於 2015-9-27 10:31

呢期個榜真係好悶, 長期1out

有人幫我找左數
harryharry 發表於 2015-10-2 02:21

仲咩手字咁有宇宙(迷幻)feel

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/10/04
01 03 旅途     謝偉倫
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-10-4 10:53

係咪會有兒歌新人

連葉巧琳都上榜

除左世界級既光源 奇遇記真係正到喊
陳子龍真係好神 首首都中既 {:1_ ...
nicholashin 發表於 2015-10-27 23:22

奇遇記初初聽覺得同食物鏈一樣倒模咁
  不過真係愈聽愈正

明明沒答案 為何問答案
super girls 今年首首都好聽

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/01
01 03 孤單的貝多芬 葉巧琳
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-1 10:49

其實phil 係咪最有力同兒歌天王許廷鏗爭男歌手

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/08
01 02 人生銀行   關心妍
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-8 10:44

英皇孖寶停左係到係咪等冠

謝偉倫有無攞過兒歌新人, 定係要搶走鏗鏗個男歌手

很定有用力一抱分

妖我2013年啲冠軍歌好垃圾
羞恥到嘔
2015堆冠軍歌好聽好多

2013 年度冠軍歌 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-9 18:30

正所謂往事不堪回首, 當年迷到fifi全冠
Week 1-13 方向感 / The Present / 冷笑話 / 你是我的一半 / 街燈晚餐 / 蝸居 / So Hot / Imperfect / 皇后餐廳 / 天生不對 / 讓子彈飛 / Little Something / 好得很
Week 14-26 陶瓷娃娃 / 青春頌 / 告別我 / 告別我 / So In Love / 說一句 / 錯過 / 最好的時刻 / 後備 / 身邊人 / I have a dream / 爆 / 周未畫報
Week 27-39 乾脆俐落 / 病入膏肓 / 主旋律 / 我的宣言 / 諸葛亮 / 盲愛 / 非凡人生 / 謝謝你離開 / 番梘 / 天窗 /任我行 / 你把我灌醉 / 輪到你失眠時
Week 40-52 今夜煙花燦爛 / 摔角 / 玫瑰的故事 / 紙牌屋 / 魂遊太虛 / 一千零一次人生 / 薄情歌 / 復原 / 遺物 / 續集 / Lalala / 我說 / 荒莫甘泉

Contagious
等待的藝術
小小癡纏

Tenacious既歌好聽過Tonight同黎緊隻碟好多  ...
nicholashin 發表於 2015-11-23 22:17

等待的藝術真係全碟最正