返回列表 發帖
新頭像
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

個好似恥笑緊人既衰樣咁
matthew1990 發表於 2016-11-6 15:15

你做左d咩覺得人恥笑緊你

楊秀惠做得唔錯喎 係咪成套劇既亮點
#proud
JasOh103 發表於 2016-11-9 23:43

上輯好似已經讚緊
  #你而家仲有睇??

海老名真係 cum back 牙牙牙
Wonders 發表於 2016-11-11 17:05

呢套真係正正子

祖祖上獎門人, 睇下有無gif先

其實我就覺得唔係話做到特別好 叫做不過不失啦
可以再震驚d再痛d 同埋唔開眼浪費左 可以睇到眼淚會加好多分 ...
JasOh103 發表於 2016-11-23 22:31

其實佢上次木都兒我已經好鍾意, 舊年時來風都好正, 佢都係實力派黎嘅

可能今年攞左飛躍先

其實佢做小三/反叛女真係入型入格 做到好黑人憎
一直都覺得可以做到咁既效果佢係好戲既 今次做正室比人搶 ...
JasOh103 發表於 2016-11-23 23:34

有反差麻 不過我對佢有印象嘅戲都唔係奸角
正如佢老公最破格又有戲味個套係潛行狙擊做大奸角

個套佢真係做得好好 咁多套劇我最鍾意佢既表現就係跛co
未攞過男喜其實好慘(峯少馬明都攞過) ...
JasOh103 發表於 2016-11-23 23:47

鬼咩平時d戲路咁斯文, 邊有咁突出, 護花個期都叫有d機, 不過最後都係要俾視帝祥, 馬明就個年攞最男, 便左男喜都分唔到豬肉
  11年又要俾人起雙飛, 男喜都分唔到真係陰功

太后係咪以後唔做訪問啦
kwanie 發表於 2016-11-24 22:22

美浩好似下星期黎香港宣傳演唱會, 叱吒樂壇都會有訪問, vani唔會無掛

係咪又係廢禮做訪問,
之後一日半個鍾既訪問播十首美浩既歌
艾石仔 發表於 2016-11-24 22:46

唔知, 不過係出自佢把口

好彩唔係小白報榜

蔡小姐陳小姐都有獎就知造馬啦
JasOh103 發表於 2016-11-26 20:59

角色獎
大馬好似真係100%全民投票, 你唔俾佢fans夠多

主持話70:30
呢邊反佢地既都勁多
我唔信投楊怡linda kay既鐵粉會少過佢兩個

男女主配都 ...
JasOh103 發表於 2016-11-26 21:39

以前唔係100%咩 Tvb而家愈黎愈鍾意horse獎

個musical好難睇
高山低谷接終身美麗乜料

個矛盾一生勁難聽
JasOh103 發表於 2016-11-26 21:47

但係竟然有平常心

佢編同監製架
原來今晚細寶係做表演嘉賓only
JasOh103 發表於 2016-11-26 21:54

男飛躍俾左三寶, 細寶緊係無
  不過三寶其實都係實至名歸, 佢都捱左好耐

我仲以為佢攞男配
咁如果楊明無角色獎應該都係佢
JasOh103 發表於 2016-11-26 22:10

男配仲有咩大熱
  終於唱live

唔記得左提名名單有邊個
不過大馬班妹妹仔肯定唔會投阿廉 (你睇邊個攞主持獎)

定定live ...
JasOh103 發表於 2016-11-26 22:29

d 聲好差下
  最後3強有大波謙

妹妹仔投票係咁既啦
大波攞過兩屆12 13男配架
最經典係洋蔥個年 我有在場見證多謝楊怡呢4 ...
JasOh103 發表於 2016-11-26 22:39

咁on call個時又唔係太差嘅, 但只限個次lor

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2016-11-26 23:19

本帖隱藏的內容需要積分高於 3300 才可瀏覽

佢睇第二場Jason演唱會嘛 **** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2016-11-27 00:09

本帖隱藏的內容需要積分高於 3300 才可瀏覽

小巧出碟有期, 今年我榜嘅新人3甲有結果

太 后 播 美 丁 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2016-12-6 21:20

唔知新歌幾時派, 我個榜就黎空空如也

881 前幾日朝播左
kwanie 發表於 2016-12-6 21:25

希望我會快d聽到啦

Phil兩週冠咪唔空空如也
nicholashin 發表於 2016-12-7 02:28

講緊新歌上榜 冠軍歌我有心水

黎到十二月唱片獎形勢突變
kwanie 發表於 2016-12-7 10:57

仲以為今年會無人出碟
   點知個個堆曬去年尾

why?
JasOh103 發表於 2016-12-8 23:09

你無睇佢fb 咩

突發
容祖祖宣佈唔連任
一個小子 發表於 2016-12-9 15:38

條友呢個時候話唔連任擺明就淡化過幾日嘅投票

所以下星期個大洗榜自plug左兩首好好聽既歌
JasOh103 發表於 2016-12-11 10:12

洗榜都要有歌先得 我d歌已經好in

參考你個榜就得
其實本來呢期就想上曬 不過暫時讓位比5強先
JasOh103 發表於 2016-12-11 11:38

原本我個榜可以仲in d 上埋nowhere boys同 alfred
  不過都係算, 留一線俾自己睇下next week 高位and等到d周數可以唔好咁長

停止繁殖好似夾D 我發現我好耐無聽Come On
希望匡匡請Shiga去concert 學下點擘 ...
nicholashin 發表於 2016-12-14 22:41

似乎以後一講錯野就可以tag美丁主題曲

暫時好激烈下 果然係民選20強
有首本來由無人投跳到去頭5...
JasOh103 發表於 2016-12-15 16:07

好明顯個首係年頭歌

titus 竟然上口水做節目

停止繁殖=正能量好歌
HOTMAN 發表於 2016-12-17 09:45

呢個admin真係好唔掂, 全部都係新歌, 咁點幫人溫書

我第一眼以為係被惡意修正嘅purple姐姐
nicholashin 發表於 2016-12-18 18:39

美紫好耐無出現 連早兩日生日都無人提

wa 今明播人非草木
kwanie 發表於 2016-12-18 18:52

呢半個鐘d歌都幾正

好啦 唔講啦
不如追埋個25集郭晉安去睇今年陳生究竟值唔值
睇完就返睇一屋 睇二寶點同死蠢大斗法{: ...
JasOh103 發表於 2016-12-19 00:14

話說而家無咩人睇劇, 搞到每套開好似都得好少人討論

跨年/年頭歌到年尾都仲咁發力
JasOh103 發表於 2016-12-21 07:48

講真, 唔係第一輪入到咁多, 我唔會翻轉頭投lor

今日冬至。。。

今日日間時間最短。好似係。。
kk8733 發表於 2016-12-21 11:51

人地擺明係意指下一句

同埋我相信你好快會後悔冠左 有人共鳴 , 一雙手 , 不相為謀 , 愛情小品 同 停止繁殖
chanchan0909 發表於 2016-12-21 21:24

咁你又冠

我冠左嘅歌不嬲都唔會後悔
chanchan0909 發表於 2016-12-21 22:53

咁所以你d歌咁短命
佢都有冠一雙手  由一年一冠變一年兩冠
nicholashin 發表於 2016-12-21 22:58

證明框框今年有傑出表現

如果有美會員整一個cm測驗俾大家做就好
bagfgfcde 發表於 2016-12-23 20:09

大問答

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-12-26 13:11

睇說明書真係唔想睇
幾時再玩
Btw 好想玩狼人
bagfgfcde 發表於 2016-12-26 15:49

話說我呢幾日玩board game做奸角都唔錯

各位大大開咩玩
你玩邊款board game
nicholashin 發表於 2016-12-26 15:53

頭先玩矮人曠坑以壞矮人連贏兩鋪

上次玩天空次城都呃得下人

不如依家玩
好寂寞
jose 發表於 2016-12-26 16:10

開邊款

有冇啲我哋未玩過 幾個人玩易入手嘅game
多人可以轉玩掘金 & 牛魔王 ...
jose 發表於 2016-12-26 16:18

我識玩 purto rico (因為佢個setting係電腦玩會easy d, 不過都有少少複雜)
  其實掘金同牛魔王已經係最易玩

係咪架?
今晚我都ok
bagfgfcde 發表於 2016-12-26 17:06

而家有無人玩先
  無我就開集劇睇先

玩呀!! 照舊8半homo??
希望多啲人>
jose 發表於 2016-12-26 18:58

盡量啦, 唔知幾點食飯

矮人礦坑2好似好玩d

tonight?
JasOh103 發表於 2016-12-27 14:16

可以呀, 不過我而家都玩緊

係咪開局啦
https://zh.boardgamearena.com/#!table?table=26311180