返回列表 發帖
taget係咩意思?
nicholashin 發表於 2017-3-29 21:18

總之有人book左個獎, 咁會唔會唔d
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

點解AP數值唔啱嘅
nicholashin 發表於 2017-3-29 21:30

尋日已經係咁

發帖榜@2017/03/28 21:24

冠軍tag: 係咪要病先有時間衝冠

RK LW  Name                 AP
01  RE  nicholashin         427
02  RE  John                  344
03  09  HOTMAN            219
04  08  RVHOCPC          187
05  04  kwanie              134
06  10  Wonders            115
07  05  hehehaha          115
08  03  kevinlai1621      113
09  RE  jasOh103           87
10  01  stopzi                84

OUT
XX  02  風見志郎            
XX  06  kk8733            
XX  07  屮SiU霖屮

發帖榜 2017 走勢速報
(截止29/3/2017 22:00)
投票Link
投票人數: 29

(以下走勢按名單次序排名)
1. 單身會員
(暫時5強)
Wonders / jose / John / chanchan0909 / bagfgfcde /

2. 情侶
(暫時5強)
chanchan0909 + kk8733 / nicholashin + HOTMAN / ed8671ed + kk8733 / 艾石仔 + kk8733 / timmy + kk8733 /

3. 最淫會員
(暫時5強)
chanchan0909 / HOTMAN / 屮SiU霖屮 / electric / SA弟林 /
3人0票
金獎confirmed

4. 壇草
(暫時6強)
HOTMAN / -Prince- / ed8671ed / John / chanchan0909 /

OUT: seeseetv /

5. 老餅會員
(暫時5強)
John / timmy / -Prince- / kwanie / 屮SiU霖屮 /

6. 噴言
(暫時7強)
b. 突發新聞:香港一名男子因認為被迫害,流出大量豆漿,引發水災,三人受傷。(nicholashin)
d. 其實我想講呢 我喺 CM 最乖 我認第 2 無人認第 1 但係你地成日話我 yum  係咪唔抵得我咁乖 (chanchan0909)
e. 究竟這首歌有沒有涉嫌宗教? (CLWR)
g. 你就真係傻。點解之出唔到碟。紅館冇fans。就係歌太偏。同主流差太遠。出碟係要搵錢。冇錢搵人哋點維持。就同你自以為聽偏門歌就好似好高質咁 。傻x一個。 (chen131)
m. 衝蘭很慘 Sorry 打錯字,衝>衛。上一首冠是去年的穿花蝴蝶 (CLWR)
v. 我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情 我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋 (SA弟林)
x. 無綫是否背叛Jason? (CLWR)
有1句噴言0票

7. 頭像
(暫時5強)
HOTMAN / KITSTON / 風見志郎 / harryharry / ed8671ed /

8. 簽名
(暫時4強)
b. 風見志郎 (「你們的留言我全部都有看...你們啊,不要那麼sweet好不好!!給我聽好,2017我一定會出新歌,一定會有演唱會!不來的就打屁股!」)
d. KITSTON ([你。老不老?] 爺爺超鍾意笑口棗 怕醜草 和跳舞 婆婆超愛慢半拍  為灶罅 黏膠布)
e. joey2009 (8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!)

IN:
c. chanchan0909 (自己先做一個好人,然後找和你相仿的人做你的朋友。能如此,友誼才能穩固地成長。--- 西塞羅)

9. 主題
(暫時3強)
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017#
d. #Cool Cafe 疑問區#

10. 三月金曲
(暫時6強)
C3PO / 一蓮托生 / 難得一遇 / 不意外的意外 / 我錯 /

OUT: 一隻小豬 /
2首歌0票

11. 至膠會員
(暫時5強)
kk8733 / CLWR / hkwilliamsiu / 酷愛903 / kayzzz /
IN: chen131 /

12. 貢獻會員
(暫時3強)
dongbb2332 / kevinlai1621 / jose /

13. 貼圖
(暫時5強)
a. 腫脹phil lam直線流眼淚
b. 祖祖煞科擘臂舞
d. 電到發癲容祖兒
i. Fantasy J.Arie 翻撻屎
l. Gin Lee 親自教大家喳炸揸咋

14. CM文青
(暫時3強)
-Prince / 616.1314 / powerful /

15. 版主
(暫時5強)
ed867ed / -Prince- / 屮SiU霖屮 / chanchan0909 /
IN: CunninG /

16. CM歌手
(暫時5強)
John / matthew1990 / RVHOCPC / jasOh103 / jose /
OUT: chanchan0909 /

17. 最mean會員
(暫時5強)
jose / nicknicknick / nicholashin / kwanie / harryharry /

每日22:00都有走勢速報
如果有意做頒獎嘉賓, 記得pm我

P.S. 除左上述獎項, 都可以申請頒20大, 健談男女3甲, 白果, 噴走勢

一蓮托生絕密片段
Wonders 發表於 2017-3-29 22:14

幕後花絮

最想拎頭像獎
chanchan0909 發表於 2017-3-30 11:38

頭像獎5強都無入過點爭

最後兩日, 大家要盡情發力
順便宣傳下: 未投票就快投, 想頒獎就快d同我講

特別嘉賓 - 容祖兒
Wonders 發表於 2017-3-30 12:23

容祖兒唔係應該黎攞獎, 即場示範佢d貼圖反應咩

我要頒
nicholashin 發表於 2017-3-30 13:05

想頒咩

有咩獎可以頒  想頒獎畀自己提名嘅噴言
nicholashin 發表於 2017-3-30 13:24

噴言好似有人認領

如果我有獎攞
就上台唱一首祖兒嘅歌
jasonng 發表於 2017-3-30 17:59

有無人都有request

我係咪有獎先
jasonng 發表於 2017-3-30 18:23

你偶像話就算有一百萬份之一嘅機會都會準備

如果我冇獎既話 會表演裸體早餐
HOTMAN 發表於 2017-3-30 18:24

咁我幫你扣起曬d獎, 等你有得表演

跑完步全身法個力先
hehehaha 發表於 2017-3-30 19:57

好健康

Pm me ok?我係你fans
HOTMAN 發表於 2017-3-30 20:35

私藏自用

夏天快來了
要拜拜啲拜拜肉
hehehaha 發表於 2017-3-30 20:19

拜拜肉同跑步有關嗎

髮一髮力先
stopzi 發表於 2017-3-30 20:53

今日你目標要1>10>2>2

我係咪 1>10>2 左
stopzi 發表於 2017-3-30 21:25

照計45分會update, 但如果佢又short左, 咁可能呢個係final

推你上冠軍homo
jasonng 發表於 2017-3-30 21:37

呢個應該難d

發帖榜@2017/03/30 21:45

冠軍tag: 8冠啦, 停未呢

RK LW  Name                 AP
01  02  John                  136
02  10  stopzi                97
03  04  RVHOCPC          92
04  07  hehehaha          68
05  08  kevinlai1621      60
06  09  jasOh103          60
07  RE  chanchan0909   55
08  06  Wonders            51
09  03  HOTMAN           50
10  NE  賴爽                  49

OUT
XX  01  nicholashin   
XX  05  kwanie

發帖榜 2017 走勢速報
(截止30/3/2017 22:00)
投票Link
投票人數: 31

(以下走勢按名單次序排名)
1. 單身會員
(暫時5強)
Wonders / jose / John / chanchan0909 / bagfgfcde /

2. 情侶
(暫時6強)
chanchan0909 + kk8733 / nicholashin + HOTMAN / ed8671ed + kk8733 / 艾石仔 + kk8733 / timmy + kk8733 /
IN: chan0909 + ed8671ed + Wonders + kk8733 /

3. 最淫會員
(暫時5強)
chanchan0909 / HOTMAN / 屮SiU霖屮 / electric / SA弟林 /
3人0票
金獎confirmed (仲要大比數拋離)

4. 壇草
(暫時6強)
HOTMAN / -Prince- / ed8671ed / John / chanchan0909 /

IN: seeseetv /

5. 老餅會員
(暫時5強)
John / timmy / -Prince- / kwanie / 屮SiU霖屮 /

6. 噴言
(暫時6強)
b. 突發新聞:香港一名男子因認為被迫害,流出大量豆漿,引發水災,三人受傷。(nicholashin)
d. 其實我想講呢 我喺 CM 最乖 我認第 2 無人認第 1 但係你地成日話我 yum  係咪唔抵得我咁乖 (chanchan0909)
e. 究竟這首歌有沒有涉嫌宗教? (CLWR)
g. 你就真係傻。點解之出唔到碟。紅館冇fans。就係歌太偏。同主流差太遠。出碟係要搵錢。冇錢搵人哋點維持。就同你自以為聽偏門歌就好似好高質咁 。傻x一個。 (chen131)
m. 衝蘭很慘 Sorry 打錯字,衝>衛。上一首冠是去年的穿花蝴蝶 (CLWR)
v. 我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情 我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋 (SA弟林)

OUT: x. 無綫是否背叛Jason? (CLWR)
有1句噴言0票

7. 頭像
(暫時5強)
HOTMAN / KITSTON / 風見志郎 / harryharry / ed8671ed /

8. 簽名
(暫時4強)
b. 風見志郎 (「你們的留言我全部都有看...你們啊,不要那麼sweet好不好!!給我聽好,2017我一定會出新歌,一定會有演唱會!不來的就打屁股!」)
d. KITSTON ([你。老不老?] 爺爺超鍾意笑口棗 怕醜草 和跳舞 婆婆超愛慢半拍  為灶罅 黏膠布)
e. joey2009 (8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!)
c. chanchan0909 (自己先做一個好人,然後找和你相仿的人做你的朋友。能如此,友誼才能穩固地成長。--- 西塞羅)

9. 主題
(暫時3強)
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017#
d. #Cool Cafe 疑問區#

10. 三月金曲
(暫時5強)
C3PO / 一蓮托生 / 難得一遇 / 不意外的意外 / 我錯 /

2首歌0票

11. 至膠會員
(暫時6強)
kk8733 / CLWR / hkwilliamsiu / 酷愛903 / kayzzz / chen131 /

12. 貢獻會員
(暫時3強)
dongbb2332 / kevinlai1621 / jose /

13. 貼圖
(暫時5強)
a. 腫脹phil lam直線流眼淚
b. 祖祖煞科擘臂舞
d. 電到發癲容祖兒
i. Fantasy J.Arie 翻撻屎
l. Gin Lee 親自教大家喳炸揸咋

14. CM文青
(暫時3強)
-Prince / 616.1314 / powerful /

15. 版主
(暫時5強)
ed867ed / -Prince- / 屮SiU霖屮 / chanchan0909 / CunninG /

16. CM歌手
(暫時5強)
John / matthew1990 / RVHOCPC / jasOh103 / jose /

17. 最mean會員
(暫時5強)
jose / nicknicknick / nicholashin / kwanie / harryharry /

每日22:00都有走勢速報
如果有意做頒獎嘉賓, 記得pm我

P.S. 除左上述獎項, 都可以申請頒20大, 健談男女3甲, 白果, 噴走勢
有人準備要掃獎

CLWR 個Pun言out左 點會咁架
stopzi 發表於 2017-3-30 22:02

仲有另外2句

有無冠軍數量睇下
stopzi 發表於 2017-3-30 22:00

4冠 John / (一線頭)
3冠 RVHOCPC / (一線中)
1冠 nicholashin / kk8733 / kevinlai1621 / Wonders / HOTMAN / 屮SiU霖屮 / hehehaha / (一線尾)
1亞 ed8671ed / (二線頭)
1季 electric / kel_kelvin / kwanie / (二線中)
上榜 8 days (最多上榜日) chanchan0909 / jasOh103 / (二線尾)
===================================================================
8冠 John / (一線頭)
5冠 屮SiU霖屮 / (一線頭)
4冠 RVHOCPC / (一線中)
3冠 stopzi / (一線中)
2冠 hehehaha / kevinlai1621 / Wonders / nicholashin / (一線尾)
1冠 kk8733 / HOTMAN / (一線尾)
1亞3季 kwanie / (二線頭)
1亞 ed8671ed / 風見志郎 (二線中)
1季 electric / kel_kelvin / bagfgfcde / (二線尾)

大家唔夠專業姐

My心中三甲
SA + 電 + jasonng
bagfgfcde 發表於 2017-3-30 22:08

一蓮托生呢

有人係咪Prince
bagfgfcde 發表於 2017-3-30 22:08

星期六你就知 個個人仲有好大機會掃嘅都係金

我好似兩冠喲
Wonders 發表於 2017-3-30 22:15

下面先係update, 上面係上半個月時嘅統計

紅字代表咩
stopzi 發表於 2017-3-30 22:15

紅字代表有進步, 藍字代表退步

壇草三甲要po相喔
electric 發表於 2017-3-31 06:42

贊成

希望可以爭取到第二
RVHOCPC 發表於 2017-3-31 14:23

Good luck

希望可以臨尾搶番個二十大
KITSTON 發表於 2017-3-31 15:01

加油, 底線好低

應該起碼30呱
KITSTON 發表於 2017-3-31 15:06

咁又無咁低, 雖然無記錯都係雙位數

30已經要大髮力
KITSTON 發表於 2017-3-31 15:08

你已經有一日補底ma

5甲個cutoff好似好高
stopzi 發表於 2017-3-31 15:10

肯定過千

Cm會員太勁了
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:22

係d seafood ze

一齊趕走d霸權homo?
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:31

無力挽回

唔好呀 最多話埋John啦
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:54

同佢講都徙氣

我舊架^^只不過係CDROM好無所以seafood po先
stopzi 發表於 2017-3-31 16:08

就黎要開番個會員自介區po相滿足你班人d慾望

二十大計累積架咩?
KITSTON 發表於 2017-3-31 15:59

咁你想用邊種方法

只計今日!
HOTMAN 發表於 2017-3-31 16:11

邊到有20個

累積頭三甲會有兩個獎
KITSTON 發表於 2017-3-31 16:11

呢個係排位用ze

乜依個壇有女人咩
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 16:13

你咪人板

好應該研究下點解個壇咁多男人
而且又咁多hehe
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 16:16

又要開個course

既然全部都係男人
其實我覺得唔應該分男女金
應該分直攣金 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 16:17

咁都係你

我覺得依個堅係可以成為social studies既研究主題
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 16:19

Methodology 係咩

好呀好呀

快啲申請
stopzi 發表於 2017-3-31 16:20

你問下版主先啦

首先係要去了解下cm大部份會員既性取向@口@
然後再續個續個研究佢地既生活習慣同興趣