返回列表 發帖
壇花呢
ed8671ed 發表於 2017-3-14 22:15

舊年有無呢個
   其實可能只係方便我諗有無女金
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

女會員金銀銅
支持rugby
ed8671ed 發表於 2017-3-14 22:21

如果係咁 可以考慮提名做壇花就自動候選女三甲

6. 噴言
你就真係傻。點解之出唔到碟。紅館冇fans。就係歌太偏。同主流差太遠。出碟係要搵錢。冇錢搵人哋點 ...
nicholashin 發表於 2017-3-14 22:23

有無原post參考下

大熱預測!

1. 單身會員
冇人跑出

2. 情侶
chanchan0909 + kk8733

3. 最y_m會員
chanchan0909
HOTMAN

4 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-14 22:27

呢個係咪提名list黎

7. 頭像
KITSTON

9. 主題
#Cool Cafe 疑問區#

10. 3月金曲
一隻小豬

11. 至膠會員
RVHOCPC

12. 最盡責 ...
KITSTON 發表於 2017-3-14 22:47

版主獎會唔會小圈子得滯

同埋加設yum言可畏大獎 等會員們知道有邊d yum言污染cm
HOTMAN 發表於 2017-3-14 22:38

同pun言如何區分

諗翻自己好似出咗好多噴言  但唔好意思提名自己  提名其他人先

6. 噴言
下面係一 ...
nicholashin 發表於 2017-3-14 23:04

我覺得d噴言要有多輪篩選投票先

希望有美圖獎 幫Phil增加曝光率
nicholashin 發表於 2017-3-14 23:11

正有此意, 仲有佢偶像都係

容小姐嗰啲你儲落唔少 好似係
Wonders 發表於 2017-3-14 23:16

超過60張
  jojo表示對呢個獎流曬口水

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

支持版主獎

可唔可以加多個我最討厭的FB專員
ed8671ed 發表於 2017-3-14 23:23

無競爭wor

個圈應該大過至膠會員
KITSTON 發表於 2017-3-15 07:17

但係至膠會員而家最多提名

3. 最y_m會員
屮SiU霖屮
hehehaha 發表於 2017-3-15 00:44

話說呢個咩icon黎

最淫會員金獎得主
2014 二月 electric
2015 三月 jasonng
2016 三月 nicholashin
2016 八月 屮SiU霖屮 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-15 14:25

今年繼續新面孔

睇嚟大家對我有d偏見
HOTMAN 發表於 2017-3-15 16:57

邊一方面

純淨度既問題
HOTMAN 發表於 2017-3-15 17:12

直接飲得

我係cm既呀媽咁變態 呀爸咁yum
點解我依然可以咁善良單純
bagfgfcde 發表於 2017-3-15 18:35

負負得正

30AP先上到榜。。。
好有難度喔
ed8671ed 發表於 2017-3-15 19:45

證明大家踴躍提名

其實幾點到幾點計
真係嚇死寶寶了
hehehaha 發表於 2017-3-15 20:31

日日都唔同 總之係21:00-21:59截數

一陣有冇暫時嘅有效提名
Wonders 發表於 2017-3-15 20:33

每日22:00 update

又會突然暴跌
發下力先, 寧願上榜都唔爭儲齊一套

而家係幾點報榜
jasonng 發表於 2017-3-15 21:04

今日係2140

你踢走左我
chanchan0909 發表於 2017-3-15 21:08

我都就黎被踢出榜

等我幫你手啦。。
kk8733 發表於 2017-3-15 21:09

可能人地會覺得你出少句聲當幫忙

呢首我好似冇比冠
Wonders 發表於 2017-3-15 21:15

剩係楊淽個名都值冠

但係大家都要支持 豆漿+87 當選情侶獎喔
ed8671ed 發表於 2017-3-15 21:21

當然支持, 日日都係到放閃

情侶提名來來去去都係個幾個, 只係不同組合

佢噴豆漿嘅方式係人身攻擊
nicholashin 發表於 2017-3-15 21:34

其實係咪調轉左

nominate you and nh
phil lam pun face couple
JasOh103 發表於 2017-3-15 21:38

應該提名nh同HOTMAN ma
  提名我分薄票源做咩呢

發帖榜@2017/03/15 21:40

冠軍tag: 冧莊

RK LW  Name                 AP
01  01  hehehaha           83
02  10  HOTMAN            64
03  02  Wonders     60
04  06  nicholashin        60
05  RE  bagfgfcde          53
06  RE  kk8733             50
07  03  RVHOCPC          43
08  04  kevinlai1621      43
09  RE  ed8671ed          42
10  RE  jasOh103          39

OUT
XX  05  chanchan0909  
XX  07  KITSTON         
XX  08  jose         
XX  09  harryharry

聽日要 re 上第 1 名 !!!
chanchan0909 發表於 2017-3-15 21:47

好慘, 被人抽完水都係上唔到榜

有冇搞錯 都係上唔到
jasonng 發表於 2017-3-15 21:50

你唔好彩, 撞正樓上瘋狂抽水

發帖榜 2017 提名
(提名期至25/3報榜) (每日22:00 updated)

1. 單身會員
a. Wonders
b. Jose

2. 情侶
a. chanchan0909 + kk8733
b. chanchan0909 + kk8733 + ed8671ed + Wonders
c. ed8671 + Wonders
d. nicholashin + kevinlai1621
e. nicholashin + HOTMAN

3. 最y_m會員
a. chanchan0909
b. HOTMAN
c. 屮SiU霖屮

4. 壇草
a. HOTMAN
b. -Prince -
c. ed8671ed

5. 老餅
a. John
b. timmy

6. 噴言 (我諗要唔要篩選下先)
請看此

7. 頭像
a. HOTMAN
b. kevinlai1621
c. bagfgfcde
d. KITSTON
e. 風見志郎

8. 簽名
a. HOTMAN
b. 風見志郎

9. 主題
a. Chart By Myself [2017]
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017
d. #Cool Cafe 疑問區#

10. 3月金曲
a. C3PO - 李克勤
b. 一蓮托生 - 迪子
c. 難得一遇 - 林奕匡
d. 一隻小豬 - 泳兒

11. 至膠會員
a. kk8733
b. CLWR
c. chen131
d. hkwilliamsiu
e. agabb
f. 酷愛903
g. RVHOCPC

12. 最有貢獻會員
a. -Prince-

13. 我最喜愛的貼圖 (包括gif圖)

14. CM文青
a. -Prince-
b. 616.1314

15. 版主 (所有版主自動提名?)

(如有錯漏, 歡迎指正)

下列獎項考慮增設, 歡迎大家俾意見
如果另外大家有建議, 歡迎提出

A. 模範學生
B. 壇花
C. y_m言可畏
D. 最mean會員

提名表格

6. 噴言
註. 由於噴言太多, 所以只限3月發表之言論

a. 2017.03.14 22:04 by chanchan0909
我唔理得咁多架啦 而家呢個時候 !!!
係咪加入 !!!

b. 2017.03.15 22:43 by nicholashin
突發新聞:香港一名男子因認為被迫害,流出大量豆漿,引發水災,三人受傷。

c. 2017.03.14 21:58 by chanchan0909
唉 我而家好似吳業坤咁 咩都無做過無啦啦就比人推出黎
等睇拎完個獎之後我會比人係咁踩

d. 2017.03.13 21:30 by chanchan0909
其實我想講呢 我喺 CM 最乖 我認第 2 無人認第 1
但係你地成日話我 yum  係咪唔抵得我咁乖

e. 2017.03.05 18:58 by CLWR
究竟這首歌有沒有涉嫌宗教?

f. 2017.03.06 23:47 by hehehaha
會唔會係Beyoncé
"Teen Dick"

g. 2017.03.01 03:17 by chen131
你就真係傻。點解之出唔到碟。紅館冇fans。就係歌太偏。同主流差太遠。出碟係要搵錢。冇錢搵人哋點維持。就同你自以為聽偏門歌就好似好高質咁 。傻x一個。

h. 2017.03.05 23:17 by bagfgfcde
好驚自己會由underweight變成normal

i. 2017.03.09 01:58 by kk8733
我 可以開畫展啦。。

j. 2017.03.08 21:45 by HOTMAN
終於 都見到她
我沒法 意料到 這是妳杯茶
跟她 需要比嗎
懸殊層次 誰人還要爭霸
(估唔到你會搵班垃圾做groupmate 我一定會做得好過你)

我笑我 曾為她 失控淚流
我笑我 曾為妳 冷靜如殺手
我笑我 還在鬥
和無名 情敵去 比可愛 比不怕醜
(點解會為你轉組唔開心 真傻)

如果輸 想輸給 些厲害對手
打輸 也試過 有連場劇鬥  
(你個組太垃圾 唔係我對手)
算吧 舊男友 這低價情敵 難接受        
妳贈我 這種質素對手
侮辱我 當初跟妳邂逅
漂亮壞男友 此刻卻 似種汙垢
(估唔到上個sem竟然同你呢d賤人一組)

當她 揭露身份
那自信 那傲氣 確實太驚人
相比 她的狠
沈吟如我 完全無法走近
(上堂成日舉手答問題就痴埋佢度 但我唔講野唔代表我唔上堂)

交鋒也 從未怕 從未怕 光輝的戰敗 不好嗎
曾為愛 淪陷過 今生先夠 完美吧
只不過 被淪陷 也揀對手
天降下大敵 猶勝密友
未可 鍛煉我的 或寧願棄守
(你呢d group完全冇競爭力 完全提升唔到我既學習水平)

k. 2017.03.06 20:55 by kk8733
(CM 都好複雜走埋啦不如)我唔覺得。覺D 會員好CUTE。。

l. 2017.03.10 21:43 by John
我出左啦
安安冠軍
但熊貓佳佳病逝

m. by CLWR
衝蘭很慘
Sorry 打錯字,衝>衛。
上一首冠是去年的穿花蝴蝶

n. 2017.03.10 23:06 by bagfgfcde
為培養青少年忍耐力,以下哪項最有成效?試達成共識。
老婆身材似鄭秀文
女友性格似容祖兒
菲傭容貌似吳雨霏

o. 2017.03.06 21:33 by ed8671ed
好明顯我係大慈善家 啦啦誇啦啦

p. 2017.03.09 22:20 by 屮SiU霖屮
我其實好少講噴言:D
句句都十分高汁

q. 2017.03.15 15:24 by nicholashin
其實你都遺傳咗好多HOTMAN嘅yum 如果無我呢個pure true嘅人溝淡翻嘅話 你已經坐緊監

r. 2017.03.16 16:30 by 屮SiU霖屮
依個係一個好問題 去九龍城唔搵我
即係好似聽叱吒聽唔到美祖一樣咁冇FEEL嗄
WTF咩比喻泥

s. 2017.03.16 20:33 by 屮SiU霖屮
原來JasOh係 jason
我一直都冇留意

t. 2017.03.17 23:29 by 艾石仔
送你(kk8733)去堆填區得唔得

u. 2017.03.16 22:38 by moxy
(周柏豪) 真係誇張到 搏命出歌 完全無空窗期

v. 2017.03.18 19:09 by SA弟林
我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情
我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋

w. 2017.03.19 01:04 by nicholashin
好事黎 見到yum嘢就想嘔 我驚上太多CM會嘔到入醫院

x. 2017.03.24 19:11 by CLWR
無綫是否背叛Jason?

唔捨得
咁你鍾意邊個多 D 呀
呀 一係問 Kevin 同 HOTMAN 同時跌落海,你會救邊個先 ? { ...
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:03

佢緊係救HOTMAN, 我呢d small potato

我都要爭呢個獎 !!!
佢地一見鍾情 , 然後就開始了
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:10

睇黎你好鍾意繼續俾人攻擊

Wonders 發表於 2017-3-15 22:11

呢個圖搞到我好似係上一輩咁

對的
大家識做啦 要投比佢地
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:13

借故轉移視線, 你都係諗定點同87繼續發展好

我唔攻擊人佢地都會黎攻擊我
我都唔知我做錯左 D 咩 佢地要咁樣對我
希望 kevin 頒個最 ...
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:15

咁你攻擊我做咩, 仲等我前15分鐘同情下你

我邊會攻擊你  我地咁 friend
好呀 @kevin 最純潔會員 !!!
全壇得我同你係純潔炸 ! 我諗 ...
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:21

咁你又亂講野

一蓮托生呢個潔係假象 !!!
純潔先係真嘅我 !!!
你先係今屆嘅得主 ! 實至名歸噶
我幫你去 ...
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:31

你無聽過好心做壞事咩

yum版主個wet dream係咪3月?
JasOh103 發表於 2017-3-15 22:41

??
唔係3月都得嘅

hide嘅留言好似唔係咁適宜喎
nicholashin 發表於 2017-3-15 22:49

你啱

版主版主 !!! 佢地廿幾個人恰我一個
chanchan0909 發表於 2017-3-15 22:58

又話講事實, 邊到有廿幾個人

沖個涼又洗版
新獎項方面, 愈提愈濫, 所以話事權都係係我到, 我會再審視下
btw, 除左舊有獎項外, 新獎項如果唔夠5個提名, 提名期結束後就會取消

乜你講野咁似啲古裝片打入冷宮嗰啲女人
都係有被害妄想
ed8671ed 發表於 2017-3-15 23:21

咁佢真係被迫瘋

我都唔識你架喎

快D搵人提名最盡責版主啦
KITSTON 發表於 2017-3-15 23:21

其實版主個個, 我覺得不如就全部版主自動提名, 如果唔係好似漏左一個唔係幾好
  同埋如果有版主, 咁版主歸版主, 會員歸會員, 即係6同15唔可以重覆

呢邊又嗌交
Wonders 發表於 2017-3-15 23:24

呢期cm充斥負能量

放心
我父母只係耍下花槍
bagfgfcde 發表於 2017-3-15 23:28

好有情趣