返回列表 發帖
泳兒使唔使隻隻歌都搞到我是歌手戰鬥格呀
JayantL 發表於 2020-7-12 21:58

好難聽, 果然再出發了...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

泳兒唱歌好X難聽
走音亂嗌齊哂
bagfgfcde 發表於 2020-7-12 22:23

佢開始走火入魔了

竟然唱side track

終於要公器私用

錢七呢d咁冷嘅都攞出嚟

當年我最喜愛歌曲五強架

不過thor完全唱唔到首歌嘅raw同氣勢
powerful 發表於 2020-8-23 21:51

史上最低嘛

係咪降左key

candy呢個版真係仲恐怖過汪阿姐斷氣版

幾有新鮮感啊 編曲上
stephybest 發表於 2020-11-15 21:51

重beat都唔緊要, 但係拖咁慢真係好恐怖... 再加上candy d live又唔係特別好...

哲學家真係揀得好好
不過唔係個個都可以handle到

supper係咪要擦viutv鞋

人壽成首播曬咁勁
stephybest 發表於 2021-2-21 22:11

係上星期Eason多口水

mag係咪病住錄

無乜睇cc 睇段預告都仲係修音咁重手

幫阿key拉琴伴奏班人係cc請黎? ...
kayzzz 發表於 2021-7-5 00:15

有機會係原班人馬

睇嚟香港人慣左遲開show, 8點一半入座率都唔知有無

想問係唔係第一次嘅陌生人live
cfjc_ak 發表於 2022-5-24 20:27

應該就係, backup vocal大到

咁都要tag家謙

Chill Club Keep Going

1. EGO - Anson Lo
2. Mr. Stranger - Anson Lo
3. memgahit - Anson Lo
4. 樹 - Serrini
5. doodoodoo - Serrini
6. Let us go then you and I - Serrini / 許廷鏗
7. 修羅場 - 許廷鏗
8. 演員的自我修養 - 許廷鏗
9. 無力感x煽風點火 - 許廷鏗
10. 沙門 - 陳蕾
11. 世界與我無關x相信一切是最好的安排 - 陳蕾
12. 凡星 - 陳蕾
13. 螢光 - 陳蕾 / 許廷鏗
14. 地球來的人x開始倒數 - 馮允謙
15. 山旮旯 - 馮允謙
16. 思念即地獄 - 馮允謙
17. 因愛之罪名xCan't Stop Myself Tonight - 馮允謙
18. 反對無效 - MC張天賦
19. 小心地滑 - MC張天賦
20. 也許我不會活多一歲 - Dear Jane
21. 遠征 - Dear Jane
22. 聖馬力諾之心 - Dear Jane / MC張天賦 / 馮允謙

金堅d live仲差過anson lo

on仔同mag唱 結 真係好正
rfv123 發表於 2022-7-18 11:38

原唱都未有live, 就有呢個天花版version

d新歌環節都好舊
憑實力單身 又 So Deep!

九呢個翻唱一定唱得好過原唱
反而二損一好似唔適合女聲