返回列表 發帖
我會照mark
然後升最勁嗰隻
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:41

但真係唔會逐隻逐隻禁入去check lol
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

話說今日係長洲都係無咩特別, 係多左打道館同攝位(因為等開船嘅關係)
不過就係海中心捉到隻食夢獸同埋係最後捉到第一隻萬年蟲

海中心都有食夢獸
KITSTON 發表於 2016-8-28 21:47

唔知, 我開左一陣就有

萬年虫在哪兒捉到 ...
lblemon 發表於 2016-8-28 21:51

屋企樓下

係啟暴龍
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 23:49

咁你都好, 我一隻都未見過

可能裝佐個APP
成日一見到附近有啟暴龍ALERT就衝去捉
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 23:58

又要睇app又要捉精靈, 言下之意即係有兩部機係手

NO LA
就算開緊其他APPS
個ALERT都會彈出黎話比你聽邊區有稀有精靈麻:D ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 00:02

唔知多數見人都係一手開app, 一手捉精靈

我發覺都幾多人係咁
matthew1990 發表於 2016-8-29 00:10

所以我好容易就將樓上個位歸邊

好似少左人落櫻, 連帶而家搭電車都捉唔到d咩

周圍都少左人放 商場都放得無咁密
KITSTON 發表於 2016-8-29 16:05

今朝搭車番工時, 差唔多無人放咁滯

唔搞下神獸降臨 引下人都好丫  
唔通等運到等到2046
Wonders 發表於 2016-8-29 16:18

咁又唔洗2046, 最快都係2017

開左學應該仲無人玩

咁搞發佢未出到第二代已經無人玩
KITSTON 發表於 2016-8-29 16:18

聽講話學校好似禁, 不過唔知佢點禁

今日既eggs好差
Caterpie同埋百幾CP既Sandshrew
頂呀 我都lvl19點解仲咁廢
JasOh103 發表於 2016-8-29 21:22

我隻sandshew 係孵蛋出, 進完有10XX, 仲要岩技
  要高cp慢慢餵都得嘅

希望你唔會孵到伊貝啦
KITSTON 發表於 2016-8-29 22:33

或者唔會孵隻錯技

開心
Wartortle有ice beam
可以同草type同歸於盡
JasOh103 發表於 2016-8-30 12:20

我真係恭喜你呀

上次書展見到夏惠姨真人真係好卡娃兒
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-30 12:45

重口味

開口中?
KITSTON 發表於 2016-8-30 21:15

睇黎呢個版嘅燈力非常強勁

我孵咗迷你龍
nicholashin 發表於 2016-8-30 21:51

我真係恭喜你呀

但iv唔算特別高
nicholashin 發表於 2016-8-30 21:53

而家孵d蛋都唔過8成
全部都係it's strong

好睇運氣嘅 我今日孵嘅奇異種子係80-88%iv  
我而家要開始清5k蛋  ...
nicholashin 發表於 2016-8-30 21:58

我之前個隻伊貝, 車厘龜, 小海馬全部都唔過

10km蛋孵伊貝係成為精靈大師必經o既階段

我覺得更新完之後孵咩都唔過82%

以前明明差唔 ...
KITSTON 發表於 2016-8-30 22:22

真係枉費行咁多路

仲要等勁耐先有隻10K蛋
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-30 22:44

而家轉極都無

我舊AC有5隻
但轉左新AC後出得1隻
matthew1990 發表於 2016-8-30 22:49

兩個account

我咁耐以黎有4隻

KITSTON 發表於 2016-8-30 23:00

我諗我有6隻

反正都唔會夠星塵升咁多寵
除佐啟暴龍/鯉魚龍個類之外 我都只係就咁進高CP寵算 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-31 10:12

可能佢隻多腳水母好稀有呢

終於有新寵, 大舌頭

大舌頭都罕有, 咁耐以來只捉過2隻
lblemon 發表於 2016-8-31 14:38

我都係灣仔受人落櫻先捉到

未見過
我o個friend黃埔屋企以前成日見到大舌頭,宜家佢話全部都係蛋蛋 ...
KITSTON 發表於 2016-8-31 15:36

蛋蛋都好, 可以進為椰樹

今日孵左隻唔錯嘅比卡超(高cp又高iv)
總算而家孵蛋都仲有機高過8成

我前排無開incense 喺海中心捉到一隻比卡超 同比卡超好有緣  
一齊搭船嘅friend同我講佢開incense ...
nicholashin 發表於 2016-8-31 22:27

開incense開到化石飛龍都有
比卡超而家先係第4隻

我仲係得孵出黎o個隻
KITSTON 發表於 2016-8-31 22:30

咁我都孵左2隻, 不過之前個隻Cp得雙位數

我有14隻比卡超  繼續多過伊貝
nicholashin 發表於 2016-8-31 22:43

快d過黎捉多d伊貝

你借機約我
我頭先捉咗隻卡美龜  然後揾咗陣捉到迷你龍  
不過喺巴士見到大舌頭個 ...
nicholashin 發表於 2016-8-31 23:29

呢d咁明張目膽嘅野一陣又會俾人cap低
   卡美龜我都係自己進

又係車厘龜, 孵隻小火龍都好

車厘龜好差咩
nicholashin 發表於 2016-9-1 14:44

人地進左做卡美龜先再孵隻好d ge

車厘龜肯定好過二虫
lblemon 發表於 2016-9-1 14:29

想要d新野ma

如果孵出呢隻車厘龜iv 明顯好過升左卡美果隻, 個人覺得浪費25粒糖都值, 好過再花100粒糖進一隻平平無奇的 ...
lblemon 發表於 2016-9-1 16:24

好似係strong同best to battle嘅分別

唔係上次開lucky egg時進埋, 我都唔會無啦啦進

祝你下隻2km蛋孵到小火龍,我是很靈的喔
KITSTON 發表於 2016-9-1 18:24

好彩我下隻蛋唔係2km

唔係你下隻蛋,係你下一隻2 km蛋,一定中
我係講o個樣中o個樣的,唔係燈神,所以你唔洗驚{: ...
KITSTON 發表於 2016-9-1 18:54

不要再說了

咦咦咦
宜家先發現原來我o個次係祝唔會孵到伊貝,即係原來我係燈神

對不起喔{:1_ ...
KITSTON 發表於 2016-9-1 20:57

你會唔會而家先知呀

兩粒5k出左隻Paras同Oddish
我可唔可以唔玩

不過捉左好多water type
希望呢兩日可以用幸運蛋升20 ...
JasOh103 發表於 2016-9-1 21:33

5km出呢d又真係慘d嘅

我真係  習慣了被寵愛 習慣被偏愛  嘎

KITSTON 發表於 2016-9-1 21:41

被邊個

一早起身番學有收獲, 終於捉到隻小海獅

我見過仲未捉到
好想快D開學番去捉紅唇蛙
KITSTON 發表於 2016-9-2 16:21

今日先係維園捉左兩隻不過捉唔到菊石獸同大岩蛇

你都未開學?
KITSTON 發表於 2016-9-2 16:54

你quote人個句時無睇清楚講咩

金魚記憶
點解番完學去維園
KITSTON 發表於 2016-9-2 17:03

因為我轉車會經過, 咁岩今日又早放咪入去兜個圈

一見大家講到開學,覺得自己好老

同事話小五課本都要接近2000,未計簿費reader雜費 ...
lblemon 發表於 2016-9-2 18:57

小學生仲要係新版新書 仲要今日叫第一日正式番學上堂都已經有功課
反OT: 今次5km孵左隻霹靂蛋

你係小學生?

你心境好年輕
KITSTON 發表於 2016-9-2 19:59

幫人補習

嚇得我
反OT: 唔知係咪佢GPS定位好左呢,我平時用屋企wifi唔洗行佢都會自動行,宜家已經唔會{:1_1 ...
KITSTON 發表於 2016-9-2 20:42

一時時, 有時我出完隧道佢都未Sense到
  其實可能係同你部機or你個網有關多d

我之前都係冇見過沙古拉個影
lblemon 發表於 2016-9-3 22:18
沙古拉影都未見過
KITSTON 發表於 2016-9-3 20:57

莫講話沙古拉, 比華拉個影都未見過