返回列表 發帖
CM1001
Wonders 發表於 2017-3-15 23:35

CM1001唔係Introduction to CM咩
  CM2001先係仲有pre reg CM1001先
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

好明顯係:D
個COURSE既PROJECT就係討論如何令到我會愛上你
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-15 23:36

為何要我愛上你

原來仲有cm2001
Wonders 發表於 2017-3-15 23:37

siu霖版主親自教授, 令你成功戀愛

Elective Course
CM3009 一蓮托生之技巧 (Lecturer, Demonstrator: chanchan0909)
ed8671ed 發表於 2017-3-15 23:38

咁唔爭在開多個CM3008裸體早餐的奧妙

你漏咗kk8733
nicholashin 發表於 2017-3-15 23:39

個個留番3003, 動物如何愛上人類

咁呢個course會好似港大天文學咁摺埋
nicholashin 發表於 2017-3-15 23:42

個course仲有practice 邊有咁易摺

你 同 616 咩 關 係 ?
nicholashin 發表於 2017-3-15 23:54

狀元, 可能遲d係同學

我哋真係好有默契
nicholashin 發表於 2017-3-16 00:01

盡顯父母本色

第唔知幾多次cm大戰終於落幕 好嘢
Wonders 發表於 2017-3-16 00:07

因為主角要訓覺

可唔可以bam樓上個會員 好煩擾
HOTMAN 發表於 2017-3-16 00:09

家事了

某女會員榜主係咁髮力 :(
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 05:02

咁你都好發力

你都係呀
chanchan0909 發表於 2017-3-16 08:18

我朝朝搭車都係要打發時間, 邊似得d人夜一夜都唔訓係到發力

唔想三冠冇gem
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 10:35

你點會無

其實唔想拎
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 10:55

Jojo恨左好耐嘅獎你都唔要

cm有最男咖咩
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 11:06

個個佢都唔稀罕啦 唔係仲有一個未攞過咩

至尊歌?有d難爭取 wor
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 11:23

論牌面你都係一線中ze

好明顯我忙緊都關心緊你有冇周圍撩事鬥非
Wonders 發表於 2017-3-16 11:50

要驚動到元老維持治安

我都係膠 :0)
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 13:22

有人一次過提名時包埋你

Cm分裂 大家都輸
HOTMAN 發表於 2017-3-16 13:44

咁要唔要cm營
定係要cm connect

原來發力到咁先第十
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 14:18

你今朝唔係有好多貨咩

尋日你是咪冇參戰
Wonders 發表於 2017-3-16 14:18

尋日佢個腦海裡只有打牌

唉 唔開心 本身儲咗啲地圖炮串cool chart啲膠人
點知用哂落陳生度  又要再儲過啲地圖炮 ...
Wonders 發表於 2017-3-16 14:21

即係陳陳就係膠人

打左十二圈呀
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 14:23

我最長都係打8圈

呢句你講嘅 我唔負責
陳陳係大好人囉
Wonders 發表於 2017-3-16 14:23

我錯

其實係琴晚
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 14:23

過左00:00唔係今朝咩

我想打牌多d
RVHOCPC 發表於 2017-3-16 17:19

職業賭徒

我想打波多 D
打波幾個鍾 , 比較容易 D 約 , 但好似打牌唱 K 要一整日 , 有 D 難度
其實我諗到一 ...
chanchan0909 發表於 2017-3-16 17:27

我想知係咩

好想試下一日400個post
但係一日就出400個post好似有d狂~
加上隻手應該會好攰
試唔試好呢 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 17:45

舊年最高峰好似都係得around 200尾至300頭, 4字頭我好似未見過
  不過都係個句, 版主盡量出d高質po好

私下同你講好唔好
ok
邊到有 話我知
未諗     
CM 第三運動 羽毛波 ...
chanchan0909 發表於 2017-3-16 18:51

咁神秘, 搞到我好想知
羽毛球都可以, 排球都係得你d排球台d人, 除非係沙排俾y_m版主目及人

UM 沙排我負責昅實其他人IS OKAY
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 18:55

希望好啱你口味呢

唔好同人講呀  
我係呀  我而家咪唔分開 3 個 post
請講出你嘅程度 0 為最低 5  ...
chanchan0909 發表於 2017-3-16 19:03

咁你pm我
  我仲以為你地好識tim, 身形都好適合

身形點為之適合呢請問~
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 19:08

at least有番咁上下高度先

我俾個機會大家呃post啦
大家幫我做份問卷然後話我聽你做左啦 呢份係全新架,上次做過鳥結 ...
KITSTON 發表於 2017-3-16 19:09

唔鍾意食就10秒做完

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 19:29

事實證明, 你平時講野都係pun

考試ORAL差 唔等於平時講野一定係噴嗄
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-16 19:34

本帖隱藏的內容需要積分高於 4000 才可瀏覽

全CM都知我同yan幾多歲
bagfgfcde 發表於 2017-3-16 19:51

咁你地係小弟弟就唔怕啦

2100報榜, po都唔洗減, 咁睇黎會好高ap

分分鐘爆4
John 發表於 2017-3-16 20:26

應該會, 頭位琴日零發現, 應該唔洗減

我有兩隻kontinue第一版真係好幸福
Wonders 發表於 2017-3-16 20:39

收埋咁多做咩

好想開個投票PO
睇下邊區最多CM會員
bagfgfcde 發表於 2017-3-16 20:41

唔係開過咩 不過我都唔記得曬你地住邊

急急子冇做早安同學早之後就冇再聽
bagfgfcde 發表於 2017-3-16 20:54

雖然西瓜都唔係做得好好, 但總係覺得急急子一早好似有d悶, 令人唔想起身咁

有開門七件事聽 其實好幸福
我以前唔使翻學都會專登起身聽
bagfgfcde 發表於 2017-3-16 20:56

估唔到 但係佢把聲唔係好適合做晨早節目

急s d music show ho jeng lor
Wonders 發表於 2017-3-16 20:58

but 佢唔會一早純播歌麻

發帖榜@2017/03/16 21:00

冠軍tag: 多得版主帶頭, 今日呢個紀錄都唔知講咩好

RK LW  Name                 AP
01  RE  屮SiU霖屮           454
02  04  nicholashin        300
03  02  HOTMAN           286
04  07  RVHOCPC          220
05  03  Wonders     186
06  RE  chanchan0909   128
07  08  kevinlai1621      120
08  05  bagfgfcde           97
09  06  kk8733              91
10  01  hehehaha           86

OUT
XX  09  ed8671ed   
XX  10  jasOh103   

轉個頭會出個update版提名

咁邊個第11位
JasOh103 發表於 2017-3-16 21:06

邊有得睇

有個美會員介紹我食米線
不過勁大碗 所以無可能再叫雞翼
JasOh103 發表於 2017-3-16 21:17

譚仔

super!
HOTMAN 發表於 2017-3-16 21:18

中立黨

發帖榜 2017 提名
(提名期至25/3報榜) (每日22:00 updated)

1. 單身會員
a. Wonders
b. Jose
c. John
d. chanchan0909
e. KITSTON

2. 情侶
a. chanchan0909 + kk8733
b. chanchan0909 + kk8733 + ed8671ed + Wonders
c. ed8671ed + Wonders
d. nicholashin + kevinlai1621
e. nicholashin + HOTMAN
f. ed8671ed + kk8733
John + joey  (因為太多名單, 所以唔係cm會員不合資格)

3. 最y_m會員
a. chanchan0909
b. HOTMAN
c. 屮SiU霖屮
d. electric
e. jasonng
f. John
g. ed8671ed
h. Wonders
i. stopzi
j. bagfgfcde
k. RVHOCPC
l. hehehaha

4. 壇草
a. HOTMAN
b. -Prince -
c. ed8671ed
d. John
e. seeseetv
f. chanchan0909

5. 老餅
a. John
b. timmy
c. Wonders
d. chanchan0909

6. 噴言 (我諗要唔要篩選下先)
請看此
註. 由於提名眾多, 所以只限3月噴言

7. 頭像
a. HOTMAN
b. kevinlai1621
c. bagfgfcde
d. KITSTON
e. 風見志郎
f. RVHOCPC
g. 賴爽

8. 簽名
a. HOTMAN
b. 風見志郎
c. chanchan0909
d. KITSTON

9. 主題
a. Chart By Myself [2017]
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017
d. #Cool Cafe 疑問區#
e. #排球台#

10. 3月金曲
a. C3PO - 李克勤
b. 一蓮托生 - 迪子
c. 難得一遇 - 林奕匡
d. 一隻小豬 - 泳兒
e. Beauty and the Beast - Ariana + John Legend
f. 空氣草 - 姚嘉兒

11. 至膠會員
a. kk8733
b. CLWR
c. chen131
d. hkwilliamsiu
e. agabb
f. 酷愛903
g. RVHOCPC

12. 最有貢獻會員
a. 艾石仔
b. dongbb2232
-Prince 王子係版主身份, 所以自動競逐15.版主
註. 貢獻會員只係會員, 版主將全部自動競逐15.版主

13. 我最喜愛的貼圖 (包括gif圖)
請看此

14. CM文青
a. -Prince-
b. 616.1314
c. powerful
d. HOTMAN

15. 版主 所有版主自動提名

(如有錯漏, 歡迎指正)

下列獎項考慮增設, 歡迎大家俾意見
如果另外大家有建議, 歡迎提出

A. 厚臉皮會員
B. 壇花
C. y_m言可畏
D. 最mean會員

模範學生 (與文青獎合併)
最討厭會員 (請支持至膠會員候選人)
最純潔會員 (請支持壇草候選人)
最得閒會員 (請支持貢獻會員)

提名表格

呢個要頒啦

A. 厚臉皮會員
Herman VS 87
Wonders 發表於 2017-3-16 22:06

我今日未有時間考慮 所以擺住先, 如果又係小圈子就無謂啦

無視左我提議+提名
CM歌王
John
matthew1990        
RVHOCPC
KITSTON        
JasOh103
jose
nicholashin ...
HOTMAN 發表於 2017-3-16 22:14

sor唔記得左 呢個係approved