返回列表 發帖
我冇緋聞嘎
除非拎mmk & S!U霖前三巨頭 bin c
Wonders 發表於 2017-3-18 23:25

你唔講都唔記得, 你同mmk都係韓流區台柱
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

上年淡出咗喇  come back無期
Wonders 發表於 2017-3-18 23:29

搞到個面成個區都沉曬底

都得
總之無一倖免
ed8671ed 發表於 2017-3-18 23:37

全部人都已經被擺曬上枱

自從分開咗kpop同電視節目之後
Wonders 發表於 2017-3-18 23:32

k pop 真係零興趣/認識

有時間可以聽下
佢地啲製作幾認真
Wonders 發表於 2017-3-18 23:40

唯一只係對ost有d興趣

唔識分啲人
stopzi 發表於 2017-3-18 23:41

其一

You are my destiny
Wonders 發表於 2017-3-18 23:42

呢隻out左啦

Stay With Me? 鬼神ost
Wonders 發表於 2017-3-18 23:43

W ost
  最長歌名個首

OR

太陽 this love

呢兩隻真係Loop極都唔厭

跳模呢
stopzi 發表於 2017-3-18 23:53

再後生d

孝琳隻good bye呢!!!!!
Wonders 發表於 2017-3-18 23:53

無印象

Wonders 發表於 2017-3-18 23:55

I mean無印象係幾時入歌

隆重登場!!!!
ed8671ed 發表於 2017-3-18 23:56

好完整 呢張就會被提名

Kevin同林奕匡無線既
HOTMAN 發表於 2017-3-19 00:03

CCTV、Kevin都應該同林奕匡有關係
nicholashin 發表於 2017-3-19 00:03

證明我係偽匡粉

試完味係咪會有食評

其實我覺得應該開五個位!
nicholashin 發表於 2017-3-19 00:21

人數眾多, 應該投時可以選5, 不過頒都係3

ed8671ed 發表於 2017-3-19 00:22

咁應該舔邊到

花生指數都好高下
不過追完post都唔知講緊咩

今日應該可以重奪一位^^
Wonders 發表於 2017-3-19 16:46

做咩你又跟住我雙日冠

尋日太髮力
Wonders 發表於 2017-3-19 16:49

深宵talk

原來做版豬冇得加自己分
仲未上到7千分
ed8671ed 發表於 2017-3-19 17:24

我好辛苦去到5000分, 點知而家d hide要去到6000分

但好多膠人起嗰邊 :/
Wonders 發表於 2017-3-19 17:32

呢面都唔係個個都正常

幾時有 #Cool Cafe 麻雀台#
ed8671ed 發表於 2017-3-19 17:35

齋up無得打有咩好傾

有好多戰術架 仲可以分享食左咩糊
stopzi 發表於 2017-3-19 17:37

無實戰無野好講
  其實我一直都覺得麻將係無得教, 只有自己睇

易學難精
stopzi 發表於 2017-3-19 17:41

可否惡補

上次玩既board game係dixit第一次玩覺得好難
stopzi 發表於 2017-3-19 17:43

估圖個個

個個都咁高分 唯有留個言話睇唔到 呃下post啦
RVHOCPC 發表於 2017-3-19 18:41

你個個星期都po咁多榜應該好快就追到

依個版出post唔加分
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-19 18:44

我知

出個街一陣就個個都咁發力

我做完我嘅野, 就快番到屋企就會全身發力

期待你髮力
stopzi 發表於 2017-3-19 20:13

用電話好慢

del po做咩
一字歌唔係歌?
Wonders 發表於 2017-3-19 20:27

咪係

有人地位疑似不保

入面未update, 要等多陣

發帖榜@2017/03/19 21:35

冠軍tag: 兩次都跟住我冠

RK LW  Name                 AP
01  02  Wonders     217
02  RE  stopzi                211
03  10  nicholashin        138
04  RE  屮SiU霖屮           138
05  07  ed8671ed          128
06  04  RVHOCPC          113
07  01  kevinlai1621       94
08  08  HOTMAN            92
09  05  kk8733              77
10  06  chanchan0909    61

OUT
XX  03  bagfgfcde     
XX  09  jasonng

發帖榜 2017 提名
(提名期至25/3報榜) (每日22:00 updated)

1. 單身會員
a. Wonders
b. Jose
c. John
d. chanchan0909
e. KITSTON
f. bagfgfcde
g. jasonng
h. stopzi

2. 情侶
a. chanchan0909 + kk8733
b. chanchan0909 + kk8733 + ed8671ed + Wonders
c. ed8671ed + Wonders
d. nicholashin + kevinlai1621
e. nicholashin + HOTMAN
f. ed8671ed + kk8733
g. 艾石仔 + kk8733
h. stopzi + Wonders
i. Wonders + chanchan0909
j. stopzi + chanchan0909

3. 最y_m會員
a. chanchan0909
b. HOTMAN
c. 屮SiU霖屮
d. electric
e. jasonng
f. John
g. ed8671ed
h. Wonders
i. stopzi
j. bagfgfcde
k. RVHOCPC
l. hehehaha
m. harryharry
n. SA弟林
o. kevinlai1621
p. timmy

4. 壇草
a. HOTMAN
b. -Prince -
c. ed8671ed
d. John
e. seeseetv
f. chanchan0909
g. matthew1990

5. 老餅
a. John
b. timmy
c. Wonders
d. chanchan0909
e. -Prince-
f. kwanie
g. SA弟林
h. 屮SiU霖屮

6. 噴言
請看此
註. 由於提名眾多, 所以只限3月噴言
註2. 由於噴言眾多, 主辦方有機會夠26個就截此項提名

7. 頭像
a. HOTMAN
b. kevinlai1621
c. bagfgfcde
d. KITSTON
e. 風見志郎
f. RVHOCPC
g. 賴爽
h. chanchan0909

8. 簽名
a. HOTMAN
b. 風見志郎
c. chanchan0909
d. KITSTON

9. 主題
a. Chart By Myself [2017]
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017
d. #Cool Cafe 疑問區#
e. #排球台#
f. BAG音樂流行榜2017

10. 3月金曲
a. C3PO - 李克勤
b. 一蓮托生 - 迪子
c. 難得一遇 - 林奕匡
d. 一隻小豬 - 泳兒
e. Beauty and the Beast - Ariana + John Legend
f. 空氣草 - 姚嘉兒
g. 皇后區的皇后 - 葛仲珊

11. 至膠會員
a. kk8733
b. CLWR
c. chen131
d. hkwilliamsiu
e. agabb
f. 酷愛903
g. RVHOCPC
h. kayzzz
i. 阿mark

12. 最有貢獻會員
a. 艾石仔
b. dongbb2232

註. 貢獻會員只係會員, 版主將全部自動競逐15.版主

13. 我最喜愛的貼圖 (包括gif圖)
請看此

14. CM文青
a. -Prince-
b. 616.1314
c. powerful
d. HOTMAN

15. 版主 所有版主自動提名, 包括FB專員

16. CM歌手
a. John
b. matthew1990
c. RVHOCPC
d. KITSTON
e. jasOh103
f. jose
g. nicholashin

(如有錯漏, 歡迎指正)

下列獎項考慮增設, 歡迎大家俾意見
如果另外大家有建議, 歡迎提出

A. 壇花
B. 最mean會員

模範學生 (與文青獎合併)
最討厭會員 (請支持至膠會員候選人)
最純潔會員 (請支持壇草候選人)
最得閒會員 (請支持貢獻會員)
厚臉皮會員 (請支持至膠會員候選人)

y_m言可畏 (請大家支持噴言)

提名表格

邊個提名阿mark
stopzi 發表於 2017-3-19 22:13

緊係最鍾意拉人落水嘅最y_m會員之一

至膠會員可唔可以有金銀銅獎
ed8671ed 發表於 2017-3-19 22:35

得獎名額會收集所有提名後, 按候選數目作出調整

最mean會員
提名kevinlai

你唔係唔認同下嘛?
HOTMAN 發表於 2017-3-19 22:52

點解係我

最好味會員呢
timmy 發表於 2017-3-19 22:59

特登為你而設

02>XX>10>XX>01>07>XX>09>05>08>10>07>XX>06>04>02>10>10>03*
儲齊1到10
nicholashin 發表於 2017-3-19 23:25

你好似次次都齊

仲未儲齊26條咩?
係咪26進20
20進10
10進5
5強現場ABCD區live投
風見志郎 發表於 2017-3-20 14:57

咁搞法, 出年都未頒到