返回列表 發帖
世界上有冇人試過自己演唱會要介紹自己?
應該得Gin lee
hehehaha 發表於 2018-3-26 17:57

大家好!我地係c allstar!

680 只餘單丁
380, 480 只餘數張單丁

冇可能啦Aga,唔好比環球宣傳呃到你
JW啲歌夠hit,又唔見佢賣到?
陳廣偉、Shine呢啲得係因為佢地好彩喺仲 ...
Crooks 發表於 2018-4-1 14:32

Jason本身唱歌有實力,唔純粹賣回憶
Shine純粹賣回憶,第二次紅館銷量已經唔得
Aga銷量同gin差不多,估計開紅館叫座力都係同gin差唔多

好難,Aga雖然多年輕歌迷,但呢堆人多數唔會俾錢,歌都可能只聽streaming唔買歌,仲要俾幾百睇演唱 ...
Serendipity 發表於 2018-4-2 11:57

完全同意。再者,年輕人聽aga唔等如係歌迷。佢地真係要好鍾意或好想睇先會買飛

真係加周日...

回復  lblemon

等睇會加埋星期五 超越霏霏the present同埋kay環球最後一個演唱會你們的幸福。 ...
黃家正 發表於 2018-4-6 22:06

冇可能啦,開兩場應該幾大機會滯銷

見到有480半價
JayantL 發表於 2018-4-9 21:04

有朋友SEND 左比我睇, 但我覺得有機會呃人, 因為佢係SELL 換票証.
真正平飛係SELL 現貨, 不是換票証.

不嬲美煎有時都行性感,係好聲音後肥晒修唔返身之嘛

【FWD MAX presents Gin Lee 李幸倪 First Of All Live 堅•加場!】

徇眾要求!由於反應熱烈,Gin Lee Fi ...
阻住 發表於 2018-4-23 20:46

正常丫,人地係冠名贊助喎

2018日產GT-R正式抵港並於九龍灣日產旗艦陳列室舉行傳媒發佈會。在發佈會中,先由日產廠方代表Trudy和合誠 ...
John 發表於 2018-4-30 18:03

中佬天后嘛.

原來個「堅」字可以吸引廣告商 環球sosmart
HOTMAN 發表於 2018-4-30 22:07

其實球記爛船都有三斤釘. 只不過睇公司有冇給力去做marketing

想問, 日產廣告係電視廣告, 定平面廣告?

Gin Lee selling point 明明係力量型 舞台感重
正常唱片公司應該主打rock / power ballet / 快歌
但環球 ...
fifty1205 發表於 2018-5-7 13:14

球記A&R 似乎係幫煎做個感性的形象,雙雙,月球上的人,空姐都係呢種感覺,當然,音樂而言,真係POWERFUL D既野較適合美煎,

其實我都覺得球記一時搞感性IMAGE,一時又唱很堅強,有D亂。

另外,美煎一定要努力修身至BMA 果時既身型。佢而家應該瘦左D, 但腰腹睇落仍粗。

周六去跳健康舞班,D MUSIC 有很堅強,上次有美彤隻忍

INSTRUCTOR係中佬

很堅強點跳舞 大陸EDM Remix,
fifty1205 發表於 2018-5-7 14:56

COOLDOWN 環節

大家有冇睇到Gin Lee ig某張相呀
嘩 如果623 624著到咁全場一定流鼻血
JasOh103 發表於 2018-6-10 17:58

睇到, 好靚好誘人

演唱會倒數10天

仲有10日,即係6月23日-24日
馬 ...
hehehaha 發表於 2018-6-14 01:07

KEEVA?

非藝人嘉賓係咪張暘?唱紅塵客棧

Gin Lee表示演唱會有三大必睇位:「第一,今次請左隊國際知名嘅band黎,能夠同佢地合作係我嘅榮幸。第二, ...
黃家正 發表於 2018-6-20 10:20

之前KKBOX 一起聽, 美煎問演唱會想聽咩歌, 我建議左佢唱憶蓮既野花, 今次演唱會主題係花, 我可能有糊叫.

美煎已經減到有D 馬甲線了, 希望佢KEEP到, 因為佢似乎都係吃貨.

好啦  握握手
CM好少人買正價飛
Garfield 發表於 2018-6-21 10:48

我都係買正價680的。

你係咪買到全場第1行?

我最後買到張正面全場11行
Nathan 發表於 2018-6-21 11:16

係呀, 咁岩好彩第一瞬間入到去

D平飛應該會去得好
昨晚有朋友揾我陪佢買跳樓飛睇, 話睇GL 好抵
我通知另一個聽開GL既朋友買平飛, 佢話已經買左平飛, 好抵.

到左了

觀眾都係25-35歲居多,加若干中年人。
男人多些

1.美煎真係唱得好好,十分靠得住
2.個flow好流暢,睇得好舒服
3. Band和聲效都好好
4.最正係快歌果段
5.ginfamily部分估唔到現場咁好反應
6.服裝好慳皮,但順眼
7.大芒啲graphics真心唔掂

我握到手,yeah

話無反應只係抹黑,月球下的人好多人主動舉手機做星星咯

好睇過美軒頭場好多!

嘩睇到啲留言睇黎個演唱會係悶
如果美霏復出開會點
kaman921 發表於 2018-6-23 22:45

呢度好多gin hater老up
個show唔悶,好好聽

第一個紅館show標準嚟講完全超班
翻唱我覺得仲好 起碼都有十幾二十首自己歌(好似係)
係得cm班盲反唔見 ...
JayantL 發表於 2018-6-23 23:43

佢一開始已經好有自信,完全唔覺佢緊張,同埋覺得佢預備充足

Graphic毫無美感,不停切換鏡頭好old school
stephybest 發表於 2018-6-23 23:46

同意
有個位d graphics想框住美煎,但完全框唔到,離晒格,好核突

好睇過張敬軒人妖騷啦佢翻唱起碼正常好多
stephybest 發表於 2018-6-23 21:28

雖然我都好支持美軒,但不能不同意美煎正過美軒頭場

Aga live真心好咗好多
HeithWong 發表於 2018-6-23 21:32

係,aga終於唱到晒一加一所有高音

咁班auntie uncle識 給我一個吻 my way hey jude多啲既
雖然牌面咁睇真係勁廁所位 ...
JasOh103 發表於 2018-6-23 23:53

首馬拉歌好好聽

係綠區睇完見到好多大叔圍搶gin lee 唱片
cch 發表於 2018-6-23 23:53

係,班大叔未買齊咩?

我都見到,呆咗
不過很堅強同信 聽完Live 係加分嘅
fifty1205 發表於 2018-6-23 23:56

班大叔真係有圍搶feel,驚買唔到咁款
同埋見到Prologue都有黑膠

好感動
終於見到Gin Lee咁紅咁受歡迎
佢真係一個好好嘅歌手
John 發表於 2018-6-24 00:02

的確,唱方面,真係頂級。

係套衫唔夠氣勢 端午節應節
Family Part 太空裙好靚 著黎唱呢d歌好浪費 ...
fifty1205 發表於 2018-6-24 00:03

因為佢想慳返落去換衫嘅時間,ok喎

今朝有酒rap得唔錯
艾石仔 發表於 2018-6-24 00:06

估唔到佢自己rap返

俾人小得多呀嘛!點都要練返去啲live 啦
如果唔係年尾頒獎禮出醜點算呢 ...
daniel1136 發表於 2018-6-24 00:08

咁呢啲首本名曲真係要練熟,歌手本份黎

感覺佢同許志安都friend過aga咁
John 發表於 2018-6-24 00:13

其實佢同側田好夾

其實好明顯AGA fans群同美煎好唔同
AGA出嚟嗰陣其實反應都唔係話特別好
至於杜生直程係多餘添 ...
JayantL 發表於 2018-6-24 00:16

覺得aga出黎都多歡呼
覺得其實美煎aga fans都幾多重疊喎

個show睇得到佢比好多心機,跳舞都唔錯,好surprise. 一個咁用心留係香港貢獻樂壇既女歌手,其他樂迷唔珍 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 00:17

美煎加入球記備受力捧,對某啲女歌手構成潛在威脅,先至踩。未入球記前冇乜hater

真係好sad
佢真係好好嘅歌手
不過好彩睇到佢表演時仲係有自信
氣數未盡 應該仲有得紅 ...
John 發表於 2018-6-24 00:18

唔擔心佢,呢次演唱會雖不叫座,但肯定叫好,做到口碑出黎

而且代言數量仍然keep到

近距離見到Gin, 好瘦,上鏡肥d
Nathan 發表於 2018-6-24 00:18

唔算好瘦,剛剛好。上鏡肥啲,同埋面圓

幾時gin lee變了淫底啊
TheOcean 發表於 2018-6-24 01:21

其實我係女人都覺得美煎風情萬種啊

特別係快歌環節不停用吹風機吹佢個頭,陣女人味即時湧現
stephybest 發表於 2018-6-24 01:32

女人味拍得住美k,同埋美煎真人靚過上鏡,個鼻、眼好精緻

的確好索 但環球唔好叫佢行呢條路線thanks
HOTMAN 發表於 2018-6-24 01:32

希望佢唔好肥返

想帶出嘅重點係,環球身為國際大公司,演唱會production點解可以咁差 ...
fifty1205 發表於 2018-6-24 02:19

不叫座,cut budget卦

我覺得演唱會之後環球就會投閒置散gin lee
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:38

成日睇cm嘅人先會擔心呢樣野

未必,碟一定仲有得出,Aga要谷都要佢寫到歌,現在出歌太慢
TheOcean 發表於 2018-6-24 04:08

Aga創作力高但唱歌能力麻麻,其他人寫比佢果啲佢未必唱到,所以要唱返自己的作品,貴精就好難多架啦,創作呢啲野唔一定有得快

所以環球咁鍾意出碟,Aga冇可能年年嘔到6首歌出黎,叫佢唱人地歌可能變軒仔2.0 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 04:46

軒仔本身唱得。能唱到的旋律比aga多