返回列表 發帖
發布左更新, appraise 功能會提示精靈潛力如何, 幾好, 唔駛逐隻用app check, 直接淘汰隊長話差果d

你嘅情況同個遊戲嘅關係喺邊??
nicholashin 發表於 2016-8-24 14:22

新的appraise功能會品評隻寵, 包括寵的體型大小....有d人用黎開玩笑

呢幾日成日都sense唔到, 究竟係我部機問題定係佢有問題
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 14:20

sense 咩

掃pokestop同touch精靈or轉彎
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 14:51

close app再開

o岩o岩開lucky egg進左43隻野
宜家Caught 97,lv.21
KITSTON 發表於 2016-8-24 15:10

43隻... 單單事前准備功夫都要好耐...睇下邊隻要升之類

頭先將最高評價o個D打晒星,再逐隻睇有無得進,有就進打左星o既先,無星就最高CP o個隻
隻lucky eg ...
KITSTON 發表於 2016-8-24 15:58

我接近晚晚check寵dump寵, 預先將同品種最好的寵打晒星先, 防止不小心賣掉

http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=17578

第2代呢 100隻, 有 k會員 頭像果隻未啊?

未有呀,我頭像隻草苗龜係第4代,Pokemon Go應該有排先出到
KITSTON 發表於 2016-8-24 16:52

有排玩.... pkg 首月收入2億美元...

我知, 但今朝而家有兩次係咁
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 17:08

最緊要解決到問題就得啦, 我之前都成日有問題, 呢幾日又好返唔少

The one 附近有啟暴龍nest
matthew1990 發表於 2016-8-24 17:58

也許新寵不日登場,啟暴龍身價就快下降了,比大家易啲捉到開心下先

另,夢夢果啲外國登場未?

我今日睇新寵好9似話要出年5月

其他update就可以好快有
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 18:52

5月?到時剩返幾多人仲玩緊呀

難怪你講粗口了

我無心 因為電話打字好容易禁到上面個行數目字
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 20:09

i see, 又會咁橋

其實你頭像係咪少年陳柏宇?

用唔到pokevision地圖了

係呀, 轉左好耐而家先發現
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 20:39

其實想問好耐架啦

聽講罕有寵整體spawn rate高咗
nicholashin 發表於 2016-8-24 21:34

應該啦, 捉黎捉去都係二打六, 好快悶的

有無人好耐無出10km蛋
宜家出極都係5km蛋...
師傅仔 發表於 2016-8-24 23:25

9隻 5KM蛋在此

但係今日捉都仲係2打6為主
  唯一好少少就有鐵腕, 不過都係人落櫻先有 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 22:51

出多D 伊貝, 卡斯, 小拳石之類都好丫

有就係, 除左伊貝你講個d我都想有
kevinlai1621 發表於 2016-8-24 23:44

2種蝙蝠, 2種小鳥, 大眼水母, 鯉魚王, 皮皮, 儍鴨都係二打六, 悶先至會捉

金已課, 要忍住唔好咁大駛

我見到公司和屋企附近的撒花黎黎去去都係果幾個人,好偉大.

但係鯉魚王要進鯉魚龍
kevinlai1621 發表於 2016-8-25 09:48

進左鯉魚龍了

話時話, 捉既鯉魚王d 潛力好似好差, 我係用孵出既鯉魚王進化做龍的.

呢2日都冇咩好野捉到, 頭先終於振奮了一下: 捉到隻 cp 15 菊石獸, 袋中只有一隻, 係10 km 蛋孵出.

恭喜你呀 不過孵出黎CP竟然得15
KITSTON 發表於 2016-8-25 14:57

剛捉果隻才是cp 15, 捉到之前我只有一隻孵出黎的菊石獸, 果隻cp 不是15

呢隻cp 15菊石獸, 隊長高度評價, 而且靚技, check 完話 cp 100%, iv b級. 邊度揾咁多糖升級然後再養佢啊

原來已經係第二隻 羨慕
仲要100% CP唔高珍藏都好
KITSTON 發表於 2016-8-25 15:11

唔捨得賣啦, 可能日後多菊石獸糖哩.

摩士公園真係好正, 跟住大軍行, 輕易捉到千年虫X2, 紅唇娃X2, 呢2隻係此行目的, 仲捉到尤基納

另外, 在體育館捉到三頭地鼠, 放工時在灣仔捉到地鼠

好滿足, 但腳好攰

聽講呢隻好難捉, 卡斯(進化前)本身逃走機率又高

地鼠我都係見過一次咁大把, 都唔知幾時先進到 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-25 22:40

唔難捉呀, 無論尤基納, 紅唇娃, 萬年虫好似都冇走, 一提子一黑波就捉到(命中的話)

千年虫係咩黎?
nicholashin 發表於 2016-8-25 23:06

萬年虫

萬年蟲

咁多好野
KITSTON 發表於 2016-8-25 23:11

的確係...仲有大岩蛇果D

摩士真係好好, 好多椅可以坐, 有乾淨的廁所, 小食亭. 補給站好多, 又多櫻花, 唯一缺點係唔多就腳.

好多人仲用緊地圖, 跟大隊包冇衰.

電腦病毒 (笑)
matthew1990 發表於 2016-8-25 23:21

當年如臨大敵, 最終乜事都無

摩士而家係咪變咗做呢兩種嘅巢?
nicholashin 發表於 2016-8-25 23:12

我覺得係呀

當年我好緊張對住部錄影機定唔知乜機
睇住佢有冇事
當年我家仲未有電腦 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-25 23:30

你好重視煲劇喎

不過o個頭人流好似好複雜,夜媽媽好似仲危險
KITSTON 發表於 2016-8-25 23:31

人流複雜既定義係咩? 我就唔覺複雜, MK街頭肯定更雜. 不過, 我由彩虹道行入去, 未到摩士果時感覺都幾靜, 一入到摩士2(定1)號公園, 立刻就有櫻花和一些人氣, 去到體育館果邊就好熱鬧了.

係咪2000年?後生的我o個時都唔知發生過呢D事,無記憶
KITSTON 發表於 2016-8-25 23:33

當時擔心電腦以2位數記錄年份, 99之後唔知電腦系統會否發顛

呢一刻維園有卡比獸喎, 地圖話既

又試9 隻 5km 蛋....

睇泥你都貨唔少
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-26 15:59

點樣貨唔少法?

今晚輪到我家姐去摩士朝聖

我get錯meaning
仲以為你一次過fu9隻5km蛋
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-26 16:25

好耐冇拎過 10 km 了

不過 5 km 都唔錯, 前日出左隻9x% 的尼美蘭, 潛力好過野生果d n倍, 立刻升級做9x% 的尼美后, 好有滿足感, 技係 poison jab 和 stone edge

我都係/___\好想拎10k蛋
好想fu成龍
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-26 17:24

成龍即係咩

pkg 三大神獸, 我一隻都冇, 只係見過卡比獸剪影咋

我第一隻10 km蛋就孵左成龍出黎

成龍=乘龍(背背龍大陸譯名) ...
KITSTON 發表於 2016-8-26 17:32

i see~~~~

終於得到10km蛋啦!在北角地鐵站拎!

家姐話今晚摩士冇咩野捉, 佢只係捉到1隻新寵, 萬年虫.

救命! 在屋企捉到尤基納!

今日係蛋蛋日, 係港九多處捕獲多隻蛋蛋
kevinlai1621 發表於 2016-8-27 22:10

我今日都捉到蛋蛋

留意到近兩三日食夢獸出得密左

另外,megabox都幾多  多多同 進化後嘅版本,次次去親都捉到。同埋奇異種子和車厘龜都每次見到

話說我好幾日之前收工 就係十分鐘內一次過捉左毒氣雙子 (第2隻)、鴨嘴火龍同吉利蛋 後面兩種都係第一次捉 { ...
nicholashin 發表於 2016-8-27 22:37

羨慕。我隻10km唔捨得孵

岩岩先捉到第一隻多多利
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-27 23:05

多多利早2星期已捉,反而今日先捉到多多

食夢獸都係唔多覺, 奇異種子同多多係多左 (不過之前捉過一次多多利), 但係都係好易就逃走 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-27 23:09

御三家成日逃走,好難捉。同埋野生果啲全部iv勁低

我有隻88iv 車厘龜,要125粒糖先進到水箭龜,而家一半都冇

有隻iv 66的奇異草,唔記得點入手

小火龍直情冇條過iv 50。個人最難遇到嘅就係小火龍

而家捉到爛泥怪 / 毒氣丸最開心

我要將毒毒發揚光大
賴爽 發表於 2016-8-28 10:40

提醒左我, 剛剛夠50粒糖進化毒氣雙子了, 開心

咁快夠 .. 好羨慕
賴爽 發表於 2016-8-28 12:44

我公司幾多毒氣丸

咁快夠 .. 好羨慕
賴爽 發表於 2016-8-28 12:44

進化左,變左一隻廢技毒氣雙子 tackle + dark pulse, 2個都唔係毒系

頭先又去左摩士, 食左萬年虫, 紅唇娃放題, 捉左萬年虫X8, 紅唇娃X5

我pokedex係97
但兩次用lucky egg都唔記得要進化阿柏蛇
nicholashin 發表於 2016-8-28 17:01

用lucky egg前最好用筆mark 好進邊隻