返回列表 發帖
咁多
KITSTON 發表於 2016-8-28 18:54

好多, 佢成日一出就出多過1隻, 紅唇娃一定是在草地場硬地場交界, 中間果個場龍門後, 如果捉完顯示仲有的話, 向電子鐘方向再行一陣就有第2隻.

萬年虫則在外圍出現, 體育館前都會有, 唔只2隻的

但如果俾我見到你用毒毒守塔我好容易會隊冧你,因為我隻CP二千卡比獸iv接近9成,且普攻ZEN HEADBUTT同特攻 ...
酷愛903 發表於 2016-8-28 20:14

CP高不一定等如潛力好.

巢穴出黎既精靈大部分都好低潛力, 捉黎做肥料而已

每種精靈都搵隻最好o既favourite左佢,開左lucky egg逐隻favourite click,有得進就進 ...
KITSTON 發表於 2016-8-28 20:47

我都係將最好果D打星, 防止執寵時錯手dump左

我冇晒lucky egg啦, 亦唔會課金買, level較高時, lucky egg幫助不大

我而家捉到寵都評價左先
唔係最高評價就即掉
係最高評價就打星再上網check IV  ...
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:03

我第一級第二級評價都會立即影相keep住, 第三,四級即掉

之後用果張相check iv

我已經無動力上網check iv 佢話好就算,唔理佢八十幾定九十幾
KITSTON 發表於 2016-8-28 21:06

第一級評價IV% 一定過82,83%...不過好少第一級評價哩

goldeen, tangela, pinsir, staryu比較容易捉到高潛力的野生.   波波, 波音蝠, 皮皮果D 好少過到80%

野生御三家全部都係肥料

Lucky egg 一隻可以升到70000 經嘎
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:06

而家要125000先升到一級....

我會照mark 番IV落隻寵個名度
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:07

例如staryu90A咁

不過進化後要自己改為starmie90A

第二級其實個range 太大
我會照掉廢事煩
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:09

有D寵好難有第一級評價

御三家 是咪一定要fu蛋?
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:34

應該係

我啲2KM 蛋成日出垃圾
matthew1990 發表於 2016-8-28 21:42

又唔可以咁講, 出D 波音蝠都好, 野生果D 潛力太低...我覺得點有應該要有一隻80% CP以上的大口蝠, 遲D 有得再進叉字蝠啊好似

話說今日係長洲都係無咩特別, 係多左打道館同攝位(因為等開船嘅關係)
不過就係海中心捉到隻食夢獸同 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-28 21:45

海中心有野捉架? 我搭天星小輪過維港, 海中心乜都無.

萬年虫在哪兒捉到

第5隻 繼續錯技/_\
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 23:34

啟暴龍?

係啟暴龍
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-28 23:49

嘩, 有多少隻是野生捉? 我只係搭地鐵時見過啟暴龍個影一次咋. 貝貝龍我都冇, 影都冇見過.

我手上有條92%CP A級IV既哈古龍, 我諗住捉迷你龍升上去就算, 唔理錯唔錯技啦.

唔知多數見人都係一手開app, 一手捉精靈
kevinlai1621 發表於 2016-8-29 00:05

唔怪得之今日喺摩士見到唔少人一手兩部手機啦, 我以為幫老婆/女友捉咋

5隻都野生
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 00:33

好勁

今日D 街坊好好興緻, 放左成晚櫻花, 我都貢獻左1個

咁就值得訴苦?
隻嘢本身係勁 所謂嘅dps低咗依然係高過好多精靈
就算打唔到你講嗰幾隻 依然可以打低大部份 ...
nicholashin 發表於 2016-8-29 01:13

冷靜啲 其實捉5隻野生真係有難度,有一定要求也可以理解,唔一定係炫耀嘅。

午飯時分, 在公司捉到第2隻鴨嘴火龍, 同埋小火龍
原本仲有cubone, 逃脱了

今日首次進化WEEZING同RHYDON,但隻WEEZING錯哂技(TACKLE+SHADOW BALL)SSD
酷愛903 發表於 2016-8-29 14:05

我隻毒氣雙子都係錯技

好似少左人落櫻, 連帶而家搭電車都捉唔到d咩
kevinlai1621 發表於 2016-8-29 15:58

1. 同全盛期比, 落櫻少左好多
2. 免費櫻花已用得七七八八, 始終唔少玩家不會課金, 少落櫻自然少野捉到
3. 捉黎捉去都係果d, 冇左新鮮感就會棄game

因為大家都用完左又升得慢
好想再做freerider呀
JasOh103 發表於 2016-8-29 16:15

lv 20後, 升級都唔會再送櫻花

我進RHYDON時都有注意呢點,我之前孵左兩隻鐵甲犀牛,CP都>600(較高CP嗰隻比另一隻高9CP),兩隻特攻一樣, ...
酷愛903 發表於 2016-8-29 16:31

都係果句: 唔可以單睇cp 判斷邊隻精靈係可造之材

其實有冇人為PKG 課左金, 或打算課金? 點解會課金?

利申: 我有課金, 原因係鍾意玩個game, 多D人課金撒花, 就會多D人繼續玩, 個game就會有持續性.

隻10 km 蛋就快孵出了, 十分希望係背背龍, 卡比獸或者啟暴龍

櫻花引黎o既iv都唔高

拎得多就會發現唔知點用好 唔想補咁多錢又唔想買左D無用野 ...
KITSTON 發表於 2016-8-30 12:28

真正曬命

我去左超市用6蚊買材料整明太子意大利粉
matthew1990 發表於 2016-8-30 14:27

6蚊買到邊種明太子意粉材料? 一包鹽?

我得3張o係手咋

原價56定106?
KITSTON 發表於 2016-8-30 15:19

好野, 你睇得明, 我而家恍然大悟

今日10KM 蛋出 90% 的化石飛龍(可惜錯技)
5KM 蛋出 80% 的儍鴨
2KM 蛋出68% weedle虫

我拎過5隻10KM , 分別出菊石獸, pinsir, 化石飛龍, 電擊獸, tangela

紅唇娃+大岩蛇+飛天螳螂+伊貝-____-
除佐fu到nickiminaj係開心之外
隻隻自己本身都有/____\ ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-30 23:43

孵到伊貝真心灰... 因為野生都捉到好好潛力既EEVEE

紅唇娃好呀, 野生果D 似乎都係4X, 5X 貨仔

終於發現呢隻SLOWBRO的用處,我今早就係用佢第一次打贏啟暴龍!!
今早進化第二隻多腳水母,同第 ...
酷愛903 發表於 2016-8-31 09:07

卡比 x 2 咁開心, grape

幾時會有更新, 而家道館戰的模式 既不方便, 又不好玩, 冇咩動力追求高iv 的寵, 想要高iv 只係完美主義而已, 純為開圖鑑乜iv 都得啦

我都覺道館個模式好無聊
個對戰系統好應該完善d
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-31 11:33

主要問題是:
1. 即使打贏了, 永遠被其他人執左雞, 應該比時間勝出者獨家入寵

2. gps 經常唔聽話, 打打吓gps 飄離道館範圍, sorry, error, 彈返玩家出黎

3. 一定要去道館先打得, 好唔方便

終於有新寵, 大舌頭
kevinlai1621 發表於 2016-8-31 14:22

大舌頭都罕有, 咁耐以來只捉過2隻

同事話, 去到 lv 25 會送落櫻, 每升 5 個 lv 都有得送, 有冇高呢人可以証明真確性?

孵化精靈概率:

2km Eggs

Clefairy - 1.4%
Jigglypuff - 1.7%
Spearow- 3.3%
Geodude- 3.9%
Pikachu-4.7%
Squirtle- 4.8%
Charmander-5.4%
Zubat- 8.3%
Magikarp- 8.6%
Bulbasaur- 9.8%

5km Eggs

Psyduck- 2.4%
Goldeen- 2.6%
Vulpix- 2.8%
Staryu- 3.0%
Krabby- 3.0%
Poliwag- 3.0%
Bellsprout- 3.3%
Growlithe- 3.5%
Meowth- 3.6%
Tentacool- 3.8%
Nidoran (Female)- 3.8%
Ekans- 3.8%
Oddish- 4.0%
Paras- 4.1%
Sandshrew- 4.1%
Nidoran (Male)-4.2%
Ponyta- 4.6%
Diglett- 1.1%
Seel- 1.3%
Mankey- 1.4%
Doduo- 1.4%
Shellder- 1.6%
Horsea- 1.6%
Exeggcute- 1.7%
Slowpoke- 1.8%
Gastly- 1.8%

10km Eggs

Regional- 1.9%
Hitmonchan- 2.8%
Omanyte- 3.2%
Kabuto- 3.3%
Hitmonlee- 3.3%
Dratini- 3.5%
Chansey- 3.7%
Aerodactyl- 4.2%
Lapras- 4.3%
Snorlax- 5.1%
Scyther- 6.4%
Onix- 7.0%
Jynx- 7.2%
Electabuzz- 7.4%
Pinsir- 7.6%
Magmar- 8.8%
Eevee- 17.7%

Read more: http://en.yibada.com/articles/15 ... e.htm#ixzz4Itghjie5

上網有表睇咩Lv送咩道具
matthew1990 發表於 2016-8-31 19:37

我揾到果種表啦, 的確係每5級就有得送, 逢10,20,30,40大壽送得更多

如果送果時背包唔夠位, 咁點算

我前排無開incense 喺海中心捉到一隻比卡超 同比卡超好有緣  
一齊搭船嘅friend同我講佢開incense ...
nicholashin 發表於 2016-8-31 22:27

海中心有野捉咩, 維港定邊度啊?

harry 發表於 2016-8-31 23:41

膜拜

送野唔會考慮你係咪滿位 寧願你爆都唔會無左送既野
所以我試過42X/350  ...
nicholashin 發表於 2016-9-1 00:23

之前一直都冇留意背包滿位呢個問題

好丫, 唔駛擔心背包滿位拎唔到奬品的問題

又係車厘龜, 孵隻小火龍都好
kevinlai1621 發表於 2016-9-1 14:23

車厘龜肯定好過二虫

想要d新野ma
kevinlai1621 發表於 2016-9-1 14:58

如果孵出呢隻車厘龜iv 明顯好過升左卡美果隻, 個人覺得浪費25粒糖都值, 好過再花100粒糖進一隻平平無奇的水箭龜哩.

好似係strong同best to battle嘅分別

唔係上次開lucky egg時進埋, 我都唔會無啦啦進 ...
kevinlai1621 發表於 2016-9-1 17:07

紅組strong iv 都有67-79分, 好似係

如果只係第一級和第二級評價既分別, 差別的確唔算大

今日維園收穫

紅唇娃x5
大岩蛇x1
鴨嘴火龍x1

此行目的菊石獸x0,在附近但遇不上

我真係  習慣了被寵愛 習慣被偏愛  嘎

要睇佢表現啦咁

同意

你好似 ...
KITSTON 發表於 2016-9-1 21:41

我有4隻紅唇娃 + 48粒糖, 不過最勁果隻紅唇娃先至 59%, IV C級, 唔係可造之材, 我諗要等蛋孵出先有隻好D 既用黎強化

去足球場個邊先會有
賴爽 發表於 2016-9-1 21:44

知道呀, 在女皇像附近行來行去, 只係sightings有, 我懷疑菊石獸在波地, 但2邊波地都有人踢緊波, 冇得踩入場

下次入夜先去 我去左兩晚已經夠
賴爽 發表於 2016-9-1 22:13

要夜到幾多點?

無得進化好似多糖都無咩用,只可以powerup ...
KITSTON 發表於 2016-9-1 22:04

咪就係!

我住附近 所以成日都 2230 - 2300 先出沒
賴爽 發表於 2016-9-1 22:26

我住九龍, 呢個timeframe有些難度...

又黎9隻5 km蛋....

一見大家講到開學,覺得自己好老

同事話小五課本都要接近2000,未計簿費reader雜費