返回列表 發帖
yeah

是時候棄 game
賴爽 發表於 2016-9-22 08:44

恭喜, 可以打下道館拎金幣, 儲定坐等第二代精靈

而家去到邊都係會捉到邊 但唔會突登出街捉嘢了 同埋仍然未有一隻靚背背 / 卡比 / 啟暴  ...
賴爽 發表於 2016-9-22 10:19

完美主義者喎

其實除咗嗰個位 我無乜喺其他地方見過鐵腕
========
Btw 啱啱數咗有52隻精靈可以進化 開到8-10個圖 ...
nicholashin 發表於 2016-9-22 10:49

開隻 lucky egg 好似只夠進50 次, 姐係你而家已經可以lucky egg

預60穩陣d

進多隻2987 好滿足
harry 發表於 2016-9-23 00:50

好多精英喎

今日抽中左10 km蛋, 開心

睇黎課金買孵蛋器係值

聽講Pokedex no.同野生精靈attack IV唔再掛勾 巢都無再強制出廢嘢
換句話講御三家唔洗只靠2km蛋都可能捉到 ...
nicholashin 發表於 2016-9-23 20:27

好彩已有5-10隻高質伊貝...

今日pokevision顯示公司附近有8分鐘比華拉, 結果我蛇落去捉比華拉, 捉到

今日隻10km終於孵出伊貝

聽講Pokedex no.同野生精靈attack IV唔再掛勾 巢都無再強制出廢嘢
換句話講御三家唔洗只靠2km蛋都可能捉到 ...
nicholashin 發表於 2016-9-23 20:27

証實左, 今日係摩士捉到IV 80% 的萬年虫了, 開心

你買左個apps ?
艾石仔 發表於 2016-9-27 09:56

我用網頁版pokevision, 唔駛錢喎

之前課既金就快用晒, 睇黎是時候再課, 課$38 定 $78 好呢.

昨晚開左手上最後一個撒花, d 精靈陣容差到冇眼睇; 另一方面, 2隻 10km 夫出伊貝和鴨咀火龍, 冇晒心機

精靈巢穴換位了, 菊石獸去左香港公園, 六尾去左維園

係時候去幾轉維園
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-27 21:20

今晚放工後即標出香港公園, 半小時已捉到5隻菊石獸, 夠進化啦~

時間尚早, 立即搭電車去維園, 唔夠一小時捉到5隻六尾, 不過未夠進化

今日抽到一隻10 KM蛋.

今日係大捉特捉之日.

你放工放好早咩?
點解可以去咁多地方
matthew1990 發表於 2016-9-27 23:13

我6:15放工咯.
約6:45去到香港公園, 7:15左右走得,
電車8:00左右去到維園, 約8:45走, 翠哇醫肚, 返到屋企10:15咁上下.

仲有D咩大變動(我主要想知九龍區)?
酷愛903 發表於 2016-9-28 08:57

摩士變左蛋蛋巢穴

圓方變左鬼斯巢穴

話說早幾日九公游游下水
聽到有人話泳池入面有隻肥大
我好吾爭氣咁上佐水拎部電話出去捉 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-30 16:13

捉唔捉到

YES
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-30 17:00

我想知, 有幾多人上返水去拎手機捉卡比呀

肥大is 啟暴龍
得我一個好似係

我係游游下見出面成大班人衝過泥先知有野捉
再八下先知係肥 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-30 17:28

肥大唔係卡比獸咩

第二隻背背龍入手
nicholashin 發表於 2016-10-1 18:41

我今日再次暴走, 捉到第2隻卡比. 不過質素一般

今日真係暴走得辛苦, 又熱又晒, 好彩捉到

終於有次捉罕有野係成區訓練員出曬黎 附近櫻花開曬 大家好積極討論點樣捉
雖然我第一次扔中就搞掂左 {:1_9: ...
nicholashin 發表於 2016-10-1 23:15

馬鞍山邊度姐?

我今朝隻 5km 蛋終於孵出立方獸啦! 之前只係見過一次影咋!  YEAH!!

我孵極都無新野
kevinlai1621 發表於 2016-10-5 10:11

唔好氣餒, 我之前果d 5km 全部垃圾咁滯

X2 無好野出過
艾石仔 發表於 2016-10-5 11:10

2 km 都話出過3隻比卡超, 仲有少量車厘龜和奇異種子 (係冇小火龍), 10 km 都話出過菊石獸, 電擊獸, 化石飛龍...相比下, 5km 數量最多, 但比較好的, 只有食夢獸, 立方獸

5KM護主犬都未出過??

SUPER EFFECTIVE CHART我當然識啦!
雙倍SUPER EFFECTIVE威力係(1.25)^2=1 ...
酷愛903 發表於 2016-10-5 11:51

冇出過護主犬

出過好多隻水母, 儍鴨, 鯉魚王

我終於有啟暴龍啦

話說, 我有條92A 的哈古龍, 差5條迷你龍就升到啟暴, 所以周六出左尖咀捉. 點知, 捉到差2條果時, 在文化中心海傍某櫻花站, 手機一震, 突然有隻黃色大野企正我隔離, 冇錯, 竟然櫻花站吸引左一隻啟暴龍!

一按之下, 點解變左鯉魚王? 立即出返去再按, 又係鯉魚王! 這時我有點手震了, 深呼吸再按, 終於係啟暴龍了, 5,6個黑波搞掂! 心情好興奮! 同行友人第3次比啟暴走甩, 仍未捉到!  最終捉到一隻CP257, 90分, steel wing + dragon claw既啟暴.

回家再將92分哈古龍進啟暴, 得到CP10XX, 92分, dragon breath + hyperbeam既啟暴!

好開心, 不過真係好攰.

有bug所以click入去變左鯉魚王?
KITSTON 發表於 2016-10-9 14:28

因為肥大的啟暴龍遮住左鯉魚王.  點啟暴的邊邊位先點到啟暴

其實啟暴靚技是否:
攻=dragon breath + hyperbeam
守 = steel wing +  dragonpulse

攻最好係DRAGON BREATH + DRAGON CLAW

酷愛903 發表於 2016-10-10 19:59

以前聽聞最好係呢個組合, 但而家又有新講法, 搞到唔知邊個最好

坪石公園真係超多小火龍, 友人上去一整個下午, 拎到接近100粒糖, 就進化有突

而我去左4小時左右(分2日), 都拎到約40粒糖

聽講而家嘅坪石同以前嘅摩士差唔多熱鬧 同埋今日嗰度嘅櫻花好似爆咗隻啟暴龍  ...
nicholashin 發表於 2016-10-10 20:59

我呢2日都有去坪石, 真係好熱閙, 今日下午2,3點, 大約1000-1500人, 大部分都圍住足球場行圈, 基本上所有小火龍都會在行圈途中出現, 同埋坪石公園細過摩士好多, 精靈好易揾, 又密集.  不過唔熟果頭既人, 都幾難揾到樓梯上去, 同埋好鬼多級樓梯...

孵左咁耐蛋,終於第一次孵到蛋蛋!
好!等我儲夠糖將CP1298口呆花(iv 86.7%)進化成大食花之後,一 ...
酷愛903 發表於 2016-10-11 11:38

我係一定由坪石行樓梯上去, 唔想行樓梯的話, 可以彩虹站搭小巴上彩雲村

行多15KM就進到爛泥獸啦
九龍仔真係幾多小海獅
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-11 22:08

去完坪石食小火龍放題, 已進了噴火龍, 而家都選左 爛泥獸同行, 欠好多粒糖

揾日去九龍仔捉小海獅先

搵日都想坪石試下 近排好似好hit

話說一次過清曬堆2k強 終於有隻10k ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-12 16:00

想去就要快, 因為不日轉巢.

正過摩士, 因為佢細過摩士好多, 訓練員以外既人都少.  跟住大隊行圈, 9成精靈都可在途上遇到.

(新手問問題)
霸多d gym,會多d coin???
SK仔 發表於 2016-10-17 14:14

21小時內只可以去shop 拎一次coin,如果你同時坐得越多個館, 一次過就可以拎越多 coin

如果你一坐左館就去拎coin 的話, 21小時後才有機會再坐館拎coin

有活動BOR A_A
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-24 23:07

應該好多人未有耿鬼,催眠獸

行佐一百KM終於唔使再比PAT泥跟住:D
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-26 01:53

我想講爛泥怪好鬼猥瑣!

pokedex 140, 欠背背龍, 吉利蛋, 完全等運到

而家沉迷緊釣魚發燒友

訓練員,

我們已經調整了各種神奇寶貝的CP(戰鬥力)。一些 Pokémon 如糖呢兩茶匙,鐵甲暴龍和耿鬼的CP ...
酷愛903 發表於 2016-11-22 09:21

一些 Pokémon 如糖呢兩茶匙,鐵甲暴龍和耿鬼的CP會增加

邊隻精靈叫糖呢兩茶匙?

有星巴克員工爆料話7/12會出第二代精靈!
酷愛903 發表於 2016-11-22 11:10

百變怪 急凍鳥果d 都未出, 咁快 第2代?

好耐冇拎過10K蛋了...

發生咩事, 今日灣仔區好多人撒花

咪我上面所講情人節SPECIAL囉,撒花可以放6個鐘!!
酷愛903 發表於 2017-2-9 10:40

哦,thank you

太正,又可以全人類暴走

我連up grade都轉到 但係唔夠糖
kevinlai1621 發表於 2017-3-6 18:57

我都轉到,有咩用?

將立方獸進化成立方獸2
利申:夠哂糖但一個UPGRADE都轉唔到
酷愛903 發表於 2017-3-7 14:36

OK喎,我夠糖哩

雖然貝貝龍已經好似廢佐/___\
但我到依家都未捉到
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-23 00:00

X2

發現道館有急凍鳥, 想問係咪應該用火屬性精靈去打佢?

請問, 係咪行去道館附近放低精靈, 然後等候組隊和戰鬥時都可以離開道館範圍? 定係要在道館企定定

你參與battle 就唔可以離開道館範圍。我試過只係企開咗少少都停咗戰 ...
AntoniaC 發表於 2017-7-24 12:14

噢, 咁都要大約5分鐘企定定了

如何捉急凍鳥?係咪要好多人一齊組隊打先至打得低隻野?