返回列表 發帖
大多數k-pop,少數聽canton pop嘅同學都係gem/ph/Alfred/羽田/Piece/Eason居多
所以勁難搵人陪我睇千Fa
...
fifty1205 發表於 2015-1-28 18:39

EASON係好野既, 60, 70, 80, 90後都仲有几多人會聽佢...

利申18
果陣搵人陪睇美祖搵得勁辛苦

fd個個話入去聽要洗耳
cbacbacba1 發表於 2015-1-28 18:54

點解要洗耳, 佢地覺得美祖唱歌難聽, 定D歌唔岩胃口呀

真係估唔到千嬅會有4x歲 fans
因為個個年齡層既人聽開八九十年代啲巨星
通常都會覺得千嬅冇唱功,唔會聽 ...
Jacz 發表於 2015-1-28 23:24

我去睇MC 時, 周圍都係30到尾(即而家已4字頭)的女人...

利申: 我都係呢堆女人之一

回復  lblemon

我俾隔離個C9 叫,先生可唔可以唔好咁大聲?
windyiiyy 發表於 2015-1-29 00:01

你係咪大聲叫"千嬅ah ah ah ah ah ah~~~", "你好靚呀ah ah ah ah ah ah~~~"果d?

今次好似好少藝人嚟睇
Jacz 發表於 2015-1-29 00:27

燒烤叉應該會去睇, 大家都係寰亞同事

回復  lblemon

無啊!!我只係首首都識唱同首首都唱。佢應該得幾首拎獎金曲識唱,好唔gur我吧。 ...
windyiiyy 發表於 2015-1-29 09:52

你都几勁, 隻隻識唱, 我冇歌詞就唔得

我以前都隻隻識
連amusic既side track知情識趣 捉伊人 藍風箏個d都識哂
而家好似千嬅本人咁 成 ...
John 發表於 2015-1-29 13:57

我好鍾意捉伊人同埋花與愛麗絲, 成日觸動我淚點, 歌曲既主角善良而豁達, 捉伊人歌詞的結尾傷感得黎有d warm, 千嬅真係唱到果種善良, 豁達, 傷感, 温暖出黎, 真係好感人.

我想知當年有冇人睇LIVE
可唔可以講下半年呢個走音版本現場係咩反應 ...
艾石仔 發表於 2015-1-29 21:41

千嬅以前唱LIVE真係嚇鬼死人

我記得我買左隻萬紫千紅LIVE CD番去聽之後
比屋企人鬧佢唱LIVE咁屎
(但好鍾意聽佢走 ...
艾石仔 發表於 2015-1-29 21:47

唱K好鍾意唱美千D歌, 有時會開伴唱, 嘩佢唱LIVE真係

所以L&G 唔敢買飛入場, 後來買左DVD聽, 覺得進步左不少, MC先夠膽入場睇咋