返回列表 發帖

ED’s Choice Billboard Award 2015

年度女歌手。最後六強
江海迦 | 吳雨霏 | 林欣彤 | 容祖兒 | 連詩雅 | 楊千嬅

大嗌女人名啦!!!!!

Just In Music 組合
銀獎

Supper Moment

分數: 485
冠軍歌: 煩擾中起舞(132)、幸福之歌(198)、孤獨先生(1 ...
Lewis 發表於 2016-1-2 23:32

燒烤叉 金

btw 我覺得cm所有榜夾埋 sm : cas 組金比例 應該大概 6:4

ED’s Choice Billboard Award 2015

年度女歌手。銅獎
容祖兒 [406]

上榜歌曲。樂觀。14
     這麼近那麼遠。55
     飄紅。122 [第23週冠軍歌]
     女皇。7
     世界真細小。52/2 = 26
     黃昏點唱機。68
     Gotta Get High。24
上榜週數。30週

jason 好正呀
咁樣你滿意麼
chanchan0909 發表於 2016-1-2 23:34
會唔會係咁呢…… lol

《煩擾中起舞》個MV的確好有誠意!
作為獨立音樂,個MV竟然重有贊助添~~
今年SM ...
lms+spray 發表於 2016-1-2 23:35

大家對龜仙人造型嘅juno同 M巾造型嘅ph都0反應
都係谷肌jason勁d

年度女歌手。銀獎
林欣彤 [462]

上榜歌曲。幾次。64
     我們都是這樣長大的。91
     本身的用處。151 [第36週冠軍歌]
     金剛圈。61
     小花。14
上榜週數。27週

頒左組銅俾cas啦
Lewis 發表於 2016-1-2 23:39

should be wk23
原來你有上女皇
chanchan0909 發表於 2016-1-2 23:39

thank q
1wk同華麗轉身一齊上嘅
omg joB ahh
Wonders 發表於 2016-1-2 23:38

冇人估到我會俾獎祖兒
我都係隱性愛ga
HOTMAN 發表於 2016-1-2 23:37

a.g.a.啲歌真係好正

恭喜祖兒  

如果 EDCBA 女金唔係 shega 要拆台
616.1314 發表於 2016-1-2 23:40

召喚愛雅力大聲嗌佢上台

NH TOP 20 AWARDS 2015
最佳男歌手演繹
陳柏宇 - 告別之前 / 陳柏宇 - 別來無恙 [1] / 林奕匡 - 頌讚詩 [2] ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 23:45

哇!告別之前食尾糊

係你啦!上嚟啦!

年度女歌手。金獎
連詩雅 [528]

that’s me!

上榜歌曲。日落日出。46/2 = 23
     浪漫前夕。109 [第07週冠軍歌]
     為何要我愛上你。172 [第26週冠軍歌 / 年度十大第九位]
     等到Sunday就Call你。45
     大了一歲。81
     舊街角。5
上榜週數。31週

~~~~~~~~~~~~~
01 連詩雅 528
02 林欣彤 462
03 容祖兒 406
04 吳雨霏 393
05 江海迦 378
06 楊千嬅 374

點解冇出浴照!!
HOTMAN 發表於 2016-1-2 23:49
點解呢張會咁正常
chanchan0909 發表於 2016-1-2 23:49

你哋都chisin嘅
好嘢緊係留返自己慢慢J

點解我計唔到528既
-Prince- 發表於 2016-1-2 23:51

因為每上榜週有3分

Just In Music 女歌手
銀獎

容祖兒

分數: 469
冠軍歌: 世界真細小(87)、黃昏點唱機(202)
上榜歌: 樂觀(30 ...
Lewis 發表於 2016-1-2 23:51

shiga要捧住一堆金獎上手

好期待EDCBA既壓軸大獎
JasOh103 發表於 2016-1-2 23:43

嚟啦嚟啦

最受歡迎歌曲。最後五強
最好的債 | 瑕疵 | 幸福之歌 | 別來無恙 | 羅生門

點解美碎呢張相咁醜
Lewis 發表於 2016-1-2 23:53

頭髮濕濕哋 啱啱出浴咁款
其實我想要隔離句caption姐

最受歡迎歌曲
羅生門

主唱。麥浚龍 / 謝安琪
作曲。伍樂城
作詞。黃偉文
編曲。伍樂城
監製。Juno / 伍樂城

多謝各位收睇 overrun13分鐘 跳起yeah~!
一陣有完整得獎名單喔^^

美J
Wonders 發表於 2016-1-2 23:55

回眸分散晒啲票累事
妖 死人容祖兒 搶我家霏女銅

不過好彩喊包mag有第2補返數 愛
dongbb2332 發表於 2016-1-2 23:55

kary好似第一次食白果
難估arrrrrrr
Btw,要讚多次你張圖!
lms+spray 發表於 2016-1-2 23:57

多謝晒

Just In Music 女歌手
金獎

連詩雅

分數: 480
冠軍歌: 水星逆行(56)、等到Sunday就Call你(131)
上榜歌:  ...
Lewis 發表於 2016-1-3 00:00

其實我都係第一次俾三甲佢

得獎名單

年度十大歌曲 至尊歌曲 《瑕疵》       麥浚龍 / 莫文蔚 (238)
        第二位 《最好的債》     楊千嬅 (224)
        第三位 《別來無恙》     陳柏宇 (222)
        第四位 《挾持》       RubberBand (220)
        第五位 《若》        江海迦 (214)
        第六位 《我們都不是無辜的》 周國賢 (212)
        第七位 《幸福之歌》     Supper Moment (208)
        第八位 《痛快的哀艷》    蘇打綠 (200)
        第九位 《為何要我愛上你》  連詩雅 (199)
        第十位 《時間靜止器》    Yellow! (199)
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        11 《那一個我》 薛凱琪 (198) | 12 《念念不忘》 麥浚龍 (188)
        13 《你瘦夠了嗎?》 鄭欣宜 (186) | 14 《家明》 謝安琪 (175)
        15 《本身的用處》 林欣彤 (175) | 16 《說再見的對象》 藍奕邦 (172)
        17 《一千個假想結局》 吳雨霏 (170) | 18 《逾越生死》 C AllStar (163)
        19 《起點‧終站》 陳奕迅 (159) | 20 《差一點我們會飛》 黃淑蔓 / 英仁合唱團 (158)

年度男歌手 金獎 陳柏宇 (530)
      銀獎 周柏豪 (516)
      銅獎 麥浚龍 (473)
      ~~~~~~~~~~~~~~
      04 周國賢 (382) | 05 陳奕迅 (376) | 06 林奕匡 (302)

年度女歌手 金獎 連詩雅 (528)
      銀獎 林欣彤 (462)
      銅獎 容祖兒 (406)
      04 吳雨霏 (393) | 05 江海迦 (378) | 06 楊千嬅 (374)

年度組合  金獎 Supper Moment (463)
      銀獎 C AllStar (438.5)
      銅獎 RubberBand (317)
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      04 Yellow! (254) | 05 Super Girls (225) | 06 蘇打綠 (200)

年度新人  金獎 曾若華 (122)
      銀獎 Another Kitchen (108)
      銅獎 K.I.S. (106)
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      04 陳凱彤 (81) | 05 黃淑蔓 (79) | 05 Nowhere Boys (79)

年度唱作人 金獎 周國賢 (322)
      銀獎 江海迦 (321)
      銅獎 勞嘉怡 (255)
      04 林奕匡 (239) | 05 周柏豪 (228) | 06 李榮浩 (199)

年度專輯  金獎 《Addendum》    麥浚龍 (336)
      銀獎 《如果大家都擁有海》 楊千嬅 (330.5)
      銅獎 《Escape》      陳柏宇 (318.5)
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      04 《準備中》 陳奕迅 (277) | 05 《生於斯》 C AllStar (270.5) | 06 《有人共鳴》 林奕匡 (262)
      07 《豔羨》 吳雨霏 (259.5) | 08 《大了一歲》 連詩雅 (258.5) | 09 《Crossroads》 林一峰 (243.5)
      10 《小人物語》 李拾壹 (197)

最佳作曲 《別來無恙》 林奕匡

最佳作詞 《說再見的對象》 藍奕邦

最佳編曲 《痛快的哀艷》 蘇打綠 / 林暐哲

年度歌曲MV 《異類的同類》 陳宏一

最受歡迎歌曲 《羅生門》 麥浚龍 / 謝安琪

(不計算幕後獎項)
3 陳柏宇 / 麥浚龍 /
2 連詩雅 / Supper Moment / RubberBand / 周國賢 / 江海迦 / 楊千嬅 /
1 蘇打綠 / Yellow! / 周柏豪 / 林欣彤 / 容祖兒 / C AllStar / 勞嘉怡 / 曾若華 / Another Kitchen / K.I.S. /
0.5 莫文蔚 / 謝安琪 /

最後最後係最期待嘅投票數據~! 多謝各位嘅踴躍投票

第一階段投票 : 74人 共628票

第二階段投票 : 74人(當中1票作廢)

不將就 2 票 落俗 3 票
多謝有份投呢 2 首嘅朋友
chanchan0909 發表於 2016-1-3 00:22

美浩唔洗包尾好開心
JJ 新地球差啲連一票都冇
Phil好少人支持
家明咁多投第二位既 係咪kay粉第一位投羅生門第二位投家明 {:1_ ...
nicholashin 發表於 2016-1-3 00:24

呢11票家明第二 有10票投羅生門第一 1票投瑕疵第一

同你中左六首十x大
再中埋男金女銅組金
bagfgfcde 發表於 2016-1-3 00:36

果然有啲乜乜乜一樣 taste係有啲似
我嗰邊 JJ 1st round 都係排包尾
今年佢嘅單曲都好好聽呀
chanchan0909 發表於 2016-1-3 00:41

不過 浪漫血液有3票都算係咁
原來別來得第三
不過羅生門贏都好開心既!!
(利申: 我跟我十大投, 第五無jf所以應該係投左俾家明 ...
JasOh103 發表於 2016-1-3 00:50

我自己2 round都係跟返自己十大次序投喔~
shiga慘到爆 不過入到round 2都可能要包尾

SG排第12都幾驚喜 對我嚟講

入場

WYTV Music Award 2015
改篇歌  
實至名歸, 今年其中一隻好精彩嘅翻唱碟
– 女也

...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:22

一字一淚有冠 估呢首
不過獨一無二都有啲似
小小宇宙冇份入五強
Hictons Music Award

第十位 預告
本來資深歌手係我榜一向成績差少少,不過今年歌曲質素剛剛好,甚至成為 ...
hictons 發表於 2016-1-3 20:22

sis有獎 :O

十大金曲第九位
為何要我愛上你 - 連詩雅作曲: 楊鎮邦作詞: 林夕編曲: 楊鎮邦監制:  ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:37

yeah!!! 又係第9位

btw 哲學家有獎。。。開心。。。

十大金曲第八位
后會無期 - C Allstar featuring. 梁詠琪
作曲: 賴映彤填詞: Oscar ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:42

差一點!!!!

btw冇juno嗰2首候選係咪因為入咗12大

合唱歌
出動埋合唱團, 好難唔係金獎
金獎: 差一點得們會飛 黃淑蔓 英仁合唱 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:49

yeah!!!估中

荃荃要攞獎ahhhhhhhhhhhhhhh

第八位:王菀之 - 小俠
走勢:14>12>09>12>02>01>03>04>07

第七位:林欣彤 - 我們 ...
hictons 發表於 2016-1-3 20:51

Rb!!!!

目測今晚magbb 會憑boyhood橫掃2個頒獎禮
係咪好想知我個漿品最後換左去邊呢
chanchan0909 發表於 2016-1-3 20:51

希望係幫荃荃攞金獎

遺憾歌曲獎
華麗轉身 - 汪明荃曲: 倫永亮詞: 張美賢編: 倫永亮監: 倫永亮

======== ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:55

阿姐又要出嚟90度鞠躬

霞痴麼?
RVHOCPC 發表於 2016-1-3 21:02

你終於唔估噴歌了麼,噴歌之達人

第四位:陳柏宇 - 別來無恙
走勢:04>02>04>02>01>09>15>11

第三位:林奕匡 - 頌 ...
hictons 發表於 2016-1-3 21:14

SONY買咗air time

無辜至尊?!

你哋個個都反嬅 可恥

離身 : 我愛嬅 俾第二噶

有請今日嘅特別嘉賓: TFBOYS作為國內冒起最快的組合, 由佢地頒國語歌同進步獎就剛剛 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:36

想美浩有 但呢度最愛係哀艷嗰首

進步獎 金獎
周國賢
上榜歌: 年輕人們, Children Song冠軍歌: 我們都不是無辜的

= ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:58

唔怪得知 我諗極都諗唔到係邊個
第四次出道噶

歌手獎

男歌手 銅獎:張敬軒

冠軍作品:靈魂相認、找對的人、過客別墅
上榜作品:D ...
hictons 發表於 2016-1-3 22:25

愛 連小姐又攞多個女人獎

最佳女歌手 銅獎:AGA
得分-199.00 上榜19週 (第17、27-38、43-48週)

------------------------------ ...
hechart 發表於 2016-1-7 22:22

AGA有銅
我呢排先突然鍾意 認

NH TOP 20 AWARDS 2015
原來我唔記得post所有歌手得分
nicholashin 發表於 2016-1-8 14:57

原來 李克勤 係女人
長知識了

年度十大歌曲.第九位
為何要我愛上你 一天不一起都當作在倒數別離犯足錯也懶去理只怪我任性得起

為何要我 ...
siongguan 發表於 2016-1-9 20:15

好似第3個榜排呢首第9
希望一陣有女銅

傷心 連嬸冇三甲

年度專輯.銅
Escape–陳柏宇(253)
上榜作品: 航拍
冠軍作品: 回眸一笑
年度十大歌曲.第三位: 別來無恙 ...
siongguan 發表於 2016-1-9 22:45

兩個第四

今年無時間tag  直接公佈結果好過。我個榜比較大路,應該同好多人撞到十大

CBY's MUSIC CHART 頒獎 ...
CBY0710 發表於 2016-1-9 22:54

shiga係咪冧莊 定係搶咗薛薛個金
唔計國語歌 全碟都係冠軍歌

shega仲未出場

2015 CBM 年度總選

年度最佳單曲製作人 : 戴偉 - 差一點我們會飛 [演唱者: 黃淑蔓 & 英仁合唱團]

最後 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 16:08

yeah 差一點有獎

恭喜環球 ! 接住落黎我地會頒發年度組合同年度樂圑, 請出頒獎嘉賓, 有前新城 DJ 李紫昕, 路芺 同埋 新城 pa ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 16:29

希望purple 路芺 家燕 可以即場表演娛賓

連詩雅淨返一個獎可以爭
都係返歸食KFC算

希望 shiga 唔好過於傷心
佢排第 2 嘎躍進歌手
chanchan0909 發表於 2016-1-10 17:03

要求榜主加開金銀銅獎 分豬肉

矮仔!!!!!

年度歌曲 無人估
失聲痛哭 ing
chanchan0909 發表於 2016-1-10 17:41

肯肯定係瑕疵
駛乜估

大贏家係咪juno
我家shiga 2016一定要攞到年度細碟 哼哼

2015 賴爽流行榜頒獎典禮 - 你是你本身的傳奇。
相信自己,相信夢想,
相信有一天自己也能飛,

還記得腦 ...
賴爽 發表於 2016-1-19 20:45

至尊

support der!
希望shiga可以攞返幾個漿