返回列表 發帖
Maroon 5 V Tour Live in Hong Kong
September 4, 2015
Asia World Expo

Billboard出左個"Billboard Radio China", 仲請左美漿上去做訪問
唔知遲D會唔會有Hot 100
大家點睇?

https://www.billboard.com/articl ... na-internet-station

同以前90s-00s D MV相比
有D唔知娜姐諗乜

MADONNA咀個個
屮SiU霖屮 發表於 2015-6-20 12:05

娜姐身邊D仔好正
上次Turn Up The Radio MV個司機都好正
叫Adrien Galo

我最期待既畫面呀!! 聽聞有Max Martin, 唔知今次d歌點既呢?  ...
JasOh103 發表於 2015-8-28 07:41

有Max Martin, Ryan Tedder
好期待啊

JB首新歌幾正

聽一次已經洗晒腦 lol
nicknicknick 發表於 2015-8-28 21:35

感覺是 Where Are U Now 的延續
幾好聽啊 一定smash!

请问 wildest dream 男主角叫什么名,好靓仔
timgoi 發表於 2015-9-1 11:18

荷李活老牌演員奇連伊士活個仔仔Scott Eastwood

終於都有聲氣喇~~~~~

【首次來港】麥當娜明年2月香港開騷 最貴飛$4,000

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150903/54163626

堅既話搖滾區企位賣$4000都照俾
新濠天地有地方開演唱會咩? 水舞間果度? ...
阻住 發表於 2015-9-3 20:06

微博上中國歌迷會聲稱澳門站在威記, 不是新濠天地
Live Nation將會在月中公佈消息

我懷疑2488都只係場中後位置 想睇前真係要買VIP package

同埋咁樣細分 688會有幾多行

希望啲package係指最近舞台邊果十個八個位......
俾2488都係坐後半場啲位真係把鬼

其實佢用台 ...
阻住 發表於 2015-9-15 20:04

應該係
你睇D名就知 (Heart Stage, Front Row, Runway)

可能亞博個場無台北小巨蛋個場咁容易劃分區域
不過估唔到台北場又有企位, 香港反而無, 企位仲容納多D人喇

分分鐘688係restricted view側田位 (block 2, 16果D)
1488先係場尾山頂位

要有咩"Icon Live Pass"先可以優先喎好似?
hihi 發表於 2015-9-16 00:06

係囉
我而家睇緊
要俾USD20先有Icon Live Pass

Edit: 我買左喇Icon Pass喇, 希望星期四都順利買飛喇

我睇e-mail以為台北場先要...

HONG KONG PRE-SALE: Register for a free Icon member account and you w ...
阻住 發表於 2015-9-16 11:05

我俾左20美金買左....

咁我係咪聽日10am就可以入去買飛?

(好confused)

回復  masterdragon

不過吾知係吾係20美元嘅會員聽日可以十點買飛,免費嘅會員就係11點買飛 ...
kingo515 發表於 2015-9-16 18:40

我都覺得好白痴
心急得滯唔知道香港站唔洗買Icon Pass

但我會聽朝10點就入去試下買

祝大家都搶到飛喇!!

入到去hkticketing但無顯示既!!!!!!!!

喊死

個code都唔work既

我11:00都買到喇
真係嚇死

The Weeknd隻碟真係幾正, 我估出年Grammy同1989齊齊入圍AOTY
最近都狂煲The Hills, Often, Tell Your Friends, In The Night, Can't Feel My Face......

另外今日傳緊Adele 11月初派新single
11月20日出全新專輯
好期待!!!

一放工即刻聽, 第一次聽真係毛管動晒
已經loop左好多次

Adele: Say hello to Grammy 2017!!!

染左呢個色.... 諗起Hilary Duff
個hook有D似2002-2004年果D Urban / R&B sound

有D位係似Problems
但又未致於好差
如果早幾個月出, 分分鐘做到song of the summer

What do TEA and SEA mean? ?
matthew1990 發表於 2015-11-3 02:43

TEA : Track Equivalent Album
SEA: Streaming Equivalent Album
應該可以解作實體唱片及串流唱片? (唔肯定)

9. Wildest Dream (Is there a 6th single coming what do you think?)
...
yuelk 發表於 2015-11-24 09:05

Hope for "Out Of The Wood" for the 6th and final single!!

訂咗日版仲未到手忍手唔聽 ...
lmml4 發表於 2015-11-27 02:15

Hey.... 想問下你響邊度訂日版?
Thanks!

DJ Earworm - United State of Pop 2015 (50 Shades of Pop)

來喇來喇

聽左一次ANTI, 真心覺得唔好聽
可能D歌唔係一般mainstream歌曲 (所以隻碟叫ANTI?)
同埋總覺得D歌有陣陣大麻味........ (好似take左野去錄咁)
好難想像佢live點唱呢堆歌

但舊年我buy佢唱45s
想佢唱番多D pop但應該好難

話說原來星期二朝就GRAMMY
今年係咪第一次唔係星期一朝攪?
屮SiU霖屮 發表於 2016-2-15 02:42

係囉我都覺得奇怪
外國唔係都係興星期日(即我地既星期一早上)做頒獎禮架咩?

都有啲興趣入場聽Jaded既live
阻住 發表於 2016-4-13 23:33

嘩!!
Disclosure正呀!!

nick jonas真係好X正!!!!
佢雙眼真係好夠電
對呢類鬼仔表示毫無抵抗力

Summer Jam 不過有D歌麻麻

好有80s stadium rock feel
vocal好raw

so far睇外國forum d人彈多過讚

The Weeknd featuring Daft Punk - Starboy
https://play.spotify.com/album/4rnl39iMQXOYZcw9J7ml4y

好正呀!!
Btw第一眼睇個cover以為係Kayne West
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Rihanna - Love On The Brain (music video)

首歌愈聽愈正
其實本身係另一首歌既mv, 但又出奇地同首歌幾夾

ho ho tan
JasOh103 發表於 2016-10-6 12:25

好正
好聽過PI

聽左一次Joanne我覺得都幾ok喎
PI其實同隻碟幾唔夾, 有少少為左討好mainstream而做?
如果做首單, A-YO好似仲正好多
另外鐘意既有Dancin' In Circles, Million Reasons, Come To Mama, Hey Girl

可能我唔鐘意佢d 太over既image
同埋覺得Bad Romance, Born This Way, Marry The Night果堆歌個感覺太mass太commercial (唯一我仲會聽既就係Poker Face)
所以佢今次做番自己反而好直接好吸引
不過鐘意開佢以前幾張碟/形象, 應該對佢今次既變化會一時間消化唔到(唔計上次Cheek to Cheek個project)

利申: non fans, 純粹個人聽歌感覺

matthew1990 發表於 2016-11-4 01:32

chisin
好正好有新鮮感
into you, what do u mean最正
work好好笑
哈哈

比上一 plug 更討好
just11256 發表於 2016-11-5 14:57

90's slow jam R&B
好過24K magic 好多倍

Coldplay facebook

TOUR NEWS: Asian stadium shows just announced for April 2017!
Sat Apr 01 – Natio ...
阻住 發表於 2016-11-15 09:52

呢D stadium tour應該都無香港架喇
香港都無stadium

OT 我覺得2017年The Weeknd, Adele都有D機會來香港開騷

Emerging 2016 Genres:
Ambient Fusion
Witch House
Indie Emo
Underground Latin Hip Hop
Baile Funk
matthew1990 發表於 2016-12-12 23:30

music genre越來越複雜

btw 2016年d歌真係幾悶, 揀來揀去都未揀到top 10
(可能唔岩我口味, 同埋覺得2015年精彩好多)
希望2017會有番多d好聽好loop既歌

Fifth Harmony - The 7/27 Tour 香港站
31/3/2017 (Fri)
亞博
阻住 發表於 2017-1-16 21:11

估唔到喎
頂盡俾個Hall 10佢地

究竟點定義D星黎唔黎香港開SHOW架呢:/又唔覺得5美D既歌係香港好多人識… 碟又冇上過榜…
好想GAGA再 ...
俊仔 發表於 2017-1-17 00:41

我都想知道

感覺只係有跟流行榜聽歌
或者落bar落club果班先會識FH

台下拎住燈棒果班唔知係咪fans?
好似排晒舞咁
好齊而且好有氣氛
尤其MR果part好有feel

希望Joanne Tour會有HK喇

chained to the rhythm, to the rhythm, to the rhythmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
係幾有SIA 既味道 暫算唔覺得 ...
俊仔 發表於 2017-2-10 13:19

Melody係好Sia feel (連個chorus都似 come on come on turn the radio on)
另外可能因為有Max Martin製作   
我覺得有陣1989味 (Style)

歌詞真係有你們的幸福既意思

其實有Sia feel 即係點?
matthew1990 發表於 2017-2-11 11:50

其實我想講個melody係似sia既歌
sorry for 1999

佢BounceBounceBounceBounceBounceBounceBounce到我好唔爭氣咁笑左

總覺得會有Part 2 Remix feat. Nicki Minaj

Btw 個MV有D響砵蘭街拍? 好鬼岩feel架者

It's Brrrriiittnnneeyy Bitch!!!
岩岩宣佈左六月去馬尼拉開show
而家傳緊係一個Asia Tour
希望會有香港站喇

btw呢度仲有無人care佢?

係Live Nation HK fb見到,似乎Britney真係嚟...
阻住 發表於 2017-4-9 00:50

見到 HK FANS PAGE有講有少少想睇 但係諗番起佢呢排網上D片LIVE 就算跳舞都唔係好落力⋯
諗緊值唔值 ...
俊仔 發表於 2017-3-29 23:11

其實買得飛入去睇都係預左佢咪咀
跳舞方面睇D fans話佢狀態都係一時時

情意結大過一切

但如果一個唔好彩 個晚係呢隻貨仔就
俊仔 發表於 2017-4-9 20:41

可能係award show就hea左d

其實有得現場睇一次佢 聽到D歌我都好滿足

之前有人影過佢喺賭城跳重更加hea
matthew1990 發表於 2017-4-10 00:44

要睇老娘佢當晚心情好唔好

Btw 早排上微博睇到有人講好耐之前Britney頒過獎俾美祖
好想知道係咩情況, 頒咩獎

我見JYF有人貼link, 好想睇下
"[視頻] Britney Spears十大中文金曲頒獎俾joey video"