返回列表 發帖
支持小巧

原罪 與人同行 同枱 Mean 我都好like
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

回復 630# manu

支持美蚊拎女歌手
幸福多於我預期

大家好仲有大約十分鐘就會開始頒獎,而家先睇睇幕後獎項嘅提名:

最佳作曲人:
盧凱彤 --〈黑鏡 ...
WZA111 發表於 2021-1-14 20:04

支持何方!
幸福多於我預期

Long’s Music Picks 2020 十大第八位

「留於手掌心 尚有山高海深
全埋進你心裡頭
種入年歲 在靈魂裏」( ...
WZA111 發表於 2021-1-14 20:36

山高海深,估 敢^^
幸福多於我預期

Long’s Music Picks 2020 十大第七位

美男子與香煙 -- Gin Lee

曲 : Vincent Chow
詞 : 何方
編 : Gar ...
WZA111 發表於 2021-1-14 20:50

好聽!上年的Gin歌呢首僅次於敢
反而幸兒門已經無播好耐了

無論你多烏煙瘴氣難捱 眉目似禁色無涯
幸福多於我預期

Long’s Music Picks 2020 十大第六位

再度 -- 謝安琪

作曲:傅佩嘉
填詞:周耀輝
編曲:Edward Chiu
監 ...
WZA111 發表於 2021-1-14 21:00

如不想失救就合力自救
無力敢@@
幸福多於我預期

恭喜美煎以環球洗腳婢姿態打入好多CM人嘅十大
SugarFree 發表於 2021-1-14 21:04

今年可以專心作曲,開錯燈開燈熄燈熄燈開燈熄燈開燈都作得好好
幸福多於我預期

Long’s Music Picks 2020 十大第三位

在尋找什麼 -- 李拾壹

作曲:李拾壹
填詞:李拾壹
編曲:李拾壹
監 ...
WZA111 發表於 2021-1-14 21:20

恩愛還是麵包實惠
能做到情侶最尾也講實際
這句話似幻聽
無數婚姻 彷似可支撐到底
結合營造歷史抑或是經濟
勉強亦是才藝
到處沒缺少婚禮
日後誰留不低

留不低2020-吳雨霏!
幸福多於我預期

Long’s Music Picks 2020 十大第一位

聽講依位歌手俾人隔離緊,出席唔到......
WZA111 發表於 2021-1-14 21:32

Zeno and +him
幸福多於我預期

好多謝大家嘅支持呀

而家就到下一個環節,專輯獎項!

候選名單:
《The Hertz》- The  ...
WZA111 發表於 2021-1-14 21:43

難怪你會一直上"搬"
恭喜AGA See you next time
幸福多於我預期

幻愛 謙B

生生坐左成晚,唔開針了><
幸福多於我預期

Mad好正能量!不和唱作歌手=Gin!
幸福多於我預期

Long's Music Picks 2020 女歌手三甲

金獎:Serrini(861)
上榜歌:~旋轉 with me*(100)
銅獎:Gin Lee(404)上榜歌:敢(7)
WZA111 發表於 2021-1-14 22:35

喜歡每次都為你做足一百分的旋轉Serrini

404 not found 某歌星仔

喜歡Gin Lee 敢7

Kay無三生一吻

如果你跟榜分比十大,樹樹會有幾首
幸福多於我預期

敢 好勁!
bagfgfcde 發表於 2021-1-14 22:46

懷疑因為有 敢同其他歌曲先贏到好姊妹AGA
幸福多於我預期

唔支持Gin Lee 7
WZA111 發表於 2021-1-15 02:21

希望來年Gin Lee無被環球放棄,可以繼續7...
幸福多於我預期

HKTS CHART AWARDS 2020

HKTS 年度十大

第一位  :  ()
第二位  :  呼吸有害 - 莫文蔚(533分)
第三位  : ...
kh23 發表於 2021-1-15 09:54

金獎: 柳應廷 (351分)
上榜歌曲  :  水刑物語、迴光物語、風靈物語
二星期冠軍歌曲  :  一吻穿越四十六億歲

Support
幸福多於我預期

QUAN’s C-CHART 2020年度總選
2020.01.15 8pm

又一年總選
今晚8點開始公佈成績

2020年依然以每週播放次 ...
weiquan 發表於 2021-1-15 11:21

愛Or亦愛謙
幸福多於我預期

好彩唔係Alfred
幸福多於我預期

頒獎典禮即將開始
今年唔同之處係年度歌曲獎
由10個位變成12個位
可惜年尾 ...
weiquan 發表於 2021-1-15 20:06

中文系畢業生
幸福多於我預期

環球一姐&鄰家謙

原來中文系啲人係咁開放..
bagfgfcde 發表於 2021-1-15 20:40

以前住hall識的中文系同學都係比較內儉

利申:理科仔,語文最差,希望家謙教我英文啦
幸福多於我預期

你可以叫千嬅教你
佢英文好好
bagfgfcde 發表於 2021-1-15 20:58

佢忙住周圍做表演嘉賓啦, 個個頒獎禮都叫佢出嚟娛賓
幸福多於我預期

等了28年了
下年再出兩首歌再度競選ok?
幸福多於我預期

拎左年度卓越表現獎仲有冇歌手3甲獎?
幸福多於我預期

NEXT
年度卓越表現 銀獎

有強烈個人色彩的作品得到媒體的認可
也有動人K歌得到樂迷的喜愛
2020想必對她來說是個深刻的一年

恭喜林家ling

既然同歌手獎冇衝突,咁係咪都拎咗先啦
幸福多於我預期

時光倒流一句話MV好好睇
幸福多於我預期

有請千嬋出黎表演
bagfgfcde 發表於 2021-1-15 21:34

歌影視大滿貫天后

年度組合/樂團 銅獎
Zpecial
冠軍作品:深夜告別練習
上榜作品:我的片單

...
weiquan 發表於 2021-1-15 21:44

幸福多於我預期

恭喜謙B&謙b
幸福多於我預期

因為佢唱歌都幾唔好聽
weiquan 發表於 2021-1-15 22:19

突然咁中肯理性
幸福多於我預期

Gin Lee 好嬲
準備扔榴蓮了
WZA111 發表於 2021-1-15 22:24

榜主原來不愛美男子與香煙
幸福多於我預期

想聽拼命無恙原來播左

Gin的歌唱生涯好似要熄燈了
weiquan 發表於 2021-1-15 22:36

好彩佢臨離開之前,都帶嚟 敢 呢一首好歌先熄燈
幸福多於我預期

kevinlai1621 發表於 2021-1-15 22:39

讓世界艷羡 從此拖七色尾巴!
幸福多於我預期

要多謝榜主最後五星期比左兩個冠軍周同三個高位比謙B

好愛Jace
睇到你comment先知原來最後一週re拼命無恙
剛剛好多10分過允謙B
weiquan 發表於 2021-1-15 23:46

以為你有心 始終一人之境得一分,隔離(合唱)又好低分。但你咁覆睇黎只係首歌對你有特別意義先re冠
幸福多於我預期

你仲有心 連一人之境同隔離(合唱)上榜成績點都知道
weiquan 發表於 2021-1-16 10:52

你#895 列左出黎, Major in Minor 33分而拼命無羔32分,so一人之境得一分
Jace 55.5分而天生二品已佔37分,時光四周高位,特倫斯有十二大,so隔離(唔計獨唱)應該低分

都係跟樂壇核數師學野

33碟銀應該俾Major in Minor啦
JasOh103 發表於 2021-1-16 11:01

2021年華麗轉態愛謙B?我尋晚都幸福地盲目地以為係呢隻Single Collection
幸福多於我預期

搵日summarize哂Serrini係CM共和/輪流拎咗乜獎先
bagfgfcde 發表於 2021-1-16 11:37

支持亂頒歌手
幸福多於我預期

等睇美男子同幸福門再度分票

連續兩首都超高質的
JasOh103 發表於 2021-1-17 00:26

同意。第七第八位都超高質的
幸福多於我預期

你反Jace!
JasOh103 發表於 2021-1-17 00:31

未拉到上去睇就覆左你先我就算反Jace都唔會反 固咕顧 啦
幸福多於我預期

未知 容祖兒!

一定唔係小巧~
幸福多於我預期

明年補了壽命 誰說一定 有伴侶與東京!
幸福多於我預期

《Cantopop HotHits Awards 2020》繼續頒獎!

熱選新力軍

size=5]銅獎:江
victor18 發表於 2021-1-17 10:45

lol....
係咪好憎生生呢?

一打中間個字就食哂篇文ga
幸福多於我預期

恭喜謙b們鏗鏗同女金伽女銀係乜水呀
幸福多於我預期

恭喜樹妮妮噴著網絡安全隱患和翻唱網紅歌手美男子與家謙拎獎
幸兒咁岀名都唔識?
今年推岀過神曲【敢】
victor18 發表於 2021-1-17 13:07

一直以為 敢 係祖兒唱
幸福多於我預期

留名等睇共和最歌Gin Lee啲 票數越界越愛 越愛越界
JasOh103 發表於 2021-1-17 18:14

唔緊要啦,到時候又睇Gin Lee fans吹噓堅堅係票后
#無一獲獎
幸福多於我預期

你覺得共和最歌Gin做到票后? 好有自信嘅Gin stan
kel_kelvin 發表於 2021-1-17 20:36

輸比林家玲都正常嘅。。。
幸福多於我預期

Serrini @ 2020 獎項一覽

共和榜主
C. SeeTV Chart Award Presentation Ceremony 2020 (seeseetv)
唱作人 ...
bagfgfcde 發表於 2021-1-19 17:06

多獎過容祖兒
幸福多於我預期

會唔會有人整個 AK阿生@ 2020 獎項一覽
幸福多於我預期

終於搞掂曬啲 Tags
我地可以準時星期五晚見了,開心
今年嘅頒獎模式同舊年一樣
都係會用一個 Plo ...
616.1314 發表於 2021-1-21 08:57

支持有候選歌的女金迦同女金嬋
幸福多於我預期

39:28,樹樹好勁
幸福多於我預期

幸福門同美男子 互界票嚴重
Garfield 發表於 2021-1-21 11:33

聽講唔少堅堅fans都棄幸兒投美男子Will Or
幸福多於我預期

係佢對Will Or差在先 鏡頭咁少!
weiquan 發表於 2021-1-15 22:16

全力支持榜主以後ban大馬Gin
幸福多於我預期

Anson Kong @ 2020 獎項一覽

共和榜主
A Powerpick年度大清算 2020(gcgoobi)
A Power ...
weiquan 發表於 2021-1-22 17:32

有AK最愛的新人金奬

Thanks you
幸福多於我預期