返回列表 發帖
原來幸兒平均一年一冠
所以呢2年無冠係因為早幾年冠多咗

下年會有返冠 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-22 02:21

比d心機等下
美男子=山林道(903冠軍,歌手代表作之一)
街燈=羅生門(big hit合唱歌)
IDK=搭回 (903最高12位)

所以今年0 fun好正常
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

聽日準時返工啦
Nicholas 發表於 2022-8-24 10:08

仲係明早最接近香港

個風應該維持到日出時
幸福多於我預期

八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 會 至 少 維 持 至 明 早 6 時 , 市 民 明 日 早 上 出 門 前 請 留 意 最 新 天 氣 報 告 。
幸福多於我預期

上次好似啲人投訴話唔知日出係幾點 而家要講明
Yan 發表於 2022-8-24 20:03

明就明
日出時間:上午6:03
幸福多於我預期

職場女性Gin Lee又贏
JasOh103 發表於 2022-8-24 19:48

現代都市女生代言人Gin Lee李幸倪的訴求就係 想工作 想貢獻
幸福多於我預期

對Gin Lee而言《Bold & Beautiful》主題偏向女性化,而外表剛強的她,為了呈現這一點,所以在唱片封套造型 ...
梨胃言 發表於 2022-8-24 20:19

江熚生 Anson Kong
我的壞習慣:容易被心情影響
擇偶條件:心地好、孝順、喜歡笑及可愛型的女生
幸福多於我預期

【05:45】視乎本港風力減弱程度,考慮在上午9至11時改發三號強風信號
幸福多於我預期

和打風講再見
幸福多於我預期

而家有工返已經好好
我真係好鍾意返工呀
kwanie 發表於 2022-8-25 12:01
即將失業的gin lee表示同意

Gin Lee正密鑼緊鼓備戰演唱會,她說:「與其話係演唱會,其實係一套兩個幾鐘嘅電影,同大家分享我嘅人生故事。」其歌手「生涯」起起伏伏,2014年她與舊公司完約後「迷失」了兩年,當時居於北角劏房的她僅活躍於北角碼頭一帶:「成日嚟呢度散步,坐喺度食粥望海,嗰時啱啱到香港冇朋友,好多時都係周圍行吓。(經濟狀況點?)慘囉!手停口停好潦倒、好大壓力,又要交租,仲第一次冇勇氣出街,驚見到嘢想買都買唔起!」而她最大的困擾是不習慣向人傾訴,包括家人。
同事接濟

Gin Lee又說:「嗰時我每日都淨係食屋企現有嘅食物,有啲舊同事知道我情況,我冇講,但佢哋察覺到,會帶食物同買埋衫畀我着。」日日爆喊的她曾想過放棄,幸好夠樂觀,提醒自己撐落去!
幸福多於我預期

支持 Gin Lai
WZA111 發表於 2022-8-24 20:19

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
幸福多於我預期

**** 本內容被作者隱藏 ****
b01091018 發表於 2022-8-26 22:28

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
幸福多於我預期

認同!Gin lee 唱功好,但聲音缺乏質感同埋辨識度,而且形象老土,老土風塵版阿嬌,所以捧極都捧唔起!{:1_ ...
John 發表於 2022-8-31 19:34

日出時讓街燈安睡live cm:
你最大的本事就是把不好聽的歌唱得好聽..

開錯燈 live cm:
Gin Lee 有唱功,但首歌真係唔吸引,可唔可以搵d真係識作曲嘅人才?
幸福多於我預期

kel_kelvin 發表於 2022-9-1 01:13
班主任係咪呢個

幸福多於我預期

沒法自制投注在愛情
沒有令李感動仍盡興
李這樣冷靜 也沒勸停
或者李更愛是那虛榮
幸福多於我預期

心境唱《前程錦繡》
梨胃言 發表於 2022-9-9 19:45

躺下來 鬆口氣 不需顫抖
幸福多於我預期

煎粉,是將粉坨(由澱粉加工後製成,最好是由紅薯澱粉提煉而成),切成邊長3釐米左右的立方體,在平底鍋上倒入豆油,油熱後,放入粉塊,適當翻面,直到粉塊完全熟透。在煎制過程中,注意保持粉塊的完整,不要煎碎。將煎好的粉塊盛入碗中,加入芝麻醬汁、蒜汁、醋、醬油、調味汁、辣椒油、香菜……你就可以開始品嚐一碗風味獨特的可口小吃了。
幸福多於我預期

怎樣用生粉做煎餅

準備材料:生粉,雞蛋,鹽,小蔥。
一、把生粉放入盆中,打2個雞蛋,加少許鹽,然後邊加水邊用筷子攪拌。
二、面水稀稠攪拌成如圖所示,用勺子攪拌感覺不是特別費頸就可以了。然後放置半小時左右。
三、先給平底鍋刷層油,小火加熱,倒入面水,煎成如圖示,等面水全部凝固,翻面煎熟。
四、煎餅熟後,用鏟子把煎好的煎餅放如之前準備好的盤子中,如下圖所示。
五、這樣煎餅就已經做好了,紡織一會後就可以享受美味的煎餅了。
幸福多於我預期

你今日做乜係咁鑽研廚藝
WZA111 發表於 2022-9-10 23:43

想食煎堆
幸福多於我預期

WZA111 發表於 2022-9-11 12:02

幸福多於我預期

一個人牽掛時牽掛
kel_kelvin 發表於 2022-9-19 10:07

在放下時放下
幸福多於我預期

聚滿白雪堅強願望 寧願櫻花將愛護你
幸福多於我預期

痴線 點解美男子與香煙可以咁好聽既咩料
幸福多於我預期

點解我修改左頭像 張圖都係冇換到嘅
Humeny 發表於 2022-10-6 08:44

我見到
幸福多於我預期

haters扮fans
fans扮haters
梨胃言 發表於 2022-10-9 21:01

愛gin亦愛迦
幸福多於我預期

對待個人情感不能太執著
偏想念你 誰能說我不敢
幸福多於我預期

一日loop咗100次  好聽到癡線
Humeny 發表於 2022-10-11 14:29

有火的歌原來咁好聽!
其實係小確幸
幸福多於我預期

好想睇返5年前嘅H會員有乜妙論已經無機會
#永誌懷念
kenneth 發表於 2022-10-13 08:04

教大最女忠粉
幸福多於我預期

漂漂泊泊又六年 依依稀稀的臉
偏偏戀愛比世界善變
每每寂寥的今天 總會翻揭相簿來相見
在何地再見在何日說再見 在寧靜的春天

咁就六年了

相簿
幸福多於我預期

右邊個女人係邊個
Humeny 發表於 2022-10-14 08:21

I Don’t Know I Don’t Know
幸福多於我預期

以前用mad機都係用舊版firefox (都係gin fun教。。。)

即係而家唔得
幸福多於我預期

你記唔記得邊個version
WZA111 發表於 2022-10-18 06:17

IDK 唔想用mad所以SYNT了
幸福多於我預期

d黑白灰icon都幾令

有d衝動想換gin lee黑白虛榮照了
幸福多於我預期

你而家個icon好美
WZA111 發表於 2022-10-18 20:19

Bold & Beautiful
幸福多於我預期

KKBOX本地年度單曲TOP20
2016 雙雙5   月球下的人12   獨一無二 18
2017 空姐15

KKBOX華語年度單曲累計榜T ...
Humeny 發表於 2022-10-26 09:31

今年女歌手solo最高得AK首tomorrow 50位
計埋合唱好d,AK首 I  know 入到十大

女歌手串流係弱勢d
幸福多於我預期

AK係女歌手入面串流一直幾好

KKBOX本地年度單曲TOP20
2016 孤雛 15   獨一無二 18   圓 20
201 ...
Humeny 發表於 2022-10-29 09:53

美gin 16年原來贏過一次美加
幸福多於我預期

Very sad result for music.
kel_kelvin 發表於 2022-10-29 12:45

頭四十位有23首鏡成員作品
係good result for music,所以 no
幸福多於我預期

雖然尼格會逐漸減弱,但其減弱速度仍存在變數。按照最新預測路徑,尼格會在今日稍後非常接近珠江口一帶,於本港以南約150公里以內掠過,屆時本港將由吹偏北風逐漸轉為吹東風,原本受遮蔽的地方可能會變得當風,本港風勢將進一步增強,天文台會考慮在正午12時至下午2時之間發出8號烈風或暴風信號。預料受尼格的外圍雨帶影響,本港雨勢會漸轉頻密。海面有非常大浪及湧浪,市民應遠離岸邊及停止所有水上活動。由於香港天文台會考慮發出8號風球,教育局今晨5時25分宣布所有學校今日停課。

我就知日出前安睡唔到
幸福多於我預期

幸福多於我預期

想知幾fun可以隱身訪問多d

多謝提議
不過T&F已經呃分呃咗差唔多兩版  無乜嘢可以再發表
Humeny 發表於 2022-11-2 14:44

三版的路過
幸福多於我預期

超過三版  

[Jul/12/2022] Time & Faith - Gin Lee (CD) 發帖排行榜
梨胃言       164
on07111  ...
Humeny 發表於 2022-11-2 17:21

本身以為Ah K會員多過我
幸福多於我預期

附件upload相/jpg的確係方便好多
liwaynejason 發表於 2022-11-3 11:30

但如果一頁太多附件,我手機要時間load
幸福多於我預期

好高清嘅AK
liwaynejason 發表於 2022-11-3 15:08

喜歡AK
幸福多於我預期

點先可以整到GIF咁細個?
Humeny 發表於 2022-11-3 17:43

寬(可選)        高(可選)
入30就有d似emoji
幸福多於我預期

網絡圖片嗰度見到
但附件見唔到
Humeny 發表於 2022-11-3 20:47

附件我係特登喺啲沉溺喺底嘅post度上載,再特登喺啲新post嗰度用網絡圖片貼上
幸福多於我預期

越怕越愛越想越歪 辛苦得很痛快
被誘惑也肯在挨 是否錯愛都只因變態

太好聽了 想喊 ...
JasOh103 發表於 2022-11-4 16:13

11月之歌 好好聽
幸福多於我預期

諗住week52先決定 re邊首就俾邊首。。。
weiquan 發表於 2022-11-11 10:20

2020年最後一期將冠軍位置留給了這首歌
除了是因為這首歌在年頭的播放次數其實幾高
值得在2020年冠軍歌list裡留下一席
也是因為最近在回顧這一年的時候
再次被這首作品打動
再次被那把疑似發育期變壞的嗓音所打動   

Congratulation Gum, Gin Lee
幸福多於我預期

OK又到電腦問題嘅訴苦

首先慶幸就係今week三甲都係短名歌 試咗超多combination終於勉強 ...
liwaynejason 發表於 2022-11-13 01:56

升高級會員先再冠火火
幸福多於我預期

是咪講緊 日出時讓街燈安睡
John 發表於 2022-11-13 08:08

可能係 江好
幸福多於我預期

留下你坐駕中她空位我接替
沒地位也沒問題 而列車一早出了軌
幸福多於我預期

聽返首歌 原來EK真係咁多年都冇變過
編曲啲鼓同我不如一模一樣
bridge諗起很堅強 ...
Humeny 發表於 2022-11-13 12:01

作詞:林若寧
作曲:Eric Kwok
編曲 : 張子堅
監製 : Eric Kwok

Ah Kira無得用金牌班底好可惜
幸福多於我預期