返回列表 發帖
同九年前家明 雞羊hit一樣道理
kenneth 發表於 2023-8-19 20:41

痴線唔好侮辱家明
家明係至尊級數唔該
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

D詞老套到 係咪小克career worst?
睇死佢都唔會搵何方填詞
得罪講句 大家咁吹奏首歌只不過係因為佢 ...
kayzzz 發表於 2023-8-19 18:11

你當Let’s Celebrate 要對得起這張飛~~流架咩

冷門到連我呢啲鍾意扮嘢聽冷門歌嘅人都唔聽
即係唔好聽
mosesming 發表於 2023-8-20 12:41

唔好聽同冷門係兩樣嘢
謝立琪獨立後啲歌一首都無loop 過
係離不開聽得多啲

嗰d係懶係冷門嘅劣質貨嚟
自己無作曲才華 作埋d粗製劣品出嚟 (我唔會話佢濫造 因為佢近年出嘅 ...
kayzzz 發表於 2023-8-20 16:02

靜夜歌彷似搵愛女作曲嘅水準都唔高汁嗎

他上次被禁言後 可能嬲嬲唔再上CM 但他會在其他討論區繼續支持美琪
幾時輪到Kayzzz..... ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-8-21 18:07

雖無過犯
不過你最後嗰句咁講就唔係咁恰當
不如問下幾時到你自己先

我覺得呢首比上不足比下有餘咁囉
個曲有啲說不出唔太順嘅地方
Vocal 大家都講咗

見到依d人comment 直接skip左佢就得
kayzzz 發表於 2023-8-21 22:42

我反而有啲掛住洗衣王國bb
無佢喺度派膠硬係爭緊啲嘢

但佢個live 仲未完美,主要尾音處理,佢演繹係一流,但technique 係有少少瑕疵
所以studio 可以修正 ...
awong255 發表於 2023-9-3 03:26

我都覺係技巧問題
佢把聲本身容易聽落好乾
平時啲live 好容易捉到啲小瑕疵位
導致聽感同studio version 有差距
要去到演唱會100% 狀態先發揮到水準

尾音問題應該同氣息有關?即係唔太夠氣?