返回列表 發帖
真心希望佢唔好再加, 8場佢把聲已經好盡.. 依家仲要10場

你們有無人仲搶??
仲會排隊買飛??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-7 22:28

你地27,28 有無人要先, 有我就搶, 無就算了, 27,28都幾冷門

諗住睇到幾場就幾場
joshua 發表於 2017-10-7 22:59

無你咁有錢hahaha

咁我試下28號買280啦

有 d說話好難聽甚至認為佢完全唔識唱歌唔識做戲,只靠運氣同以前paco推佢上位,我無留言得鬼閒咩!!佢公 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-7 23:31

其實有時真係唔洗咁介意d 人講乜啵..
再者, 對任何職業都係, 一個人嘅成功係靠運氣嫁ja
自己無運氣做唔到咪會唔抵得做到嘅人囉

近些年sammi都系秒殺噶,20場no problem啦   容天后2010年都系chur行turbo突然break4日就星期五星期 ...
小布丁 發表於 2017-10-7 23:55

joey 下次再多d 都唔出奇, 話哂佢入行20年

成日拍片坐前排啲人都木無表情,好質疑佢地係咪真fans, 定人地含蓄
happychicken 發表於 2017-10-8 10:43

依d 我都算, 最憎果d 坐最前, 但又無表情無反應片都無拍淨係拎住電話玩未完場就成排一齊走果d

仲有個D到快歌好high歌手叫觀眾企起身,但佢地好似死屍咁坐響度目無表情仲要diu企起身既人 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 11:39

都遇過, 果次坐Row C, 去到快歌, 去到第5行都仲起哂身, 點知後兩行同實Q 講話阻住佢地, 之後前面比實q 話要坐返低

明明好多係忠言,建議同指出問題既所在,班搶到飛既盲粉就話人唔理千嬅感受,連失望都唔俾講
我心諗,你係 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 12:00

基本上千嬅已經做左自己本份, 有問題佢有諗方法去解決(我唔理佢係真加場定假加場丫),起碼已經有一個滿意嘅結果
所以其實D人都係搵野嘈, 唔滿意唔中意一個人就做乜都無用

仲有個d一輪嘴講野不停既人都好煩,好想用支螢光棒塞落佢個口
Jacz 發表於 2017-10-8 12:08

你講講野我諗起歌迷會d 人, 話說佢地成班坐我後面, 首首歌都突然大嗌歌詞出黎, 大佬, 唱咪算囉...我唔係聽你嗌嫁

D人話我地耳殘,邊個去睇佢演唱會正仆x,又話佢唱歌有如用緊心肺呼吸機,差過天橋底賣唱歌者! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 12:49

其實呢, 你睇完人地留言既然你做唔到無視佢地, 我會建議你直程唔好睇好過, 無必要因為依d 留言搞到自己唔開心丫 haha

之前唔係話家燕媽媽又要乜

咁又唔好講到全世界逼佢直踩11場冇得抖 (分分鐘12場)
佢大可以加場,唔直踩架
其實開幾多場應該係一早已 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 17:00

其實連踩都有連踩既好, 起碼個人無咁易病
反而我依家諗緊, 到時會27,28公售之後再22,2公售定係27,28,2 (maybe 多埋22)一齊公售

成日覺得人地咩都冇付出就有收穫,又唔見你班死毒L坐係屋企靠運就可以得到咁多?
一個artist可以紅咁多年 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 17:23

我明你講咩, 我初初鐘意佢就係因為佢果種唱控同佢個key夠特別
佢唱既歌就算比人翻唱都唱唔到佢自己果種獨特

係FB見到有牛放飛寫住"24號 45段G行(真正摸手仔位)"
D牛係咪連d位置係邊都唔知嫁...依個位點摸手仔
開3面台就算Row BA都未必摸到手啦

會唔會意思係摸隔離手仔??
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-8 20:16

應該係自己摸自己

pm佢
但我睇艾石訪問佢條片
佢話好想唱一D未唱過既歌
佢開始打算唔理了,唔理人鍾唔鍾意,總然 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 23:52

佢經過左minor classic 之後, 由LB佢其實都想有side係入面, 所以今次都有/再多d都唔出奇

今朝開始連AIA 普通Staff 都訂埋飛, 市面應該會流出
我Fd 打左百幾個電話先通, 幫我訂左24號, 原先想要31, 但佢通果陣已經無哂23, 25, 30, 31

AIA D 飛一早賣哂啦! SENIOR MANAGEMENT 上個禮拜已經開始內部認購.
我AIA D FD都話今朝買唔到 ...
matthewyky 發表於 2017-10-9 12:31

我fd 今朝訂, 訂左24、26各2張

我覺得之前寰亞係kkbox 個list 應該會唱9成

rundown:
狼來了
愛人
數你
有發生過
少女的祈禱

烈女
處處吻
wonder woman
斗零踭

姊妹
野孩 ...
al08_econ 發表於 2017-10-9 16:35

一望成個感覺同LB 一樣咁濟
同埋, 丁生可唔可以唔好出現係快歌果part, 係度攪攪陣lol
反而L&G 首飛女係正既

真心想問d 牛係咪唔識睇seat plan..
繼琴日row G 真正摸手位放2500 1張
今日row 2 放2090 1張
照依個推斷估計Row BA 5000-7000 1張

真心想問d 牛係咪唔識睇seat plan..
繼琴日row G 真正摸手位放2500 1張
今日row 2 放2090 1張
照依個推斷估 ...
aRh3i 發表於 2017-10-9 21:22

太好笑, 附加對話內容

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我見大部分黃牛放既票既位置都好嘛嘛。

44/45段 Row 1-6行 呢邊位置好唔好? ...
Nathan 發表於 2017-10-9 23:00

今次唔知做咩, 冇咩點見字母行出現
44/45段 Row 1-6行都ok ar, 唔算真係好側邊同埋都算近

我唔係炒飛個D人,咩料,笑死人
未買過三面台貴飛,係咪同四面台一樣有四行字母行架? ...
Jacz 發表於 2017-10-9 23:04

四面台個台係三面台既plan 會變哂做座位, 全部都係字母行
以今次咁既話第1段係BA-BG,AA-AD, 第2段係AE-AJ,A-F
之後就係平時四面台既A-D,1-8, 姐係依家既G-J,1-8

所以BA行係正面第一行 (真正摸手仔位, 當然要睇佢個台點設計, 正常應該都係摸唔到手)

點會冇摸手仔時間~
你睇佢開大唱熱血青年摸到.....
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:50

你指LB? LB果陣四面台, 係得行去個小台果陣先最近座位先有機會摸到, 其他4個正面因舞台設計問題隔左成條街..
今次仲要三面台, 個台設計會係原先係座位既66-79段同40-44段,太約五分一個4面台
計埋第9行既固定高度推返上前, BA行同舞台會有一定高度同隔離差距

如果唔down張seating plan zoom大黎睇都唔知三面台個座位山腳個堆全部都字母黎
D黃牛真係好狼死

你上 ...
Jacz 發表於 2017-10-9 23:56

箭嘴係row 2附近, 指唔到實際行數
係唔同嫁, 個個人3面台既行數名都唔一樣, 以往正常係用綠閘做正面方位, 但今次用左藍閘做正面方位

row 9好似已經係高起佐既位?
Jacz 發表於 2017-10-10 00:34

row 9開始係固定果d樓梯位每上一行高一級果d

姐係row 9以下都係紅色摺凳?
Jacz 發表於 2017-10-10 00:45

thx 咁又唔同講法,row 9開始坐得過
myungwon 發表於 2017-10-10 00:55

如果好似鑽石型台既設計(之前JJ, GEM果d), row 9會同台成水平, 都係一個唔錯既位

邊度睇到佢用藍閘做正面台?

我以為一直都係固定係一個閘
Jacz 發表於 2017-10-10 00:57

對住舞台既係50-59, 係藍閘
平時正面係60-69(綠), 其他兩個係40-49(紅, 9成四面台公售放出黎既位, 亦姐係望屎忽), 70-79(黃)
三面台/鑽石台既字母行會跟正面閘叫法/啡閘, 紅館入口設於地面, 其他入口都係要先上一層

ps. 64-65段既row12-15係加出黎既位, 應該都係紅色摺椅, 果個位本身係無位坐, 平時d 知名人士坐既大海報位置
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

三面台好D掛? Let's Begin個台真係睇見都牙煙,幾驚佢會叉錯腳
Jacz 發表於 2017-10-10 22:24

但LB成個台既design真心覺得靚
相反三面台既design唔會特別得去邊

我坐row 10其實唔係好睇得曬個台有幾靚
我見坐山腰D人影既相拍既片真係幾靚,燈光好震撼 ...
Jacz 發表於 2017-10-10 22:34

我都睇唔到成個台既效果, 但睇返碟係上面望落去加埋燈光效果真係勁靚

應該會好多好多真.fans入場,氣氛會好過保險佬專場
gooloo 發表於 2017-10-11 16:16

我覺得都係會比牛買哂
Btw, 再問有無人想睇27/28, 幫買飛
邊日同乜票價多人揀就禁邊日

選擇聽日排隊買飛嘅話, 唔好排通利, 聽日周國賢都開售!!!

實在太耐無入黎通常都係入黎追蹤演唱會資訊!今次太希望fans能夠買飛入場支持!都有口恥七成公開,係78 ...
pigeon 發表於 2017-10-11 18:54

Wow 多好多位啵

今個AIA AGENT frd同我講,
話打佐好多個電話都唔通,訂唔到
佢自己想要4張都買唔到

話就算有d高層都一早 ...
Jacz 發表於 2017-10-11 21:17

但以我所知, 區域總監訂飛日期係6號7號, 每人上張10張
當然高過區域總監果D我唔知啦...
但我fd 普通staff only, 雖然訂唔到31號780, 但都訂左24號同26號780各兩張
至於抽獎我就唔知lu, 已經麻煩左佢好多, 唔想再煩到佢了

咁請彭羚同千嬅合唱少女的祈禱, ko心淡
Kaybb 發表於 2017-10-11 21:25

wow, 會好期待

城網岩岩突然busy狀態

唔知佢啦 總之有得揀日子 但全780
royloyloy 發表於 2017-10-12 01:07

係有得揀日子, 佢地可以訂780/480, 係訂唔到280姐
不過提一提.. Aia 內部如果太爆有機會cut 飛, 或轉日子
一日未拎飛都唔知有無的

改左限四張,南亞人就買少 d飛!!真正喜歡千嬅入場睇有多個機會買到飛!! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-12 08:49

未必嫁, 其實好多炒飛既唔係排隊買飛嫁
係一間studio 咁, 裏面好多電腦, 好多人用d 程式去禁嫁ja

飛行里數都可以換演唱會飛既,不過要等佢公司公布睇下有無我覺得佢公司未必益飛行里數或其他信用卡公司,jo ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-12 08:55

今次asia mile 有份贊助, 所以一定有得換, 係差在幾里換姐

係邊度會知??大約幾時公布??有無得揀日子價錢換??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-12 08:58

我估等佢confirm 加唒場開賣哂就會公怖
有得揀日子票價

Where can c?
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-12 09:17

今次難入左

入到

今日轉返15分鐘買飛時間

15min內同一張信用卡買超過4張係會俾人cut飛架喎好似
Jacz 發表於 2017-10-12 10:27

佢應該用兩張買, 同一張卡同一日買唔到第二次

咁搞法,就算人瑞連唱廿場都滿足唔到d黃牛
fifty1205 發表於 2017-10-12 10:29

黃牛唔會滿足嫁..總之佢地見有人開演唱會就會買飛
日子愈近愈無人買佢地就開始平D, 原價, 什至低過原價.但我當佢地係D紅既歌手度, 其實講緊一張賺成千幾二千蚊, 唔紅既歌手平D比你又有咩所謂

好多牛放緊27-28號lu