返回列表 發帖
今次海報好過上次, Slogan 吳業坤小句號演唱會2019 亦夠 friendly, 聽落有一些暗喻

4月18日是吳業坤生日, 第二天和粉絲一齊開大型生日party唱歌慶祝, 可同粉絲一聚,時間十分恰當.
另外坤gor 計埋幾首劇歌和新歌剛好三十首.

咩暗喻? 係咪佢準備退出樂壇
放空 發表於 2019-1-28 11:19

小冬菇=>小句(巨)號
正解應該是小句號=小總結

麥當勞越做越細唔多夠位 大球場又唔批
moXYZ 發表於 2019-1-28 14:51

今次吳業坤能夠開到大型生日會真的要多謝祖祖

去紅磡另一個館搞都得啦
cathay1996 發表於 2019-1-28 17:30

紅磡理工綜藝館開生日會都可以, 可以開小巨號生日會當然是紅館

萬國定世界
Frankiekiekie 發表於 2019-1-28 18:50

有無攪錯  

純粹好奇點解cm咁多人憎佢
利申: 唔係fans, 但唔討厭佢, 亦唔會去睇
masterdragon 發表於 2019-1-28 23:45

主要出道第一年就攞最喜愛男歌手和歌曲獎,第二年未夠歌就開紅館和霖莊最喜愛男歌手。

同埋主要因為你
hehehaha 發表於 2019-1-29 04:58

點解

睇返上次張poster 贊助商多一倍
flop唔flop
真係有眼睇
hehehaha 發表於 2019-1-29 05:00

2019年開得不錯,劇歌,大女人主義和荷里活有個大老千演出評價不錯,人氣好了一點。

坤哥好hit
希望開到30場啦
剩係個IG 已經有成322k followers
一定塞得爆30個紅館 ...
hehehaha 發表於 2019-1-29 07:41

坤gor人氣祗是稍好了一點,當然還有一批haters追撃緊,不斷發文説送飛都唔睇,而且留言都幾毒。既然然無辦法制止,最好用事實証明一切,就像演出荷里活大老千墨基轄出去,始終樂迷和觀眾眼睛是雪亮,祗要推出多些有質素的歌曲和改善不足,最終都會給大家認同。坤gor 努力!加油!預祝演唱會成功!

CM多Haters嘅原因
Frankiekiekie 發表於 2019-1-29 12:03

又關我事。 奬有唔係比, 我講事實CM會員又唔鐘意,都無計..

優先訂座平價位$280已經售完
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

全場爆滿先cap圖出黎J 啦,肉唔肉酸
cathay1996 發表於 2019-1-30 16:15

咁祖祖場場爆滿才好cap圖

賣票好像okay

今次開三面台

賣左半日都仲係字母行
好想香港為你淫出黎發表下
lemontea1069 發表於 2019-2-14 12:06

兩張以上已經不是字母行

可能師奶唔識上網買
等下啦
艾石仔 發表於 2019-2-14 13:17

剛上城市售票網買了票
https://ticket.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/37699

lemontea1069 發表於 2019-2-14 17:44

兩張以上=超過兩張

今天正式可以在城市售票處買票

希望不是暫別
而是永別
放空 發表於 2019-2-15 14:17

明明坤gor還未夠二十九歲, 你講到好似他就死咁, 真的是..........

坤哥最近不斷宣傳個唱, 除了上TVB 今日VIP外,  最近亦上了903 口水宣傳.

派飛未,但應該派飛都無人拎
cathay1996 發表於 2019-2-16 20:19

你講緊誰,祖祖未賣飛就叫人派飛,仲話無人拎

[轉]
現年28歲的吳業坤(坤哥),2010年參加無綫歌唱比賽節目《超級巨聲2》入行,出道僅16個月便在紅館舉行首個演唱會,至今年4月19日,坤哥將在紅館舉行第二次個唱「小句號演唱會2019」。
《蘋果》收到消息,原來坤哥落實邀請姜濤、陳卓賢(Ian)等12人組成的人氣男團MIRROR擔任個唱嘉賓;然而,坤哥是無綫經理人合約藝人和歌手,而MIRROR則是無綫死敵ViuTV歌手,坤哥膽敢邀敵台歌手做個唱嘉賓,難道不擔心大台小器?
記者昨向坤哥所屬星娛樂唱片公司總經理朱浩棠(Tommy)了解,Tommy承認坤哥請來MIRROR做嘉賓,他說:「係呀,喺大家溝通嘅過程裏邊,覺得係一個幾好嘅performance,同埋我哋覺得音樂冇分乜嘢電視台,所以我哋覺得可以邀請佢哋。」為何選擇MIRROR?Tommy說:「MIRROR同佢(坤哥)出身其實好接近,大家都係電視台比賽出身,然後開始踏入娛樂圈,亦都睇到佢哋嘅努力,我哋喺傾嘅過程中,其實可以帶埋佢哋去紅館,等於之前大家畀個機會坤哥踏足紅館咁樣。」
TVB歌手找ViuTV歌手做嘉賓,難道不怕敏感?Tommy說:「音樂就冇分嘅,最緊要大家都係為咗音樂、為咗一個文化去做呢件事,我哋又唔係要求MIRROR上TVB,或者係坤哥上ViuTV,我哋只不過喺紅館舞台做音樂畀大家欣賞之嘛。」難道不怕TVB小器?Tommy說:「我覺得唔會嘅,大台都好清晰,佢哋都知道好多歌手需要其他媒體去支持宣傳,但當然同時都要尊重合約精神,如果某一啲歌手、一啲藝人,如果同TVB有合約嘅,當然不能出現喺其他電視台度啦,但如果喺舞台上演出,TVB應該唔會介意嘅。」
MIRROR經理人花姐昨在電話承認MIRROR將擔任坤哥紅館個唱嘉賓,說到坤哥與MIRROR所屬電視台是競爭對手時,花姐說:「我自己就覺得冇乜點分嘅,我應承嗰陣就冇諗過TVB定係ViuTV,我淨係覺得難得有一個前輩邀請MIRROR,仲可以上紅館,我覺得對MIRROR嚟講係好事。」說到MIRROR今次將是首次踩入紅館,花姐說:「係呀,畀佢哋試吓、興奮吓,佢哋聽到真係十分開心,開心到好似小朋友咁yeah。」
https://hk.entertainment.appleda ... e/20190218/59271003

坤哥當年歌唱比賽出身,今次亦找回比賽出身的樂隊mirror, 真的幾有意思.

坤gor 上流行經典五十年, 唱古天樂歌曲.又可以宣傳下個唱.

呢個人乞人憎真係有原因
lemontea1069 發表於 2019-2-18 20:49

對大家評論真有點失望。演唱會好多時度一些新意,2016年關淑怡開演唱會,謝安琪開演唱會一樣有請剛剛人氣高企坤gor,但是無人會說兩位女歌手乞人憎。另外我就唔相信嘉賓上台唱一至兩首歌會令售票賣多好多。還有坤gor亦為個唱展開宣傳,包括電台,雷視台和記者招待會,媒體報導多咗,亦可能賣多咗飛。唔該大家評論唔好用欺凌手法,唔去看無問題,如果坤gor演唱會售票差是市場改變了,他自然會檢討,唔喜歡一位歌手唔緊要,落井下石才是最乞人憎。

即係你覺得謝安琪同關淑怡要靠毒坤幫手去飛
你痴左邊條根啊?護主護到傻左啊? ...
表妹保莉 發表於 2019-2-18 23:53

唔會。我亦唔覺會Mirror唱一兩首歌會幫坤哥賣多咗好多飛。每一個單位都需要攞經驗,可以幫到一些新進單位上紅館表演,我覺得是代表對樂壇支持。另外我想問大家知道mirror會做嘉賓,你們是否會去會飛,如果都唔會去買,有點可以妄自菲薄其他人會去買飛,仲要講到做法是黑人憎,真的無奈。最後歌手不濟,自然會給市場淘汰,任何歌手都難避免。

況且咩叫乞人憎,你上網睇下留言咪見到囉
插多過撐啊。

Mirror被公佈係嘉賓後出多左飛係事實,
你無 ...
表妹保莉 發表於 2019-2-19 00:00

留言都講,唔睇始終都是唔睇。唯一可以咁講,因為請咗Mirror做嘉賓,令媒體報導多咗,令到多咗人留意坤哥開演唱會,因此多咗人去買飛,但唔想睇始終都不會因為mirror而去買票,除非大家覺得樂迷是儍到咁容易被坤

mirror做嘉賓唱2粒鐘的話都有興趣嘅
gooloo 發表於 2019-2-19 00:18

咁等mirror下次開演唱會才去支持。講真Mirror真的幾有潛質,我十分睇好他們,因為看到他們真的好努力,加油!共勉之。

好心你地啦
謝安琪flop到咁
當年唔係請我家坤坤去撐場
邊有人知道謝安琪開演唱會呀

小道消息係謝安琪求左 ...
hinz 發表於 2019-2-19 09:25

版主是否應該用小道來制造矛盾,如果是,我祗感無奈
再次講出我的看法,我不認為樂迷會因演唱會嘉賓而去看紅館演唱會,原因演唱會的票價亦不便宜,樂迷是理性的,一定不會為了聽嘉賓唱一至兩首歌而去買票的。

樂迷會唔會因為有mirror而買是一回事
佢(或者是唱片公司主意)搵mirror做嘉賓的目的又係另一回事
如果最後 ...
nazcaline 發表於 2019-2-19 10:19

我的睇法是請mirror 做嘉賓主要是gimmick, 傳媒報導多咗=多咗免費渠道宣傳而已.

「唔喜歡一位歌手唔緊要,落井下石才是最乞人憎。」
你之前批評JOEY既時候,唔見你識咁講既?
突然 ...
Wing1211 發表於 2019-2-19 10:57

你是祖迷一樣比人話你, 五十步笑百步

垃圾坤既用心已經非常明顯, 唔好再格硬幫佢兜了, 只會令佢更乞人憎
lemontea1069 發表於 2019-2-19 16:42

你都幾技窮, 用詞用完又再用

其實咁早爆咗嘉賓出來,係咪想散飛都無咩所謂
一知mirror做嘉賓,而家傳媒定琼姐都免費幫坤哥宣傳咗佢個演 ...
神女有心 發表於 2019-2-20 19:22

市場決定一切, 如果最終售票好差, 今次可能是最後一次開紅館.

另外睇咗ViuTV 花姐Error 遊, 覺得找Error 做嘉賓仲好過找mirror, 除咗形象和坤gor 有點相似, 而且他們攪笑亦可以帶動全場氣氛.

套劇都成三線最低收線
坤哥應該就快句號
lemontea1069 發表於 2019-2-21 11:59

每一年新年收視都不理想, 現在收視最高都有24點, 平均收視22 點, 成績都不錯.

齋講討論..... 呢度 "老千"都多過"兄弟/救妻/大帥哥"
moXYZ 發表於 2019-2-21 13:52

有時唔知點解,坤gor是好容易引起話題, 包括好或吐糟. 今次大老千坤gor 和Baby John 好有火花, 兩個像活寶貝一樣, 看得出Kent哥在演出方面真的幫助坤gor不少. 今次演唱會都期待坤gor 的演出. 他說希望可以突破以往的comfort zone ,可以成為一位專業的歌手. 一位有心的歌手, 我覺得應該要支持一下.

係呀, 有80% 既POST 係同一個人出
lemontea1069 發表於 2019-2-21 14:12

電視劇是連續劇,每集不同,有話題才會講,瀏覽人數和出post 都無直接關係,而且近五集都唔好睇,我都無再講。

XYZZY 發表於 2019-2-26 00:17

仲有祗會唱一次現場的守護人來打打氣 (坤gor 自己講)

十連仲有11行 都幾難得
hinz 發表於 2019-3-4 12:29

銷情真係咁差,唯有寄望坤gor歌迷是慢熱,之後會買得好一點,始終復活節假期,希望多些樂迷支持坤gor

根本就無關係
垃圾坤哥想痴人地既人氣就夾硬講到好有關係
cathay1996 發表於 2019-3-6 17:12

咁叫祖祖演唱會唔好揾嘉賓, 因為都是痴人地人氣

笑到我 坤粉真係不知所謂
咁鬼閒上黎同人嘈 不如去社交平台幫你偶像宣傳下啦
佢啲飛仲係便秘式賣緊呀{:1 ...
放空 發表於 2019-3-6 19:00

你哋終於覺得好笑, 講到你地心儀歌手就咁大反應, 真的五十步笑百步..

電視觀眾一早睇哂,Alfred反而有抄襲之嫌

著番件衫啦
放空 發表於 2019-3-21 19:46

最緊要是樂而不淫 冬菇仔

坤gor 都好食腦, Show 肌就未必有, 我估應該露下手臂. 講真佢又不是靚仔, 唱多些靚歌, 玩多些同音樂有關的樂器好過, 跳舞就不是他強項, 我估有嘉賓mirror 做主導,  跳得不失禮已經算不錯.

佢D歌靚?
艾石仔 發表於 2019-3-26 00:27

凱旋門 ,神不守舍 ,陽光點的歌,男孩很想,傷心到變形,原來袛因深愛著,百姓...

有咩樂器唔係同音樂有關?
nicholashin 發表於 2019-3-25 21:19

用口吹口哨或beatbox算唔算樂器,但用口講廢話和爛gag咪同音樂無關

終於對上次入座率無異議

真係賣得好/差 咪面對現實

好過硬要化妝扮好賣    ...
moXYZ 發表於 2019-4-3 10:53

上次入座率真的有9成滿。  還有坤gor 演唱會售票差極有個譜,有信心最少入座率有超過一半以上,叧外反應不好就更加要爭氣,做一場good show

個演唱會名應該改為句號
條偽毒發完明星夢了
Kyle_ 發表於 2019-4-7 21:51

他的明星夢有排發,一開完演唱會就要拍民初劇大醬園,做第二男主角,你真的吹佢唔脹

我對佢只有越黎越反感, 你都助攻左唔少
Kyle_ 發表於 2019-4-7 22:03

多謝指教

有免費飛未
艾石仔 發表於 2019-4-7 21:25

你肯睇,一定有人送飛給你。大家都知你文采多好,麻煩幫下手