返回列表 發帖
維園見!

好攰
大家保重 不受雙雙 不被補習
John 發表於 2019-6-10 11:20

遊行行到好攰

我個fd特登今晚飛返香港, 聽日圍立法會
Pure. 發表於 2019-6-11 17:14

都幾難圍到, 聽朋友說近立法範圍附近全部封鎖或加強保安, 連醫療用品都不可隨便攜帶.

Joey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
John 發表於 2019-6-12 10:20

同袓祖有什麼關係

願主保佑他們平安

i think all of us should think about who initate the violence at  scene. Thank you.

這個才是香港的慈母

個名校老師好慘。。出院後即俾差人拉。。。
kk8733 發表於 2019-6-14 01:40

好彩被爆眼睛無盲到,他是通識科老師,而他亦無衝,他是無端端給布袋彈射中,幸好他有safety goggles擋了一下,布袋彈穿過goggles,再射中眼。

大家一齊慶祝祖兒生日!!
John 發表於 2019-6-14 04:28

是否一齊參加616星期天特備節目, 沿途一起唱祖祖生日快樂, 林奠快快落台回家湊任性仔仔

616會否再有遊行? 容祖兒出身於灣仔
廢話kayzzz 發表於 2019-6-14 11:55

民陣有遊行

形勢好像有變,立法局星期一和二都取消開會, 香港討論區見到好多建制派開始轉駄,最明顯是湯家驊,  另外林奠今晚8:00pm開記者招待會.

燒山已經燈咗
hehehaha 發表於 2019-6-14 20:16

我姪仔估中了,燒生是明燈

RIP...
hlyung 發表於 2019-6-15 22:40

R.I.P.

唔好嘗試進入任何一個廢老藍絲建制post
估佢地會唔會良心發現

見到既只會令你對依個香港更失望 ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-6-16 01:45

所以無上香港討論區好耐,祗是間中上華語樂壇。

多謝2000000香港人一齊行出來,齊心努力抗惡法。

冇回應市民5大訴求

[轉] 特首林鄭月娥今午4時在政府總部見傳媒,就政府修訂《逃犯條例》的爭議道歉。林鄭稱,連續兩個周日都有市民以和平理性的方式,表達對修例的關注,以及表達對政府與她的不滿和失望,她亦有反思和反省。她認為個人需要為此負上很大的責任,向每一位香港市民「真誠道歉」。

反對修例的市民上周三(12日)在金鐘一帶,與警方發生衝突,並造成數十人受傷,林鄭對有市民與警員受傷感到難過。她稱,見到有父母與年青人參與遊行,她亦明白市民的感受,想向和平集會遊行的年輕人說,知道他們希望「你哋嘅特首」是尊重、懂得聆聽與關心年輕人。她重提「與青年同行」是其參選承諾,知道大家對香港的未來都是充滿希望。

林鄭表示,今次事件令她知道「我要做得更好」,明白自己作為特首要更努力,了解市民的想法與感受。她又指「香港係我哋大家嘅」,只有同心同行才能為香港帶來希望。

全文:https://www.post852.com/?p=278841

感想: 覺得是一場公關show, 又再次用慈母論, 希望她是真心的道歉.
撤回條例:(無)
不作檢控:(無)
撤銷暴動:(無)
追究開槍:(無)
引咎下台:(無)

可唔可以提名我入本月噴言?

唔好搞我後面
記你老母
想暫緩一下
kaman921 發表於 2019-6-20 11:55

不如加埋娟姐向林奠講"X你老母" 為六月提名最受歡迎的噴言

秋姐果然係正宗八婆
kaman921 發表於 2019-6-21 18:41

X2  八婆表表者, 竟然夠膽說數月後重推送中條例.

送給守護香港的年青人

譚校長幾時收皮?
無人想再聽佢啲歌
kaman921 發表於 2019-6-30 18:58

對年輕時曾經喜歡他而感到慚愧和羞恥

Dllm 你班黑警幾時死呀?
放乜L 嘢胡椒噴霧啫咁L鍾意用暴力
又打爆人地個頭呀死pk ...
kaman921 發表於 2019-7-1 12:12
譚詠麟:「警察哥哥,你哋辛苦晒。我唔識用粗口講,但係我可以用我哋言語表達,就係,如果再咁落去,香港係冇得救。因為執法人員咁樣俾人攻擊,全世界都未見過。如果大家去過世界各地,睇睇其他國家嘅暴動,係真真正正示威嗰啲俾人扑頭。嗰啲唔好再講,太血腥啦。

昨天 阿麟講完扑頭論,今天警察就向示威者扑頭

入咗立法會
hlyung 發表於 2019-7-1 21:53

願主保佑

我一直以來都站在示威者一方,但尋日...SORRY, 呢個政府係真係乞人憎,但這並不可以合理化尋日下午至晚上咁 ...
酷愛903 發表於 2019-7-2 12:38

哀莫大如心死, 我明白年青人的悲抗精神, 現在希望引起多些國際關注,並了解事實的全部, 香港才可以有救.

我只係見到示威者朝早俾人扑爆個頭
個女仔大叫大喊
kk8733 發表於 2019-7-2 14:02

好憎星期天譚詠麟講完扑頭論後, 香港警察第一時間就扑年青人的頭.

今日好多年青人在金鐘四圍尋人, 好彩找到救回多條生命

今日好多年青人在金鐘四圍尋人, 好彩找到救回多條生命
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-3 18:21

剛剛消防員在旺角, 天水圍一共救了三位想自殺的青年. 青年人不要再用自殺方法來作出控訴, 真的一個都不能少.

剛剛消防員在旺角, 天水圍一共救了三位想自殺的青年. 青年人不要再用自殺方法來作出控訴, 真的一個都不 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-7-3 19:10

大家一齊同行,一個都不能少
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

神級比喻 明晒
潘小濤
(好似幾有道理喎)

【你唔明班後生仔係到諗緊咩?】

打個比喻,你老公出面有女人 ...
kaman921 發表於 2019-7-4 08:44

原來仲有下文:
[轉]

經過三番四次的一哭二鬧,你老公仍然係只讀不回,仲衰到搵人郁手打你,仲話你好打爛晒屋企啲嘢,要告到你甩褲,完全係反轉豬肚。

呢一刻,你一定覺得萬念俱灰,好想行上去某個天台,一野跳落去,死畀佢睇,等全世界人知道佢有幾衰。

但你咁諗就錯晒,你死咗,你估個衰佬會唔會內疚?會唔會為你流一滴眼淚?會唔會因為咁而回心轉意?你知我知,佢肯定唔會!

所以千祈唔好做傻事,呢一刻雖然好難捱,好絕望;但只要仲有命,仲可以同佢玩落去。你其實仲有大把嘢可以做,例如不合作地唔煮飯、唔洗衫、佢要用水時閂水喉,又或者   搵啲外國親戚朋友幫下手,一於同佢鬥長命,睇下邊個笑到最後。

比喻錯哂,你不信老公就離婚,你不信林奠就離開香港,暴徒破壞立法會等同老婆剪左老公寶貝一樣,唔通同情老婆?

最好你回內地生活

暴徒夠膽破壞立法會但無膽破壞李嘉x郭炳x李兆x屋企打倒地產霸權,咩失敗都賴哂弱質女人林奠 ...
scenestation 發表於 2019-7-4 14:05

又搞分化, 不如有你去做

整晚無瞓, 提出問題:
1. 昨晚過百的白衫人黃昏在元朗非法集會, 有新聞報導, 點解無警察?
2. 過百人意圖襲擊回家市民, 兩個鐘頭內點解無警察到場?
3, 999打唔通, 點解?
4. 立法局議員和市民受傷, 誰需要負責?

修例風波:白衫軍元朗毆打途人 4男涉非法集結被捕

【on.cc東網專訊】元朗昨晚(21日)有大批穿白衫 ...
你老闆 發表於 2019-7-22 22:41

陳李張王各拉一個

呢個世代好多以暴易暴
你老闆 發表於 2019-7-23 16:54

可唔可以先block你, 因為你最喜歡挑釁

修例風波:周六光復元朗遊行 警拒發不反對通知書

元朗周日(21日)出現「白衫軍」無差別襲擊事件,市民計劃 ...
你老闆 發表於 2019-7-25 19:28

不如你五六日著黑衫去元朗探下路

拉哂非法集結人士
你老闆 發表於 2019-7-27 22:26

明荃都讚好反送中和元朗事件, 要和你割席

777個記者堅拒成立獨立調查委員會實在極可惡,但示威者於黃大仙紀律部隊宿舍縱火也未免太離譜吧! ...
酷愛903 發表於 2019-8-5 19:54

不如你燈下林奠,最好長做長有,XX富貴,咁香港人就有救

係啦
現在香港咁亂
咁你小心出街都比人打
hehehaha 發表於 2019-8-6 00:52

不如叫他小心捉精靈(pokemon), 慎防仆街仲實際.

剛看完林鄭記者招待會, 她完全無誠意去解決問題, 說話完全想分化香港人, 不斷將示威者說成暴徒, 她繼續管治香港, 香港真的無得救,香港人自求多福.

本年度金像獎最佳女主角:林鄭月娥
佢咁好戲嘅? 今日記招又扮喊
kaman921 發表於 2019-8-13 12:35

應該是金草莓女主角, 竟然谷極都無淚水出.

On lun 9
攞住商台banner去港台抗議做乜9
kaman921 發表於 2019-8-14 11:28

笑到騎騎聲

Happy birthday Shirley Kwan! 多謝你的生日post,撐香港人加油!大家不如支持真心肯為香港發聲的歌手!

政治紛爭,連家庭和諧也被破壞。一名18歲男生與51歲母親在家看電視時,因政見問題意見不合,男生竟出手拉扯 ...
你老闆 發表於 2019-8-15 17:39

請問香港發生咁多事可以討論, 點解唔聚焦警察如催淚彈放題, 包括誤中食肆, 煙霧影響民居包括老人家和年幼小孩....

好呀,誰玩轉港鐵將港鐵淪為遊擊戰的交通工具?搞到港鐵成陣催淚彈味? ...
你老闆 發表於 2019-8-15 18:52

除咗警察外, 請問還有誰可以放催淚彈?  還有誰可以做內鬼, 引誘示威人士去太古, 然後伏擊示威人士,製造白色恐佈?

MV 睇到喊
好掛住E- kids
kaman921 發表於 2019-8-17 13:10

多謝分享, 真的好感動

DLLM 兩隻癲狗虐待一個呀伯 心理係咪變態!!!
kaman921 發表於 2019-8-20 13:46

政府黑警幾無恥法都唔可以咁樣縱火搞到咁大火架?? 如此暴力行為恕我不能接受!! 亦會有藉口俾政府立緊急惡法 ...
酷愛903 發表於 2019-8-31 19:54

不如你睇下這條片

法新社影到臥底扮示威者放汽油彈

今早睇99台NEWS睇到,之前車廂有黑衣人同藍屍激烈爭執,係某藍衣藍屍揮錘在先引發雙方動武
我都唔知點樣形 ...
酷愛903 發表於 2019-9-1 10:19

另外剛看完TVB新聞, 警方承認昨晚銅鑼灣有兩位卧底警察給示威者發現並開了兩槍.

原來太子事件是事源是有一位藍絲伯用錘仔打人,其後有人報警,但警察到月台不是捉打人的阿伯,而是打車廂内是市民。另外立場記者有一段比TVB更加震撼的短片

法新社影到臥底扮示威者放汽油彈
hkwilliamsiu 發表於 2019-9-1 01:02

警察記者招待會竟然用改圖版,想洗底

2019.08.31 What happened in Prince Edward MTR Station ?

自衛用
香港人加油 發表於 2019-9-3 12:59

坐地鐡帶錘仔是自衛用, 你是否有病