返回列表 發帖

44歲小肥淚崩認出櫃 親揭不再恐懼:係時候行呢步

[蘋果新聞][率先爆]44歲歌手小肥(徐智勇)宣佈出櫃!入行13年的小肥絕少緋聞,早年因在微博關注多位大隻男,被網民質疑是基民身份,當時小肥激動否認:「我唔係基,但唔歧視同性戀。」今年5月,小肥更自爆到外地拍戲時,接到女演員電話表示想到其房間過夜,小肥笑指當時一口拒絕。惟近日小肥接受陳志雲YouTube頻道《Stephen.傾》訪問,終於承認同志身份。
訪問將於今晚(13日)播出,《蘋果》率先披露部份內容,志雲直問小肥:「有件事你跟我好似,記者成日問我係咪鍾意男人?有好多人咁問過你,你通常點樣耍開佢哋?」小肥支吾:「未準備好,其實一路都驚,心裏面有啲負擔...…我其實到28歲先確定某啲嘢,28年,我都一直否定緊自己某啲嘢,習慣咗,同埋一個恐懼,自己都驚咗,如果承認咗某啲嘢會點呢?」
小肥指直至2017年製作專輯《睡前服》,監製康家俊指專輯主題講坦白,令小肥一言驚醒:「我都好似頓悟到一啲嘢,你既然唱得呢啲歌,帶出一啲意思,你就要實行,佢哋都有問我,如果他朝一日,記者再問你會點呢?」小肥靜了幾秒,深思後說:「我想坦白,但係好難衝破,唔知點解。」
志雲問是否承認自己的性取向?小肥自然反應地點頭:「係呀!」食了誠實豆沙包的他,被自己嚇了一跳,嘩了一聲,手足無措:「我未...…點講呀,我未準備好去面對,未行第一步,第一步畀咗你。」小肥失笑:「你真係大師,回想起2017年,如果真係有人問到我,我點呢?我其他都耍走佢,唔知點解你一問我,我覺得好似係時候要行呢一步。」
片段中志雲還問小肥:「幾多歲開始有第一個男朋友」、「你覺唔覺得好困難可以認識一個伴侶,尤其你喺娛樂圈?」、「有冇拍拖?」只見小肥淚流滿面,而詳情就要睇節目播出。
感想:小肥承認出櫃後淚盈滿框,看到背後壓力很大,祝福他找到真我,生活幸福。

https://hk.appledaily.com/entert ... DRDUXJENQX6YO7ODMA/

一早知 新聞?
Thomas 發表於 2020-8-13 09:23

他講的時候難於啟齒,你指小肥演戲出色嗎

早幾年見佢FACEBOOK已經POST同幾個GAY 友去日本旅行  一早半出櫃
樂壇仲有邊個男歌手未出櫃  ?  
唔好話係 ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-13 10:43

林X謙

姜糖?

This is far from the main point...but...28? Really...

Anyways, no matter how well-known it is, I th ...
kin888 發表於 2020-8-13 15:23

44 year old

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2020-8-13 14:59

版主 加油!

樓上真係冇腦
hehehaha 發表於 2020-8-13 15:50

有腦就唔會發嗡風

咁千嬅咪好傻  嫁比個Bi   個老公仲要係咁食仔
          其實 我懷疑張繼聰都可能係Bi  成日同方 ...
洗衣王國130 發表於 2020-8-14 11:05

不要妄自菲薄, 結咗婚藝人又有小朋友就唔好搞...

大家唔好越講越離題

總之就知 陳鍵鋒 郭耀明 專食肥
洗衣王國130 發表於 2020-8-15 21:00

那麼陳鍵鋒有無食小肥

我都想 佢食過我 不過我實在太樣衰  邊會有人食我 ?
洗衣王國130 發表於 2020-8-16 08:12

又唔好太謙虛, post張相給大家評論一下

你想跣我 ? 咪搞 費事嚇親你哋
洗衣王國130 發表於 2020-8-16 12:00

咁你是否毒男?

係呀 係呀 我肥矮毒柒窮 集一身 點似你成家立室 咁成功
洗衣王國130 發表於 2020-8-16 12:47

唔好意思, 我無惡意, 見你咁無自信才好奇一問.

你寸夠我未姐 ?  與其寸人, 你不如望祖祖無比英皇雪藏啦 !
洗衣王國130 發表於 2020-8-18 04:59

你夠膽在CM唱歌已經不錯,你的言論通常較為激烈才會被寸姐,自由舒發言論是好的,但還是要有理性分析才能服眾。
小肥剖白出櫃的言論便是好好的借鏡,大家聽完後普遍是祝福...

小肥出櫃宣言:我天生鍾意男仔!我冇得揀!
送上門戶之見