返回列表 發帖
星期一晚造星玩催淚,女團個個哭到有點過火,特別是嘉茵,希望不要每一次battle後都咁傷感。

笑到
重要叫條臭貨清唱係咪玩佢

陳嘉茵呢啲貨仔真係無觀眾緣
畀人狂喺IG叫洗佢dancer
佢都係返屋 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-11-24 08:09

過咗兩日依然給網民鬧爆,今次嘉茵因參賽者說dancer哭而得到負評,真是始料不及。

自選兩隊都好強
JasOh103 發表於 2020-12-4 23:25

雖然兩隊都好強,但給十年後的我真的好有心思,笑中帶淚而且帶動觀眾情緒,真的好好睇。另一場個別好看,始終六位一齊表演歌舞,其中一位有閃失都影響結果。

根本一早就預備foul A team ,因為A team 有幾位年紀較大,講真兩場A team 都是優勝好多,真的睇到好嬲。

支持dear jane最歌! Tim做得好好

梁文禮一見到隻鴨除衫就瘋狂投藍
JasOh103 發表於 2020-12-7 23:28

廢禮一點貢獻都無,最垃圾的評判

連sing sing都foul,留Judas同容海恩,發生咩事?
Wing1211 發表於 2020-12-7 23:35

Judas ok 喎, 今天仲專登上youtube 看她表演, 發覺她唱歌好聽過在viuTV好多.

但我真心覺得最尾個團體表演係B組比較好睇,但如果唔係夾硬整走buber就唔會有最尾呢個終極戰,buber果team唔 ...
SugarFree 發表於 2020-12-8 16:23

A team 全部用心演出, 而且排舞排得好好和有意思, 但B team 得前面幾個落力跳唱, 後面幾個都是hea跳唱, 完全唔專業.

花姐一定開心
收視繼續節節上升

睇吓B組點收科
依加成個B組嘅人都無一倖免 ...
michael344 發表於 2020-12-8 16:10

睇完facebook Viutv專頁上留言, 今次收視想節節上升有點難度, 好多人都說造馬問題唔會再看全民造星III

明白 我自己on9左
想a組輸一局 foul走judas
小伙子. 發表於 2020-12-9 23:42

Juduas 是外型較冷漠, 容易給導師覺得不夠投入而已, 然而全民造星幾個項目都做得不差. 兩場團體賽都演出水準.

昨晚最難頂是黃導的評語,Alfred,朱薰,甚至phi lam 都評得好過她。

暫時睇咁多場全民造星3,黑魔法愛情研究所是最有娛樂性和唱得最投入的表演。

Zeno

希望固定B可以很堅強很堅強很堅強很堅強

Mischa個look真係好千嬅 ...
on07111 發表於 2020-12-15 10:47

千嬅唱歌劇,有無Mischa 咁勁

睇完整個A team 演出,發覺同開始時有好大的改變, 林二汶教導能力真的好強,就連唱歌Judas,Cloud, Manson和Mischa唱功原本都不俗情況, 竟然可以看到他/她們另一面能力. 相反地, B team 就改變就無咁明顯, 雖然個別都有進步, 但無睇到他們另一面能力可以出到來.

明明Manson pre round唱得幾好㗎 係咪佢自己諗太多 好想show off搞到咁
小伙子. 發表於 2020-12-15 23:37

Manson 跌watt 有點意外,究竟是揀錯歌,還是另有原因?

我排:
1: Mischa
2: Kimman
3: 方方
4: Zeno
5: NY
6: Alina
7: 右雨
8: Manson
HOTMAN 發表於 2020-12-15 23:43

我反而排1 Kimman 2 Mischa 主要是Mischa 是唱自己的強項,Kimman 就完全突破自己,呈現另一個Kimman。

好鐘意Judas 表演,不再在comfort zone下唱歌,今次多好多層次,雖然她做得不夠好,但輸在Ben 手上真的是雖敗猶榮。香港人爭氣!加油!
另外兩場可能是男仔跳唱rap,反而無乜驚喜,表演好睇但不算突出。今日主角全放在Ben 身上,真的好精彩和令人讚嘆。

John入唔到好可惜,佢應該取代NY入十強,因為NY個樣有D恐怖...

Viutv咁好cut走Jason話Judas唱得唔夠好果 ...
Garfield 發表於 2020-12-16 23:38

又唔覺Judas 串Ben,最多是有點酸溜溜,竟然遇著一個無得輸的對手。仲有Ben 演出真的太吸引,跳舞是超哂班,加上非常少人能做到的技巧,真的無得輸。

剛上網看Ben以前的街舞表演, 原來仲有絶技未出, 真的好期待決賽的演出

琴晚佢好似話入十強可能會唱歌?
其實我唔介意佢再跳佢擅長既,但都希望有驚喜 ...
Garfield 發表於 2020-12-17 12:23

一年前Ben 參加街舞已經好勁, 由於祗睇咗頭兩場, 未睇他有無勝出.另外唱歌由二汶培訓, 應該都期待他的演出.

cut咗嘅
lmml4 發表於 2020-12-17 15:08

這段講阿Ben , 而且是讚賞他.

前晚(15/12)的片尾預告中,評判黃詠詩的一句「最憎人炫耀佢嘅技巧」以及陳柏宇的「你唱得未夠好」通通在第33集消失,網民熱烈討論評判到底講緊邊個,更聯想成是對Judas(羅凱鈴)唱歌演出的評價。黃詠詩回覆《香港01》時指「最憎人炫耀佢嘅技巧」是稱讚表演演戲兼折骨舞的Ben:「其實我係讚緊阿Ben,最憎人炫耀技巧,但佢冇,好純粹咁將折骨舞嘅震撼演譯出來,仲在當中求變,Very Powerful。Judas嗰晚表演咁好,唔會鬧佢啦。[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]   [color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]

佢一出就覺得佢有啲坤feel
kaman921 發表於 2020-12-18 01:29

佢唔夠坤gor 咁搞笑,仲記得多謝周秀娜

CY終於有得發揮, 突然間多左好多龍蝦
YT有人話佢決賽會跳唱床邊故事, 應該都幾啱佢

p.s. 坤邊會handle到王 ...
losyes 發表於 2020-12-18 04:58

坤gor 在tvb節目 music Cafe 的Mini concert閔峰喪坤唱過王妃 ,仲要連場勁歌熱舞

看完二十強最喜歡阿Ben, 翻看舊作發覺他仲有新招在手,期待決賽他能夠帶來更多新的衝擊。
三強睇好Cloud, Ben 和Mischa,熱門葦璇變咗黑馬。

二十強
Ben
Cloud
Mischa
葦璇

卡文
Kimman
Ansonbean
Alina
CY

方方
John
= = = = = = = = =
Zeno
Judas
KLau
NY
Manson
子涓
楊甯
Timo
右雨

Mischa 二人份英文版好正,好聽過中文版

唱反而喜歡Mischa 和Kimman ,葦璇好重覆過往表演,唱歌跳唱真的有點厭倦。

姜濤第一句已經完勝phoebus

原先投Cloud 而家轉左投Ben
阿橋 發表於 2020-12-26 21:51

我都改咗阿Ben

投唔到票!!
rickychan0809 發表於 2020-12-26 21:54

點解

Klau 唱廣東歌

cloud好唔穩
nbhddddd 發表於 2020-12-26 22:05

但感情真的好到位

AB 發力三甲有望

希望琪粉可以投雲姨 雲姨告急
小伙子. 發表於 2020-12-26 22:11

睇埋阿Ben,如果麻麻就改投cloud

仲未出驗證碼。。。
chachacharlie 發表於 2020-12-26 22:09

驗證碼會唔會去咗Junk mail

Kimman個裝好似黃子華

Kimman 揀錯歌

Mischa似表演嘉賓

王苑之評論好好多

CY 唱得好一般

NY十強中最差

阿Ben 又唔差,好難轉cloud

毛姐同藍假假有得Fight
表妹保莉 發表於 2020-12-26 22:46

毛姐評論最廢

葦璇唔好再跳唱呀

終於可以專心聽葦璇唱歌

做得好同埋有吸引力真係兩樣唔同野黎
葦璇既表演我每次都覺得production做得幾好
但就係唔太吸引  ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-26 22:53

跳唔出comfort zone ,好彩最後無再跳唱

點解無Error

最後無轉到,希望阿Ben 入到三甲

Mirror好廢喎
Lewis 發表於 2020-12-26 23:01

得Lockman 裝扮和表演最好

恭喜阿Ben

估唔到黃劍文係評判個分低到排尾二
表妹保莉 發表於 2020-12-26 23:18

Kimman 揀錯 It’s magic,Ben 未出賽時,頭段我揀咗Kimman冠