返回列表 發帖
親其實係好聽

Single隻歌真係sad到極點
John 發表於 2017-12-24 00:50

之後再接我等我在...嗚啊,要射了

唔知有冇解讀錯左,千嬅唱三二一之前up左啲野,話希望用新歌黎抵返之前啲成日唱嘅歌
我諗千嬅都想唱下唔同嘅歌,唔係下下都野孩子,少女果啲

其實佢無再唱楊千嬅同斗零踭都係要還神
mychart- 發表於 2017-12-24 01:06

It’s true
有姣音斗零踭恐懼症

可人兒其實可以再唱

深息起minor classic 咁hit,應該放上紅館比多啲街客聽下啦

我以為快歌會有呢隻 用黎代替處處吻
原來兩隻都冇

一千零一個 就......算吧啦 ...
jason567 發表於 2017-12-24 01:32

個show未完,期待一下啦⋯⋯

今次 數你 個編曲 加埋D visual effect真係幾正
Jacz 發表於 2017-12-24 01:43

+1
呢幕唔造作,配合得幾好

我d片要你地等一等, 部iphone x我走去較哂錄4k, d gb數好大
但質素都係比相機差{:1_165: ...
aRh3i 發表於 2017-12-24 01:48

有冇成隻數你呀?我錄左少少咋,而YouTube冇影埋成個景

9up jei, 勿認真

又要聽下首甘願為您洗滌下心靈
mychart- 發表於 2017-12-24 01:50

我諗一世都唔會唱現場,另外重有偷生

瑞瑞:咩黎ga? 食得ga?
mychart- 發表於 2017-12-24 01:53

巧衰ga

無, 我坐前面都影唔到成個景
睇下27號係咩位再決定錄唔錄
aRh3i 發表於 2017-12-24 01:58

坐前面都夠羨慕喇

缺陷美,非賣品都勁正囉

但今次竟然出奇地少冬天的故事同music box兩隻碟既歌
開頭仲以為會有好多添,呢 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 01:56

可能後日就唱隻聖誕禮物

我就係比保安哥哥照住令我錄得半分鐘數你

Lets begin在前
真係好難超越到
hehe 發表於 2017-12-24 02:08

Lets begin啲衫已經win左一大截
今次嘅衫同minor classic 果啲高官龍蝦裝有得比,mean左sorry

好想佢唱向左走向右走,同一千零一個,佢今日又話試下入紙MINOR CLASSIC PART2, 希望唔係講下 ...
oreo 發表於 2017-12-24 02:19

可能空頭支票,不期不待不受傷害

其實佢而家呢個rundown 完全兩頭唔到岸
街客唔識d歌
fans對果d歌又唔係太鐘意而且已經聽過晒
勁怪 ...
jason567 發表於 2017-12-24 02:22

我諗係歌單偏少原因?

CM粉知道嬅嬅開得一次得一次,投太多期望嬅喇
唔計安哥部份,我又未覺得係失望果隻,只嫌時間過得太快

其實29首都唔算太短,又無嘉賓,平時都係30-32咁上下
係咪隻隻都係完整成首?

係常規rundown太短,但都 ...
mychart- 發表於 2017-12-24 02:42

係完整
但真係突然間同大家講最後一隻歌,感覺好似岩岩開始冇幾耐
唔知呢,其實要鋪排都算有鋪排,要水準都算有水準,要感情就一定有感情
不過化學作用唔係好爆

其實繼續努力,放煙花,的士司機,電光幻影,all about love,缺陷美呢啲都side架喇,作為fans見到呢啲( ...
myungwon 發表於 2017-12-24 02:51

現場報導千嬅唱緊咩歌果時
大家都覺得好正,但夾到最後,又出現另一種聲音覺得唔正
呢個問題的確值得討討論

最好真係aal 果次
搵左一個人幫佢執個rundown

最後執左 稀客/陌路/新世紀福音戰士 /風采依然/吵我
...
jason567 發表於 2017-12-24 02:43

我覺得真正回應買飛嘅觀眾/粉絲係得安哥之後果幾隻歌
因為千嬅都講今次主題想唱或者要表達嘅歌係佢自己好內心嘅嘢,佢似係想大家融入佢嘅想法,多過就咁想唱大家點嘅歌

PS.啲說話好似好護航,但我都係比較鐘意minor classic lets begin果啲歌同氣氛

好明顯喇,特別有幾個本身好少出現係呢個post既人,其實可以ignore佢地
Jacz 發表於 2017-12-24 10:49

我係人瑞有show先會上黎嫁咋

我有2張25號...唔知有冇人陪我睇
porfavor 發表於 2017-12-24 11:03

咩價位呀?

我睇片原來佢跳d舞都老老地
kanxd 發表於 2017-12-24 11:16

今次除左手部運動,其實都加左小小高難度(對人瑞黎講)動作嫁

upload完全, 自己上去睇啦:)

ps. 位置唔係正中, 錄得唔完整, 唔好介意, 止住渴先

btw, 睇完話我 ...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:20

聽多次親

我有2張25號...唔知有冇人陪我睇
porfavor 發表於 2017-12-24 11:03

hihi

LB快歌個兩件唔醜樣既,係太相似啫
今次opening個件好醜樣,但wonder woman個件我覺得幾好 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 11:30

WW套衫係唯一襯佢個頭
佢個頭真係好難襯其他衫,更何況啲衫本身都....

WM個件好型呀

同意今次太多深色衫,同埋另外個三件感覺都好相似,希望黎緊會每晚都換件靚衫喇 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 13:37

飾物都要轉一轉,覺得今次套黑衫配大心心頸鍊,同上次黑衫配拐杖感覺差好遠

隻親,我諗街客都唔會抗拒聽,千嬅唱完後獲得唔少掌聲嫁

BTW~我而家多左2張尾場出黎~
有人想要就PM啦~~
kenny1102 發表於 2017-12-24 18:41

唔係香港呀!嗚嗚嗚好唔開心

有兩個non fans 話金毛嬅做型 好型
wchild 發表於 2017-12-24 19:43

今日睇丁生面書,有張相真係好型格

好想再睇呀

唱得好好!!
happychicken 發表於 2017-12-24 20:33

早過琴晚開始喎

雖然好衰,有冇朋友可以拍數你....

今日冇乜CM人去?定太留心

如果冇記錯既,呢件應該係新衫?
Jacz 發表於 2017-12-24 21:14

有頭飾都ok woo
件衫好似踏實左

村姑

睇黎encore前既rundown唔會點變

可能encore後唱多一兩隻方丈既作品
Eg : 友誼萬歲 勇 ...
jason567 發表於 2017-12-24 21:22

唔好咁啦
佢琴晚個頭亂到打風咁,有頭箍應該會好睇左

成個show到底要倒數幾多次?
Lewis 發表於 2017-12-24 21:45

兩次 lol

如果有我等我在就勁葡萄,好愛呢隻歌

咁快又到安哥喇,想知會唱乜

件衫點樣嫁

用稀客頂少女?假如?

Jacz 發表於 2017-12-24 23:08

謝謝喔

今晚encore正到嘔
Lewis 發表於 2017-12-24 23:16

所以安歌係街客廳係冇錯,一定包hit (缺陷美另外)

Cm非嬅迷黎講真係唔太好睇
得encore堆方丈歌最有feel,最好氣氛
Lewis 發表於 2017-12-24 23:50

新合作單位唔係好平衡得到

我記得WONDER MIRIAM 好似有開過MOOV 既CONCERT
個陣勁鐘意一葉舟
但CD VER 個編曲我又變得唔鐘意

反而 ...
放空 發表於 2017-12-24 23:52

明日再會喊到要重唱

上次啲衫真係好賞心悅目
今次有啲真係唔敢望多兩眼,好尷尬

今晚睇覺得佢唱功好大進步,識用氣嚟唱,而且氣場好強大。
hit歌氣氛好好,大家跟住唱,但都係29首收工,以 ...
satsatsat 發表於 2017-12-25 02:53

所以繼續努力真係好適合人瑞果種心態

終於得閒住底打幾句好滿意同滿足個SHOW
竟然唱咁多SIDE TRACK, 是咪顛嫁!!
一個跨年既紅館SHOW, 佢 ...
Kyle_ 發表於 2017-12-25 03:05

LB商業味濃好多,如果,如果LB係做跨年,又有咁多大粒嘉賓,街客一定好滿意
而呢一次嘅制作,對比其他歌手嘅紅館跨年show,的確大膽得濟,經濟很濟,偏門左啲,noise少左啲
人瑞未必會介意,但其他持份者唔知點諗

你同我睇法一樣,的士司機個part可以全cut
完全係反高潮,唱side都算,但啲visual effect又完全唔夾 ...
Lewis 發表於 2017-12-25 03:16

我坐側邊,係完成被遮住睇唔到任何野