返回列表 發帖
人瑞宜家啲咬字好核突,唔睇歌詞唔知佢唱密
“得起”和“撇脫那運氣”啲音好怪好出戲
雖然係錄音室版,但聽落會擔心人瑞隨時斷氣
和Citypop、Everyday一模一樣的班底,點解可以差咁遠
歌詞題材和內容會唸起“明日再會”和“我在橋上看風景”,但前兩者好聽好多

一向都知人瑞夫婦和AGA比較熟,時不時IG會互Like
而且人瑞講過佢地一家三口都鐘意聽3am
不過“天橋”冇任何迴響,冇唸過咁快又合作
呢首比“天橋”正常少少,“天橋”似啲TVB都唔想要嘅片尾曲

唔知係咪好似容小姐咁視像錄音呢
leroyjaime 發表於 2022-5-24 14:52

好似得 東京人瑞 係視線錄音的?

同呢首比即是華納可望爭取到5台雙週冠?
kenneth 發表於 2022-5-24 15:02

apple music 版權寫:Right Track Culture Company Limited
言外之意 出品人:丁子高

呢句似針對王菲 莫文蔚同gem多喎

香港係千嬅發源地 而千嬅有首歌叫飲酒思源
佢今日ig live ...
kenneth 發表於 2022-5-25 01:28

對呢首1.0冇入過CD和上架Apple music好遺憾
我覺得是最後一首舊唱腔嘅歌,之後啲唱腔好難聽
當年人瑞講大話,話1.0和2.0都會收錄入CD,結果1.0不翼而飛
有冇人有1.0的高質版本?

查下發現原來人瑞已經夠歌出大碟啦:

1.上善如酒
2.你會愛的人
3.愛過你的人
4.現在就是最後的意願
5.穿越
6.心心念念
7.聲聲念
8.餘燼
9.無雙
10.嫁給人瑞

COVER: 上善如酒宣傳照/mv截圖

10首首次收錄作品,全新真大碟

期望華納留意民意,盡快幫人瑞強勢推出大碟

唔爭在加埋 平行 (丁子高合唱) & 背後女人 (周柏豪合唱)
不過 無雙 嫁給人瑞 背後女人 要向 TVB Mu ...
boy4dudes 發表於 2022-5-28 15:17

差啲唔記得有“平行”呢首歌,冇聽過第二次
背後人瑞 人瑞首次收錄
宜家TMU換咗高層,版權可能比以前易處理

Warner music HK instagram did not promote this song on at all nor did it announced miriam joining th ...
leongl 發表於 2022-5-28 15:37

可能華納香港將人瑞歸入子公司:金牌大風

平行喺邊度有得聽?我真係未聽過連搵嘅興趣都冇
Serendipity 發表於 2022-5-28 15:41

丁字高嘅big hit

可以再特別收錄無條件 同埋 清明
kenneth 發表於 2022-5-28 15:46

咁樣嘅話要2CD了

Disc 2:

all Miriam's autotune live