返回列表 發帖
鄧穎芝(Vangie)被喻為「樂壇小強」,加入娛樂圈逾十年,最近終於被無綫無情的法規打沉了。據一名幕後人員透露,Vangie最近幫ViuTV拍《G-1格鬥會》有出色表現,被無綫監製王偉仁看中,邀請拍攝由馬國明、蔡思貝等主演的《心理追兇Mind Hunter》,劇集前日試造型,但未見Vangie現身,原來她已被無綫飛起。據聞Vangie原本飾演一名跳舞出眾的女仔,並會做何遠東的妹妹,甚至已跟導演傾好劇本,但臨門一腳被抽起。有指無綫高層下達命令,要封殺曾為ViuTV拍節目的藝人,而Vangie曾為ViuTV打MMA比賽,形象太過ViuTV,所以要易角。

光環會掉下來
nicholashin 發表於 2016-6-6 01:38

大方針要統一做隻棋

陣間 6 點 J2 有美丁
kwanie 發表於 2016-6-12 17:02

尋日睇仲以為有得聽愛的履歷
點知都係唱天平先生

不如J.Arie 自己搞個人演講會算
matthew1990 發表於 2016-6-17 12:48

講嚟講去三幅被

健吾是唔是全商台最中意播吳一姐歌曲嘅主持?

鄭俊弘紅啲囉homo
又紅色大碟又紅色演唱會
harryharry 發表於 2016-6-27 09:40

How about cm new one brother:kwan gor?

岩既 希望唔好爛尾
HOTMAN 發表於 2016-6-27 22:45

江爺第一集第一場就要講呢啲

以為發生咩事tim
尋晚連vani都要聽返archive
其實播beyond舊歌都幾好 反正近期派台嘅咁多悶棍歌

乜美祖咁把炮
拉闊903重播完又到881重播

我的志願mv果位後生女
第一眼望過去以為係丁丁

matthew1990 發表於 2016-7-11 10:17

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原來係女神甜姐兒
幾驚你講某平凡中學生Youtuber 丁丁
matthew1990 發表於 2016-7-11 19:09

唔係所有網絡紅人都可以達到坤哥嘅級數
區區一個中學學生點可以同美丁相比

吖邊個邊個下星期放假
下星期903晚19-21有朱薫姨

五月天又有新歌喇 後來的我們
太后今次首唔首播
Wonders 發表於 2016-7-20 12:51

咁會唔會上榜一週就玩很完先

尋日行影碟鋪見到有人問"選老笠"是咪出咗DVD

今朝有誰共鳴條友啲朗誦技巧犀利到

前三行ok 我得一個人唔知係乜水
後幾行果啲真係好多who are you ah

Jay Fung個位低到一個點
nicholashin 發表於 2016-7-29 22:44

咁由於歌影視巨星坤哥唔係第一位
所以一定唔係以紅唔紅嚟計啦

但其實後幾行整體都幾霉
matthew1990 發表於 2016-7-29 22:52

咁撇除有啲理論上應該要有但最後冇嘅人 前幾行都有唔少人喺呢個mv做咗人肉佈景版 例如
1 拍劇拍到明明用自己角色做劇名 結果爭視帝嘅變咗同劇另一個人果位
2 三張幾嘢仲叫bb 超過一年冇正式劇集出街果位
3 與上邊相反 今年已有三劇在手攞硬飛女果位
4 男朋友年紀大佢自己超多果位
5 唔知點解就做咗書劍恩仇錄女主角果位

有無人同我一樣一個都估唔到
nicholashin 發表於 2016-7-29 23:39

你並不孤單
bagfgfcde 發表於 2016-7-29 23:41

其中三個人攞過tvb同一個奬

3 ALI
4 陳凱琳
其他估唔到
stephybest 發表於 2016-7-30 00:47

3係事業債很多

大致分佈:
第一排:年長主力
第二至三排:年青主力
第四至六排:中堅、綠葉
之後: 應該考慮下轉行 ...
harryharry 發表於 2016-7-30 00:53

但咁講的話第一行有個九十後 何解
要了解清楚件事先

1 係陳展pang?
5 唔知
matthew1990 發表於 2016-7-30 02:37

展鵬舊年角逐視帝套劇叫?
最後一個攞過飛女獎嘅

等我解答啦
1 洪生
2 余詠珊
3 J Arie
4 鄭陳港姐
5 香香(?) (有做書劍?)
JasOh103 發表於 2016-7-30 10:15

咁書劍女主角唔係乜乜公主咩

邊有扮野啫
我成日都係咁傻L左嘎啦 (心入面諗緊A 但講左B)
都已經係講緊同一套劇囉  ...
matthew1990 發表於 2016-7-30 14:18

你咁講令我諗起前幾個星期有一次mark airplay將困獸都市寫成夢花鏡影

播潮流教主嗰排啲人已經講要捧佢拎飛躍
matthew1990 發表於 2016-7-30 17:12

今年飛女乜唔係巳成jarie囊中物咩

美音個短髮新碌 第一眼望埋去以為係佢老友Theresa

某位大導演部新戲好似又俾人鏟到飛起啵
成功keep到今年年頭果部驚世賀歲片嘅水準

成日唔開名係唔會有人同你討論架喎
kwanie 發表於 2016-8-2 21:04

咁由佢啦
影后丁太今鋪埋錯堆

其實我堅係覺得小儀值得一個令仔老公
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-3 15:48

依稀記得幾年前有套劇佢係同黃長興一對

吖叔殖民地大結局咗
下週播乜嘢

情非得已(live)(容海恩) /

樂壇終於有第2位姓容嘅女歌手 期待日後佢嘅演出

依家先知
原來聽晚係播律政強人
呢個一定要睇

開心
正式棄左巨輪
JasOh103 發表於 2016-9-22 00:07

巨輪同為食神探 純屬意外一樣
我睇到其中一名主演嘅名就直接skip

乜珊姐原來咁中意周柏豪吖

好勁呀請到Kay媽
要瘋狂聽鍾無艷

B面琪&B餐琪都到場
JasOh103 發表於 2016-10-3 10:25

同主人家一齊拍過學警雄心果位阿琪呢

有條友講我知佢第一次睇到乜青呢個歌名就睇錯咗
以為後面個係"春"字

原來達哥戴咗假牙之後更似美丁

呢個竟然係女主角既名單
睇到真係笑出來
亮點係謝大媽連提名都無 希望tvb/Astro快d ...
JasOh103 發表於 2016-10-14 13:19

美欣應該三套劇一齊入圍

期待今年TVB五強係點
可能無人到五強佔兩席
又或者直接宣佈
JasOh103 發表於 2016-10-14 14:28

咁估邊幾個入去陪跑難度絕對更高

阿田&脆魚入硬
12000台慶劇都應該有
仲有一席如果比煒哥就好睇 究竟係咪睇緊tvb頒獎禮 ...
JasOh103 發表於 2016-10-14 14:38

如果候選名單得十個的話美yum實冇份
不過喺一班癡心die hard fans支持下都可以挑戰果個我最喜愛女主角

媽呢媽呢空本週強勢回歸

2016星加坡星和無線電視大獎
我最喜愛劇集 《城寨英雄》
我最喜愛男主角 陳展鵬《城寨英雄》 黎耀祥《公公出宮》 (雙冠軍)
我最喜愛女主角 胡定欣《城寨英雄》
我最喜愛男配角 曹永廉《公公出宮》
我最喜愛女配角 林夏薇《公公出宮》
我最喜愛螢幕情侶 陳展鵬/胡定欣《城寨英雄》 袁偉豪/王君馨《城寨英雄》 (雙冠軍)
我最喜愛電視劇歌曲 從未知道你最好-陳展鵬/胡定欣《城寨英雄》
我最喜愛綜藝節目《吾淑吾食星加坡篇》
我最喜愛綜藝節目主持 鄭裕玲/農夫《DO姐有問題》
我最喜愛資訊節目《在那遙遠的地方 古巴》
飛躍進步男藝人 揚明
飛躍進步女藝人 李佳芯
最佳男新人 何廣沛
最佳女新人 劉佩玥
完美曲線大獎 林夏薇
性感魅力大獎 朱千雪
我最喜愛男角色 王浩信《EU超時任務》 袁偉豪《城寨英雄》 歐陽震華《一屋老友記》 蕭正楠《巨輪2》 馬國明《梟雄》 陳豪《潮流教主》
我最喜愛女角色 黃智雯《律政強人》 李施嬅《純熟意外》 朱千雪《EU超時任務》 田蕊妮《巨輪2》 王君馨《城寨英雄》 陳煒《梟雄》

展鵬哥勢頭一時無兩

幕後玩家雖然有脆魚auntie喺度
但睇落都唔差咁

馮淬帆在專訪中提及阿姐是其初戀情人,阿姐最初反問緊哥是誰?

而我不知道?

一早睇新聞就睇到使徒行者2會有美雅

竟然有人點唱操猛 真係in得嚟又有very goodest taste

洗唔洗早到咁
kwanie 發表於 2016-11-2 07:21

還要生活 別再三失眠

今年想Tim少攞男喜
JasOh103 發表於 2016-11-4 16:55

想得太多

唔係佢who
b01091018 發表於 2016-11-5 18:52

讓眼睛關起

做得幾正 金句又多
成套劇唯一亮點...
千祈唔好比某人雙料
JasOh103 發表於 2016-11-4 20:45

先唔講劇情離地萬丈
選角果個真係犀飛利
揀劉佩玥做第三者都算突破 脆魚auntie算做自己吖
宋熙年做犯眾憎同事 龔嘉欣做賢妻良母 糖妹做中女
搞到變成笑片咁

有人點唱美丁啲歌

周六、日成收視重災區,台慶劇《來自喵喵星的妳》周六播映收視曾低見16點,但低處未算低,上周六播映重本製作的《愛情來的時候2—台灣》,黃翠如、周柏豪與黃浩然配搭算新鮮,平均收視點只有15.6。周日(11月6日)播映的《喵喵星》平均收視點17.1,跌2.9;《街坊廚神舌戰東京》平均收視點12.9,跌2.6。

明年2月初朱咪咪將於紅館舉行一連兩場《朱咪咪利利是是演唱會2017》,她昨日出席個唱記者會時表示,今次是最後一次舉行個人演唱會

唔睇唔得

星期六日兩日睇咗七部戲
我對電影業界都ok大貢獻