返回列表 發帖
呢個post好勁, 一日就推到3頁

有無人驚買唔到飛
帥小寶` 發表於 2019-7-25 13:39

我諗最多都係5場, 佢同楊千嬅一樣都係叫好唔叫座, 好有觀眾緣但係賣唔到飛

公售先見真章, 之前903個show都好易買

原本好似話2020 1月開會唔會part 2 係依度開?
joey2009 發表於 2019-7-28 14:51

開咁密, 賣唔賣到飛

今年好多天后開show

反應如何?聽日駛唔駛坐定定買飛?

production唔太擔心, 係驚選曲同唱功問題

myrichardac 發表於 2019-8-7 20:56

呢張有d恐怖

入唔到, 試多陣唔得就放棄

差都算
但佢無出過聲 大把人對佢好失望
Lewis 發表於 2019-8-8 21:39

而家佢的形象應該係懶理政治的人妻

諗起成個賣飛過程都幾好笑 未開始優先訂飛之前煲新聞話炒黃牛
KKTIX就放勁少飛扮秒殺加場 公售就搞城網分流 ...
fifty1205 發表於 2019-8-8 23:52

佢算唔算叫好唔叫座的歌手? 各大forum成日熱烈談論, 但去到賣飛就反應冷淡

相反祖祖成日俾人話咩雞容, 開show就個個扑去睇

好想快d睇, 有預感成個rundown會好奇怪同玩好多visual野

演唱會logo (靚過拾回

又一款poster
myrichardac 發表於 2019-8-22 17:28

個logo咁似手指模, 係咪要打手指模入場

支持演唱會第一創舉,原來kay係幫777搜集證據
你老闆 發表於 2019-8-23 11:53

到時逐個逐個觀眾俾kay瘋狂搜身拘捕

賣曬末

flop到
懶高貴
懶神秘
完全唔係個會事
hehehaha 發表於 2019-8-25 18:14

而家算早, 近排又個個都講祖祖, 九月底十月頭應該會出歌mv宣傳掛

#警察還眼 活動之一?
hehehaha 發表於 2019-8-30 14:54

其中一part可能係致敬, 唱雞蛋與羔羊/家明/山林道/臨崖勒馬/吶喊

特別嘉賓:林鄭
合唱人妻的偽術
mosesming 發表於 2019-9-1 21:25

浸著浴缸出場

有歌/mv/宣傳出末?

之前祖祖已經為大家set左個好高的standard, 晚晚又唱又跳起碼到11點幾, 搞到10點半完好似好早咁

反應熱烈,預購完結

「kay… isn’t me. Live 2019 演唱會期間現場發售」

價格:$1580
付款:現金
地點: ...
787491313 發表於 2019-9-26 15:57

下?隻公仔成千蚊?

應該要唱吶喊

電台訪問話個show純講自己感受

黎緊可唔可以順利舉行?

賣曬末?

你驚個局勢太混亂開唔成好過啦
kayzzz 發表於 2019-10-5 21:05

應該好多黃絲fans撐場, 一齊保護Kay

嘩, 講到咩都無, 剩係聽唱功only

[kay... isn't me. our scented story tonight]

據說,氣味在腦內的記憶是最深刻的。

你可能也試過因為一 ...
mosesming 發表於 2019-10-8 17:27

係咪有kay的體味?

個show講內心世界好似會幾heavy, 我驚觀眾會喊住離場

睇黎jojo同埋Sammi真系好好彩
乐坛风云 發表於 2019-10-8 22:07

可能之後11月軒仔開show個陣, 你會話kay好好彩

睇完, 唱功係比想像中好, 不過去到高音假音就唔夠力

編曲的確花左好多心思, 係選曲方面差, 太多juno同新歌, fans想聽的好多都無唱, 可能係唔想俾錢買版權, 其實好多歌手好似千嬅sammi成日轉會, 揀歌都係有局限, 所以黎緊個rundown都應該唔會轉

舞台製作的確唔錯, 但係擺係紅館就感覺空洞單調, 正如容祖兒個my secret live個台只係啱演藝學院呢d細場做. 而家全部白衫木板台在紅館, 搞到好似無錢做咁, 完全唔match

睇到lihkg好多劣評, 睇黎飛價會再趺

另外間場位有d都幾悶, 係玩殺人個段片幾正, 其他都係無野睇, 可能佢自己有好多message想講, 但係我諗無咩觀眾會理解到, 變左自己自high only

都估到Juno 監製一定好偏
希望琴晚只係rehearsal,今晚即執rundown啦大佬
Lewis 發表於 2019-10-10 00:56

佢成個"故事"連住, 好難執,我諗好多歌都無買版權所以唔會唱

btw其實佢個故事有無人明講咩?

佢咁既Setting
如果將樂隊放係同一水平既左右兩邊會好好多
matthew1990 發表於 2019-10-10 01:00

如果放同一水平, 後面backdrop會好空無野, 掛塊大黑布?

我覺得個band幾grand, 音樂編曲係有水準, 係選曲差

唱功係唔錯,不過成個show似上次拉闊,太自high mode

無encore真係無問題
無dancers真係無問題
無同觀眾講過一句野真係無問題

最痴線係唱咁多Juno 完全係騎劫mo ...
JasOh103 發表於 2019-10-10 08:24

呢類模式真係好睇唱功, 一唱錯或走音就好易出事, 我諗林憶蓮呢d級數先可以carry到

juno fans可能好開心, 好多歌juno都末唱過live

Kay ig回應左網友質疑

如果做一個show係得自己enjoy,觀眾唔領情既,不如閂埋門自己唱啦好嗎
由鍾無艷開始做佢fans,入場前已經有 ...
Telson 發表於 2019-10-10 09:37

今次太自high mode, 同好多觀眾connect唔到

類似咁樣
BACKDROP係一個熒幕
matthew1990 發表於 2019-10-10 01:29

個mon最緊要係有野有visual睇

今次個show如果好似my secret live擺在演藝做會make sense d, 正如JY都唔會將my secret live個套照搬紅館

點解佢嘅回復同張敬軒咁似咧
TT进化论 發表於 2019-10-10 09:43

如果聽完意見唔改都係無咩用

最尾有堆稻草走出黎, 令我諗起my secret live個花海

古天樂間場講d野全場反應幾好

Juno medley入面的highlight應該係彳亍, 改編得幾grand

有無人錄左初開+賴床, 琴日成班security阻住曬

今晚有冇rundown
sosad5587 發表於 2019-10-10 20:59

應該同琴晚一樣

有無人已經脫粉
hehehaha 發表於 2019-10-10 20:10

我覺得係個show麻麻, 佢出的歌都算高質

負評推到上C1 真係多L謝Juno
快d約滿走人啦

全晚舞台處於昏暗狀態,Kay的造型是淡色系列為主,完全顛覆港 ...
fifty1205 發表於 2019-10-11 08:33

今次最致命都係選曲, 編曲其實唔差, 成個band都好出色

舞台製作係有心思, 不過真係太plain, 咁大個台搞到好似無野咁, message又出唔到

juno堆歌d編曲唔同曬 但個人認為比較難投入, 好dark
Lewis 發表於 2019-10-11 10:05

我覺得彳亍係改得幾出色

我係 Juno 歌迷
我見到有 Kay 的歌迷去 Juno IG 鬧佢,又叫佢改 rundown,又叫佢放過謝安琪,我真係好心痛 ...
SPD 發表於 2019-10-11 16:50

我覺得佢同juno出的歌其實算高質, 只不過搞show有唔少瑕疵

唔計選曲, 今次中間間場位好多其實都太長太悶, 成個flow斷曬

最明顯就係有part幾層樓閃燈閃成分幾鐘, message有出唔到, 搞到好似得佢自己明, 同觀眾connect唔到

舞台簡約係可以, 但而家個台咁大得咁少咁細props, 完全唔啱比例

仲有側邊觀眾睇得辛苦, 坐前排又字幕都無

今晚觀眾係咪有自發大合唱?