返回列表 發帖
我22
期待係乜嘉賓
可能會請祖兒王
bagfgfcde 發表於 2019-8-14 23:36

22號據傳係濕扒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實唔洗每日 UPDATE 輪椅位,唔係個個都咁厚面皮買,如果你想知而家票房點,你可以直接去放飛 GROUP 睇 ...
賴爽 發表於 2019-8-15 11:20

佢成日都發表關心心妍言論,疑似牛牛。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想睇多場20號但牛牛食水好深
kelvinyu188 發表於 2019-8-15 11:24

are you crazy?20號都想撲飛。
我覺得好多人都會放20號出嚟。

認真一問, 即晚去紅館門口買牛會唔會買到原價?
或者貴一二十都acceptable
~蛋撻~ 發表於 2019-8-15 11:45

JF見到1100買到11行980

今晚又有人話係盧廣仲
victor1991415 發表於 2019-8-15 11:44

究竟邊個係魚蛋粉嘅tag

可能驚紅館著火
會火燒一萬粉絲
John 發表於 2019-8-15 12:17

佢可能想試下點著最後的茱麗葉對火鳳凰

SUMMARY of PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR [15/08/2019 00:00]

.
.
.
10 空港 / Show Up / 好 ...
eggsteven 發表於 2019-8-15 12:32

原來有人同我做緊同樣嘅嘢。
不過好似錯好多,天窗8次,花千樹7次,搜神記6次,逃避你5次,仲有....

我計嘅同上面仁兄果位post嘅都幾大出入,計曬頭9+1場。

SUMMARY of PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR [15/08/2019 00:00]

.
.
.
空港 / Show Up / 好事多為 / 逃 / 美麗在望 / 隆重登場 / 再見我的初戀 / 天之驕女 / 走著睡 / 桃色冒險 / Lovin' U / 不容錯失 / 啜泣 / 心之科學 / 歌姬 / 未知 / 怯 / 16號愛人 / 阿門 / 愛一個上一課 / 痛愛 / 破相 / 最後的茱麗葉 / 華麗邂逅 / 心淡 / 一種永遠(bgm) / Gotta Get High(bgm) / 神魂顛倒(bgm)
這分鐘更愛你 / 爭氣 / 跑步機上 / Pretty Crazy / 派對機器 / 全身暑假 / 一面之緣 / 越唱越強 / 墻紙(8+1)
天窗(7+1)
花千樹 / 特別嘉賓
06 搜神記
逃避你 / 我的驕傲
04 世上只有
黃色大門 / 想得太遠 / 與蝶同眠
02 陪我長大 /
習慣失戀
01 無人知道雙子座 / 悲觀生物學 / 舊日回憶的山丘 / 麻煩你 / 損友 / 這麼近(那麼遠) / 真情流露 / 在我生命裡 / 一生愛你一個 / 假如讓我說下去 / 連續劇 / 她說 / 不為誰而作的歌 / 月半小夜曲 / 刻不容緩
/ 我的宣言 / 末日 / 愛如潮水 / 風箏與風 / 大紅大紫 / 死性不改 / 不許你注定一人

等黃牛消息見有牛話有古天樂謝霆鋒
721AXA 發表於 2019-8-15 13:09

咁即係1617

你地唔係...照我嘛?
John 發表於 2019-8-15 12:45

你想tag獨照?

謝霆鋒又OK,古天樂就不了
TT进化论 發表於 2019-8-15 13:15

話唔定同古天樂二人浴呢

我跟google doc計lol
eggsteven 發表於 2019-8-15 13:25

要問返睇Ivana果場嘅人先知有冇mark錯

FC:逃避你, 黃色大門, Medley B, 麻煩你
eggsteven 發表於 2019-8-15 14:12

咁麻煩你再同FC對下個medley

11/8 第七場(總第七場)

05.搜神記

14.Mega Hit Ballad Medley:未知 / 怯 / 花千樹 / 天窗 / 16號愛人 / 阿門 / 愛一個上一課 /

16.陪我長大
17.這分鐘更愛你
18.特別嘉賓

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HOYabZJu6k9BuGLspZ9B-9qCTLtovjRB41iiZ7mUEmQ/htmlview
eggsteven 發表於 2019-8-15 14:32

我知google有呀,但係點解有兩個mark version,JF post嘅又係另外一個,所以都係要睇第七場嘅人先知。

你呢個track 14版本錯。google上面11號嘅rundown都啱,紅館360唱咗麻煩你
數彩虹 發表於 2019-8-15 15:11

OK,THX

尾場580飛 800蚊牛牛都唔理我
屮SiU霖屮 發表於 2019-8-15 15:24

好似睇Eason破冰好睇過Leon。
不過尾場一定唱多好多首,叫到爛聲。

gh is who
kelvinyu188 發表於 2019-8-15 15:46

草蜢囉,乜23號係KKK,回水啊

**** 本內容被作者隱藏 ****
eggsteven 發表於 2019-8-15 15:41

好似18號都confirm咗係give love a break

如果今晚有今期流行同(一個男人)一個女人和浴室既話會即刻撲霏

咁聽晚係咪美仲,但佢邊首歌係成日唱衰人 ...
阻住 發表於 2019-8-15 16:09

D人講

15號魚蛋粉=隊長
16號唱衰男朋友=今期流行

都可能調轉

如果唱完整樂基兒都ok嘅
721AXA 發表於 2019-8-15 16:06

已經冇咗驚喜啦,先唱完無耐

古天樂
stephybest 發表於 2019-8-15 22:33

個list真係好準下

我睇三場,三場都係逃避你....好想遇到搜神記
ansen514 發表於 2019-8-15 22:38

我中搜神記仲中埋悲觀生物學,簡直就係jackpot

笑,2000年生力軍男歌手金獎坐係下面唔請
又係古天樂派膠,之前仲話永不開金口

張家輝唱功明明好過古天樂
阿mark 發表於 2019-8-16 07:32

可能古天樂要集郵

牛牛講嘅今晚嘉賓好似幾爆
TT进化论 發表於 2019-8-16 12:19

真係隊長?

所以唔係臨時拉夫 ?
lmml4 發表於 2019-8-16 13:30

張信哲話佢果晚好得閒,所以kenny押後一日

#生於亂世 有種責任 搞好氣氛

牛牛話今晚系,好似因為檔期衝突
TT进化论 發表於 2019-8-16 13:26

呢個都好過心穎BB,可能檔期問題,唔係應該擺尾場

慘情陰聲細氣版《再見我的初戀》…
stephybest 發表於 2019-8-16 13:49

都好過前面幾場無道具,繞場揮手笑版《再見我的初戀》

佢仲話呢首歌係青春…但唱到咁慘情,一啲青春活力既感覺都冇囉,都唔係嗰回事…變左係悼念我的初戀啦{:1_ ...
stephybest 發表於 2019-8-16 14:05

原諒佢喇,佢已經唱唔返以前D少女情懷喇,把聲都變柔曬

怨鬼仲差 誰來愛我 未出場
cbacbacba1 發表於 2019-8-16 14:58

幾時肯唱摩登+心病

今晚劉華confirmed~已經在紅館
TT进化论 發表於 2019-8-16 16:53

咁真係爭個郭富城

今晚好似有悲觀
hohoho 發表於 2019-8-16 20:20

咁賣大包

搜神又出場
艾石仔 發表於 2019-8-16 21:17

個蚊香花樽根本就係為搜神記度身訂做,點解成日換逃避你

唔通真係有悲觀?

係咪冇咗爭氣 google doc得悲觀
721AXA 發表於 2019-8-16 23:05

第四場好圓滿

纜車第一首歌諗住一日一首?
btw, 真係好似有求必應,想要betrue 真係有 ...
jack27 發表於 2019-8-17 08:21

集氣心病

其實可以搵人試下攞到咪之後唔唱預設歌唱另一首
jack27 發表於 2019-8-17 11:20

有人攞到咪唔唱,一直同祖兒講我愛你

尾場吹雞叫佢唱邊幾首好心病?蝶蝶?

最後佢實內定 分身術/舊日回憶/想得太遠 ...
stephybest 發表於 2019-8-17 13:51

#集氣
#FF

01 心病
02 摩登時代
03 我好得閒
04 樂觀
05 出色
06 戀人未滿
07 雙冠軍
08 可歌可泣
09 床前無月光
10 優秀

容祖兒:送俾大家亞亞亞

有人聽完彩排講
jack27 發表於 2019-8-17 21:15

點解唔係告解
今次好多嘉賓歌都估唔中
都唔係唱合作過嘅歌
林俊傑王菀之都唔唱

所以聽日農夫黎唱風生水起,祖祖做玲玲姐都唔出奇
stephybest 發表於 2019-8-17 21:21

可能係舉高隻手,叫你朋友舉高隻手

今晚有錄影,係咪一定係英皇嘉賓先錄得

有連續劇
a027428 發表於 2019-8-17 22:28

民意天后

浪費左對翼
MiRi 發表於 2019-8-17 22:51

赤地雪都可以
我會再去插上快樂翅膀
只要唔係揮著雞翅的中女

今晚個look正常好多,靚
721AXA 發表於 2019-8-17 22:52

真係晚晚睇衫都好有熱度,38套

點解這分鐘更愛你仲可以岀現係360 part
根本就唔岩大合唱
hinz 發表於 2019-8-17 23:12

個break等人嗌囉
同誰來愛我一樣
還有誰待我好

唱兩次阿門...
fifty1205 發表於 2019-8-17 23:15

玉蝴蝶真係好好聽
仲想問medley阿門換咗咩

開始冇爭氣
繼續玩花千樹
不如下次約定唱
仍然剩下病假有幾晚
要復原為何會這麼慢

真係羨慕楊受成新抱
晚晚都係度睇祖祖
btvfans 發表於 2019-8-18 07:41

唔係大肚咩,晚晚嚟胎教?

唱完今晚美祖終於有得休息把聲到宜家都keep住,美祖好叻
TT进化论 發表於 2019-8-18 09:02

今次真係好勁呀,可能病完無耐,連古天樂D菌都殺死曬。

個show就黎完, 之後一定好空虛
hohoho 發表於 2019-8-18 09:00

去完旅行,年底應該有張嘢搞搞嘅,佢話今年得4首歌,唔係精選就係EP掛。