返回列表 發帖
幾時數到扮了解
John 發表於 2017-3-17 09:24

請在5:53開始享用,正片在6:30。

❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

如無聽錯,只會唱2首King姐十大
l00540 發表於 2017-3-17 13:57

係咪指facebook果個冤鬼十大?
10.損友
09.流淚眼望流淚眼
08.想得太遠
07.我也不想這樣
06.阿門
05.特別嘉賓
04.麻煩你
03.最後勝利 confirm會唱?
02.早有預謀
01.煙霞 confirm會唱?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有無電真係正喎
Btw唔知有無當年cm最愛圓謊同時不與我
Lewis 發表於 2017-3-17 18:43

無電moov唱過,驚喜唔大
時不與我plug過
圓謊就真係值得期待下

Confirm左《煙霞》
Rehearsal又透露左有《最後勝利》

我也不想這樣/ 麻煩你/ 早有預謀 ...
l00540 發表於 2017-3-17 18:35

點會無麻煩你

言下之意佢唔係咁想唱?

都係果句, 上次1314已經好proper好完整咁唱過
其實可以skip囉
不過佢 ...
masterdragon 發表於 2017-3-18 00:40

其實我覺得fan club場應該會好side
信用卡場就大路D
regular嘅就中和少少

其實佢會唔會唱埋國語side track
一個人的情歌隻碟好多精品
hehehaha 發表於 2017-3-18 22:05

唔覺得會囉
廣東side都驚死街坊無人識
國語更加唔會揀
明明呢張最台灣味
我覺得好過第一張
心情不好、放愛自由仲loop緊

正常22/23號會跌到最低價位
24號一出rundown同口啤就會升返
如果美祖揀哂我要玩充電器唱劣評如潮咁跌到跳樓 ...
阻住 發表於 2017-3-20 14:45

其實比較期待fan club場, 應該會玩得好大.

即係 25/3 唔洗睇 有人會嗌 16 號愛人 痛愛 心淡
賴爽 發表於 2017-3-20 17:00

講咗痛愛、心淡呢D會留返20週年紅館唱
3/25大嗌嘅應該係花千樹、連續劇、續集

唔敢想象今次開完side track live
到20週年紅館show嗰陣嘅rundown會有幾悶
JayantL 發表於 2017-3-20 17:11

金曲二十載zZZZZZZZ

不如擔心下今次個 SIDE TRACK RUNDOWN 會有幾 Fail 先
賴爽 發表於 2017-3-20 17:12

我又唔擔心wor, 睇FB同聽訪問, so far so good, 總會有幾首污點廁所位嘅.

除左想要入場票之外
我更想要一隻side cut精選唱片~

希望市面有得賣啦 ...
l00540 發表於 2017-3-20 20:24

唔係已經有了?實體就未知
電子唱片已經擺咗上itunes同QQ音樂

吓 ........... 個次碟醜樣到我嚇親
賴爽 發表於 2017-3-20 22:53

呢張?2首新曲+48首精選

唔知實體版係點⋯
l00540 發表於 2017-3-21 09:41

可能D字係凸出嚟的
祖祖個頭髮係個貼紙可以搣落嚟

YEAHHHHHHHHHH
賴爽 發表於 2017-3-21 11:09

好無誠意

之前好似講過VIP限定實體碟係2首重錄+8首Joey揀嘅舊歌
fifty1205 發表於 2017-3-21 12:05

我記得好似係10首重錄
可能自己FF嘅

剛才聽口水好似播咗《摩登時代》
又劇透多一首⋯
l00540 發表於 2017-3-21 19:19

Yeeeeeeessssssss!

唔小心高潮咗

黎啦黎啦。。。
留名有一首獨唱的歌
water:) 發表於 2017-3-21 21:12

黎啦黎啦
留名重新演繹最後的歌

SIDE 到完全唔識喎
賴爽 發表於 2017-3-22 07:43

呢十首識唱一半就叻叻啦

隨夢前行、好女孩、愛不愛、走著睡、Give Love A Break、日安憂鬱、亂、如果睡袍太少布、烏賊、風無心

除左風無心唔識
我認為有首叫終極大佬「叢林」- Jump Up 9492
識唱既真心佩服 ...
Wing1211 發表於 2017-3-22 14:20

Wo wa wo wa Wo wa wo wa
狐狸的尾巴 你藏了甚麼
Wo wa wo wa Wo wa wo wa
老虎的爪牙 你抓著甚麼

我對叢林呢首歌既印象係好難聽
hazel 發表於 2017-3-22 16:35

Jump Up 9492簡直就係事業生涯污點, 明明果期ten most wanted求變做得咁好

除左最好時光、麻煩你
仲收錄左邊啲side cut
l00540 發表於 2017-3-22 20:09

一向對精選碟選曲有所保留

有乜嘢歌同扯線木偶有關係?

想得太遠可能係祖祖好有感覺嘅歌呢 blow ar!

再者. 祖祖話綵排咗50幾首歌, 一晚邊度唱得完.
想得太遠可能係for信用卡場, 冤鬼十大大路少少.
上次1314前一日夠有人紅館外面聽到特別嘉賓喇
都唔係場場有

double confirm

最後一日的Rehearsal有

一號. 男朋友與歌
二號. 想得太遠
三號. 最後勝利

你想聽咩我唱咩

今次喺歌劇院舉行呢個side track ,就係想同你哋拉近距離。知你哋對我會揀咩歌意見多多,所以我決定加入點唱環節!

每一位入場觀眾可以在入場前半小時喺演藝學院歌劇院前台「憑.門.票.領取.點唱紙.一張」。你可自由點唱一首你最喜愛嘅容祖兒side track, 並寫上你的座位編號,以及一句「不多於二十個字」的訊息,放入現場點唱箱。

每晚我將將會抽出一位幸運兒,你點咩,我唱咩!(咁梗係要我嘅歌啦!)
(咁如果你點嘅我已經唱咗,咁咪抽多個囉!我有六百幾首歌㗎!)

最後,提下大家,八點正開場!想點唱就早啲到,遲到要遲入,好唔抵㗎!

喂第一場嘅老友, 唔該寫囉囉攣

仲薄如紙
721AXA 發表於 2017-3-24 18:41

第一日就咁多驚喜

的確係side track
water:) 發表於 2017-3-24 20:40

上過榜架,不過可能佢唔記得

Facebook選舉十大,難逆民意

yeah What's up
可唔可以update rundown
721AXA 發表於 2017-3-24 20:56

除咗呢首暫時冇乜驚喜

721AXA 發表於 2017-3-24 21:11

我有上JF,估中埋openning

A time for us又慘死

肯唱與蝶同眠未

26號先叫官方rundown

呢兩日預演肯定睇反應抽走幾首

點唱係邊首?
愛一個?

愛一個上一課 sidecut....
fifty1205 發表於 2017-3-24 22:54

千嬅都唱超齡,可能年紀大真係唔記得plug過

「我諗唔唱埋呢首你地都唔會走架喇…… 16號愛人,送比大家!」
cathay1996 發表於 2017-3-8 15:55

翻舊post,笑咗出黎

喂喂喂,走數天後

又話成日唱果D一定唔會唱
煙霞,愛怪物的你話有架?
仲有個扯線木偶嘅摩登時代呢

聽日信用卡場肯定仲加多主打歌
26號希望好D
Over all今晚歌迷會唱選曲算ok
不過真係仲有好多滄海遺珠

超齡第4plug?都講得過去
    愛一個叱咜十大
kenvincy.cn 發表於 2017-3-24 23:04

咁plug嘅係jazz version嘛,兜唔兜到,我都係護主

仲有be true就be true啦
hehe 發表於 2017-3-24 23:22

歌迷會會歌,好難冇嘅

聽講容祖兒想晚晚唔同 Rundown  
其他驚喜應該會陸續有黎喔  ...
616.1314 發表於 2017-3-24 23:52

Yep,佢話練咗50幾首嘛,晚晚換3至4隻

哈哈哈哈
史上最大笑話
叱咤樂壇個日大大聲話16號愛人個d一定唔會唱 要聽自己等紅館買飛 ...
hinz 發表於 2017-3-25 00:14

歌迷會場又唔係正式場,報紙都26號唱完先可以出

有無新貴?
l00540 發表於 2017-3-25 00:27

咁新,唔會啦

睇下rundown最新邊首先

歌迷會反而送首16號俾你呀?
乜歌迷會係jo心目中咁cheap嫁炸?
hinz 發表於 2017-3-25 00:31

唔唱唔走架

最新果首臨床,其他好似全部停留到2008

仲有首2010

個台好癲 又識郁 又砌得勁靚
超有舞台劇feel
eggsteven 發表於 2017-3-25 00:34

Pm me

有無唱CoCo或者別人的歌?
l00540 發表於 2017-3-25 00:37

冇,好多報假料煙幕呀,又痛愛又一拍兩散又盛

現場後面勁多人叫密友
stephybest 發表於 2017-3-25 00:55

我去都會叫

上次坐飛機前半唱得ok,最後個副歌jy走去踢啲野落歌迷度,之後佢喪笑fail左 ...
stephybest 發表於 2017-3-25 00:57

個腦自動播放lucky star D笑聲

唱左我最愛首主打
JasOh103 發表於 2017-3-25 08:56

像有感情

GLOW/ IN MOTION/ A TIME FOR US/ JOEY & JOEY 呢幾隻中後期既碟一首都冇
stephybest 發表於 2017-3-25 13:13

係咪因為後期都冇舒文