返回列表 發帖
我剩係知尋晚容祖兒講嘢笑死人
人台衫都好靚
氣氛好好

今晚應該靜D,可能都係送嘅飛
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

扮了解都冇
唔使睇
John 發表於 2017-3-25 19:28

扮有票,提名新晉男演員架
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

雷狂雨霏

回復  cathay1996

同意想得太遠近年起碼少唱 牆紙已經係近年開show必唱
黃家正 發表於 2017-3-25 22:40

想得太遠近年都叫少唱,你認真架?

water:) 發表於 2017-3-25 22:39

牆紙唷,丟出聲未

一面之緣
stephybest 發表於 2017-3-25 22:38

唔好換走what's up

摩登時代。。。。
TT进化论 發表於 2017-3-25 22:57

我的容祖兒廿大

摩登时代,恋人未满,墙纸,流泪眼望流泪眼,最后的朱丽叶,一面之缘
今晚新唱嘅歌 ...
TT进化论 發表於 2017-3-25 23:13

除了牆紙聽到嘔,其他正正子喲

要睇cut左咩歌先
721AXA 發表於 2017-3-26 00:01

今日26號正式見報啦

希望今晚cut牆紙,想得太遠,入與蝶同眠同埋密友

一面之緣以幾多倍慢速唱啊?
數彩虹 發表於 2017-3-26 00:04

旋轉舞台潑水裝

無摩登時代,歌迷點唱抽到沙堡壘
Ki 發表於 2017-3-26 00:06

失望,個木偶默劇果幕for乜?

What's up變左一面之緣
故弄玄虛,遲鈍 變戀人未滿
冇蒸餾,傷神,最後勝利,冬眠
入牆紙同流淚眼
Medley  ...
teng212 發表於 2017-3-26 00:12

就咁睇歌迷會場圓滿少少
今晚靠茱麗葉撐住

喊咗 唱咗最愛的沙堡壘
jaydeng 發表於 2017-3-26 00:16

01年嘅麻煩你x沙堡壘兩首原版真係無法超越,太經典了

冇計 成場都係拎免費飛既保險佬保險客
721AXA 發表於 2017-3-26 02:08

全部都係送嘅,坐滿都唔錯啦,而且選曲冇幾多首真係識,點歌唔係抽到我的驕傲

King姐叫人煲定《與蝶同眠》
l00540 發表於 2017-3-26 11:23

佢D圖基本上都9成有

新貴/摩登時代/呼天不應/特別嘉賓/密友
stephybest 發表於 2017-3-26 21:03

摩登同密友正正子

嘩!呢位員工都幾大膽, 自己開名成個rundown貼出黎真係唔驚人炒
hohoho 發表於 2017-3-26 21:09

咁其實今晚嘅rundown都已經發咗比各大報章,要寫好稿聽日見報嘛

真係歌迷會場最side囉

除左密友之外,其他越改越衰
stephybest 發表於 2017-3-26 21:13

好似真係冇邊D鐵膽
連卸妝都換走
相反果堆big hit晚晚都有
佢唔係真係驚下面冇反應嘛

幾時有你是我堅強的唯一理由?

今晚應該可以影相同拍片了吧

個場係唔比影相同拍片
艾石仔 發表於 2017-3-26 22:47

冇飛,咁只可以睇娛樂新聞了

話時話Goodbye去左邊?
太高音唱唔到?
water:) 發表於 2017-3-26 22:49

我情願要吹沙入眼或者花城

與蝶不如壓軸尾唱先唱
如果有夢非夢+還未就正喇
jasonng 發表於 2017-3-26 22:54

咁如果壓軸只唱一次咁就真係好突顯到佢有幾遺珠啦
當年嘅四台叫糊歌
全部炸糊
我諗王雙駿都估唔到呢首大歌會得不到好結果

我仲記得容祖兒話好鍾意與蝶同眠
water:) 發表於 2017-3-26 22:58

佢仲記得佢有首歌叫與蝶同眠都唔錯啦

可能得點唱抽到先逼到佢唱
water:) 發表於 2017-3-26 23:03

今晚點唱好似抽到16號愛人,送比大家

小天使都有人點................
stephybest 發表於 2017-3-26 23:05

不斷重抽加清唱兩句

點唱抽到16號愛人再抽小天使
吹漲
water:) 發表於 2017-3-26 23:06

16號愛人的確係名副其實嘅side唷,不過睇怕都係街客玩嘢

特別嘉賓

公演場really bad rundown
希望佢嘅團隊好好檢討下
Keep 密友pls

30. 16號愛人 (抽點唱) (清唱) (俾全場噓爆所以再抽多一首黎唱)

你地唔係噓我呀嘛
如果翁瑋瑩係現場都幾尷尬

俾人hur 笑左
愛一個上一個係乜事
bagfgfcde 發表於 2017-3-26 23:16

鐵膽

不如問想得太遠係乜事
water:) 發表於 2017-3-26 23:17

容媽媽鍾意,噓佢啦

但抽小天使
1314仲未唱夠
water:) 發表於 2017-3-26 23:18

大把母愛嘅歌可以寫啦
擁抱天下都得架
不過小天使原版又真係太無敵

搵人整翻對比下呢三場out乜in乜就知有幾衰

(skip保險佬場)

Out: 卸妝 候鳥樹 冬眠 傷神 罪魁
In: 很忘 摩登時代 新貴 密友 ...
eggsteven 發表於 2017-3-26 23:23

Out中意5首,in中意4首

jasonng 發表於 2017-3-26 23:36

呢個應該係做1314前籌備時期囉,最後都冇要到首歌

其實佢係咪對呢隻歌冇乜感覺
jasonng 發表於 2017-3-26 23:38

係咪因為太傷
唔想與蝶同眠
如何回到當時猶如情侶熱戀的那時

今晚反應好好
ivanbb 發表於 2017-3-27 02:36

你又去睇咗?

721AXA 發表於 2017-3-27 00:38

明明就係花城個背景

終於明點解係演藝到搞,係真係近好多同埋都幾多花臣搞
每次有新backdrop出場個陣都睇到嘩嘩聲,場地細細都有呢啲野睇
Ki 發表於 2017-3-27 09:03

祖話已經超曬預算

容祖兒傾力唱side track歌迷首首大合唱

天后容祖兒共16場的《容祖兒.MY SECRET.LIVE》演唱會,前晚假香港演藝學院歌劇院開鑼,24日及25日兩場演出是不作公開售票的優先場,今晚26日才是公開發售的頭場。雖然會場只容納約一千位歌迷,但祖兒仍像做紅館般傾力演唱,歌迷齊齊手執星星螢光棒作支持,令她表現high爆!昨日她上載數張跟歌迷影的大合照,並留言:「今晚頭場,歌迷會包場,大家high high high!首首side track我問你哋飽唔飽?不過又真係可以首首大合唱!集棟篤笑同演唱會於一身,笑爆肚!大家好錫我,個個揸住花花電筒,我差點以為自己係GD唔GD(指Big Bang隊長G-Dragon)!」可能因太興奮的緣故,她把星星螢光棒寫錯成花花電筒,她亦標籤「x你呀」,雖然「x」為何意不得而知,但有不少歌迷留言「真係好x你」。祖兒另外上載一張與抱住狗狗的容母等人開騷前在後台的合照。

阿Sa唱到喉嚨痛
至於祖兒好友蔡卓妍亦有到場欣賞,她在網上大讚:「實在好睇到……諗唔到形容詞去形容,估唔到自己有八九成歌都識唱,仲熟過自己啲side track,成個演唱會做到好似紅館演唱會咁!簡直係我近年睇過最好睇嘅演唱會。」她更標籤「黐線o架,唱到喉嚨勁痛,我要再睇。」

淨係Band坐個間屋就已經知咩事,再加埋最尾啲鬱金香
Ki 發表於 2017-3-27 09:38

喺微博睇到

Source: 東網

仲有D微博搵嚟嘅

個台好hey我是芭比囉, 同埋好啱唱蟲之家!

其實佢唱一面之緣 最後的茱麗葉個D紅館好小唱都收貨但16號愛人真係唔噓佢唔得wewa1001 發表於 2017-3-27 12:01

其實hur嘅唔係JY, 係點唱果位街客觀眾
JY都幫佢兜, 呢首前兩晚唱過, 只能清唱兩句, 然後抽過下一首.

Round One完咗, 唞兩日, update下頭三日嘅ap. 跑出嘅竟然係特別嘉賓.
《JOEY·MY SECRET·LIVE》播放率 [27/03/2017 00:00]

04 特别嘉賓(1Full+3BGM)
~~~~~~~~ (01) ~~~~~~~~
03 男朋友與歌 / 臨床 / 如果睡袍太少布 / 想得太遠 / 金銀島 / 去火星戀愛 / 我的麻煩男友 / 身驕肉貴 / 拍拖 / 舊日回憶的山丘 / 一直看見天使 / 黃色大門(BGM) / 出賣 / 他狠過你 / 愛一個上一課 / 痛愛(合) / 麻煩你(原) / 心甘命抵 / 損友 / 為你萬歲 / 早有預謀 / 借過 / 我也不想這樣 / 貪嗔癡 / 最好時光 / 與貓共舞 / 16號愛人(2Full+1清)
02 卸妝 / 候鳥樹 / What's Up / 故弄玄虛 / 遲鈍 / 蒸餾 / 最後勝利 /
01 傷神 / 冬眠 / 罪魁 / 上次坐飛機 / Be True / 一面之緣 / 戀人未滿 / 牆紙 / 流淚眼望流淚眼 / 最後的茱麗葉 / 沙堡壘 / 很忘 / 新貴 / 摩登時代 / 密友 /小天使(清)
00 與蝶同眠

*BGM為過場音樂

*清為清唱
*合為播MV俾歌迷大合唱
*原為原版

加埋首冬眠?

3日既都係2017新版黎
先係原版
hehe 發表於 2017-3-27 16:56

好嘅,我update翻

無人記得爱している ,Give Love A Break,勉強幸福,日安憂鬱,何苦,派對機器咩? ...
TT进化论 發表於 2017-3-27 22:09

佢就算唱都係放入medley,而且呢幾首得一半好聽

唔知會唔會再唱《熒》

近排聽返《Glow》,對《零時零分》、《熒》、《密友》有重新認識。

幾百首Side Tracks,講得幾多首
Ki 發表於 2017-3-28 09:04

預計不到未來的配樂
令人懷念有幾多闕歌
然而 活在現在 按著現在
這個季節 精心的選播
現在哪一首 似我

《螢》可以replace《一直看見天使》
l00540 發表於 2017-3-28 09:07

《一直看見天使》好啱播果D相集