返回列表 發帖
嘩,今晚又要新歌,與蝶值得做一次完整版正選
希望有埋樂觀
真民主天后
保持19場都有新鮮感
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

可以請當年的新人對手張柏芝,英皇另外兩小花葉佩雯何嘉莉,一出道就合唱的王傑(雖然王傑好憎英皇),叱 ...
阿mark 發表於 2019-8-10 21:52

照你咁講
應該請黃柏高
唱第一次我想醉
話佢走寶啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

點可以又冇返悲觀生物學嫁,話哂新歌
king56748 發表於 2019-8-10 23:28

第四場果晚我聽完現場係得拍手多過歡呼
觀眾反應係悶加唔熟
佢唱得都有點吃力
私心想佢繼續有
唱唱下咪熟囉

日日轉歌真係好癲囉,根本佢多歌到轉極都唱唔曬
stephybest 發表於 2019-8-10 23:18

我覺得抱抱應該好快上纜車

派對動物
hinz 發表於 2019-8-10 23:51

想睇吳雨霏跳派對動物凳子舞

好似個個都唔想見到老黎做嘉賓
但我好恨聽佢地鬥講金句喎
阻住 發表於 2019-8-11 01:25

佢兩個有咩交集?
一齊狂串樂基兒?

聽講係confirmed
**** 本內容被作者隱藏 ****
JayantL 發表於 2019-8-11 01:02

唉,疑似名單都冇幾個驚喜嘅
我真係想睇葉佩雯x何嘉莉,曾經的英皇三小花
反而請果D都係活躍時期嘅

咁11呢 今日係千年女銀生日
fifty1205 發表於 2019-8-11 09:56

今日Ivana呀,上面有人講

好想知道之後會加咩歌
fafa 發表於 2019-8-11 11:45

唔覺得會有驚喜,最多咪抱抱,誰來愛我之類
佢真係對1314之後D歌好冇信心

其實邊個天才發明這分鐘更愛你合唱
場場都炒哂車
hinz 發表於 2019-8-11 13:54

你話墻紙可能個布幕視覺需要,場場都keep住就話姐,這分鐘更愛你場場都有真係諗唔明,世上只有我的驕傲都replace咗,佢仲咁堅挺

聽講嘉賓名單:
11ivana
12Kenny
13twins
14DJ
17lemon
18famer
20草蜢
21hins
22SM
kenvincy.cn 發表於 2019-8-11 14:09

同前面4場,真係天同地嘅感覺,除咗霆鋒

個晚最長
jack27 發表於 2019-8-11 16:43

多咗首重點歌,又心血來潮感觸講多咗少少,華麗邂逅忍唔住喊咗

想問下對上一次公開唱心病先邊次
唔記得MSL有冇

想知周邊要現金定碌卡
Qmen 發表於 2019-8-12 01:24

都可以啊

今晚最尾個part爆seed medley: 最後的茱麗葉/樂觀/玩家/時不與我/阿門/心淡
hohoho 發表於 2019-8-12 09:26

CLS,我懷疑佢團隊真係有睇我地個post

等我許個願先,我要心病,圓謊,赤地雪

點解會無我好得閒
PerryXD 發表於 2019-8-12 10:28

點都好過走著睡

仲要一首歌特登一個theme
桃色冒險個塊布好型
Lewis 發表於 2019-8-12 11:00

走著睡套衫靚,個疏發床係型,係首歌悶,係都要一part淫

今次桃色我覺得好正,同n6個次不相伯仲
721AXA 發表於 2019-8-12 11:37

編曲完勝N6

咁就好啦
bbs可以提前攞相集CD?
唔一定要當晚攞卦...
Qmen 發表於 2019-8-12 11:49

要睇飛,唔確定可唔可以提前攞,唔洗排隊,直接攞,佢另一邊係賣周邊。

陶瓷係講緊邊part? lol 無印象
Lewis 發表於 2019-8-12 15:08

青花瓷器 - 搜神記

我的驕傲可能永久cut,因為祖祖都覺特別嘉賓流暢d。
jack27 發表於 2019-8-12 15:15

一首18K白金金曲都放唔落去未知果part金曲medley,慘淪為纜車卡拉OK環節。

網上流傳嘉賓list

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

尾場今夜你會不會來?
點知升上嚟嘅係美電

係咪我太後生
好多都估唔到LOL
JayantL 發表於 2019-8-12 17:06

我估到一大半

食魚蛋粉快係咪Eason lol
victor1991415 發表於 2019-8-12 17:11

但係以佢星位,如果有檔期點都排壓軸,尾場Leon,佢唔通係23號?

22/8 佢一上嚟大家都濕嗮

唔係林峯let's get wet咁大整蠱呀,我要吳卓羲好過。

祖祖忘詞好嚴重
特別嘉賓 慶祝生辰個句係咁唱錯⋯
jack27 發表於 2019-8-12 18:18

所咩謂
佢果part三首有邊首認真唱

咁早開
希望有悲觀

心之科學大合唱聽到起雞皮
TT进化论 發表於 2019-8-12 21:43

呢首直中紅心

我只估到 20 號,《動物橫町》鍾嘉欣!
星勤 發表於 2019-8-12 22:01

Hey 放假啦

sony of the year
你老闆 發表於 2019-8-12 22:45

sony 笑死人咩

想問下點解係捉張信哲上台,乜唔係事先請嘅咩,好似張敬軒亂入架?

好彩唔係今晚。
聽晚聽講係 dear jane,心之科學要變雙子座
jack27 發表於 2019-8-13 15:41

其實雙子座配蚊香花火都幾好

好似冇特別改,但好好聽
eggsteven 發表於 2019-8-13 16:15

呢首其實好正囉,佢1314之後真係好少歌,墻紙黃色大門真係可以落棺關上了

原來調咗黎今晚

眼紅紅+眼紅館

請埋張至痕啦
你老闆 發表於 2019-8-13 18:18

點解今次冇流淚行勝利杜

咁多實力派
成part會有幾多粒音會走
hehehaha 發表於 2019-8-13 18:20

成班幼稚園對話咁

想聽女校男生多d
Twins 第一次做Joey嘉賓都係唱呢首
hehehaha 發表於 2019-8-13 18:23

要關智斌扮陳生打籃球咩

希望今晚唱全副武裝
kenvincy.cn 發表於 2019-8-13 19:52

最近比較煩

係咪因為全部係英皇先錄影啊

佢今晚又飲假酒黎啊

你講啊 你講啊

咁跟返個list聽晚係咪不許你注定一人

我估佢應該唔會只錄一場既~~
royroyhehe 發表於 2019-8-14 00:09

最應該錄嘅係2-4場,真係超級靚聲。
好想再聽一次生物學。
睇完呢幾日個腦海一直係生物學嘅畫面。

15 號嘉賓好似好神秘咁 ...
連少少消息都冇
victor1991415 發表於 2019-8-14 11:07

食魚蛋粉好快
係咪隊長?

睇返尋晚嘉賓段片
呢班低能兒真係好鍾意講JY式黃色笑話

下if eason...............
eggsteven 發表於 2019-8-14 14:13

放心,係eason嘅話,黃牛神早叫啦

可能又好似張信哲咁扮哂驚喜但一早夾定
帥小寶` 發表於 2019-8-14 14:22

張信哲真係好戲過容祖兒

無人知道John子座?
hehehaha 發表於 2019-8-14 19:06

荃副舞John

今晚係合唱版心之科學?
SPNicole 發表於 2019-8-14 19:14

未開show前大家仲ff有一part叫pop rock
真係想聽赤地雪

即係又牆紙rock版
misterben111 發表於 2019-8-14 20:42

今晚前面果度唱咗啦