返回列表 發帖
加場都係一些宣傳策略,好似劉華,學友,Sammi呢种級別歌手,冇必要“反應熱烈,終極加場”呢d字眼 ...
乐坛风云 發表於 2019-3-17 16:16

佢想開二十場都得喇,但係佢自己又唔想太辛苦,love mi個陣佢直接放話“絕不加場”不過今次中間有休息,開多d咪幾好

海報同場數都輸左比早早
cathay1996 發表於 2019-3-28 02:19

有咩所謂啫,佢十幾年前就已經唔爭呢d喇,不過今次仲未夠三十週年,沒有跨年還是有點可惜

懶女人+女騙子佢之前話唔再用Mi系列,仲話過st會唱《隔著玻璃》睇黎又係最後兩日錄影,希望第一百場佢把聲ok,其他嘅野隨緣吧

通常公售就會派主題曲,唔知今次準唔準呢?世界之最平凡之路
dom 發表於 2019-4-4 18:43

記唔記得fabulous幾時出街

我想同期待姐
歌應該已錄左。
叱咤903緊貼三米
dom 發表於 2019-4-4 18:51

Sammi同寰亞係從來冇定數嘅,不過佢同gigi合唱果首應該好高質,淨係聼十幾秒已經完全唔使擔心

臨開show之前
fifty1205 發表於 2019-4-4 19:05

從來人人也冇定數,派歌全憑佢嘅心思

黃牛真係離嗮譜

想問呢到係咪無人係歌迷會預約買飛?

個日大家入去預約,寫明 15-17 通知會收到 DIRECT LINK 去買飛…
(個 ...
samson712 發表於 2019-4-8 18:49

歌迷會可以選兩場各一張或一場兩張,而且係內部認購性質,應該都有預留座位,唔使擔心

好正呀
有人upload番D舊片

其實都好想佢唱祝大家好過/愛有什麼用
臭四年代side track快 ...
masterdragon 發表於 2019-5-26 22:50
同黃尚偉合作真係好型,除咗部分編曲有d年代感,節奏同概念放到宜家都冇得輸

其實我都係鍾意臭四年代的佢, 歌又型, 出來黑口黑臉係台上好有天后壓場感
而家成日太正面, 樂觀咁,其實好無 ...
gordon0807 發表於 2019-5-27 12:45
《我們的主題曲》全專都高質到爆,直接唱完情變+不過+愛有什麼用宣佈離婚好過~仲有一首節奏做得非常好的《關心》,Sammi的老本再紅十年都冇問題,一兩百首side track當新歌唱

“荒廢或壯舉”

跟風買左兩張飛大嘆中伏自己其實唔多熟書 身邊亦冇mi 粉
b01091018 發表於 2019-6-25 00:07

幾號,幾錢出?

見到Sammi點贊同gigi合唱歌,好想聽

新歌?
l00540 發表於 2019-6-26 14:33

新歌 https://www.instagram.com/p/BzIQvFajPj7/?igshid=zhxbsm4ikdu

以前Sammi真的是紅遍東南亞啊,而且mi粉一直好熱情

泰國都有fans
angelcheng0203 發表於 2019-6-28 11:22

仲要有fanspage,越南都有https://m.facebook.com/mifan819/

今晚金曲獎孫燕姿唱要Sammi的歌

哇,新碟,好……………………………………hea

佢之前話如果開st一定會選隔著玻璃,結果轉頭就忘…

新歌接受唔到,live可能會好d

ig條片編曲好好聽

我fd 聽到mi 真係有唱人地歌
victor1991415 發表於 2019-7-12 17:19

NO …

好多明星到場,首場暫時有莊思明 黃建東 李嘉欣 許晉亨 梁洛施 黎諾懿 陳敏之 黃偉文 鍾楚紅 梁詠琪 梁烈唯 李施嬅 单立文 王鷗 關錦鵬 文念中 甘國亮 陳鎮川胡蓓蔚 趙希洛 許志安 劉秀樺 甘比 李浩林 陳少琪

今次編曲超級掂啊,舞曲做得好好,編舞都好正,錄影一定好好睇

嘉賓真的是Amanda,今天Sammi狀態好好

好嗨好嗨,氣氛好好,Sammi正到爆,瘋狂的女王回來了

好多明星到場,首場暫時有莊思明 黃建東 李嘉欣 許晉亨 梁洛施 黎諾懿 陳敏之 黃偉文 鍾楚紅 梁詠琪 梁烈唯 ...
Allen_ms 發表於 2019-7-13 11:22

到場明星繼續有 鄭紹康 黃浩然 黃浩然 鄧小巧 黃劍文 文頌嫻,姚樂怡,鐘舒漫,鐘舒祺 姜皓文 馮允謙 黎芷珊 翁嘉 (Sammi果然係tvb天后 )

陳珊妮唱默契呢下完全想像唔到 ...
可能轉唱值得如果真既話
victor1991415 發表於 2019-7-14 10:51

Sandee自己演唱會有唱過無限 禁果花

合唱談情說愛,sally獨唱憑著愛

見到有fans已經統計到三晚五十多個明星(名人)入場,好勁吖阿mi

咁都叫老牛?我d睇嘅係咪同一個show啊
btw九字歌氣氛好好,新歌好多人識

今日又有十幾個明星入場,好多謝大家撐Sammi

今日又有咩星
abcxyz302006 發表於 2019-7-16 22:01

暫時見到有胡鴻鈞 家燕姐 sa 嬌 蔡一智 周慧敏 倪震 鄧萃雯 張文慈    張繼聰 yumiko,今日有錄影

見到黃牛又漲價

係打算睇多場 但係場場RUNDOWN一樣完全無變又真係小小卻步
wewa1001 發表於 2019-7-17 18:17
其實每一part概念設計,歌曲服裝編舞燈光都是完全配合好,很難變動,除非加歌

看到很多演唱會各方面解讀,很有意思,概念性評價很高,sammi團隊的心思沒有白費

應該得左手個紅圈係真
JasOh103 發表於 2019-7-20 00:44
肋骨都係真

長大mv快要到百萬

chotto等等唱的好鬼難聽,help…

火熱動感lalala冷場到…

喜歡96live版,如泣如訴

咁李玟華星時期有合作過,而且佢宜家有一定級數,其實好心叫埋車婉婉啦,合唱愛情傻戀女人版!唔知點解會 ...
阿mark 發表於 2019-7-23 19:16
sammi講過好多次中意karen的歌,而且翻唱過當你老了,btw,kelly和sammi日常ig都互動過,今次演唱會都有送花給sammi,點會不和

#FOLLOWMi 第十場(23/7)嘉賓:吳少芳

(1988年Mi新秀同期參加者,組合Face to Face成員)

資訊由鄭秀文 ...
dom 發表於 2019-7-23 22:10

好有愛

可以考慮同karen合作musical

我諗大家最滿意係佢唱功終於好番d
之前love mi touch mi 真係完全無中高音可言,首首歌都降key降 ...
mr_matchman 發表於 2019-7-26 01:12

藝術性是側重劇場感,編舞更加注重劇情和敘事感,包括服裝設計和舞美都更加契合每part的主題,以達到強烈的戲劇效果。比如浮雕件衫就是麻繩編織的流蘇「誰在吊著頸共麻繩歌唱」

原來真係Miriam變Mirror
ivanbb 發表於 2019-7-26 16:07

mirror有提前練歌和排舞

新人組合仲要唱唔係自己歌當然要練啦
oreo 發表於 2019-7-26 18:33

意思是他們有提前準備,應該不是臨時上場

https://youtu.be/ajVR1f-MTRE
Sammi&Mark

順利完成壯舉,Sammi終於可以放假

琴晚古仔出黎觀眾簡直係嗌爆紅館,好瘋狂,大牌壓場其實幾好,sammi好開心