返回列表 發帖
第一集花姐講葉巧琳嗰陣 二汶會唔會有d老尷嘅

得三個評判都係一個問題 俾d參賽者講一講就轉燈嬲到二汶都差d爆粗

個人覺得復活區有幾個都好過已經入左圍嘅評判準則有d難明
仲有二汶去做Judas嘅導師會幾有趣

如果葉巧琳進二汶組會幾搞笑

導師為左搶人都冇晒形象 彭秀慧講pk 之前二汶仲爆粗 但係viu居然冇嘟

子涓d廣東話係咪有口音唔係好聽得清佢講乜

其實兩位導師最後係點選復活區嗰d人入自己組 明明兩位導師都想爭ansonbean嘅 但係又冇解釋清楚彭秀慧點樣爭贏左佢入Team B

Viutv班幕後太忙
揀人哥part好似草草了事就講下一round
同埋得35集,冇咁多時間解釋 ...
michael344 發表於 2020-11-21 15:15

尋晚嗰集最尾寧願播mv都唔播埋dance battle
今季剪得幾差下 仲要得35集 播得晒冇啊

A3真係好有團隊feel好中意A3
B Team個3am表演真係好尷
個人覺得綜合兩round A3贏 但係睇預告個個都O晒嘴 就知道A3凶多吉少好大機會foul中國舞

wtf A3真係輸

好嬲呀!
快劍俠 發表於 2020-11-26 22:42

B組個自選差到咁都贏 dance battle又唔係特別好睇
睇咁多組 A3最有團隊嘅感覺 而家要走減個

see… 呢個就係我話鏡頭太 focus 1/2 個人
觀眾睇唔到評判感覺而引起嘅落差
星勤 發表於 2020-11-26 22:45

但係A3自選好好多wor 唔覺得單憑跳舞可以拉返個差距

贏左比賽, 輸左觀眾都係冇用

睇下星二契仔s 就知

唔好太上心

不過B1班人贏左之後 喺人地面 ...
rickychan0809 發表於 2020-11-26 23:10

戥a組唔抵 講跳舞嘅話 女團贏左啦 咪一樣輸

下一輪係咪梁文禮有份做評判要聽佢d廢up 佢會唔會叫錯參賽者名嘅

到目前為止 最好嘅組一定係a3同b3

我見到CCTVB 高層LIKE 左中國舞IG 張相
wchild 發表於 2020-11-28 10:09

我覺得中國舞個樣有d似江嘉敏

如果真係請dj做評判 幾想睇下艾粒做評判嘅 不過佢地好似同tbb有約

呢round係評判直接foul人四回合之後foul四個 輸得最多嗰組要foul多六個 呢round d評判分分鐘俾人插得仲勁過上一輪

一定會拖到最後battle 跟住a組輸希望cloud Manson Ben留得低

睇左張死亡list battle似係a輸不過a組foul6個都係好事 有幾個真係想佢快d走 但係又驚二汶foul錯晒人
呢round a組d表演好睇左 二汶Xjojo 係得嘅

連旁白君都唔鍾意B組
kaman921 發表於 2020-12-5 00:40

根本上2round都應該a組贏 但係事實上好大機會都係b組贏

有張大合照
BUBER OUT 左
wchild 發表於 2020-12-5 09:50

張大合照有埋JD   battle應該a輸

cf喊晒都都唔投A
Stable Hin秒出po
cymusic 發表於 2020-12-7 23:15

mischa同jojo仲早出過固定嬲

終於知點解釗峰唱嚟唱去都係咁
SENSE 真係好差
kwanie 發表於 2020-12-7 23:27

上年安仔做評判真係好好多

二汶係咪幫班組員贏觀眾緣多過贏比賽
就算Timo入到十強 全民投票有冇人投先lor so far三季 有冇邊個觀眾緣差得過Timo

終於知點解評判A 會同評判B 講會比人鬧到飛起
kwanie 發表於 2020-12-7 23:44

呢round未開始就已經戴定頭盔

好想知點解2汶咁foul.....
kanxd 發表於 2020-12-7 23:48

除左singsing之外 其他都叫foul得正常
不過見到X登d人鬧二汶真係得啖笑 睇訪問 花姐話佢去後樓梯喊 真係戥佢唔抵

點解今季冇貽興做評判 佢咁有準則 好想知跳舞同drama兩個咁唔同嘅表演 佢會點選佢真係好有心會畀到d意見參賽者  唔好似某d評判咁

希望眼睛雪亮嘅觀眾十強會投Timo 等Timo知道有幾多觀眾眼睛係雪亮

輕輕一推

坦白講 第一次睇係感受到有啲顯眼既瑕疵 (第一句嚴重唔齊)
不過之後真係冇乜大問題喎 ...
JasOh103 發表於 2020-12-8 00:59

呢隻舞係jojo編㗎

契毛仍然自我感覺良好
表妹保莉 發表於 2020-12-8 00:32

佢上WHIZOO節目 敢自稱viu tv最後希望佢真係好自我感覺良好

零鏗做造星3評判
kaman921 發表於 2020-12-8 14:57

佢都係好好人feel Alan Po有份做 好似陳柏宇都有份做 做乜都係揀d咁nice嘅評判

一次foul 6個太狼了,搞到兩邊人數好大對比之餘,睇得出二汶好自責,同埋唔明點解要foul Travis ...
SugarFree 發表於 2020-12-8 15:20

可能覺得Travis太放負

二汶同KP都發左長文wor 睇得出佢地真係好俾心機去做導師 花姐呢季請左佢地兩個做造星3導師真係好好彩 佢地真係吸引到d人黎睇呢個節目

無架啦,佢地一定要發長文去挽回局面
上次一野,今次再被噴一野,
今次連彭秀慧都比人鬧到癲,
但局勢變 ...
表妹保莉 發表於 2020-12-8 16:06

KP真係無辜 不過自己隊有d觀眾緣咁差嘅人 又真係幾慘 今次係連埋第一round d怒火都一次過爆發
cf同梁文禮俾人插到要特登出po解釋點解要咁揀 咁搞法 如果有造星4 都唔知仲有冇人肯去做導師同評判

只不過本身3:1既話
根本唔存在呢個團體表演
所以都係抵比人小

不過最奇怪花姐咁鍾意打和同製造氣氛
有咩 ...
表妹保莉 發表於 2020-12-8 19:23

我都想知PM ME PLS

見到好多人讚Alina

睇緊fb live 覺得二汶瘦左幾多下
X登好多人討論牙醫係咪gay 做親評判都好有話題性

咬著唇昂然接受
kaman921 發表於 2020-12-9 01:52

聽完之後個個都笑

Yes~我都睇到~完全唔似尋日公開咁請大家A、B組都好Friend~
B組好似完全不屑A組咁 ...
表妹保莉 發表於 2020-12-9 15:26

B組唔少人俾人嘅感覺都係自大 A組就真係好似一個大家庭咁 foul左嘅人會返黎幫手 呢樣嘢 B組暫時就未見到
不過入到A組都真係幾幸福 又學到嘢 jojo仲會煮嘢俾佢地食 尋晚睇fb live 話十億旨呈成日買嘢請佢地食

今晚集Ben Ben喊 希望美Cloud可以安慰下佢 佢地好襯

想睇黃真真拍枱走人

仲以為要斗完5局 原來5局3勝 想睇曬5個items多d

但係好似有第四局 A組第三局all in可能輸左

不嬲都會出晒5個items
只係輸三次嗰組要Extra Foul多5個
Frankiekiekie 發表於 2020-12-9 23:32

但係如果a組直落三局都要再斗完最後2局?

Of coz
唔係點解個死亡list有5個nominated
Frankiekiekie 發表於 2020-12-9 23:39
呢round唔係點都要foul十個咩 (30強進20強)
唔鬥哂咪foul唔到10個
cymusic 發表於 2020-12-9 23:41

明白 我自己on9左
想a組輸一局 foul走judas

Zeno同Manson真係玩BL 牙醫盞燈已經袋穩左

今晚冇追 BL做成點

我覺得要比credit 二汶同阿祖
黑魔女個表演出埋yoyo
簡直d_u 打 team B  ...
CunninG 發表於 2020-12-10 23:54

yoyo幫手寫和音 真係不得了
我唔係好明點解b組第一個item搵得hobing過黎彈 但係冇搵佢編埋曲 HimHui編得好唔啱佢地唱

見到kp輸得咁慘戥佢難受 但係b組真係幫唔落

好想知梁文禮有乜嘢爆 佢好似好唔抵得b組俾人插爆
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

牙醫都出po吹奏a組a組真係正嘅