返回列表 發帖
咁好無? 悶唔過呢個rundown當贏  

Lucky Star

隆重登場
Pretty Crazy
新貴

無人知道雙子座 ...
hehehaha 發表於 2019-7-29 19:03

最新消息個medley ok喎
真祖迷

20週年有大機會世上只有
真祖迷

對住李克勤點淫~
TT进化论 發表於 2019-7-29 21:39

唱神魂顛倒果陣都淫淫地
真祖迷

大家最想聽係邊三首歌?
瓊姐開投票
kaman921 發表於 2019-7-30 22:32

擁抱天下(換走世上只有)
    再見我的初戀(原編)
    銀蛋(改一改編都可以上紅館)
真祖迷

三首都係隆重登場隻碟
其實隻碟仲有R U Ready 4 Me都可以上紅館
JayantL 發表於 2019-7-31 10:45

R U 可以同派對機器同一part
真祖迷

一個人砌圖
渴望晨曦的女孩
仲有希望快歌,佢真係記得有首《出色》,超好氣氛。 ...
風見志郎 發表於 2019-7-31 10:44

渴望晨㬢太多人唔識,可能被迫變廁所位 。除非有effect補救。
真祖迷

其實唔一定要整一part for 淫歌,可以跳跳下high歌跟住除衫變淫歌
真祖迷

只可以祈求有MSL2.0,呢D大搞都係金曲廿載情。
風見志郎 發表於 2019-7-31 10:50

都係預下有咩金曲
世上只有、越唱越強、痛愛(放ending....)、隆重登場(love in LA 講過沒理由唔唱
可能有最後一課(perfect 10都有)、我的驕傲(成名作)未知、心淡大合唱、一種永遠、長大
應該90%估中
真祖迷

其實《歌姬》做opening 應該都幾正,夠grand。
victor1991415 發表於 2019-7-31 10:57

但主題唔太match
真祖迷

仲有墻紙
2010後最大怨鬼
連MSL都走唔甩(明明叱咤同tvb都係十大)
Love in la仲要講到明佢自己超鍾意{:1 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:03

yes!!! 首歌分分鐘同山口百惠一樣悶。雖然話可以突顯靚聲,但真係可以訓著
真祖迷

但唱次次唱墻紙造型又好正
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:05

唔一定要配牆紙。渴望晨㬢都可以著靚衫
真祖迷

仲有墻紙
2010後最大怨鬼

我覺得亞亞亞有87%可能,kkbox又唱。佢好鐘意,YY+alex fung
真祖迷

仲有墻紙
2010後最大怨鬼

可能唱揮著翅膀的女孩
真祖迷

垂涎真係好適合做high歌/淫歌part ending
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:11

可以做交接除衫位(好似N6蛇咁)
真祖迷

我睇美祖ig,跳舞相個post,有張相係祖祖特登著件長外套,唔知係咪有除衫
真祖迷

如果真係要二揀一
我寧願聽亞亞亞都好過聽16號愛人

亞亞亞雖然唔好聽
但live都幾好反應(上次kk ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:16

其實難聽既原因可能係cd版個唱腔問題,如果live用正常唱high歌既腔,應該好d
真祖迷

其實難聽既原因可能係cd版個唱腔問題,如果live用正常唱high歌既腔,應該好d ...
jack27 發表於 2019-7-31 11:19

但有壞印象已經係事實
真祖迷

N6有蛇 穿花蝴蝶 Scream 越唱越強已經冇得輸
side tracks唔少
仲要嗰陣啲big hits仲未變怨鬼 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:20

其實實過完SL個classic medley後,已經變怨。N6有深情演繹救番
真祖迷

可唔可以有紅牌出場~呢排唔知點解好中意聽
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:22

不如唱give love a break!! 和音負責rap
真祖迷

不如唱give love a break!! 和音負責rap
jack27 發表於 2019-7-31 11:23

give love a break 表達左痛愛係怨鬼(情歌或天天都播 痛愛或煞科)
真祖迷

痛愛轉編曲印象已經好好多
雖然把聲好爛

big hits嚟講
誰來愛我 逃避你呢啲都唔算次次唱 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:25

如果逃避你最尾段chorus可以爆發既話,我會想佢唱
真祖迷

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來 ...
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:26

你咁講,teresa都黎埋
真祖迷

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來 ...

佢話請friend,應該唔係長輩
真祖迷

其實只要佢認真唱,而唔係笑住/握手/say hello
唔介意聽抱抱誰來愛我逃避你etc
呢啲所謂怨鬼其實好多都冇一 ...
hihi 發表於 2019-7-31 11:31

同埋希望有新鮮感,例如搵dancers/effects/props等,唔係就咁企起度唱
真祖迷

佢話請friend,應該唔係長輩
jack27 發表於 2019-7-31 11:29

但佢夠唔夠18個fd 應該大部分係eeg
真祖迷

麟伯呢排邊敢喺香港蒲頭咩
除非佢想出嚟致敬「你哋唔係hur我吖嘛」

蛋記嗰邊軒 KKK 送禮 Twins  ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:34

KKK 既話賺,可能唱full juicy lemon
真祖迷

我覺得有ivana,呼天不應要出場!
真祖迷

仲有造型,只要唔好太平常/太膠就得
真祖迷

祖祖好似鍾意傷神多啲
JayantL 發表於 2019-7-31 11:40

唔係呀fa,傷神係close up最悶,會訓
真祖迷

我都係
睇慣睇熟
而且一定講勁多九唔搭八嘢浪費時間 隨時搞到後面cut歌 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:42

祖太吹得 ,佢地如果係fd既話分分鐘講埋d無厘頭話題。祖講有意思既野好差,但傾閒計真係數一數二勁,
真祖迷

但如果係中間有嘉賓既話,就應該合唱一首,介紹兩句就交台比嘉賓。
真祖迷

不過Kenny做嘉賓嗰日一定勁好反應
隨時可能就係頭場 然後推佢9月solo紅館 ...
JayantL 發表於 2019-7-31 11:48

直接叫kenny讓期比佢開part 2 la。祖咁鐘意表演
真祖迷

唔記得邊嘅訪問話會還《優秀》一個正義嘅,可能又隨口up。
風見志郎 發表於 2019-7-31 11:53

其實可以上台lo
好似係ig?
真祖迷

有冇人有預感祖祖會笑住唱悲觀生物學?
真祖迷

睇Sammi就料到JY嘅團隊可能因為就住街客選歌都會咁保守。
見到派對機器真係為之一振。 ...
風見志郎 發表於 2019-7-31 11:56

其實可以side main平均夾雜。一part裡面有side有hit,就兩邊
真祖迷

呢首點笑住唱啊,唔好趕客啦
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:56

破相2.0
真祖迷

其實幾想聽時不與我
MSL唱嗰次好有時代曲feel
仲要係祖祖至愛嘅AF作嘅曲
mix埋最後的茱麗葉同啲怨鬼做一par ...
JayantL 發表於 2019-7-31 12:00

圓謊同心賊難防 ,都係a time for us
真祖迷

經過上次msl出賣爆seed同埋love in la痛愛演譯,應該唔洗太擔心笑住唱
真祖迷

有冇人好掛住祖祖d r&b (誰來愛我同全身暑假兩隻碟),開一part就好
真祖迷

loving you十幾年無唱!!!
TT进化论 發表於 2019-7-31 12:06

係都美麗在望/goodbye
真祖迷

想佢唱now and forever,但應該走音
真祖迷

其實有派對機器已經無憾
真祖迷

tvb日日播pretty crazy + feel the heat + 明月真係好支持美祖演唱會
你老闆 發表於 2019-7-31 12:48

m記
真祖迷

麻煩你同段medley
721AXA 發表於 2019-7-31 12:51

oh , gg
真祖迷

仲有分佈港九既poster
真祖迷

幾時出碟?
真祖迷

有冇人好掛住祖祖d r&b (誰來愛我同全身暑假兩隻碟),開一part就好
jack27 發表於 2019-7-31 12:06

講起全身暑假,其實瘦身大法都好high。明明大把high歌,呢d high歌仲high過喜喜,但唔珍惜
真祖迷

希望到時唔好打風影響場次
hohoho 發表於 2019-7-31 13:56

仲有示威
真祖迷

eeg ig 之前都po左歌,有痛愛、越唱越強、獨照、搜神記
真祖迷

唔爛聲就應該冇問題,我覺得15 17兩次都狀態好好。
風見志郎 發表於 2019-7-31 14:10

冇大合唱/karaoke part咪唔笑住唱lo
真祖迷