返回列表 發帖

LWY Weekly Top 20
WK16冠軍歌:Diff. - Gin Lee (第8首冠軍歌)
作曲:SeaTravel / 朱琳
填詞:陳詠謙
編曲:SeaTravel
監製:張德銘 / 貢多傑

2024冠軍歌
WK01 - WK13:你的世界 / 社交恐懼癌 / 哭泣健康指南 / I'm Marf-elous / 愛的一種練習 / 在最好的時間做最好的你 / 只能給你奏著 / 青春告別式 / 逆時針的古董錶(5046) / 無能 為力 / 神算 / I am All Alone / 說走就走 /
WK14 - WK26:無答案 / 一個眼神 / Diff. /
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

2024亞軍歌
WK01 - WK13:垃圾女星 / 你不會一輩子的愛上我 / Sigue Haciendo 時機已到 / 大海少年 / 說好的未來 / 黑玻璃 / 講不出的原因 / 回憶半分鐘 / Why You / 無傷大雅 / 六度相隔理論 / All That I Want / 中二寄生魂 /
WK14 - WK26:白髮齊眉 / / 填詞魂 /
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

RKLWAPSongsSingers
010932Diff.Gin Lee
021830填詞魂謝雅兒
030425至少做一件離譜的事Kiri T
041922藝術 與 科學(THE FIRST TAKE version)林奕匡 / 葉巧琳 / 黃妍
05202198The Hertz / 良少
060720瑪莉晚安了林家謙 / 林宥嘉
07NE15靈魂有路雷同二友
081714撞到正泳兒
090812緊急應變逃生法Pandora
101210Chosen FamilyCOLLAR
11NE09慢性分手雲浩影
121108三生有幸周殷廷
131007拯救我自己陳慧敏
141306主僕關係RubberBand
15NE05衰仔樂園洪嘉豪
161504超微型探險FOOLYA
17NE03低調張天穎
18NE03今次動真格Teddy Fan
19NE02告訴我林欣彤
20NE02Good Trip In Bad DaysToNick
OUT
XX01XX一個眼神my little airport
XX02XX陳蕾
XX03XXLost at first sight陳卓賢
XX05XX過電張蔓姿
XX06XX筆觸男孩憂鬱之死柳應廷
XX14XXBack in the GameCOLLAR
XX16XXDo You MindMATCH

膠歌推介:Dum Dum - Gin Lee
2023 播放次數 第74位
作曲:Boytoy / Oneway / ChaTone
作詞:黃偉文
編曲:Boytoy / Oneway
監製:張德銘 / 貢多傑

03咁快落得
liwaynejason 發表於 2024-4-14 01:20

今個禮拜03?
榜主好鍾意膠歌
liwaynejason 發表於 2024-4-14 01:20

仲有邊首

liwaynejason's Music Chart (Week 16)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 16 冠軍歌:回憶半分鐘 (Aur ...
liwaynejason 發表於 2024-4-14 00:00

見到你個榜先去聽龍鳳登場

係 以為起碼有亞
liwaynejason 發表於 2024-4-14 01:33

03唔一定死位
依首肯定有冠

打錯字... 明明係好歌推介
GaracyTan 發表於 2024-4-14 01:48

頭先Google search Dum Dum
第5個係 Dum Dum好難聽

榜主唔聲唔聲整咗個膠歌推介
呢首歌仲要俾佢果位新加坡好鵬友恥笑 ...
米色蘇 發表於 2024-4-14 02:52

下個禮拜變返好歌推介
抄我第1第4位
X歌推介好聽過晒1-20
kel_kelvin 發表於 2024-4-14 03:53

希望你抄我第6位

填詞魂同念恩一樣 咁bad taste 唔怪得榜豬覺得Dum Dum係膠歌
Humeny 發表於 2024-4-14 11:29

鍾意填詞魂多啲
不過今晚想黃妍攞到芊芊提名都無嘅歌曲獎

又捕捉到多一個黃妍老公
米色蘇 發表於 2024-4-14 19:13

冇冠日光漂白
不過想睇黃妍攞獎cm咩反應

膠歌都有74位
Daabinlo 發表於 2024-4-14 20:54

咁後應該都唔係好多次
冠軍歌填詞魂好聽
on07111 發表於 2024-4-14 21:03

喜歡_兒

Garacy Music Chart 2024

妥協到變質 或爭一口氣
派對過片刻 但過了片刻沒人理

第16週 冠軍歌:Diff. - G ...
GaracyTan 發表於 2024-4-19 23:05

祖兒3月新歌就嚟5月都未出
驚gin gin攞唔到女銀

Kelv's 摯愛十大 2024 Week 16

無答案 - 林家謙 第3首冠軍歌
歷年冠軍歌:某種老朋友(22) | doodoodoo(22) ...
kel_kelvin 發表於 2024-4-20 15:44

希望2週冠

Humeny's Music Chart 2024 | Week 16

本週冠軍歌  Diff. - Gin Lee

第一季冠軍歌:星願 | 在我失去色彩 ...
Humeny 發表於 2024-4-20 19:38

希望上喃嘸師感官漫遊前RE冠

華納搞嗰啲演唱會…真係差英皇好多班
kel_kelvin 發表於 2024-4-21 01:29

Summer Blues真係好好睇

MIC Weekly Picks 2024 Week 16
2024冠軍歌

WK01-13 | 不眠來電 / 我最期待的畫面出現了 / 日光漂白 / 夜 ...
mictong 發表於 2024-4-21 01:38

9個禮拜都係得亞

Gin Lee 2025演唱會都係
kel_kelvin 發表於 2024-4-21 01:46

本身話舊年紅館
最後會變咗Joey Yung 2025演唱會

可能2>1呢
mictong 發表於 2024-4-21 01:55

見到佢IG改咗名
希望阿Sheng講嘅好大突破唔係gin gin嗰啲驚嚇