返回列表 發帖

Gin Lee好勁

李幸倪獻唱《Let it go》,超凡唱功震撼全場。

MV YouTube熱門#3
環球今次宣傳好勁

好姊妹緊隨其後#8
miyybot 發表於 2021-9-6 01:14

依家#6

MV YouTube熱門#3
環球今次宣傳好勁
梨胃言 發表於 2021-9-6 00:14

最新#2
準備破300K views

有咩宣傳 ,唔見環球比錢落廣告

反而有幫Aga落廣告
Nathan 發表於 2021-9-7 22:14

谷到首歌嘅MV上熱門都勉強叫做宣傳

跟學友新歌連續兩周港台榜冠軍 Gin Lee粉絲肉緊急催其他台做嘢

Gin Lee(李幸倪)最近成就解鎖,能夠跟自小的偶像「歌神」張學友合唱新歌《日出時讓街燈安睡》,難得兩個唱得之人合體,幕後班底有Eric Kwok作曲加上林若寧的詞,這個組合預了爆紅,果然好快已登上港台《中文歌曲龍虎榜》,仲話咁快連續兩周第一位,粉絲當然好戥Gin開心,紛紛留言恭喜偶像。不過都有心水清鐵粉發現TVB《勁歌金榜》、商台《叱咤樂壇流行榜》及ViuTV《Chill Club推介榜》仲未上榜,即時肉緊留言:「MV好睇!恭喜連續兩星期冠軍,希望好消息陸續有嚟,應該拎到更多No.1」其實每個榜流程都唔同,粉絲唔使太緊張,好快應該會有好消息,學Gin之前訪問話齋,有得同偶像合唱都已經心滿意足啦!

MV好睇
已經突破500K views

想問 YouTube comment 嗰度仲請唔請打手
WZA111 發表於 2021-9-10 22:18

「多年前GIN同吳雨霏一齊喺某間club做live,當時個個都剩係識kary,GIN唱歌冇人聽冇人拍掌,除咗我。當時我已經覺得GIN係非常有實力、有heart嘅一位歌手,終於,今日佢終於紅了,可以同歌神合唱,恭喜你,GIN。」

搵唔到其他兩首歌名
不過裡面既歌詞確實係會link到其他林若寧幫佢寫/EK監製既歌

玫瑰的故事 向上 ...
JasOh103 發表於 2021-9-12 15:05

Gin Lee版我杯茶

希望gingin下首keep到呢個水平

上左咁多節目,開咗燈最高都係得第柒,優秀選又冇份究竟堅李仲係 ...
on07111 發表於 2021-9-13 22:18

希望可以出個2021重錄版

支持靚女幸兒
MV就快800K views

藝人楊秀惠(Vivien)今日(17日)出Post透露同靚女朋友慶祝生日,細心一睇發現呢餐飯嘅「飯腳」有Gin Lee(李幸倪)、廖子妤、林宣妤同龔柯允,不過呢5個人喺娛樂圈各自有唔同發展嘅領域,聚集埋一齊點睇大纜都扯唔埋,但其實佢哋之間原來有個微妙嘅共通點,就係家鄉都係馬來西亞,實行可以組隊做「馬國5人幫」!

Vivien留言話佢哋都係一班喺香港努力拼搏、但因為疫情搞到好耐都冇法回鄉嘅馬來西亞女生,因為思鄉,所以聚埋一齊大歎馬來西亞美食︰「講着我們熟悉的語言,提早慶祝中秋節的同時,也慶祝Malaysia Day,和補祝Gin Lee的生日。期待下次再聚。」字裏行間充滿愛,離鄉別井工作互相扶持,團結就係力量!

5分好似突然多咗好多
之前一直都係22-23%

希望5分多過1分,話比環球聽佢地無做錯
on07111 發表於 2021-9-19 15:53

又多咗1個5分
係咪Gin Lee自己投

同 敢 39個5分仲有距離
on07111 發表於 2021-9-19 16:49

日出時讓街燈安睡 343分
敢 312分
天變地變情不變 258分
奪金 239分
和每天講再見(合唱版) 110分
雙雙(Duet Version) 98分
Hope 82分
獨一無二(Aftermath Remix Version) 61分

同 敢 39個5分仲有距離
on07111 發表於 2021-9-19 16:49

追平
仲要升到26%
孤寂門口 256分
以愛情之罪名 105分
偏偏喜歡你 73分
on07111 發表於 2021-9-19 17:55

日出時讓街燈安睡 363分
Falling 320分
敢 312分
天變地變情不變 258分
孤獨門口 256分
奪金 239分
芝麻開門 196分
我不是你的觀賞魚 157分
和每天講再見(合唱版) 110分
以愛情之罪名 105分
雙雙(Duet Version) 98分
Hope 82分
偏偏喜歡你 73分
獨一無二(Aftermath Remix Version) 61分

以5分比率計算:
開登。熄登 (熄登版) 91.51%
開錯登 86.21%
我說 85.23%
天地一沙鷗 80.15%
今天終於一人 ...
on07111 發表於 2021-9-21 22:56

903嚴重低估Dear Secret
希望可以用街燈至尊去還獎

希望快啲1M
Gin Lee 李幸倪 -《日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung 張學友)》MV
收看次數:998,973 次 2021年8月31日

Spotify環球一姐
日出時讓街燈安睡 527,839
沒有無緣無故的恨 467,469
理性與任性之間 452,744

懷念 雙雙 個震驚60億人既youtube view走勢
kayzzz 發表於 2021-9-29 14:25

咩走勢
岩岩留意到…
Spotify monthly listeners: Aga>Gin>Jace
Joox popularity: Gin>Aga>Jace

暫時今年Gin歌多 ...
Garfield 發表於 2021-9-29 09:03

MOOV popularity: Gin>Aga>Jace

當年雙雙上到 40萬左右就無力再上
之後突然間 U-turn 爆升到過百萬
616.1314 發表於 2021-9-29 15:45

同敢一樣
雙雙都差唔多9M views

呢張頂住先。主要原因應該係3月出左新歌月球下的人,所以gin fun聽新歌? ...
on07111 發表於 2021-9-29 16:59

依家仲有冇得睇依啲圖

呢張舊圖,我都唔識

Yt 我只識睇呢個,例如呢個歌手近28日有87.1k India 的view

呢個國際歌手都有37.6 ...
on07111 發表於 2021-9-29 21:05

India Views
MC 432K
DJ 190K
Mirror 73.7K

呢個好有趣!!!原來香港歌手好多都受印度人支持
感冒系:

MC勁受印巴人士歡迎
...
jcbartleby 發表於 2021-9-29 21:17

華納歌手好受印度人歡迎

Jace啲印度fans仲多過師姐
jcbartleby 發表於 2021-9-29 21:21

AGA同Gin Lee好似多啲?

其實印度fans係咪即係買views
咁Dear Jane同MC買得好恐怖

自我感覺還好後最高views
女銀Confirmed
Gin Lee 李幸倪 -《日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung 張學友)》MV
收看次數:1,052,309 次2021年8月31日
Gin Lee 李幸倪 - 《幸福門》MV
收看次數:1,049,485 次2020年7月24日
Gin Lee 李幸倪 - 《敢》MV
收看次數:1,023,152 次2020年3月27日

好多數據分析師
BTW 希望首歌今個禮拜上到榜!
WZA111 發表於 2021-10-1 13:52

今個禮拜上應該夠時間播到至尊
唔駛好似樂觀咁

突破300個Comments
咁我家迦迦有好多英文歌eg.weatherful u, wawgd
Gin今年有無英文歌先
on07111 發表於 2021-10-2 00:12

可以聽住喘息空間先

證明環球行啱條路

以後唔好出幸福門依d垃圾歌 出多幾首日出乜乜乜仲受歡迎  ...
kayzzz 發表於 2021-10-2 00:22

希望環球都幫AGA同Jace買吓views

正能量好岩gin fun,聽完個人後生十年
on07111 發表於 2021-10-2 00:24

應該好多小朋友聽完Let It Go之後變咗Gin粉
可能未夠10歲

想問點解 美煎 呢首近110萬VIEWS ,但得16K LIKES甘少GE? SERRINI 流浮山95萬VIEWS=18K LIKES, 美AIIII ...
hkbaby 發表於 2021-10-2 13:28

可能無買Likes

喜好不同
John 發表於 2021-10-5 23:30

可能好多人聽完覺得好難聽

Gin Lee啲歌好貼地
唱出香港人對日出前轉3號嘅內心掙扎

日出時讓街燈安睡好有爭議

本港連掛兩個8號風球,獅子山一走圓規接力殺而至。兩次8號風球,天文台掛波落波決定、發布時間及用辭也惹爭議。其中,天文台昨預報圓規帶來的8號風球「至少在今早日出前維持」,再遭抨擊未能提供實際落波時間。

天文台助理台長陳栢緯今傍晚(13日)在電台節目解話指,「日出」也是具體時間,當局會因應情況及天氣變化作預報,若預測準繩度較高、信心較大,便會使用較準確時間。他又解釋,獅子山移動路徑較為飄忽,為預測工作構成更大挑戰,但承諾會檢討預測技術和訊息傳遞等工作。

Spotify環球一姐
日出時讓街燈安睡 527,839
沒有無緣無故的恨 467,469
理性與任性之間 452,744
梨胃言 發表於 2021-9-27 00:49
咁快就變咗三姐

沒有無緣無故的恨 763,324
理性與任性之間 762,497
日出時讓街燈安睡 760,604