返回列表 發帖
好想睇皮皮

我覺得而家AL轉左focus,用哂跳舞好睇、舞台效果頂
之前有段時間努力練歌係進步左 ...
John 發表於 2022-7-26 11:30

不過如果唔睇舞台表演
齋用唱歌就評判表現嘅話
咁其實係咪聽返CD版就算
唔洗嘥錢去睇演唱會
當然我意思唔係話唔洗練歌

載住耳機真係會唔知發生咩事 ?
lmml4 發表於 2022-7-29 00:49

戴住耳機,又背對舞台,聽唔到發生咩事唔出奇
同埋見到佢哋行過去嘅時候,支Spotlight燈一直射住對眼,更加乜都睇唔到

班仔人氣就應該唔會跌
某程度上 Frankie 跌落台件事 佢地作為主要表演者都叫做係suffer 緊
況且AK 之前 ...
victor1991415 發表於 2022-7-29 08:42

睇到好心痛,發生事故唔係關心傷者情況,反而好多人乘機攻擊AL同Edan

其實除咗因為佢哋戴住耳機、背對舞台睇唔到之外
仲有最大嘅原因係一出事個陣,現場即刻熄燈20秒
舞台全黑,歌手根本乜都睇唔到,甚至自己都好容易會差錯腳跌落去

好想問公司點解要熄燈?阻礙人上去進行救援工作,實在太離譜!!!

宜家連累埋無辜嘅人被攻擊,明明台上每一個人都係差小小就會出事嘅受害者
尤其阿Mo同AL咁多年感情,AL肯定更加難受自責,以後再表演都會有心理陰影

舞台熄燈片:link  怕引起不安,請慎入!

所以我先覺得d 人反鏡係咪反上腦
根本除左受傷Dancer 同佢地家人
Edan 同Anson Lo 創傷就係最大 ...
victor1991415 發表於 2022-7-29 14:33

好多反鏡嘅想踩到mirror收皮另外都有啲隊友粉落井下石
平時爭上弦一打餐飽都算啦,而家連人命事故都可以攞嚟攻擊隊友,可唔可以有返啲人性
唔通打沉咗AL同Edan,佢哋偶像就可以獨善其身,根本有咩事係會影響埋mirror成隊囉

成晚瞓得唔好,一直留意住阿Mo嘅情況
無幾耐之前阿Mo仲出過post話多謝AL帶佢上紅館
而家搞成咁,真係好難受好難受

真係無人解釋過你聽?咁惟有我講講
跌落蒞嘅電視重未知有無駁電
如果唔斷電有機會會漏電令傷者觸電
...
kenneth 發表於 2022-7-29 14:43

原來係咁,咁呢個解釋都講得通
因為尋晚我有入場,當時全場都一齊大叫開燈
我隔離左右嘅鏡粉都嚇到喊,十分混亂,每次諗起個畫面都好驚

唔駛咁勞氣, 退一萬步講, 就算真係睇到, 前一秒仲focus 係個表演, 表演者都唔一定可以幾秒就反應得黎
有 ...
people 發表於 2022-7-29 14:49

理解你感受 一定好唔舒服
但當刻第一傷者嘅情況係最優先嘅考慮
所以惟有咁安排
好高興可以幫到你理解 ...
kenneth 發表於 2022-7-29 14:50

多謝你哋好感恩呢度可以理性討論
隔離連登我已經唔敢再上去睇,太多黑心說話好恐怖
真係希望唔好再二次傷害任何一個當事人
亦都希望公司放班仔休息下,沉澱下 唔好再成日當佢哋賺錢工具

唔好睇連登啦
根本就係攻擊人多...
最重要,如果你真係釋放唔到心中個種鬱結...隨時講出黎!!!
佢地係時 ...
rfv123 發表於 2022-7-29 15:31

作為觀眾我而家都唔敢再睇演唱會啲片住
更何況係班鏡仔肯定好大陰影,特別AL同Edan

我覺得viutv好似都冇心栽培佢哋
今次演唱會各方面都畀人感覺係唔專業同臨急抱佛腳

公司當然有責任
但無可否認冇公司Mirror未必走到今日呢一步
大家講公司賺到盡?即食文化?用人用到盡?
...
lokzai 發表於 2022-7-29 15:44

即食文化除咗公司有責任,鏡粉咩都肯接受都係好大嘅問題
今次演唱會睇得出其實好多成員,根本未具備呢個能力上紅館表演
所以先話想趁今次意外畀班仔沉澱下,ready好先再出嚟

好失望,出事幾日,公司一直龜縮無任何進展交代
甚至睇住同樣係受害者嘅AL同Edan(特別係AL)被瘋狂攻擊都無動於衷
開始懷疑公司根本就想攞AL佢哋做輿論嘅擋箭牌
大家掛住食明星花生,已經冇乜人記得去追責公司

Frankie 差啲跌落去
教主同Edan用手頂住佢
點解有啲黑心嘅人話人冷血
想人無得翻身就不停抹黑 ...
kaman921 發表於 2022-8-2 10:44

出事個晚表演king kong嘅時候已經遇到升降台失靈
AL同班dancer要即刻執生,化險為夷

但第二次跌mon就點執生都避唔過,AL佢哋內心肯定好崩潰
一個演唱會搞到晚晚都令表演者擔驚受怕。。。

件事過咗咁多日,點解Viu/Makerville可以一句交代都無
就咁講句件事已經進入法律程序都要吧
作為主辦其實佢 ...
hkaddoil 發表於 2022-8-2 11:09

公司唔止冇交代,仲有意淡化傷者情況
出事咁多日除咗畀人傳魯生要辭退,先見到PR即刻出嚟否認
其餘時候乜作為都冇