返回列表 發帖
下個賽季E家可能橫掃土耳其聯賽, 甚至歐冠
銀行兩個主力有變 , 難打啦

對日本朱應該會上吧

國內人士之前吹捧得太勁
打強隊見晒底
仲夠膽話國內聯賽世界級水平, 唔需要去外國打波學野
一個朱婷好難次次救全隊

太快跟唔上, 聽日要打巴西

今次套波衫幾好睇

今場比賽好刺激

冇睇今場比賽 先睇賽後新聞, 睇圖見朱輸左既表情有d心痛
希望下年大賽前中女各位置都有進步 特別係攔網

好開心顏妮攞到個人獎
佢既快攻時間差 搵落點 仲有自我掩護打得好好

銀行新本土主攻同二傳好少機會落場打, 真係咁唔掂?
冇新招再打E家有d危

好有韌力 以為落後咁多會輸
而家打起左Minas

好遺憾  E 家淘汰
土耳其決賽德比戰可能要等下年 LU
恭喜 Minas , 發揮實在太出 ...
chanchan0909 發表於 2018-12-8 19:27
Minas 今日防守好好 又敢打
肥娜好似瘦左

今日銀行自由人防守好好
Robinson都頻頻得分

尋晚sloetjes 用條辮攔網嗰球真係
Stanley 發表於 2018-12-10 20:26

即刻扎起左
小黃人同觀眾質素真係幾好 對手發球冇發出燥音冇吹喇叭 冇一直圍埋唱歌
睇得好舒服 氣氛好好
另外係ig story 見到銀行球員玩球迷送既兔帽禮物好正

銀行呢幾日慶祝多 練波少 打起黎唔太high
教練都似乎唔在意贏輸
相反e家就有備而戰

銀行咁既狀態贏到一場都唔錯
如果E家二傳穩定真係好難打

第四局其實都唔係無機會
不過朱喺後排換走佢造成嚴重失分 , 就基本上已經勝負已定
換 Ayca 唔係問題 , 因為 ...
chanchan0909 發表於 2018-12-16 00:04

相信重要賽事銀行會打返水平
E家係想贏吐返口烏氣 咁既牌面真係爭金可惜自己半決賽第二局咁多個局點都攞唔到 係慘d既

Gala其實第二 五局都好有機會
期待土耳其盃semi final Gala再衝擊E家
好唔鍾意睇到Beyza
雖然Jackson能力唔及佢, 但順眼好多

之前仲睇左銀行嘅比賽
唔知係咪因為對弱隊所以無人留意

銀行隊最近嘅比賽都出現同以往唔同嘅一個 ...
chanchan0909 發表於 2018-12-27 10:12

對弱隊冇睇
今個賽季好少打背飛好似得Akman打過幾個,又慢又冇力
唔知咩意圖, 估計夾唔到

多得費內自失多先贏到,
替補二傳傳得好恐怖, 俾Robinson低點後排, 俾朱又低點既唔到位

恭喜銀行輕鬆 3 比 0
好明顯地今場 E 家打得唔係水準之內
而銀行發球可以再做好啲
但今場成個攔 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-23 20:25
冇想像中激烈 賽前估E家用3邊攻外援加Beyza Busra銀行會輸,
唔知點解E家揀左上美國副攻,
E家今日集體失常 銀行各位置都發揮得好 連Akman都表現出色

歐洲男排冠軍聯賽 半準決賽 對陣

Chaumont VB 52 Haute Marne [FRA] VS Sir Colussi Sicoma Perugia
Tref ...
chanchan0909 發表於 2019-3-1 20:04

下半區好激烈 期待睇E家對科內一粒鐘前睇貼吧有晒賽程 原來係彩排
銀行算抽到好籤 不論彩排定真呢個

Buket 嘅傳球都係傳得太低 , 無得發力之外
成個傳球節奏都慢左 , 下一場比賽都應該會係佢主打
會再留意佢 , ...
chanchan0909 發表於 2019-3-3 23:10

實力大概係Besiktas咁上下Buket同姚迪傳得差黎講有得鬥

睇賽果嚇一跳, 同預期完全唔同

E家追發sylla至崩潰仲有機會, 但似乎要打金局

Danesi又一次企咗出黎
唔明點解Santarelli唔比佢首發 lol
Wonders 發表於 2019-3-20 00:33

佢表現好過Folie

呢場應該會輸, 費內發球太好, 又攔唔住vargas

Bricio 同樣都攔唔住 , 本來 set 1 攔佢都攔得幾好
之後有 Vargas 帶動 , 佢都打得勁好
但銀行攔網太早跳 , ...
chanchan0909 發表於 2019-3-23 23:37

接Bricio發球真係好難, 土耳其盃輸唔緊要, semi final過唔到費內就慘

第四局太刺激啦

今場Vargas真係unstoppable

恭喜費內 ! 今日打得真係好好 !
一間先睇返數據 , 但 Vargas 今場好少見到失誤
然後 Bricio 除左第一局之外 ...
chanchan0909 發表於 2019-3-24 00:53

記得上賽季Fatma係一傳黑洞, 又下唔到球, 今晚變左第個人一樣,費內真係打得好, 呢個狀態要贏e家唔難,
安東個樣越黎越似佢教練

瞓醒睇到個驚嚇賽果,
輸0-3真係走遠,
今年對歐冠土超冠軍都冇太大期望,
輸都可以接受

費內三輪強發球追發Sylla
不過估科內會贏

銀行出線機會好低, 發揮好各位置, 輸都唔好太難睇
希望聽朝瞓醒有奇跡

由第三局開始睇, 終於撐到金局,
第四局egonu失誤多, 希望佢金局繼續失誤

撐到金局, 最後幾分失誤

金局都係頂唔住 意大利真係好成功欄防朱婷
無論國家隊定俱樂部
不過局尾一傳都唔靚 二傳又係一個因 ...
小糖 發表於 2019-4-11 04:55

一點攻, 明傳明打,攔網, 卡位對齊晒, 心痛朱婷,呢個週期好難贏到意大利,
14-12仲諗會唔會可以同科內一樣死裏逃生,
激動到瞓唔返

其實呢班意大利球員唔係里約周期果班大媽
年紀除左Bosetti Monica Ortolani大少少之外其他人仲好後生
過 ...
Wonders 發表於 2019-4-11 09:20

Egonu係有實力, 但無美感,
睇佢不如睇男排
向大家道歉冇討論技術, 講左膚淺既觀感

希望你唔係見到我嘅 comment 而覺得我話緊你

因為我去唔同嘅地方周圍睇 , 想睇下有機會之下然後又 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-11 10:36

你咁講就覺經歷多幾場過山車式輸波會冷靜d

傻啦  梗係唔係啦
只係唔希望見到 Ozbay 成為出面人嘅眼中釘至有感而發姐 , 好小事啦  ...
chanchan0909 發表於 2019-4-11 13:50

我見d人鬧guidetti暫停多d 點鬧都好, 唔好鬧到人地offical social media/球員教練ig就好,
自己圍爐做賽評/教練好過7出國際

替補二傳都係傳得唔夠高俾朱婷, 要教練場邊做埋動作提佢,
尾二嗰分佢個二次球幾勇
今場雙方發球好好, 係費內一傳有d差

替補二傳傳個四號位低到...個波飛緊去已經知會被攔,
暫時Sloetjes失誤有d多, 今場危

銀行第三局喺僵持階段下用攔網成功拉開比分
但發球失誤都係多,而且唔係搏發球都有咁多
今日 Robinson 發揮 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-18 01:40

Robinson今日好掂, 發球同扣球得分都有,幾驚過唔到費內呢關 可以瞓啦

兩隊本土主攻都係唔掂, 雙外援主攻就梗左,
用本土主攻就飛一傳又下唔到球,
所以E家上場用雙本土副攻打Gala, 起碼有一傳 防守 強攻,
但副攻攔網差同埋二傳配唔到, Beyza既傷對E家影響好大,
令E家主攻同副攻其中一邊問題放大

銀行就睇二傳同接應啦,
最近Ozbay幾好, 但Sloetjes最近表現麻麻, 表弟發揮一時時,
右邊進攻就係銀行主問題,
Robinson接一傳同防守好, 下唔到球都唔怪得晒佢,

今晚繼續支持銀行, 頭4場時間麻麻, 捱夜第朝好辛苦

估唔到Beyza出返黎

睇黎今晚可以早d瞓, 換埋替補二傳上輸得仲快

今晚Boskovic點打都有, 抵贏,
銀行下場加油

真係好唔穩定
最後嘅一球係咩事,呢球真係太差太唔應該啦
chanchan0909 發表於 2019-4-25 01:24

趕住收工打波底

簡單黎講姐係都係要靠朱婷
然後就係除朱婷外 , 其他球員嘅彌補能力都唔強
開頭 set 1 其實幾好 , 雖然危危 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-25 15:17

如果Sloetjes有返奧運/世錦狀態就唔洗打到咁辛苦,就算E家嚴防4號位, 關鍵分二傳都唔敢俾2/6後攻,
瘋狂4號位, 又諗起歐冠semi final最後果幾分

yes , 太抱朱朱太腿 , 然後一傳又係佢進攻又係佢 , 傻嘅都知點發點攔同點守
其他攻手或者二傳 , 我覺得傳比 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-25 19:13

銀行最近既第5局由對Moscow開始就輸, 每次都係同一樣輸法,我估之後既比賽都係咁既心態同戰術,好在上季全滿貫, 今年陣容咁樣, 輸都睇得開

今場銀行用左Rasic 表弟首發
Wonders 發表於 2019-4-26 23:03

今場冇報Sloetjes, 報左13號接一傳,全面解放朱, 第一局應該冇啦, E家點打都有,
今場又要輸