返回列表 發帖
歌名應該係無去無來?

如果輪流轉到十多年前 聽這首歌會好感動 可惜現在聽已經無感了 3fun
hkwilliamsiu 發表於 2023-5-9 17:59

十多前阿于唔會寫到呢份詞俾佢啦,佢一直都係人歌合一,呢幾年既經歷豐富左佢好多題材

回復  kenneth

佢講野唔好信咁多  
    好多年前話過出完single想出 Double。
    又話出完 ...
babyshark 發表於 2023-5-9 19:17

佢前排個記招有記者問佢新碟進度,跟住好心虛咁笑話一直做緊個啲,呢句真心都聽左好多年,跟住就講今年會出無去無來同國語歌,覺得今年唔會出到。

Exactly 我都諗起笑中有淚 編曲又係于
不過嗰首嘅笛聲係歐洲小城feel 今次就好日式
想知大家仲聽到咩密 ...
moo 發表於 2023-5-9 22:04

英文釋名The Parting Glass
最近三plug都有提到酒,唔知係咪新碟主題

係嘅話就真係太正
kenneth 發表於 2023-5-9 23:42

暫時出現左清酒、香檳同離別酒

遲D會唔會有解穢酒
oreo 發表於 2023-5-13 01:43

唔知有冇長島冰茶

長島 找不到方法 能治愈愛恨
aussie2013 發表於 2023-5-13 12:43

究竟佢同Wyman之後又發生咩事

發生咩事其實唔重要
以後各自安好互不打擾最緊要
aussie2013 發表於 2023-5-13 16:57

Sosad 明明19年仲好frd

我唔記得呢單嘢,原來千嬅嗰年5月仲有同佢慶祝生日   
不過佢哋叫做和好之後都係客客氣氣,去 ...
Serendipity 發表於 2023-5-14 19:32

個時大合照楊小姐差唔多企最前
Wyman係321Go同MBL(? 都有幫手

唔係chorus,係第二段主歌部分喊咗。
Gary 發表於 2023-5-28 23:06

長島個句開始喊

琴晚527第一場我去咗睇!只可以講楊千嬅係屬於香港,睇個陣好感慨!佢唔應該搞成咁
少女的祈禱、小 ...
chj0928 發表於 2023-5-28 21:47

只係睇左fans錄影片段
反而覺得今次rundown好完整,成套故事基本上係呢幾年既心路歷程
呢個setlist真係俾fans,多左好多次一線既歌
妝態都好過bminor唔少
班底仲係香港人,carl都真係不離不棄,好多新編曲都好好聽

回復  Goodcry12

最驚喜其實係廣州兩晚rundown改動算係幾大,都係要出動到野孩子呢d氣氛先好。{:1_8 ...
babyshark 發表於 2023-5-28 23:58

佢321Go跨年夠膽唱一大堆side cut
就好睇得出佢唔會一味迎合聽眾
都係主題性同hit歌攞平衡咁
同埋華星時期堆歌deserve more