返回列表 發帖
5分
套劇離婚個幕好襯首歌  睇到喊
久違嘅心姐回歸  希望KAY唱多啲情歌

不過都要 ...
myrichardac 發表於 2024-1-10 06:48

佢幾時可以去返 獨家村  羅生門 山林道  2014-2016 果段高峰期 ?  
果陣出GE歌高踞串流榜NO.1   年尾必入叱吒 最歌 最女五強  真正當紅女一
2018 復出  獎項上係去到顛峰  不過D 歌只有少少熱度 (例如 其實寂寞  我們的基因)
同高峰期有一段距離  依家直頭好似過左氣咁   但今年靠姜糖入返最女五強   
希望今年有演唱會做返起 D歌

歌影視全仆過氣女藝人
cathay1996 發表於 2024-1-10 15:28

如果入到叱吒 最喜愛女歌手五強都叫仆直
咁其他女歌手叫咩?

其實張敬軒咪又係出依d歌 但人地有大公司back up 做人又有公關 又識玩social media 又唔會做d自己唔擅長既 ...
kayzzz 發表於 2024-1-10 16:09

其實我麻麻地佢呢首歌我照比5分 但我唔中意呢首歌太沉鬱
尤其KAY 中低音音色唔算靚
佢高音區比較發達
應該玩多D高音區共鳴發聲的曲式

至於拍戲 無話唔岩喎
法與情幾好睇
4拍4 口碑唔錯

我估應該冇人仲EXPECT 佢會再一個高峰,
佢FLOP GE 主因係自己唱LIVE 唔爭氣, 一時EAR MON, 一時又氣管敏感 ...
快劍俠 發表於 2024-1-10 16:29

係 LIVE PERFORMANCE 真係硬傷佢似乎好怕唱LIVE
前年叱吒十大夠膽死唔唱

不過 佢2012年係港台活動唱喜蛅街個LIVE幾好
依家YT VIEW 數都高

佢拍下劇入下屋都唔錯
多方面發展

說出另一個重點

得自己演唱會唱得好有鬼用(仲要唔出碟)

出面d live 好多都炒粉咁 ...
kayzzz 發表於 2024-1-10 16:41

佢GE LIVE 好過好多女歌手喎

某D黑粉會唔會太過偏激?
認真講句:
謝安琪目前仲可以做到每年都有粵語歌出……
試問,其他天后…呢?
( ...
zuzu2589 發表於 2024-1-11 10:56

但佢以前真係越戰越勇,差不多每年都有一首HIT歌相比之下 依家真係FLOP 到好明顯
我有時覺得係媒體已經唔會再捧佢
唔關D歌質素事  其實佢D歌質素唔差
只係流行程度大不如前
尤其心姐時期 好多歌好正 女人浴室  人妻的藝術  我們的基因 仲有773312
就算獨立   憶年 招積  海呢波咩亞都幾CHILL 不過就唔係利東街 羅生門呢類BIG HIT BALLAD姐

對於Kayzzz 黑子的說話 有點意難平 但最後都釋懷了 喜歡Kay的歌曲 包括她組公司的多首歌曲 今次新曲新鮮感 ...
hkwilliamsiu 發表於 2024-1-12 11:36

對於黑粉,唔使咁認真或者佢都只係刷存在感
KAY肯出歌已經當福份
不過 D 歌水準仲未去返驚喜水準
希望佢出返一兩隻大歌啦